Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Alena Svobodová napsal(a):

[citace="tbu"]

teď jsi jim to nandala :-)

No co co. Je to to nejmenší, co můžu dělat. Být cynická svině, co si bude sedět na šrajtofli. Ty prachy budu v příštích letech potřebovat na běžné nákupy. Rozhodně nikam nepojedu, abych si (po třetí dávce očkování) nechala před odletem dělat dva PCR a tři anální testy a hned po příletu mě dva namakaní černoši vedli do tmavé místnosti, aby mi strčili tyčku do nosu a do zadku znova. Sotva vyjdu z letiště, už mě všichni upozorňují, abych si znova nasadila respirátor. Necestuju pro to napětí, jestli někam vůbec dostanu a jestli a za kolik peněz se včas dostanu zpátky.

[/citace]

Ty prachy raději utrácejte, protože inflační vítr teprve začíná foukat. 

 

1 Citovat

V Holandsku už zítra ráno začíná lockdown...

0 Citovat

Rakousko kvůli omikronu zpřísní od pondělí pravidla na hranicích. Lidé, kteří nemají doklad o očkování či prodělání covidu, budou muset do karantény. I očkovaní a uzdravení přitom musí mít s sebou doklad o čerstvém negativním testu na koronavirus nebo o aplikaci posilující dávky vakcíny. Informovalo o tom tamní ministerstvo zdravotnictví.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_kha

0 Citovat

Tuhle feature vymysleli včera a už přes den mi hází vidle do plánů.

0 Citovat

Jj je to od včera, akorát jsem si toho nevšiml zde v tématu (bylo to vedle).

Tranzit je stále normálně povolen.

0 Citovat

Jenže bych potřeboval tranzit Praha-Vídeň-Praha. V plánu byly ty znovu otevřené trhy.

K šamanovi na PCR test ale kvůli nim nepůjdu.

0 Citovat

Caute ktore krajiny a ludia tam zijuci sa vam zdaju najnormalnejsie z hladiska celosvetoveho kovidoveho sialenstva? Kde ste by sa prestahovali alebo uz zijete a mate svaty pokoj od buzeracie vlady?

2 Citovat

Ahoj cestovatelé, prosím, potřebuji poradit - naskytla se mi možnost odcestovat s přáteli do Kolumbie - let je Vídeň - Madrid - Miami - Barranquilla (zpět stejně). Dnes potřebuji koupit letenku. Let je s American Airlines.

Očkování mám Janssen.

1) Dočetl jsem se, ze tranzit v Rakousku je ok - ale ve Španělsku a USA je to jak? Můžete poradit? Nejsem schopen v záplavě změn a množství informací najit relevantni info, abych si byl jisty (v rámci možnosti).

2) Případně jaké doporučujete pojištění - karanténa, zrušení letu atd. 

3) v Madridu je na přestup 1 hodina a 15 minut - je reálné to stihnout?

Moc děkuji za rady!

0 Citovat

Bod 3,

0 Citovat

Znova..bod3, Pokud Ti někdo prodá letenku s přestupem, tak je přestup reálný, když se nebudeš nikde flákat a přesto Ti to uletí, posadí Tě na další let.

 

0 Citovat

Pokud to ale není letenka od Kiwi 😁

1 Citovat

Spanelsko povinne rousky venku :-D


capture.png

0 Citovat

Ráno vstanu a co nevidím. FR mi zrušil můj přískok do Říma na Bogotu. Takže super. Otázka na zkušené letištní nocležníky. Nocoval někdo na Fiumicinu. Přemýšlím, že vezmu jako přískok stylově Iberii z PRG jen s příručákem a zustanu na letišti. Předpokládám, že se dá zůstat po příletu v transitu? Už mě to rušení letů nízkonákladovkama nebaví. Aspon se po cestě mrknu do Madridu, abych tam za 12 hodin zase letěl :-)))

0 Citovat

Na FCO jsem byl jednou v transitu a podruhé při návštěvě Říma, takže s noclehem nedokážu poradit. Každopádně ten přískok s IB (PRG-MAD-FCO) se zdá být dobrý nápad s ohledem na jejich benevolentní zavazadlovou politiku (může být i větší i menší zavazadlo v kabině). Já jsem dal přednost Easyjetu (PRG-MXP) s trochu větším stáhnutějším zavazadlem než FR či W6 s příplatky. Nazpět byla nakonec dvě zavazadla větší (plnější o kolumbijské suvenýry, balíky excelentní kávy atd.), proto jsem volil let na VCE a po prohlídce Benátek raději noční Flixbus přes Slovinsko do Vídně.

