Zdravím, v létě se chystáme na dovolenou do USA. Jeden den bychom rádi věnovali nákupům, hlavně pro našeho šestnáctiletého syna. Rozmýšlíme se mezi Woodbury Common Premium Outlets nebo The Mills at Jersey Gardens. Co byste spíše doporučili? Případně další typy přímo v NY? Dále bych se ještě chtěla zeptat jak je to placením cla a DPH, když se budeme vracet do ČR přes Vídeň? Děkuji, Hanka   .

Nákupy New York

Založila ve fóru Co se nevešlo

Paja _1 napsal(a):

Jersey Garden má tu výhodu, že při nákupu oblečení neplatíte DPH oproti jiným státům

Tohle platí i pro některé okresy státu New York, včetně NYC, takže i pro nákupy na Manhattanu. Obuv a oblečení s cenou do 110 USD (za kus oblečení/pár bot) jsou osvobozeny od sales tax. Nad 110 USD se platí celková daň 8,5% (na území NYC). 

0 Citovat

matej15

Děkuji za nasdílení. Já jsem se dívala na jejich stránky, ale vůbec mě to nepustí na tu americkou část, vždycky mě to vrátí zpět na Evropu, tak registraci sem nechám až tam dorazíme. GAP šel v pohodě. Ještě mám na vás jeden dotaz, máme k dispozici jedno odbavené zavazadlo, jedno kabinové a pak příruční tašku. Kabinové při letu tam potřebovat nebudeme, je možné dát jej do odbaveného kufru?

0 Citovat

celé vlákno jsem si se zájmem přečetl... nechystám se sice letět přes oceán za nakupem oblečení, ale některé postřehy jsou na zamyšlení. Nebo fejeton.

"...Adidas mi připadal spíše dražší než v Evropě. To platí ale obecně, Evropské značky v USA jsou spíše dražší než u nás, naopak americké značky jsou opravdu levné, jelikož u nás bývají předražené."    

každému, co jeho jest...

0