Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

@ mirjur   v Irsku  ten   semafor  dela  povereny  pracovnik  a je  to bez  fronty  -) No  a  more  v  Portugalsku  je chladnejsi   ,ale  vic  u   Porta  nez  na Algarve  a v zari  -)

0 Citovat

Ahoj, vim, že internet je plný informací, ale raději se zeptám zde. V pátek chceme jet autem na Korsiku, jak to je tedy při průjezdu Rakouskem?  Se zastávkou nebo se musí rychle projet bez zastávky? Je fronta na hranicích Německo-Rakousko-Itálie? Musí být při průjezdu nějaké formuláře? Díky moc.

0 Citovat

Je možné projet pouze se zastávkou na natankování a přezutí pneu. Zároveň zastávka musí být rychlejší, než u nejpomalejšího týmu v F1, při dané velké ceně. Počítá se průměr tří poslední VC na okruzích v Hockenheimu (pro průjezd Německa), Reb Bull ring (pro průjezd Rakouska) a v Monze (pro průjezd Itálií).

Zmíněné země můžete momentálně projet úplně v pohodě. Žádné formuláře nepotřebujete. Většinou se nová opatření zavádí od pondělí, takže páteční průjezd by měl být bez problémů.

0 Citovat

Ahoj, Malta se tady už řešila víckrát, ale přidám svoje zkušenosti:

  • Před nástupem do letadla kontrolován vyplněný formulář pro Air Malta (stačí na displeji telefonu). Ti, kdo nemají vytisknuté formuláře pro maltskou vladu, si ho mohou vyzvednout u gatu.
  • Let z Prahy s Air Malta plný z cca 70 %, ale všichni cestující namačkáni v přední a zadní části letadla.
  • Na maltském letišti jen kontrola teploty a odevzdání formulářů (jsou dva, jeden s údaji o cestujícím a druhý s prohlášením, že jste se v poslední době nezdržovali mimo „bezpečné“ země). Zdržení po příletu prakticky nulové.
  • Roušky jsou povinné v autobusech, obchodech, muzeích, na trajektu apod. Hlavně v busech chodí kontrola a rozdává pokusy. Místní roušky dodržují skoro bez výjimek, ale venku je nosí spíš výjimečně (rozdíl proti Římu). Bezpečné rozestupy se nedodržují skoro nikde.
  • Na některých místech dezinfekce (ale proti Itálii ne všude), někde i měří teplotu. Např. v Intersparu u vstupu každému povinně dezinfikují ruce a měří teplotu, ale v jiných obchodech jsem tohle nezažil.
  • Využívali jsme autobusy, které jezdí bez omezení (možná byly upraveny jízdní řády). Pokud byste chtěli platit za jednotlivé jízdenky v buse, připravte si hotovost přesně (2 €), řidiči nejspíš nesmí vracet.
  • Kapacita autobusů není omezena proti normálu a jen jednou se nám stalo, že nás řidič nevzal. Někdy byly busy plné, ale hlavně linky, kterými jezdí místní např. do práce. Naopak „turistické“ linky skoro prázdné.
  • Většina podniků a muzeí funguje bez omezení, ale zavřené jsou myslím noční kluby.
  • Žádné slevy se nekonají, naopak se spíš zdražovalo (např. v restauracích). I v dosti drahých muzeích platíte stejnou cenu, ačkoliv je rozsah služeb menší (např. chybí audioprůvodce).
  • Asi jediné „zvýhodnění“, na které jsme narazili, byly přívozy z Valletty do  Three Cities a Sliemy, které jsou teď po 18h zdarma.
  • Nemůžu sice srovnávat s uplynulými lety, ale žádné návaly turistů se nekonají, na druhou stranu populární pláže jsou na můj vkus přesto dost zaplněné. Z velké části se ovšem jedná o místní.
  • Při cestě zpět letadlo více zaplněné, ale přesto nelogické rozsazení cestujících. Před vstupem do terminálu kontrola rezervace/boarding passu a měření teploty, jinak vše bleskurychlé –  i s bezpečnostní kontrolou za 5 minut hotovo.

0 Citovat

Návrat z Tanzánie (Dar Es Salaam) a Hurghady do Vídně, ze Splitu do Prahy ok. Jen průběhově  nutnosti vyplňovat formuláře, ideálně vlastní propiskou,  dezinfikovat, roušky taky průběhově akceptovat, včetně měření teploty.   

0 Citovat

No zrovna jsem dorazil z Mykonosu. Letadlo plné z 80%do Vídně. Velikost příručáku nikdo neřešil. Zrovna sedím v salonku . Na to, ze je čas oběda tak je tu příjemně prázdno. Už jsem potřeboval sundat ten smradlavý respirator a nadýchat se čerstvého vzduchu, než vyrazim na vlak.

