Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

@voughne: Průměr 63 let svědčí o hodně špatné situaci a souhlas s Andreou. Tady je třeba článek z 18.3.:

"Průměrný věk obětí nemoci Covid-19 je v Itálii 79,5 roku. K 17. březnu nemoci podlehlo "jen" 17 lidí, kterým bylo méně než 50 let. Mrtví, kterým bylo méně než 40, byli ve všech případech muži s předchozími vážnými zdravotními problémy." https://zpravy.aktualne.cz/zahra...f6b220ee8/

0 Citovat

mikir napsal(a):

Tak a je to tady, stacilo par hodin a Bures uz odhalil pomstu i s uroky... pozadaji o  prodlouzeni  nouzoveho stavu do 25.,5.  za to kobliham umozni volny pohyb vcetne  zahranici   a otevre vsechny provozovny   ( prakticky to , co soud  smetl  a co by stejne musel  ) Tenhle lhar a darebak nema  sebemensi  spetku  slusnosti  ,,, co si muze slusny clovek myslet o vlade v cele s takovym podrazakem    A jeste na tom vydela .kdo nebude chtit karantenu zaplati si  test ze sveho  pochopitelne   

Ted ma snemovna moznost ukazat  jak na tom  vlastne  CR je  .... K cemu ten nouzovy stav potrebuje jeste dalsich  25 dnu ?  

A muzete mi tu nadavat do emigrantu  a do hrdych  Iru jak chcte   


je to tak
0 Citovat

Andrea_Pernik napsal(a):


Ja asi zijem v paralelnom vesmire. Mam dojem, ze to ze na to umieraju ludia s dalsimi zdravotnymi problemami bolo v kazdom clanku. Dokonca aj v tych "bombastickych". Ale mozno kazdy citame nieco ine.


Ja som vyraznejsie sledoval spravy ohladom cisel a mrtvych tak do polky februara (prestal som ked bolo jasne, ze do Myanmaru neodletim) ... a vtedy sa sirili hlavne tie "bombasticke cisla umrti". A neskor ked to prepuklo v taliansku som skor postrehol naladu medii zverejnovat skor tie atypicke pripady (deti, sportovci), co mi prislo ako hnus, takze som to prestal citat uplne. Neni mi tu treba hadzat linky, som napisal ,ze sa "velmi neinformavalo", nie ze sa vobec neinformovalo. Vidim, ze za 2 tyzdne sa tu toho vela nezmenilo ....

0 Citovat

Jestli ten problém nebude spíš u tebe.

0 Citovat

Jinak pro odlehčení,aneb ještě větší blbec,než jsme doufali.

https://www.nytimes.com/2020/04/...trump.html

"And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute — one minute — and is there a way we can do something like that by injection inside, or almost a cleaning?” he asked. “Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs, so it would be interesting to check that.”

0 Citovat

Měli to na něm vyzkoušet, na blbovi. Třeba by alespoň posloužil jako odstrašující příklad pro další takový chytráky.

0 Citovat

To už fakt člověku hlava nebere,jak blbej ten člověk musí skutečně být:)))

0 Citovat

Proky napsal(a):

Spíš jsem trochu překvapen, že ten zákaz volného pohybu tedy nezavedli znovu v rámci krizového zákona. Soud jim dal možnost do pondělí to provést procesně správně. Ale oni už asi zjistili, že by je za to lidi sežrali, tak se na to vykašlali, otevřeli to a kdyby byl průser, tak řeknou "my nic, to soud uvolnil". Nebo aspoň tak mi to přijde.

 

Nejsi jediny, taky mi to tak prijde, ze pokud se to razantne zhorsi, tak to svedou na toho právníka a soud. 

0 Citovat

Po dobu nouzového stavu se cestování Čechů do zahraničí stejně neobnoví (nebo aspoň ne nějak znatelně), tak nebyl ani důvod prodlužovat zákaz volného pohybu podle krizového zákona. Na další zákaz pohybu po ČR taky není důvod.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Jinak pro odlehčení,aneb ještě větší blbec,než jsme doufali.

https://www.nytimes.com/2020/04/...trump.html

To je vůl 😂

Už vidím, jak ozařuje lidi supersilným světlem 

NYT napsal(a): “Supposing we hit the body with a tremendous — whether it’s ultraviolet or just very powerful light,” Mr. Trump said. “And I think you said that hasn’t been checked, but we’re going to test it?” he added, turning to Mr. Bryan, who had returned to his seat. “And then I said, supposing you brought the light inside the body, either through the skin or some other way.”
 

