Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Můžete mi někdo zjistit, kam mám ty mrtvé dát prosím? :) Já tomu individuu nejsem schopen rozumět.

0 Citovat

Chlapci ja se vyborne bavim -))) ale jdu si dat ten Prazsky lager co pry nema z CR nic spolecneho a vyrabi ho Polaci a v CR se to pry v Lidlu jmenuje Argus 

Myslim ,ze mi dneska uz inspirace dosla -))) Ale vlastne me jeste napadlo  coz by mohl referovat baca 12 jestli uz chodi ven az po SMS zprave  -))

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

To je lež. Imunita je po pár týdnech od PRVNÍ dávky, nany.

Sotva poloviční. Ale to není podstatné, já vůbec nechci zpochybňovat očkování, taky na něj čekám. Šlo mně jenom o tu údajně strašnou britskou mutaci, když jim pozitivně testovaní klesají od 1 ledna:-)

According to Pfizer data published in December 2020, the Pfizer-BioNTech vaccine is roughly 52% effective after the first dose.

Secondly, one dose is still significantly less protective than two. The latter is 95% effective at preventing the disease after a week.

"People are very keen on at the moment on that graph in the Pfizer paper in the New England Journal of Medicine where they show that there must be some kind of de facto benefit as early as something like day 14," says Altmann. "It's the one where the curve for the placebo group and the vaccine group completely diverge, and cases start taking off in the placebo group. But obviously that's not measuring an immune response directly – it's using quite a crude measure of how many people have been infected." Altmann explains that he wouldn't advise anyone to consider themself safe 14 days after their first dose of the vaccine. "The graph is just a way of saying 'something is happening'," he says.

In a more recent development, an Israeli academic who coordinated the country’s Covid-19 response – Professor Nachman Ash – has claimed that a single dose of the vaccine is not as effective as Pfizer originally estimated. However, the comments have been widely criticised.

https://www.bbc.com/future/artic...ccine-dose

0 Citovat

https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_vank

V květnu již stát plánuje mít proočkováno i druhou dávkou něco přes milion lidí. Opravdu věříte, že se letos něco změní pro někoho, kdo není důchodce nebo zdravotník? Kromě bankrotu, teda.

0 Citovat

O smskach este neni rozhodnute ale kedze je situacia velmi vazna az kriticka, budu sa od 8.2 otvarat skolky a prvy stupen na skolach.

Uplny cirkus cela vlada. Najskor tu drbko strasi so zatvorenim podnikov a cul sa maju otvorit skoly.

0 Citovat

ahoj, a ty EU kompenzace 261/2004 teď platí nebo ne teda?:) Děkuji

0 Citovat

Bič boží napsal(a):

Co liješ?

Jestli je to na mě, tak bílé. Ani nevím co to je . Kůpila to manželka. Každopádně je to sladké a bude z toho bolehlav :-)

0 Citovat

tak aspoň víme, kdo suchej únor rozhodně nedrží :D

0 Citovat

Já na podobné hromadné sračky nejsem. Taky nelezu do studené vody jen proto, že je to momentálně in. O tom, kdo to dělá, si myslím svoje :-)

0 Citovat

jj, Otužování Is the New Peču si domácí chleba :D

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

ahoj, a ty EU kompenzace 261/2004 teď platí nebo ne teda?:) Děkuji

A kdyz si koupim letenku Amsterdam - Pariz - Dublin s AF, muzu nastoupit az v Parizi, abych se vyhnul testu? :) :)

Jinak vyborna diskuze. V GB cisla klesaji kvuli ockovani a kvuli relativne tvrdemu lockdownu. Ad cestovky - typicka Babisovska ulitba Simanemu. Druha vec je, ze si dokazu predstavit argument, ze lidi, kteri leti s cestovkou se lepe kontroluji (oproti lidem, kteri prileti s Wizzem do Vidne) a v pripade nejakeho outbraku JAR mutace (Egypt, Zanzibar) je snadnejsi je dohledat. Objektivne je to samozrejme diskriminace a vlastne totalni bullshit, ale tahle “myslenka” za tim byt muze.

Jinak koukam, ze v Irsku je k dispozici prima matros. Myslim, ze ho bere i Blatny, protoze jinak si nedovedu vysvetlit ten narativ, ze covid siri bezkari, protoze i v sobotu v Jizerkach ma clovek kolem sebe vic mista nez v Lidlu na Ceskomoravske.

Jinak pro aktualni data, vypocty a trendy doporucuji na fb sledovat Daniela Municha (jak ho plukovnik v kvetnu vyhodil z nejakeho meetingu, protoze se moc ptal): https://www.facebook.com/daniel.munich.1

0 Citovat

jen si dělej srandu z blbý holky! :D

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

ahoj, a ty EU kompenzace 261/2004 teď platí nebo ne teda?:) Děkuji

Platí🙂. Minuly tyden mi cinklo na ucte 4x400€ od Air Malta😃.

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Když je ta britská mutace údajně tak hrozně nakažlivá a nebezpečná, tak jak to, že v UK za posledních 7 dní klesl počet pozitivních testů o 27%, počet mrtvých o 10% a počet pacientů v nemocních o 22%?:-)

 

Protoze vysoky cisla byli na zacatku ledna a ted to jde dolu. Uz mesic a pul je tady vsechno zavreny. Testuje se tu jak vztekly 500-600 tisic za den.To bude ten duvod.

