Ahoj plánoval jsem při výletě do NY  (konec srpna) booknoout  vstupenky na Edge mrakodrap a jít s rodinou na vyhlídku.   Co čtu na tripadvisoru tak ši hodně stěžují na fronty, zabité hodiny ve frontě, stísněné prostory, chaos v organizaci apod... Máte někdo zkušenost kdy jít nebo nejít nebo zda nejít na jiný mrakodrap ?  Případně jiná časová doporučení. (V NY už jsem byl, viděl jsem one world, chtěl jsem to vidět z jiné perspektivy, v NY jsme jen dva dny, nechci strávit půl dne ve frontě na Edge)  .

Vyhlídka New York - The Edge - má někdo zkušenost, recenze ?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Ahoj

plánoval jsem při výletě do NY  (konec srpna) booknoout  vstupenky na Edge mrakodrap a jít s rodinou na vyhlídku.   Co čtu na tripadvisoru tak ši hodně stěžují na fronty, zabité hodiny ve frontě, stísněné prostory, chaos v organizaci apod... Máte někdo zkušenost kdy jít nebo nejít nebo zda nejít na jiný mrakodrap ?  Případně jiná časová doporučení.

(V NY už jsem byl, viděl jsem one world, chtěl jsem to vidět z jiné perspektivy, v NY jsme jen dva dny, nechci strávit půl dne ve frontě na Edge)

0

Já nevím, ale co třeba zkusit recenze na Google mapách 

0 Citovat

Byla jsem na podzim a měli jsme vstupenky na konkrétní čas, kolem 9:30.  Celý proces trval asi dvacet minut. Je pravda, že je tam "těsno", protože se všichni chtějí fotit u těch skel a tím pádem se tam tvoří hloučky lidí, které čekají, až se tam uvolnění plocha pro  dalšího "sólistu". Ale dopoledne nic hroznýho. Vyhnula bych se době západu slunce, to je problém na všech vyhlídkách NYC. Navíc fronty (už kvůli prohlídkám a neustálým kontrolám vstupenek) jsou všude. Summit on Vanderbilt je na tom ještě hůř. Já osobně mám i po těch letech pořád nejraději Top of the Rock. Hodně štětí.

4 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Já nevím, ale co třeba zkusit recenze na Google mapách 

 

chtel jsem objektivni recenzi od nekoho z CR kdo tam ted byl.  recenze americanu kde pisu ze je tam sladky sampansky a vsechno je "horrible" beru s rezervou. Delam v americky firme.

1 Citovat

Byly jsme s dcerou v únoru. Další vyhlídky už jsme absolvovaly při předchozích pobytech a ve dne, tak jsme nyní zvolily tuto a ve večerní čas 21:00. Vstupenky jsme kupovaly přes net na čas. Žádný problém s delším čekáním a frontami nebyl, částečně to asi ovlivnilo i lehce deštivé počasí. Zakázán byl vstup na “skleněný otvor” v podlaze a schody kvůli bezpečnosti. Za nás ale nadšení, hlavně ten večerní čas a všechna ta světla, bylo to zase úplně něco jiného než ve dne. Byl s námi i synovec, který byl v NY poprvé, takže jsem s ním absolvovala ve dne (v 16 hod) i Empire, také vstupenky na čas a tam čekání i množství lidí výrazně horší…

0 Citovat

Jenom pro upřesnění - v době návštěvy uz nepršelo, jenom někdy během dne, proto mokro a ta opatření…

0 Citovat

V NY jedině Top of the rock - protože jedině odtamtud vidíš vše, co vidět chceš, tedy Chrysler, Empire i One world, což se o ostatních vyhlídkách říci nedá.

Ale není to nic pro antisemity už podle názvu - Rockefeller.

4 Citovat

Bral jste nekdo citypass? Nebo snad maji snad nejaky C3 (3 atrakce). Mam s tim docela dobrou zkusenost z Toronta a vyjde to o par dolaru levneji…

0 Citovat

Jojo, my jsme C3 pass měli, loni v únoru stál myslím 87 UDS, letos koukám stojí už 96! Určitě se vyplatil, protože jsme si vybrali ty nejdražší vstupy (Empire St.Bu. + Top of the Rock + letadlovou loď Intrepid). Jestli si dobře pamatuju, vyšlo to tak, že jeden ze vstupů jsme díky C3 passu měli za polovic (úspora cca 20 USD na hlavu).

Ale ty počty se drasticky mění od statutu "velmi výhodné" (viz naše kombo nejdražších atrakcí) až pro "totální provar", pokud bys chtěl C3 využít na levné atrakce typu ferry na Sochu svobody a Ellis Island a dvě muzea. Pak to fakt nemá smysl a je lepší si obstarat jednotlivé tickety zvlášť.

Mají to hezky rozepsané, takže kalkulačku do ruky a pak se rozhodnout, jestli se vyplatí na vámi vybrané atrakce  :-)  https://www.citypass.com/new-york-c3

1 Citovat

Jo a pokud jde o tu vyhlídku, tak musím souhlasit s Padrinem aka Sue Ellen Ewing  :-)

Ideální vyhlídka na většinu Manhattanu je z Rockefellera (Top of the Rock) - tam vidíš krásně na všechny strany, všechny významný budovy a i na central park. A z těch, co jsem za své pobyty navštívil, je to jediná taková budova, kde tě nechají jít až úplně na vrchol ven na střechu. Nic vyššího na tom baráku není, tedy kromě boudy strojovny výtahu  :-)

2 Citovat

O tom, že se jedná o opravdu neopakovatelný zážitek, jenž vám umožní na New York nahlédnout z úplně jiné perspektivy vypovídá i fakt, že se jedná o jednu z nejvyšších vyhlídek na celé západní polokouli. Současně je i pátá nejvyšší vyhlídka na celém světě, pokud bereme v potaz výšku od země. Navíc pokud je azurově modré nebe a dobrá viditelnost, tak lze z vyhlídky na mrakodrapu Edge dohlédnout dokonce až do New Jersey! Drobnou kaňkou na skvělém výhledu nicméně zůstává vysoké vstupné, to vás vyjde na 36 dolarů - https://tiqets.tp.st/fWTkwBHQ

1 Citovat

jj. uz jsem tam byl před měsícem.  Souhlasím že vyhlídka super stejně jako NY. Jak by tam bylo krásně kdyby tam nebyly ty přistěhovalci...    V NY jsem byl ted podruhé a musím říct že pokud nebudu muset tak už se mu vyhnu stejně jako třeba LA apod..  San Francisco a tato oblast kalifornie je uplně jiná káva.  Příště už pouze Kalifornie, San Francisco, Monterey,  San Diego, Carmel,   apod... to je jinej level. 

0 Citovat

Byl jsem na The Edge již několikrát. Vždy v rámci New York City Pass. Nejlepší je tam jít hned ráno, lehce před otevíračkou. Už v tu dobu tam stojí menší fronta, ale jde to poměrně rychle. Nahoru jsem se vždy dostal cca do 10-15min od otevření. 

1
12 reakcí