Máte zkušenosti s výběrem VISA kartou v Indii ve větším městě? Kolega Ind říká, že mohu mít problémy. Funguje to spolehlivě, najdu nějaký bankomat? Jaké bývají poplatky? Přijde mi výhodnější vybrat přímo rupie, než v Česku měnit koruny na dolary a v Indii dolary za rupie.  .

Výběry kartou v bankomatu

Založil ve fóru Co se nevešlo

13 reakcí

Máte zkušenosti s výběrem VISA kartou v Indii ve větším městě? Kolega Ind říká, že mohu mít problémy. Funguje to spolehlivě, najdu nějaký bankomat? Jaké bývají poplatky? Přijde mi výhodnější vybrat přímo rupie, než v Česku měnit koruny na dolary a v Indii dolary za rupie.

0

Největší problém, co můžeš mít, jsou některé bankomaty, které nejsou v angličtině nebo ti nezobrazí upozornění na to, že od tebe chtějí poplatek a rovnou ho zaúčtují. V některých směnárnách u nás se dají sehnat i rupie. Lepší jak měnit na letišti / být nucený použít bankomat typu Euronet.

Blbé u bankomatů je, že ti většinou podstrčí velké bankovky, které nikdo nechce nebo ti na ně neumí/nechce vrátit. Dvoutisícovka je jedno velké neštěstí co do použitelnosti. Dá se s tím tak akorát platit Hilton.

0 Citovat

A ty máš Leoši jen jednu kartu? Nebo proč se tak zvláštně ptáš. Jaké jsou poplatky nevím. Vybíral jsem mnohokrát a nikdy jsem neměl problém.   Nějaký poplatek tam je, ale proč to řešit. Jak píšeš, lepší než šaškovat se směnou. Mít jak visu tak i mastercard je jistější vždy. To ale jistě víš. 

0 Citovat

Primární debetka je Visa, ale koukám, že druhá debetka je MC. Tak ji jen nezapomenout přibalit. 

Tak super, že se nemusím bát, že zůstanu na letišti na suchu. Jak velké bývají poplatky a jsou fixní nebo procento z částky?

Nominály - když mám v džungli zaplatit 4000 za výlet, tak mi dvě dvojtisícovky rádi vezmou, ne?

0 Citovat

Je to už 5 let. Zrovna v centru Dillí jsem večer po příletu (z Assamu) sháněl fungující bankomat, což chvíli trvalo (ani těch nefungujících tam moc nebylo) a nakonec mě natáhl o DCC bez upozornění, což se mi jinde na světě nestalo (tehdy se ještě nedalo DCC u Fio blokovat). Ani v jiných oblastech Indie, kde jsem byl, nebylo moc bankomatů, ale nějaký se někde našel. Poplatek u jiných už nevím, ale asi to byla tehdy jen zanedbatelná částka, i když i limit na výběr byl menší. Horší situaci s bankomaty jsem zažil jen na Molukách.

0 Citovat

Možná trochu blbá otázka, ale pokud mám na Revolut dejme tomu CZK, USD a Eura, a jedu do Mexika a Belize, což jsou země, které v nabídce měn u Revolut nejsou, tak jakým způsobem proběhne placení kartou nebo výběr z bankomatu? Vezme mi to primárně ty české koruny nebo třeba euro (a když dojde euro, tak potom třeba ty dolary)?  Díky za objasnění .

0 Citovat

Mne to bere vzdy moju primarnu menu (euro) a potom tie ostatne bez poradia, zalezi kde je kolko penez

0 Citovat

Ale znamená to, že to vždy bere primární měnu (moje je CZK) nebo vždy nejprve euro, neb je to banka se sídlem v Litvě?

0 Citovat

v mem pripade vzdy CZK (jako main account), pokud tam je dostatek penez (sidlo banky nehraje roli), jinak ostatni meny (a tam nevim podle ceho si revolut vybere jestli to bude EUR nebo USD)

0 Citovat

Já teda mexický peso v nabídce revolutu normálně mám. Vyměnil jsme si pesa a pak platil/vybíral pesa (vyměnil jsme si v týdnu, abych ušetřil za poplatek o víkenud)

0 Citovat

Jasně, mexické peso tam mám, bylo v té hlavní nabídce, neb jsem v Mexiku už dvakrát byla😉 (je vidět, že tu dovolenou potřebuji). Nicméně belizský dolar tam fakt není. 

0 Citovat

Je belizský dolar tam není. Mexické peso mám taky v hlavní nabídce, protože sem tam byl :). Tak hezkou dovolenou

0 Citovat

IMO si Revolut po hlavní měně vybírá tu, ve který má člověk nejvíc peněz. Ale to je fakt jenom teorie.

0 Citovat

Tuhle teorii jsem měl v hlavě také, až mi nedávno v Agadiru na letišti temrinál zamítl platbu pro nedostatek prostředků - platba byla v eurech, těch jsem na účtu neměl dostatek, ale mnohonásobně více jsem tam měl v CZK, USD. Až když jsem si peníze na místě směnil v appce na euro, platba prošla...

0
13 reakcí