Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo vyrazil vlastním autem do Španělska, konkrétně až dolů k Malaze/Marbele?  Pořád to zvažujeme a je to skoro 3000 kilometrů no😁🙏🏽 Chtěli bychom jet zhruba na dva měsíce, počítám tak únor / březen. Ještě budu teda sledovat aktuální počasí, ale loni tam bylo v březnu kolem 30°, tak si dělám naději, že i únor už by mohl být poměrně hezký.  Nicméně ta cesta mě samozřejmě trochu děsí. Navíc s tříletým dítětem:) Jezdíme hodně, byli jsme třeba autem na Sardinii a to bylo v pohodě, ale tohle je přece jenom o dost dál. Budu ráda klidně za nějaké vaše postřehy, pokud jste jeli a jak se na to zpětně díváte. Samozřejmě zvažujeme i možnost letět například do Barcelony nebo Madridu a pujcit auto alespoň na část pobytu.  U těch aut se přiznám, že mě vždycky děsí to pojištění, které mi dělá celkem problém externě pořídit a jinak je to šíleně drahá záležitost. Celé se to tím asi prodraží, ačkoliv je mi jasné, že cesta naším autem bude + - 20 000… Nicméně se zase nechceme připravit o možnost cestovat a poznávat okolí, než jen sedět na jednom místě. No, zkrátka zvažujeme plno možností a jen by mě zajímalo, jestli někdo takhle na zimu jezdite :))  .

Autem do Malagy

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj všichni, zajímalo by mě, jestli je tady někdo, kdo vyrazil vlastním autem do Španělska, konkrétně až dolů k Malaze/Marbele? 
Pořád to zvažujeme a je to skoro 3000 kilometrů no😁🙏🏽

Chtěli bychom jet zhruba na dva měsíce, počítám tak únor / březen. Ještě budu teda sledovat aktuální počasí, ale loni tam bylo v březnu kolem 30°, tak si dělám naději, že i únor už by mohl být poměrně hezký. 

Nicméně ta cesta mě samozřejmě trochu děsí. Navíc s tříletým dítětem:) Jezdíme hodně, byli jsme třeba autem na Sardinii a to bylo v pohodě, ale tohle je přece jenom o dost dál. Budu ráda klidně za nějaké vaše postřehy, pokud jste jeli a jak se na to zpětně díváte. Samozřejmě zvažujeme i možnost letět například do Barcelony nebo Madridu a pujcit auto alespoň na část pobytu. 
U těch aut se přiznám, že mě vždycky děsí to pojištění, které mi dělá celkem problém externě pořídit a jinak je to šíleně drahá záležitost. Celé se to tím asi prodraží, ačkoliv je mi jasné, že cesta naším autem bude + - 20 000… Nicméně se zase nechceme připravit o možnost cestovat a poznávat okolí, než jen sedět na jednom místě. No, zkrátka zvažujeme plno možností a jen by mě zajímalo, jestli někdo takhle na zimu jezdite :))

0

Absolvovali jsme v létě cca pred 20-ti lety, vyhýbali jsme se dalnicim hlavně ve Francii kvůli poplatkům a šlo to. Silnice byli moc dobré, vedli většinou podél dálnic, dojeli jsme pres Bilbao a Madrid až do Granady, Sevilly. Je potřeba  cestu prolozit zajímavými zastavkami. Zpatky jsme to vzali kolem pobřeží,  polnackami pres Pyreneje az do  Versailles a dom.

0 Citovat

Díky :) kolik dní jste mimo ty dálnice jěli?

0 Citovat

 Jezdili jsme z mista na misto, cela cesta 3 tydny a dalnicim jsme se vyhybali i proto ze je to nuda a my chteli videt krajinu, na jihu silene vedro tak jsme spali v kempech na kopcich, kde to bylo snesitelne, byla to doba bez navigace a bookingu. Lide nemluvili anglicky, tak byly nutne alespoň zaklady spanelstiny.

0 Citovat

Tuhle cestu ČR - Málaga jsem jel autem několikrát. 3000km osobákem se dá ujet v pohodě za tři dny. Každý den cca 1000 km. Anebo cesta na čtyři dny s více přestávkami během dne a pauzami po cestě, asi 750km denně. Jde o to jak budete chtít jet rychle a co všechno po cestě vidět a kde se zastavit a na jak dlouho..

Německo a Švýcarsko jde rychle projet po dálnici za jeden den a vynořit se u Ženevy. Nebo druhá možnost je jet na jih přes Rakousko a severní Itálii. Prostě objet Alpy ze severu neho z jihu.

