Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

floodland napsal(a):

Manželé jsou samozřejmě dementi. Nedovedu pochopit, že je někdo schopen na gatu vlízt do letadla, když je tam na monitoru jiná destinace. 

Pokud by se normálně boardovalo přes most tak souhlas, ale jelikož to byl Ryanair, tak to byl na tuty autobusový gate. Zároveň tahle asistenční služba má obvykle svoje vozidla (pro vozíčkáře atd...) takže nejspíše jeli tímto a ne v autobusu s ostatníma. Na stojance pak klidně 3 Ryanair letadla vedle sebe, do všech probíhá boarding, to se běžně děje i v Praze.

Takže klidně mohli projít správným gatem (což je pravděpodobné, jinak by neprošli kontrolou boarding pasů) a pak je akorát jouda hodil k vedlejšímu letadlu. Kontrolu boarding pasů v letadle jsem nezažil už léta a o cílové destinaci se taky ne vždy v letadle mluví před odletem, takže opravdu věřím, že se tohle mohlo stát a ti lidé v tom mohli být úplně nevinně.

10 Citovat

Já už potkala tolik lidí,kteří vypnuli hlavu, protože se o ně někdo postará..... a někteří v té hlavě ani neměli vymeteno

2 Citovat

Tak ono se stačí podívat na volební výsledky ve většině světa.... Ono opravdu v tý populaci je kolem poloviny hňupů.

9 Citovat

I do FR jsem už nastupoval mostem (i když výjimečně). Ale s velkou pravděpodobností se to událo tak jak píše matej15 a může za to ten  speciální asistent.
A i pokud oznamovali destinaci před startem, tak dobře víte, že někdy jsou ta hlášení v letadle natolik nesrozumitelná (personál do mikrofonu huhňá, chrastění mikrofonu, špatná angličtina, hluk v letadle, ...), že by nebylo nic divného hlášení přeslechnout nebo mu nerozumět. Věnovali jste vždycky pozornost všem hlášením a všem jste 100 % rozuměli? Já tedy ne a to si troufám tvrdit, že angličtinu zvládám celkem bez problémů.

Fascinuje mě jak někteří mají hned jasno - že ti dva dotyční si za to můžou sami a jsou hňupi. Přitom o nich a o detailech celé situace neví nic kromě jednoho krátkého článku, který je na mnoha webech jako přes kopírák.

14 Citovat

My minulý týden na Ruzyni s Ryanairem taky nastupovali mostem

0 Citovat

V Praze se nastupuje mostem poslední dobou běžně do všeho včetně Ryanair a Wizz a to hlavně z důvodu personálního (řidiči autobusů). Ryan s tím má paradoxně problém, jelikož nestíhá výměnu cestujících, která je z autobusu rychlejší.

1 Citovat

Ja som minuly rok zazil pasaziera co nastupil na iny let a vsimol si to len vdaka tomu, ze mu niekto sedel na mieste.

Hamburg, nastup mostom, kontrola pred gatom ani nekontrolovala letenky, len hnala ludi do lietadla, bo meskalo. 

Ps : bol to bozsky wizzair :)

0 Citovat

Na moje místo si jednou chtěli sednout celkem 3 další cestující. Všem jsem musel vysvětlit, že to co mi na boardingu ukazují není číslo sedačky, ale číslo gatu. Někdy je to fakt těžký.

6 Citovat

ja som sa tiez toho stal svedkom. Let z Dublinu do Bratislavy a v Bratislave pani problem, toto nie su Bremy. 

1 Citovat

cali napsal(a):

Což byl jisto jistě nějaký bubák nebo paki;-)

V Muscate (Omán) personál na letiskovej ploche po vystúpení z autobusu pred lietadlom starostlivo kontroloval destináciu na palubných lístkoch. Asi poznajú svojich vodičov :).

1 Citovat


img-20240617-153652.jpg

6 Citovat

Toto se líbí Frontex 😀

8 Citovat

Cesky, slovensky a polsky turista objavuje, no po tomto pokuse uz z troch zostane maximalne tak jeden.

 

3 Citovat

Tak aktivita z Chorvatska, kdy Poláci a Češi byli často loveni chorvatskými záchranáři na nafukovačkách... pamatuji tu velkou pátrací akci v 2017, kdy se rodinka Poláků rozhodla dojet na matracích z Orebiće na Korčulu..., se přesune do Albánie :-)

1 Citovat

S tímhle přístupem by Frontex vylovil Kolumba už kousek od Španělska a do Ameriky by se nikdy nedostal. 

 

0 Citovat

Santa Maria, Pinta a Niña byly taky nafukovací? 🤔

0 Citovat

Spíš že s ním nezatočili indiáni jako s ilegálním imigrantem 😀

0