A pijte chlór.. https://www.youtube.com/watch?v=...mp;t=1m25s

0 Citovat

mikir napsal(a):

….a jeste na tom vydela .kdo nebude chtit karantenu zaplati si  test ze sveho  pochopitelne...

a to jako očekáváš, že by ti to stát měl ještě hradit? Ty jsi fakt ještě blbější, než se tu prezentuješ...

0 Citovat

floodland napsal(a):

a to jako očekáváš, že by ti to stát měl ještě hradit? Ty jsi fakt ještě blbější, než se tu prezentuješ...


Ne neocekavam vubec nic   co bych jako ocekaval  od lhare a darebaka a  tech vsech sasku  co tam skacou jak on piska  ,ono to zapada do jeho podvodnickeho smysleni ,  vlk se nazere a koza zustane cela  O me vube nejde   ja  jsem splnoval  podminky vyjimky pro cestovani ,alespon tedy mezi CR a Irskem  i v dobe zakazu  a nevadi mi ani 14 dnu karanteny 

Jde proste o princip  a okate   podminky   asi v takovem duchu  jako  je u Ryainaru presazovani  cestujicich,  nebo teda bylo,  muzete sedet vedle sebe ale kupte si sedacku 

Takze muzete cestovat ,ale oni vas stejne nikam nepusti  a po navratu karantena  ,nebo test za  3000 Kc  Uznavam ,ze to neni uplne jen  otazka CR ale i dalsich statu  

Ovsem vzajemna jednani mezi staty ,ktere se  CR hodi  je  taky  v podobnem duchu  Jednim dechem rikaji  muzete vsude kam vas pusti, ale pritom vyjednavaji ze staty kterte maji  podobna  cisla  nakazy  i kdyz  ty udaje v dislech zavisi na mnohych okolnostech  a neni zadna zaruka ze  mezi staty  s podobnzmi cisly nakazy je riziko mensi 

Ale ono je to fuk ,dokud nebude  fungovat rozumna  letecka  doprava  a dokud nebude  i pozemni verejna  mezinarodni ,tak  vynalozene  usili a finance nebudou  odpovidat  efektu  

0 Citovat

Lidé, kteří se vrátí ze zahraničí a nemají potvrzení o testu na covid-19, si mohou nechat udělat test v karanténě, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. (16:03) 😂

...ale jedině u té správné laboratoře z holdingu

0 Citovat

Mikir a Michal....vy 2 jste se fakt hledali

0 Citovat

Inu, oba dva jsme od "み"...

0 Citovat

To opatření není primárně pro umožnění víkendovek za 10 Euro.

Zaprvé jde o narovnání (dnes už soudem potvrzeného) nelegálního zákazu vycestovat. A právo vycestovat neznamená, že si nemusíš platit související náklady.

Zadruhé, je to hlavně pro firmy a vysoce placené odborníky. A tam se většinou v celkových nákladech ty 3 nebo 6 tisíc korun ztratí. 

0 Citovat

T napsal(a):

To opatření není primárně pro umožnění víkendovek za 10 Euro.

Zaprvé jde o narovnání (dnes už soudem potvrzeného) nelegálního zákazu vycestovat. A právo vycestovat neznamená, že si nemusíš platit související náklady.

Zadruhé, je to hlavně pro firmy a vysoce placené odborníky. A tam se většinou v celkových nákladech ty 3 nebo 6 tisíc korun ztratí. 

Ale to není pravda, Městský soud v Praze nezrušil zákaz vycestování, ten byl nařízen usnesením vlády na základě nouzového stavu 13.3. a prodloužen dalším usnesením vlády 30.3., kdežto rozhodnutí soudu se týkalo úplně něčeho jiného a to mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví a to těchto:


Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 17. 4. 2020, č. j. MZDR 16193/2020-2/MIN/KAN, se zrušuje dnem 27. 4. 2020.
Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 15. 4. 2020, č. j. MZDR 16195/2020-1/MIN/KAN, se zrušuje dnem 27. 4. 2020.
Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 26. 3. 2020, č. j. MZDR 13361/2020-1/MIN/KAN, se zrušuje dnem 27. 4. 2020.
Mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví ze dne 23. 3. 2020, č. j. MZDR 12745/2020-1/MIN/KAN, se zrušuje dnem 27. 4. 2020.


