Co prosim pouzivate pro platby X Eur do zahranici, odesilatel (ja) ucet v Kč - příjemce ucet v Eur? Jednou jsem pro platbu hotelu pouzila portal easychange.cz, nyni europlatba.cz, odchylka od kurzu ECB je cca 0,33%.  Ptam se proto, ze nyni potrebuju smenit/poslat do Nemecka cca 500tis. a tam uz kurz hraje celkem roli.  Co mi doporucite? Mate-li s tim zkusenost. Diky moc.  .

Europlatba

Založila ve fóru Co se nevešlo

10 reakcí

Co prosim pouzivate pro platby X Eur do zahranici, odesilatel (ja) ucet v Kč - příjemce ucet v Eur? Jednou jsem pro platbu hotelu pouzila portal easychange.cz, nyni europlatba.cz, odchylka od kurzu ECB je cca 0,33%. 
Ptam se proto, ze nyni potrebuju smenit/poslat do Nemecka cca 500tis. a tam uz kurz hraje celkem roli. 
Co mi doporucite? Mate-li s tim zkusenost. Diky moc.

0

Já, když jsem něco potřebovala poslat, tak jsem využívala SEPA platby od mBank, ale už je to dávno a byly to menší sumy.

Pro takhle velkou sumu bych oslovila osobního bankéře u ČSOB a Erste a požádala o individuální kurz.

0 Citovat

Chápu to tak, že se ti jedná o jednorázovou platbu, takže devizovky neuvažuju. Wise uměl při registraci přes affil první platby bez poplatku a pak by neměl konkurenci. Revolut a případně zaplatit program aspoň na měsíc bez limitu směn. Netuším, jestli má mBank Svět i při poslání na účet kurzy jak ke kartě? Raifka má asi za 29 Kč za měsíc slušný kurzy. Záleží, kolik času tomu chceš dát. 

Pokud máš čas, živnost a pak chuť vyjednávat, tak Citfin a SAB jsou nejlepší, co jsem zkoušel a který používám. Musíš se zaregistrovat, což bude proces na 14 dní cca. Ale pokud je to jednorázovka, tak to za to nestojí. 

1 Citovat

Je to jednorazovka. Vyzkousim ty bankere, i kdyz treba ta eurolatba online nabizi cca 24,7, tam bych zkusila zavolat. M karta ma ted 24,9.

Ten Wise neznam. Co to obnasi??

0 Citovat

Wise alebo World Remit som pouzivala najcastejsie na prevody. Treba pocitat aj s dokladovanim povodu penazi. 

0 Citovat

Europlatba má 24,7 .. CSOB má vysoko pres 25 (25,3) ..ze by z nej vypadlo neco, co by se te europplatbe aspon blizilo se mi moc nezda.

Co je na te europlatbe spatne, ze i kdyz uz s ni je zkusenost, tak se hleda alternativa? .)

0 Citovat

Tak treba se neco najde s lepsim kurzem, mam jednu zkusenost pred 5 lety, ledacos se urcite mohlo zmenit, vzniknout..

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a): Pro takhle velkou sumu bych oslovila osobního bankéře u ČSOB a Erste a požádala o individuální kurz.

Na Erste můžete rovnou zapomenout.  Při odeslání nižších desítek mega Kč byl rozdíl mezi exchange.cz a postkomunistickou ČS/Erste jen na poplatcích zcela zanedbatelných 600,000 Kč. 

0 Citovat

To si taky myslim, ze tam bude kurz mimo, stacilo si nevhat udelat nabidku na hypo🤦‍♀️…

1 Citovat

Občas používám exchange.cz pro zahraniční platby. Ne tedy v €, ale v jiných měnách, a vždycky vše proběhlo hladce a za pro mě dobrý kurs. Pokud jde o úplně nejlepší kurs , asi bych vybrané směnárny obvolal jednu po druhé hned po sobě. Jejich kurs během dne neustále kolísá a může záviset i na částce o kterou se jedná. Podle mých zkušeností pracovních i soukromých banky nikdy nenabídnou lepší kurs (i když ho nazývají třeba individuální ), než směnárny typu exchange.cz.

1 Citovat

Ještě existuje Paysend, na který jsem měl dobré reference, ale sám jsem ho nikdy nepotřeboval. Jestli má nějaký praktický omezení netuším.

0
10 reakcí