0 Citovat

" Nazpět byla nakonec dvě zavazadla větší (plnější o kolumbijské suvenýry"

Právě sleduji seriál NARCOS, takže toto mě docela pobavilo. Omlouvám se za příspěvek mimo téma.

2 Citovat

Samozřejmě, nějaké suvenýry (recuerdos) nesmějí chybět 😊.

Tentokrát šlo mimojiné o 'el sombrero vueltiao costeño' a dále o výstavné keramické koloniální kolumbijské kostelíky (ničím neplněné 😉). Pro znalce tedy seshora a zleva doprava: Cartagena de Indias, Santa Fe de Antioquia, Mompós, Girón, Medellín - El Poblado, Guane, Barichara 🇨🇴


p-20211223-111323-vhdr-auto.jpg

1 Citovat

Sobrero taky zakoupim :-). Asi vezmu fakt tu Iberii z Prahy.Do Osprey transportéru nacpu Osprey Talon a bude to. Právě že to Iberia tak neprožívá. A ještě získám pár Aviosu 😀.

Ale toto rušení mě irituje. A to tam měli 3  lety denne  a zruši všechny. Teda ten ranní 5:45 zůstal.


PS: Myslíš  Jakube, že bych prošel i se dvěma zavazadly.? Ty máš čerstvou zkušenost, Transportér má rozměry, které jsou akorát. Talon je o trošku menši  a normálně ho používám když lětám s Wizzem nebo FR. Ale samozřejmě je větší jak malý  batuzek či pouzdro na notebook.pravda kromě plavek a sandálů v něm  budu mit jen ten notebook.

0 Citovat

Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:

Změny v návratech ze zahraničí: Od pondělí budou muset lidé mít PCR test před vstupem do ČR i ze zelených a oranžových zemí na mapě cestovatele. Pro české občany to bude od 3. ledna.

Opatření se nemá týkat lidí s 3. dávkou.

Kdyby předchozí vládě podobné opatření neshodil soud, tak neřeknu...

0 Citovat

Nenormalne co sa deje. Cakam kedy zblbnu aj nasi, a Silvester v Rime bude odpiskany.

Edit: tak Taliansko chce skratit platnost Kovid pasu na 6 mesiacov.Dnes to asi schvalia. Vazne by ma zaujimalo na co je vlastne EU a EK ked si naozaj kazdy robi co len chce, a kedy chce.

0 Citovat

Je to velmi jednoduché. Tlačí všechny, aby si dali píchnout třetí dávku, popřípadě první a druhou atd. :-(. 

0 Citovat

To je fakt picovina ale, co lidi kteří dostali druhou dávku nedávno, očkovali se aby nemuseli na testy a teď hovno... 

1 Citovat

Ono je to na houby i pro lidi pod 30 let. Těm očkování otevřeli tak pozdě, že na začátku ledna druhou dávku nebudou mít před 5/6 měsíci, ani kdyby se rozkrájeli.

0 Citovat

Je mi to jasne. Ale nech to teda plati vsade v EU rovnako, alebo sa nehrajme na nejaky spolok. Od Februara to ma platit v EU 9 mesiacov. To akoze teraz to Taliani skratia na 6, a potom natiahnu na 9. Ved si uz s ludi robia srandu.

0 Citovat

Musíme hodně brečet na Twitteru a třeba jim to dojde

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Taky už i my blneme na kvadrát a opisujeme od Rakouska:

Změny v návratech ze zahraničí: Od pondělí budou muset lidé mít PCR test před vstupem do ČR i ze zelených a oranžových zemí na mapě cestovatele. Pro české občany to bude od 3. ledna.

Opatření se nemá týkat lidí s 3. dávkou.

Kdyby předchozí vládě podobné opatření neshodil soud, tak neřeknu...

Počkat, takže prodělání nestačí, je nutná 3. dávka jo? Takže když jsem covid prodělal na přelomu listopadu a prosince a praktik mi doporučil 3. dávku nejdříve v březnu, tak do března návrat jedině s PCR? Wow.

0