Ahoj, pořád přemýšlím kam v létě(srpen) na 20 dní, letenky do světa ted stojí cca od 18 do 25 tisíc. Převážně USA, ASIE. Mám rad moře, taky nějakou divočinu a poznávání. Včera jsem koukal na rentcars na Miami a půjčeni auta za 1500kč na 14 dni asi jim to blbě přepočítávala na české koruny? Mám nějaký budged chceme si užít co nejvíc, koukal jsem i na Bali letenka 23 tisíc. Je tam levno ? S počasím nevím kde bude dobře a nebude jen pršet a nebo bude brutal teplo a vlhko. Poradí někdo ? Nebo zustat doma  to se mi moc nechce.  Jiny termin nejde bohuzel.  Diky  .

kam v létě(srpen) 20 dní

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ono je to těžké když se to píše na mobilu :) a samo se ti to doplňuje v AJ.
Ale díky za připomínku!

0 Citovat

"diskuzy" je anglicky? Tak tohle jsem ještě neslyšela :D

3 Citovat

Kajman77 napsal(a):

[citace="Jitkanovakova "]

Turecko, které je teď nebývale levné díky místní inflaci.

 

No to leda když člověk neleze do žádné památky. Protože na vstupech se nedoplatí.

[/citace]

 

Já tam ted chvíli nebyla, jak moc šli ceny za návštěvu památek nahoru? Ještě před rokem byla cena třeba do známé Hagie Sofie tuším 3 stovky. Což mi nepříjde hrozné.

0 Citovat

Ceny šl y nahoru hodně. Konkrétně Hagia Sofia 25 €.

1 Citovat

Tady zrovna někdo psal o nárůstu cen v Pamukkale: https://www.cestujlevne.com/pruv.../pamukkale

0 Citovat

Tak asi jako vzdy pojedu nekam kam si zjistim jaké je podnebí a počasí. Podle vas se nedá v létě cestovat vůbec do Asie, Amerika nevim. 

 

0 Citovat

Já tam ted chvíli nebyla, jak moc šli ceny za návštěvu památek nahoru? Ještě před rokem byla cena třeba do známé Hagie Sofie tuším 3 stovky. Což mi nepříjde hrozné.

Před rokem byla zcela určitě Hagia Sofia ještě zdarma jakožto mešita. Jinak třeba Topkapi palác byl v říjnu za 40 eur, Dolmanbahce za 35 a podobně. Neskutečné ceny vzhledem k turecké cenové hladině, navíc Turci platí ani ne desetinu té ceny.

Nicméně byly jsme 2 týdny před tím na Severním Kypru a tam rozhodně bylo podstatně levněji než v Istanbulu, navíc památky za symbolické vstupné, většinou 50 lir. Proti Kyperské republice ceny všeho třetinové až čtvrtinové. 

0 Citovat

Ceny v Turecku:

Efes 40€ + 15€ terasové domy

Pamukkale 30€

Demre - kostel sv. Mikuláše 17€, hrobky 12€

Laodikeia 12€

menší  naleziště 3, 4 nebo 6€

Zdarma jen děti do 8 let.

K posrání.

0