Zdravim vospolok. Dnes som uporne v praci rozmyslal, ci mam zalozit tuto temu. Predsa, nikto uceny z neba nespadol (alebo ziadna otazka nie je hlupa), ale to co v "cestovatelskych" skupinach na FB sa clovek docita...rozum zostava stat. Uz je nam tak dobre, ze aj Vysoka skola zivota (prip. studied at Harvard, alebo manager at Durex) moze cestovat dalej ako na pivo, takze som sa rozhodol, ze tu sem tam prispejem nejakym peknym screenshotom. Dufam, ze nikoho neurazim tuto z pritomnych a prilis si nepokazim moj biedny image :D Samozrejme vsetky mena cenzurovane. Zaciname klasickou otazkou ohladom batoziny v Ryanair...ktora sa necakane zvrtla (aj bez koleciek) :D .

Cestujeme dementne aneb dotazy z FB

Založil ve fóru Co se nevešlo

Viník se musí vždycky najít a FR je první na ráně. I když primární problém je kombinace KIWI + paní, která uvěřila jejich reklamě.

1 Citovat

Já se obávám, že i kdyby neexistovalo Kiwi s jejich reklamou, paní by se pravděpodobně ocitla ve stejné situaci, pokud by si nenastudovala, jak to funguje u nízkonákladovek u přestupů. Jen je otázka, jestli by ji to napadlo. Reklama Kiwi mohla sehrát roli v tom, že se neinformovala, ale přesto vidím chybu především u paní. 

3 Citovat

Je potřeba si uvědomit, že články na Seznam Médium (je to vlastně něco jako blog) jsou monetizované, takže čím srdceryvnější příběh tam napíšu, tím větší provizi za čtenost dostanu.

9 Citovat

Ono to spolu souvisí. Vyskočila na ní reklama KIWI, zjistila že "všechno garantují" a koupila letenky, asi i levněji než přímo u FR. Zdánlivě samé výhody . Kdyby to kupovala přímo u FR, tak by si (teda možná...) s tím dala víc práce, nemusela by ověřovat totožnost kvůli odbavení, viděla by hned, že se každý jednotlivý let u letů s přestupem kupuje/odbavuje samostatně.

A nebo by jí nic z toho nedošlo a nic by nestudovala a dopadla by stejně... Kdo ví.

2 Citovat

lidi jsou blbí. Ono si stačí přečíst i tu diskusi pod tím… slušnej materiál.

6 Citovat

To je fakt, že kdyby nakupovala lety samostatně, že by ji třeba napadlo se nad tím zamyslet a něco si nastudovat. Její bezstarostnost a neznalost je vidět už na tom, že si koupila let s přestupem 1 h a 15 minut v Bergamu (teda nejspíš, jinou možnou variantu jsem nenašel než toto v úterý). Když si vezmu, kolik je tu dotazů, jestli lze podobný přestup stihnout i u běžných aerolinek, kde ta garance opravdu je, tak se jí to holt nevyplatilo.

A asi bude lepší, když jako nezkušená a bez dalšího získávání informací se Ryanairu vyhne (což by ale platilo i na jiné nízkonákladovky a případně i na samostatné cestování bez CK, pokud chce mít klid). Třeba si ale přečte reakce pod článkem, z nichž některé vysvětlují, že chyba je především u ní, a pro příště se informuje. Vyskočením nějaké reklamy bych raději nikoho neomlouval, když dneska běžně vyskakují reklamy, na základě kterých lidi zadávají čísla karet podvodníkům.

4 Citovat

Kolikrát je třeba lidem opakovat, že nízkonákladovky jsou autobusy s křídlama, ne cestovky? Ano, i přestup s nízkonákladovkou většinou vyjde, ale na přestup je třeba mít aspoň tři hodiny, ať z toho případně vytřískáte kompenzace. Na hodinová zpoždění jsem celkem zvyklá. Obávám se, že tady náhrada fakt nehrozí. Že nebyla schopná dostat se dva dny z milánského letiště aspoň autobusem, to je dost vypovídající.

9 Citovat

Evidentně ji vůbec nenapadlo, že by mohla letět s jinou aerolinkou třeba z jiného milánského letiště nebo z tohoto letiště třeba do Vídně (klidně i s Ryanairem). Prostě jí na přepážce řekli, co jí mohou nabídnout, tak jim po vybrečení a vyvztekání zaplatila a šla čekat. Jestli si to čte její exmanžel, asi si gratuluje...

10 Citovat

Nejsem na to pyšný, ale taky se mi to stalo. Před 13 lety jsem si koupil samostatný letenky s přestupem v Bergamu. Jen 2 hodiny na přestup. Kvůli zpoždění předchozího letu jsme to nestihli. Nechtěli jsme čekat 2 dny na další let, tak jsme jeli busem do Milána a pak nočním vlakem do Prahy. 

Beru to jako školné a hlavně jsem si z toho vzal ponaučení. 