 

0 Citovat

Nuny napsal(a):

Pár dní po první dávce nemá vakcina na imunitu a tím pádem na tato klesající čísla, včetně hospitalizací, vůbec žadný vliv. Imunita je vytvořena až několik týdnů po DRUHÉ dávce, což nesplňuje v UK prakticky nikdo.

 

Po prvni davce Pfizer nebo Astrazeneca (NIC jineho zatim v UK nepichaji) se vytvori castecna imunita za cca 2-3 tydny. Druha davka se tady aplikuje az po 12 tydnech aby se proockovalo co nejvic lidi i pouze jednou davkou. Jedna davka staci na to aby lidi nekoncili s Covid19 v nemocnici. O to jde, any se snizil tlak na NHS.

0 Citovat

mikir napsal(a):

[citace="eremi"]

Napr. 17.1. uz bylo naockovano první dávkou vic než 4 mil. lidi, to asi není pár dní...

A tuhle jistotu o tom, kdy se vytváří imunita jsi získal kde? Mas nějaký zdroj? Co ja vím, tak ani tam, kde se ockuje celkem dost zatím nejsou relevantní, pouze predbezne studie od kdy je clovek chranen, ale pokud mi něco uniklo, rad se nechám poučit.

Je celkem logicke ,ze po prvni davce  tezko bude nejaka podstatna imunita ,pokud se budeme vubec o podstatne imunite bavit, protoze uz je dokazano ,ze i naockovany se muze nakazit ,na to neni treba cist zadnou studii  a uz vubec ne s takove zeme jako je Izrael 

Rekneme ze se bude  brat do uvahy  doporuceni  vyrobce  naockovani pak po 28 dnech druhe  a pak 14 dnu  omezeni ,tak teprve po 6 tydnech se da o jakesi pofiderni imunite neco rikat ,za predpokladu.ze to svinstvo organismus neinfikuje ,rekneme ze ne  

Ale tak jak pise Nuny  druhou davku nema vetsina lidi v sobe ,pochopitelne az na papalase a kdovi co ti maji v sobe  s jejich pristupem nocnich party  v podpalubi ...Treba nejake placebo  jen aby nahnali lidi na ockovani a predvedli se jak jdou prikladem 

[/citace]

 

Vakcina nikdy nebyla myslena ze zabrani nakaze. Ma zabranit aby clovek neskoncil ve spitale.

0 Citovat

lidi, dyt to je mikir :D

0 Citovat

"Výrazný pokles počtu nových případů hlásí Izrael u lidí nad šedesát let v oblastech s vysokou proočkovaností. Příznivá data by tak podle BBC měla mít na svědomí převážně vakcinace, nikoli aktuálně probíhající lockdown. Podle izraelského ministerstva zdravotnictví se z téměř 750 tisíc očkovaných osob starších 60 let nakazilo covidem 531, tedy 0,07 procenta."

https://www.seznamzpravy.cz/clan...MO6Sihlgz0

Koho tohle nepřesvědčí o očkování, tomu není pomoci.  Tohle je prostě jediná cesta jak ven z přeplněných nemocnic a vůbec rizika přeplněných nemocnic.

0 Citovat

mikir napsal(a):

@ Ahmade vitam ,dlouho jsi se neozval , uz jsem tu  odpoved s live chatu na Invii sem hodil  radeji odpovedeli neutralne a vseobecne , ale Simane uz se jiste teteli blahem, jak bude lifrovat na Mallorcu penzisty  Maxama  

Není o čem psát. Lítat se pořádně nedá nebo dá, ale s problémy. O vlas jsem unikl tomu Bulharsku. V lednu jsem dal jen pár dní ve Francii a Lux. pozemní cestou a několik dní v Polsku. Všude podobný jako u nás. 

Teď se tu zase spekuluje o návratu plukovníka Prymuly, takže nějaký světlo na konci tunelu nevidím. 

Jedině snad až bude tepleji, tak nějaký roadtrip autem, spaní venku a země "tranzitem" tak, abych se vešel do těch 12/24 povolených hodin... 

 

0 Citovat

Monika v Dubaji :-)

https://echo24.cz/a/SMwtb/video-...sova-vlada

0 Citovat

Heh. Ona přece může, je - předpokládám - už dávno naočkovaná. Hlavně necestujte a nepředbíhejte.

0 Citovat

🤮

0 Citovat

A kde má přítele? :-)))

 

0 Citovat

Všichni jsou si rovni, ale někteří rovnější 😁

Ona se tam určitě nevyvaluje jako velryba na pláži, ale je na oficiální státní návštěvě a zakládá tam charitu na podporu nejdiskriminovanějšího muže v ČR - jejího manžela a zároveň prověřuje protikoronavirová opatření v Emirátech...

0 Citovat

Odpověď na můj dotaz ohledně zájezdu do Mexika ( u cestovní agentury):

Od 5.2. platí povinnost mít test i před cestou zpět pouze pro individuální cestoovatele. Cestujete-li organizovaně s cestovkou, je třeba test až po návratu, tedy do 5 dní. Tedy tak, jak bylo stanoveno doteď. 

0