Ve Francii to jde pomaleji. Francie je vlastně jediný problém této cesty, buď si tam člověk koupí dálnice nebo se bude courat na okreskách a desítkách neli stovkách kruháčů. Mimo dálnici jsem ve Francii ujel 750km za den.

Španělsko se dá projet relativně rychle (120km max. povolená rychlost na dálnicích která se dodržuje) a levně, cesta podel pobřeží na jih jsou dálnice zdarma až do Málagy (Autovía del Mediterráneo od Alicante po Málagu). Zpoplatněná je pouze část dálnice od Malagy do Gibraltaru.

Za tuto jednu cestu ČR - Málaga jsem projel 200 L benzínu (Audi A5). Benzín se dá koupit nejlevněji v ČR, dále je levný v Andoře, pokud byste jeli přes Pyreneje, v únoru ale raději pouze s autem 4x4.

Další trochu delší trasa je přes Francii na jihozápad do Bourdoux a Biarritz a severem Španělska kolem San Sebastian a Burgos a dále středem kolem Madridu na jih. Dá se udělat hezká zastávka v Toledu.

Obecně je lepší se vyhnout po cestě velkým městům o jejich obchvatům jako Mnichov nebo Madrid, kde se dá skejsnout v dopravní zácpě několik hodin.

Pokud budete mít dva měsíce, lze se i přepravit trajektem i s autem do Maroka, trajekty jezdí z Algeciras, Motrilu a Tarify.

Good luck a užijte si cestu.

0 Citovat

A nebolo by fakt lepsie do tej Malagy zaletiet, a tam si pozicat auto? Co som tak pozeral, tak na mesiac pozicanie all in aj s poistkou cca 350-370€.( Ibiza a podobne)  , a letenky napriklad s Viedne nie su vobec drahe. Neviem teda odkial ste.  Pokial teda nie je zamerom urobit si poznavacku uz po ceste, alebo potrebujete tolko veci, ze priplacat batozinu by sa neoplatilo...

1 Citovat

PJM - Díky za skvělý popis. Sednu si k tomu ještě jednou s mapou ;)! 

torpy68 - No to je právě otázka, jestli bylo nebo nebylo. Samozřejmě to zvažujeme no. Tomu autu se mi moc nechce věřit, ale podívám se na to znovu. Takhle levné ceny bývají právě na ostrovech. Tam jde standartně mimo sezónu půjčit auto na den od 5 €. Ale na pevnině to moc neplatí. Přes co jste se díval? Vídeň i zavazadla bychom asi zvládli. 

 

0 Citovat

MalagaCar ponúka mimo sezóny (február, marec) zľavovú akciu, kedy požičanie auta s plným poistením, neobmedzenými km a druhým vodičom vychádza ešte lacnejšie ako štandardné požičanie so spoluúčasťou.

https://www.malagacar.com/

Na mesiac najmenšie plne poistené auto vychádza cca 380eur.

To bola prvá požičovňa, čo som pozeral, možno by sa dalo nájsť aj niečo ešte lacnejšie.

   

 

 

0 Citovat

Napriklad tu. https://www.marbesol.com/  dal so len od pol Februara do pol Marca. Tie ceny sa menia. Vcera to bolo o par € lacnejsie. S tymito mam aj osobnu skusenost a vsetko super.Dokonca mozte s ich autom aj na Gibraltar,  do Portugalska bez poplatkov. Alebo https://www.allincarhire.com/   vcera bola cena o cca 100€ nizsie. Tteba to trosku sledovat.

0 Citovat

Díky moc moc oběma, ty auta jsem tedy celkem podcenila a znovu ty půjčovny prohledám. 👍🏼😊 

 

0 Citovat

Jet stovky km mimo dálnici si představit dokážu, musí to člověk brát jako zážitek (venkov namísto dálnice aneb x hodin v autě navíc). 

Že se dá na delší dobu půjčit (mimo sezonu) káru za rozumný peníze je asi normální... 

Ale na letní teploty (30 !? stupňů) bych únor/březen nevsadil zlámanou grešli. www.cestujlevne.com/pruvodce/spa...ga/pocasim

Vedra nemusím, ale tohle koncem února nenajdete ani u Rudého moře...

 

0 Citovat

Odkaz, který jste sdílel, bohužel nefunguje. Jinak je mi jasné, že záleží, jaké počasí zrovna člověk trefí. Loni byl ale březen v Malaze celý na koupačku a od poloviny třicítky.