1 Citovat

Kdyz nad tim tak premyslim, tak se divim jedne veci … Jak je mozny, ze kiwi jeste existuje.

kdyz vidim kolem sebe, jak (nejen) EU reguluje jakykoli pokus o ryzi kapitalismus a predhani se v tom, jakym zpusobem chtanit kupujici pred nutnosti vlastniho premysleni, ze tohle stale prochazi a vlastne nikde a nikdo do toho nebusi… kiwi (i kdyz jsou to podvodnici jak vysiti) de iure podvod nejsou (jen “vyuzivaji” neznalost kupujicich), ale to nebyli ani smejdi s duchodcovskejma hrncema… a s tema se zatocilo poradne

6 Citovat

Jojo, já si to včera otevřel... začal číst... dostal jsem se ke slovu Ryanair, pak Kiwi a pak přestup a dál jsem to nečetl. Lidi jsou hloupí, je to její blbost.

3 Citovat

jakmile tam zacla v druhy vete tlacit, ze “uvazla s ditetem”, bylo jasny, ze to bude pr*el.

tohle je jasny znak hystericky matky. stejnej typ jedince, kterej v lete, kdyz mam smrtwings v heraklionu hodinu a pul sekeru, tak jeci, ze tam byli hodinu a pul a deti rvaly, bo jim nikdo nedal hodinu vodu …

5 Citovat

Ahojte všichni. Mám dotaz a nevím kam ho zařadit, tak do dementních. Třeba to tu už proběhlo a je opravdu dementní, ale nevíte proč ve vyhledávači letenek na cestujlevně nejdou najít letenky od Ryanair? To nějak souvisí s Kiwi???

0 Citovat

ryanair ted zmizel z hodne OTA. 

urcite to bude souviset. ze by se ryanairu povedlo zabranit vykradacum jejich letaku ve vykradani jejich webu?

1 Citovat

Oni nejak nechteji, aby se prodavaly jejich lety pres vyhledavace. Resil jssm minuly tyden s letuskou. Pani mi napsala, ze operator mi koupi, co mu nadiktuji, ale Ryanair online vyhledat nesel.

0 Citovat

Presne toto mi povedali aj na pelikanovi. Oni to kupit vedia. Ale ze online to nejde zvadzali na systemovu chybu. No ale kupit to cez pelikana sa to vobec neoplati, lebo maju neskutocne poplatky za vsetky veci navyse ( priority, dalsia batozina, poplatok za kartu, a pod.).

Takze ovema viac sa to oplati na priamo u FR.

0 Citovat

"Takze ovema viac sa to oplati na priamo u FR."

 

Ono to nekdy bylo jinak?

0 Citovat

Občas jo. Viz rumbování.

2 Citovat

Asi před 14ti dny jsem přes Pelikána jeden let koupil. Bylo to výhodnější než přímo u FR. Ale musel jsem tam jít přes Momondo a ještě uplatnit slevu 400,- na Mastercard (https://www.mujmastercard.cz/vyh...00-kc.html

0 Citovat

Tak cez ten Trip.com sa dost casto dalo usetrit aj tych 20€ za RT na osobu.

0 Citovat

https://www.novinky.cz/clanek/ce....seznam.cz Chápete někdo, jak se mu to povedlo? To přece není možný…

0 Citovat

Pokud to není nějaký fejk a nebo media v rámci bulvarizace nějaký fakt neskrývají, tak letiště v Kodani bude mít menší problém - někdo ho propašoval přes security, a pak někam, odkud se mohl dostat (zase s něčí pomocí) do prstu či autobusu aniž by prošel přes gate.

Jakmile byl v letadle, tak už měl prakticky vyhráno…

0 Citovat

While at CPH, this guy was said to have tried and failed to get on flights to BKK, DUB and who knows where else. But eventually he got lucky with sneaking onto the LAX flight.

To nevypadá jako organizované vpašování se na palubu letadla...

0 Citovat

I když prijmeme, že se nějak prosmýknul gejtem "neplánovaně", stále jaksi chybí minimálně dva dílky do skladačky:

- jak prošel security
- jak prošel pasovkou

Hmmm.. i když vlastně nechybí (opět, nemám/e informace) - třeba se do tranzitního prostoru CPH dostal jiným letem z non-schengenu, a pas pak zahodil .. nebo ještě s pasem prošel security a pasovkou, a pak ho zahodil atd... 

čili nakonec to vlastně zas taková záhada být nemusí ..? .)

0 Citovat

Zjevně se tam dostal jiným letem z non schengenu a pak už stačilo se jenom vetřít do letadla. Dovedu si i představit, že čekal na nástup do letadla jako poslední a v okamžiku, kdy zbýval poslední cestující, tak ho nechali nastoupit bez kontroly dokladu a branu za ním zavřeli. Zvlášť pokud v rámci poslední výzvy zaznělo i jméno chybějícího cestujícího. 

0