A to právě proto, že je nenařídila vláda, ale ministerstvo zdravotnictví. Zákaz vycestování zrušila vláda včera sama od sebe, asi se bála další stížnosti, která mířila na tento zákaz k Ústavnímu soudu, nicméně po včerejším rozhodnutí vlády bude stažena.

https://echo24.cz/a/SbC29/stizno...ek-podpisu

https://www.ceska-justice.cz/202...cestovani/

Jenom podotýkám, že téměř totální zákaz vycestování je v Evropě dost výjimečný, pokud vím, tak ho má v takovém rozsahu pouze Belgie.

 



0 Citovat

Tak nevim jestli jsou tak hloupi novinari nebo  ti diletanti na ministerstvu  

"Ministerstvo zahraničních věcí nemá centrální informace o ceně testů v jednotlivých zemích mimo Českou republiku," uvedla Štíchová. Odpověď na tuto otázku neposkytlo ani ministerstvo vnitra, ani ministerstvo zdravotnictví.


https://zpravy.aktualne.cz/domac...47ab5f122/


PCR test stoji v Irsku  30 euro  a nasel jsem to  na jedno kliknuti za par sekund 


Takze opet  predrazena  Babisovina ,jinak nevim odkud vzali ty  v clanku uvadene lety do Irska z Prahy   a  v Irsku ceka kazdeho  14 dnu karantena ....nevim zda se neco zmenilo   letel jsem  18.brezna   a po priletu jsem pak dostal  jen papir s informacemi jak se mam chovat ..jestli je to ted prisnejsi nevim

0 Citovat

Mikire, drz už raději hubu. Víš úplný prd, ale pořád si tady meleš svou.

https://ie.usembassy.gov/covid-1...formation/

0 Citovat

Vy dva mi nebude nakazovat jak a co mam komentovat ,  ostatne  ja jsem se vyjadril  k tomu  ze se v clanku uvadi  ze je let  z Prahy do  Irska , coz neni pravda  a pak  k cene   testu PCR  na Coronavir  ,  ktery tady stoji 30 euro a  v CR se stoji   2900 Kc  O opatrenich ktere tu plati do  5.kvetna vim a i to ze mohou byt prodlouzeny  a ze kazdy kdo prileti  musi na 14 dnu do karanteny    a co s tim ma  spolecneho ten vas odkaz to nevim   ,tak si oba trhnete 


0 Citovat

Někdy ani 14-denní karanténa po návratu a 2 negativní testy nezaručí bezinfekčnost: https://mothership.sg/2020/04/co...-lockdown/

0 Citovat

Jenom hrdý Ir po sobě edituje příspěvky, aby nebylo vidět, jak se jako vždy plete...

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Někdy ani 14-denní karanténa po návratu a 2 negativní testy nezaručí bezinfekčnost: https://mothership.sg/2020/04/co...-lockdown/


To mas sice pravdu  ,ale to je pak trosku, kdyz to prezenu , jako  nesednu do letadla protoze muze spadnout ,nebo  nepojedu autem protoze se muzu nabourat  

Jiste,  nadsazene prirovnani , coronovairem se asi nakazis  snadneji a nakazis pak mnoho dalsich ,ale nejde prece donekonecna sedet doma .ano da se to dodrzovat vsechno  mesic ,dva , tri ,, ale uz ted je videt, ze lidem dochazi  trpelivost  a jakoukoliv vladu proste prestanou v urcitem momente poslouhat  a zacne se kazdy chovat jak to citi a vnima podle sebe 

0 Citovat

Já navrhoval řešení ..

0 Citovat

@ DimikUK   tak co to komentujes ty cype  uz to jinak nejde nazvat,,,,kolik zabere tvuj prispevekl  ? a dalsich podobnych  a jeste do toho nacpes chujoviny po kterych nikomu nic neni  a jsou OT,   ja jen slusne  odepsal na to co si myslim o  tom  postupu uvolnovani nic vic 

0