Chystáme se do JAR, kde je momentálně loadshedding (celostátní výpadky dodávek elektřiny) na stupni šest z osmi. Chtěla bych si pro jistotu pořídit nějakou solární powerbanku nebo nabíječku, ale podle recenzí uživatelů to nevypadá, že by se dalo sehnat něco slušného v poměru cena/výkon. Máte někdo nějakou konkrétní, se kterou jste spokojení?  .

Solární powerbanka nebo nabíječka

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Chystáme se do JAR, kde je momentálně loadshedding (celostátní výpadky dodávek elektřiny) na stupni šest z osmi. Chtěla bych si pro jistotu pořídit nějakou solární powerbanku nebo nabíječku, ale podle recenzí uživatelů to nevypadá, že by se dalo sehnat něco slušného v poměru cena/výkon. Máte někdo nějakou konkrétní, se kterou jste spokojení?

0

mozno lepsie kombinacia normalnej powerbanky (20 000mAh max do lietadla) s rychlym nabijanim co vydrzi na 3-4 plne nabitie telefonu (a ked pojde elektrina tak hned rychlo dobit, takze aby bola aj rychla nabijacka)
https://www.alza.sk/alzapower-st...939654.htm

a k tomu ako backup nejaky maly solarny panel s USB vystupom - nieco taketo

https://chinaplanet.sk/imars-sp-p25/


1 Citovat

Tak jestli budeš mít půjčené auto, lze dobíjet elektroniku i telefon v autě. Ten solár je velmi nepraktický, to se hodí opravdu jen do úplné divočiny, kde není na výběr. 

0 Citovat

Presne tak, do auta sa tiež za pár eur sa kúpiť rýchlo nabíjačka s ktorou sa naraz dajú dva telefóny nabíjať alebo telefón a powerbank

0 Citovat

Zober si nabíjačku do auta tak ako Ti radia vyššie, a výkonnú baterku (svítilnu), ak náhodou budete večer hľadať ubytovanie. Solárna naíjačka je naozaj len do divočiny. A po divočine aj tak budete jazdiť len autom. Ubytovania manažované belochmi a kempy v národných parkoch sú spravidla vybavené akumulátorovými prenosnými lampášmi.

0 Citovat

Mam 20ah powerbanku co ma po cele jedne strane soalrni panel. Za 3 dny na slunicku se to nenabilo ani o carku. Jenom je to zbytecne vetsi. Asi trochu lepsi bude nejaka s rozkladacim panelem ala https://www.datart.cz/powerbank-...cerna.html

Ale jak pisou ostatni, bezna 20ah powerbanka ti nabije telefon nekolikrat a obcas se k nejakymu zdroji 12v nebo 230v proste dostanes..

2 Citovat

Len tak na okraj, k tomu nabijaniu v aute, v Chile moje nahradne auto nemalo zasuvku na nabijanie.. (pouzivam powerbanky na 20k)  

0 Citovat

Tak vždy to můžeš zapojit přímo na baterku, stačí kus drátu., ona ta zásuvka funguje někde jen při zapnutém zapalování.

0 Citovat

Tak to už je na mně vyšší dívčí…😅

0 Citovat

misog napsal(a):

Len tak na okraj, k tomu nabijaniu v aute, v Chile moje nahradne auto nemalo zasuvku na nabijanie.. (pouzivam powerbanky na 20k)  

To som ešte nevidel auto bez 12V zásuvky, však len v mojom rodinnom Reno mám 3 a mal ju aj dedov zigulak zo 70s.

Či myslíš USB port?

1 Citovat

USB asi neměl ani žigul.

Ale ty moderní auta mají většinou tu zásuvku pod napětím pouze při zapnutém zapalování, Takže nemůžeš nabíjet když to máš zamknuté někde na parkovišti, ale jen za jízdy.

0 Citovat

@tonic,  no ved prave nejake zvlastne to bolo...Detaily si uz nepamam presne🤷‍♂️ kazdopadne na nabijanie sme mali powerbanku aj v aute

 

@Sue, a ano iba ak je zapnute zapalovanie to je uz zase nova feature ;)

 

Ale to uz som odbocil od temy

0
11 reakcí