0 Citovat

Únor/březen bývá v Malaze dost deštivej, a rozhodně žádnejch 30, ale proti gustu :))

1 Citovat

Pred cca 25 lety jsem s otcem objel cele Spanelsko a Portugalsko po pobrezi. Zadne navigace ani internety, Skoda Felicie bez klimatizace. Nezapomenutelny zazitek.

Tehdy jsme to V Barcelone vzdali a zkratili jsme si cestu trajektem do Janova - co jsem koukal, tak stale jezdi. Clovek se na trajektu vyspi a odpocaty pokracuje v rizeni.. Tak jen ze je to taky moznost

1 Citovat

Dobře, tak se mi to počasí loni asi jenom zdálo🥲

0 Citovat

S počasím je to jako s investicema - předchozí vývoj vůbec negarantuje i ten budoucí :))

0 Citovat

Ale máš pravdu - březen 2023 fakt teploty občas lezly ke 30, ale většinou byly lehce přes 20; únor byl spíš 15-20 než nějak moc přes.

Náhled třeba zde: https://www.timeanddate.com/weat...;year=2023

0 Citovat

Ano, proto jsem napsala, že je mi jasné, že záleží, jaký zrovna bude rok. Nicméně poslední dva roky byla ve Španělsku a Itálii v zimě opravdu velmi teplo. A jelikož už teď je tam počasí, které je spíš zvykem ke konci února, tak bych se odvážil a doufat, že i letos tam bude příjemně

0 Citovat

Zrovna loni (2023) jsme byli v Malaze prave v breznu ... A ono to pocasi neni zas tak jednoznacne. 

Na slunicku sice bylo krasny teplo, ale ve stinu byla dost zima.

0 Citovat

Hele hádat se nebudu, samozřejmě nás může letos potkat horší počasí. Ale jsem celkem teplomil a loni to bylo fakt super. Cast unoru sardinie s pak malaga. Unor na slabou mikcu a brezen fakt teplo. Potkavali jsme tam i zname (Meldikovi), kteri prijeli 11.3. a delali z dovolene denni vlogy na ytb az do dubna. Schválně jsem se dívala na par videi, jestli teda nemám zkreslené vzpominky a od 11.3. tam chodi v tricku a snad v kazdem videu si stezuji, jake jsou tropy a koupou se😊 fakt bylo nadherne. Letos být samozřejmě nemusí, potom je ale další nejbližší destinace, kde je hezky leda Kanary no… Nevím moc kam jinam utéct před zimou, aby člověk nemusel letět extra daleko.

0 Citovat

Nemáte spočítané prosím dálnice přes Francii?

0 Citovat

https://www.autoroutes.sanef.com...my-journey Tady

0 Citovat

Tak jsme se rozhodli, že z poletíme z pardubic do Alicante. Poměr cena výkon a čas strávený na cestě to vychází asi úplně nejlépe. Tam bychom si půjčili auto a sjeli dolů. Můj dotaz. Kde vždycky hledáte lokální půjčovny? Já jsem zvyklá koukat na rentalcars… Vím že se tady moc nedoporučuje, sama mám s nimi zkušeností třeba 20 a vždycky to bylo v pohodě, ale nikdy se nám nic nepřihodilo. Jsem zvyklá přez ně brát full insurance a obcas i bez🙈 

Údajně mám mít i nějaké pojištění přes kreditní kartu, ale těmhle věcem prostě vůbec nerozumím a někde si tady složitě sjednávat externí, jako to děláte vy zkušení, to asi nedám :D

Takže bych ráda aspoň porovnala nějaké místní půjčovně? Třeba na Kanárech to vyšlo u Autoreisen daleko lepe nez pres rentalcars (vubec ty zname mistni nenabizelo)…

diky moc všem 😌

0 Citovat

Dobré rozhodnutí letět -pokud někdo pojedete Francií po dálnici tak velký pozor na okrádače. Při tankování zamčené auto a pořád někdo u něj aby se nikdo ani nepřiblížil a nenapíchnul gumu apod. To samé jak někdo bude ukazovat že máte něco s autem nezastavovat atd. Policie má na háku, obsluha pump taky. Už bych to podruhý nejel.

2 Citovat

Normalne skus zadat do googlu car hire Alicante. Mne tam napr. teraz vykocil Wiber na 27 dni ( je to ich max doba pozicania) s all in za 315€.  Wiber je v pohode. Vyskusane na Malorke. Inak s tym leteckm presunom je to urcite rozumnejsie ako sa trepat cez pol Europy autom.

1