0 Citovat

Zajímalo by mě co znamená "průběhově akceptovat roušky" :)

0 Citovat

Letěli jsme v pondělí 17.8. na Rhodos z Vídně s Wizzairem. Rodina - 2 dětí (15,12), vyplnila jsem jeden QR kód a pak po zprávách na TV ještě jeden v neděli před odletem na manžela. Ráno jsem si říkala, že jsem ho měla vyplnit i na děti. Ale vše bylo naprosto v pohodě, před vstupem do letadla mi zkontrolovali ten jeden, první vyplněný  kód, kde jsem měla všechny členy rodiny. Na Rhodosu jsme během 5ti minut byli rozdělení, já na test (pohodový vyter z krku od milého Reka), zbytek rodiny prošel ven. Nikdo mi nic neříkal ohledně karantény, půjčili jsme si auto, vybrali jsme si hotel a až do pátku 28.8. si užíváme poloprázdný ostrov, neuvěřitelně teplou vodu a příjemné  Řeky. Doporučuji. P.S. přišla nám asi po 3 dnech SMS ať si užíváme Řecko, jsme 1 den v karanténě a jsme v bezpečí. Ty samé Smsky nám chodili i v červnu a červenci, kdy jsme byli v Řecku ještě bez QR kódu na Nákladech. SMSky chodili náhodně v prubehu celeho pobytu.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Zajímalo by mě co znamená "průběhově akceptovat roušky" :)

No mít je během letu nasazené, krom doby jídla  a také všude na letišti ...   

(Pozn. Po letech jsem letos velmi pochopila niterné pocity mého psa, když vážně nechtěla náhubek do veřejné dopravy .... :)) 

0 Citovat

Tanzánie byla turistická cesta? Mohla bys prosím dát víc informací? Díky.

0 Citovat

Připojuji se k voughne... Včera jsme se vrátili přes Vídeň po 3 dnech a všechno super. Přítelkyně měla srovnání s loňskými pobyty na Rhodosu a cca 1/3 lidí, hlavně kvůli chybějícím zájezdům. Pláže poloprázdné, párty ulice plné Angličanů, Dánů atd.. Nicméně o půlnoci se zavírá. Jak psal kolega, ceny přijatelné, turistická místa napálené, ale stačí jít kousek mimo hlavní dění. Jeli jsme se podívat autobusem do Lindosu a Tsampika, liduprázdno, doporučuji. Jinak roušky na letištích a v letadle + obchodech. Restaurace bez.


Na letišti dobrou polovinu našeho letadla čekalo pohlazení krku, výsledky doteď žádné, ale na psychice to v dnešní době nepřidá. Kontrola QR kódů striktní ještě ve Vídni, občasné zmatky v případě rodin s dětmi, kdo všechno (ne)má QR kód. Na cestě zpět ve Vídni jako nůž máslem, nikdo se na nic neptal.

0 Citovat

Zahreb rijeka opatija

Rusky povinne v busoch, ludia to dodrzuju

V buse zahreb rijeka dezinfekcia ruk pred kazdym vstupom do busu (vratane fajcarskej prestavky)

Obchody povinne ruska, ludia to dodrzuju

Vonku bez rusok

Opatija je jak druhy machac, samy pepik :)

Bus rijeka opatia 16kun, oplati sa kupit celodenny listok za 27kun (letny tiket sa to vola), da sa s tym jazdit bez obmedzenia smer opatia a severnejsie


Busy a trajekty su dost osekane, na krk len 3busy denne

0 Citovat

Pro představu připojuji obrázek z kvůli covidu poloprázdné pláže v Portimao (Algarve) ve všední den...


dsc01438.jpg

0 Citovat

Slušný Masox, jak Bibione v devadesátkách;-)

0 Citovat

Já to asi špatně pochopil. Pro mě je “poloprázdná” pláž něco jako je toto. Fotka není upravená,  tak si to přibližte, kdo bude chtít. Každý má asi jiné měřítka. 


06ef25ba-a3c8-46d4-b274-0d48a0c00bce.jpeg

0 Citovat

@niemandos máme stejný měřítka :) ale jinak celkově preferuji pláže někde mimo civilizaci, kde je fakt klid. 

0 Citovat

Prázdná nebo poloprázdná, hlavně, když je na co se koukat:-) O víkendu se na Zlatých Pískách vedle mě vyprsily místní Barbíny, které měly umělé snad vše, od nehtů na nohou po kačeří pysky.


img-20200823-wa0022.jpg

0 Citovat

@Ridder

To já taky. Dal jsem to sem jako demonstraci, jak si představuju poloprázdnou pláž. Já byl v té restauraci na té pláži nasát večerní atmosféru a dal jsem to sem jen proto, ze to mám v mobilu jako poslední fotky, páč jsem to fotil předevčírem. 

0 Citovat

Poslednych 300 m plaze vo Faliraki (najvecsie stredisko na Rodose). Na opacnej strane nudaplaz, ale "nuda" doslova :D


img-20200818-101543.jpg

0 Citovat

@cali

Tak to je nechutný pohled. To by  mi pokazilo den. Nějak nechápu, že si někdo myslí, že když je vyžraný jak louka na podzim a nafoukne si ty jednička na melounové čtyřky, že je to něco pěkného. Zvláštní móda. 

Edit: A té prostřední bych doporučil návštěvu lékaře. Evidentně trpí nějakou poruchou příjmu potravy :-(

0 Citovat

Tiež som si myslel z náhľadu, že tá v strede má ružové plienky

0 Citovat

@tonic- čéče, ty ty pleny teď vidíš všude:-)  Já myslím, že je možná měla, aby kryly ten její hlavní kapitál:-)

0 Citovat

Jako myslíš to nejlepší dílo plastického chirurga 😂

0 Citovat

No z toho jak se nosila by šlo usoudit, že snad jí i štěká;-)

0 Citovat

No aby se nenosila, když váží 45 kg :-). A z toho ještě 2 kg připadají na silikon. Takže ty jsi s rodinnou v Bulharsku? Tož užívej užívej, než nám to zase všecko zavřů :-)

0