Dobrý den, chtěla bych se zeptat na typy na dovolenou s dětmi na podzim září-říjen. Nejprve jsem byla rozhodnutá letěn na Tenerife, ale když jsem se pak koukala na moře, tedy vlastně oceán, tak to asi moc klidné koupání a šnorchlování nebude, tak zvažuji Zakynthos nebo si nechám poradit a dát typy. Ubytování chceme airbnb nebo přes booking apartmány. Díky za typy.  .

Kam s dětmi na podzim za sluncem a mořem?

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na typy na dovolenou s dětmi na podzim září-říjen. Nejprve jsem byla rozhodnutá letěn na Tenerife, ale když jsem se pak koukala na moře, tedy vlastně oceán, tak to asi moc klidné koupání a šnorchlování nebude, tak zvažuji Zakynthos nebo si nechám poradit a dát typy. Ubytování chceme airbnb nebo přes booking apartmány. Díky za typy.

0

Ak to má byť Stredomorie, tak to sa v tomto období (sept - okt) ochladzuje smerom od Atlantiku (teda najchladnejšie na západe, najteplejšie na východe), ak to má byť v tomto období s deťmi na kúpanie, tak potom východná časť Stredomoria (napr. Kréta, Rodos, Cyprus...).

 

4 Citovat

Rhodos je dobrý tip, byli jsme koncem září, moře příjemné, teploty vzduchu poměrně vysoké, pršelo jen jednou odpoledne.

1 Citovat

Urcite Kypr, Baleary, Sicilie

1 Citovat

Nebo Malta + Gozo. Loni jsme tam byli v půlce října, moře 25 °C. Začátkem listopadu tam byli kamarádi a moře pořád krásných 22-23.

1 Citovat

Ač je Malta a Gozo moje oblíbená, tak z úvodního dotazu mám pocit, že paní chce hlavně koupání a toho tam zase tolik pro menší děti podle mě úplně není, jedna hezká písčitá pláž na Maltě (Ghajn Tuffieha Riviera Beach) a jedna na Gozo (Ramla Beach), no prostě chci jen říct, že pokud někdo chce především koupací dovolenou, tak bych jela jinam než na Maltu. Ale kdyby to mělo být památky, výlety a trochu koupání, tak Malta super.

2 Citovat

To je fakt, to mi nedošlo. Pár písečných pláží tam je, ale žádný 'Karibik' moje oblíbené Malta/Gozo nejsou. Na výlety, památky a trochu vykoupání je to tam ale super.

1 Citovat

Já tady za Gozo a i Maltu kopu pořád, ale souhlas s Alou, nebrala bych je jen jako místo na koupání. Nevím, jak má paní staré děti, ale na Ghajn Tuffieha, pokud si tu pláž nepletu, vedou docela dlouhé a prudké schody, čili ten přístup s hodně malými dětmi by mohl být komplikovanější.

0 Citovat

Jo, jsou tam schody a taky určitá část pláže má docela zrádný proud, jednou nás to začalo táhnout na moře (a to neplaveme nikam daleko) a potom jsme si všimli, že tam na to jsou i upozorňující cedulky. A je i celkem malá a fouká tam a jsou tam větší vlny (část pláže je i vyhrazená na výuku surfování).

0 Citovat

My byli minulý rok v první půlce října na Korfu a bylo to báječný (fakt teplo a moře nebylo studený), tam je i dost pláží pro děti. Tento rok vyrážíme ve stejným období na Rhodos a to taky nebude špatná volba. I ten Kypr je dobrý nápad.

0 Citovat

Děkuji moc za typy. Na Maltu jsem také koukala, ale ta je na nás moc betonu. A děti jsou kluci 10 letý, ten chce hlavně šnorchlovat a pak 4 letý a ten ještě neumí plavat, byl zatím pouze v Chorvatsku a tam byli děti nadšený, ale já chci změnu a písek.

0 Citovat

Když chcete krásný šnorchl, teplou vodu a koupání vhodné pro čtyřletého neplavce, tak o Egyptu jste neuvažovali?

0 Citovat

Bych to viděla na Turecko i když tam to možná bude hlavně pro fanoušky tobogánů.

0 Citovat

JanaV _1 napsal(a):

Když chcete krásný šnorchl, teplou vodu a koupání vhodné pro čtyřletého neplavce, tak o Egyptu jste neuvažovali?

No Egypt má pěkné moře s korály a hromadou ryb, ale to je všechno...pak je všude jen poušť....v hotelovém komplexu být nechci, možná někdy jindy na max 8 dní,třeba místo vánoc :o)

0 Citovat

jery napsal(a):

Ak to má byť Stredomorie, tak to sa v tomto období (sept - okt) ochladzuje smerom od Atlantiku (teda najchladnejšie na západe, najteplejšie na východe), ak to má byť v tomto období s deťmi na kúpanie, tak potom východná časť Stredomoria (napr. Kréta, Rodos, Cyprus...).

 

Rhodos určitě, pěkně je i na Kypru.

Za sebe musím říci, že i v říjnu je na Tenerife příjemně. Nebál bych se toho.

0 Citovat

Listopad prosinec jezdíme pravidelně na Kypr a krom toho, že tam je brzy tma, nemá konkurenci. 

0 Citovat

To je taky jediné co mě na podzimu vadí, že je brzy tma, ale na cestování nejlepší....teď jen čekám na levnější letenky. A to Tenerife jsem měla vybrané jako první, ale odrazuje mě ten oceán, přeci jen máme děti (jedno malé) a ty vlny ....

0 Citovat

ahoj,   

nechci zakladat nove tema:)

trosku uz zacinam resit jake letenky hlidat na unorove jarni prazdniny. Deti se vyslovili ze chteji k mori..nemam s tim problem, jen moji podminkou zase je ze ne do proflaknute destinace..takze misto Mauricia - Komory nebo misto Lankagwi - Tongyanske ostrovy atd. Muze me nekdo nasmerovat do nejake oblasti ktera by byla pro decka (max dva prestupy, ne obdobi destu, jedeme tak na 8 - 9 dnu takze zadne Tahiti) a zaroven trosku exotika pro me?

dekuji J.

 

0 Citovat

@Jiri Sindelar - len ako tip, neviem ako vychádzajú letenky budúci rok v termíne kt. potrebujete.

My ideme s deťmi koncom leta na 14 dní na Okinawu. China Eastern Airlines z Viedne s jedným prestupom v Šanghaji.

Priamo na Okinawe a okolitých ostrovčekoch je toho dosť na pozretie + ideme na 4 dni aj na Ishigaki.

1 Citovat

No všeobecně se dá napsat, že neprofláknuté destinace jsou většinou velmi špatné dostupné, takže na tak krátkou dovolenou a ještě k tomu s dětmi nejsou vůbec vhodné :-). 

Ale těžko hádat, co si ty osobně představuješ pod pojme “neprofláknutá destinace”. Za mě může být neprofláknutá destinace i místo či ostrov v Thajsku, Indonésii nebo i jinde v jinak profláknuté turistické zemi. 

4 Citovat

Že by bylo Japonsko v únoru koupací destinace?! Asi ne :-)

0 Citovat

Já za sebe koukal na nějaké ostrovy z Malých Antil (Barbados, Svatá Lucie...), hodně toho operují BA pohodlně s 1 přestupem z Prahy. Aktuálně začínají ceny za nějakých 16-17k 

0 Citovat

Okinawu jsem mel puvodne v planu protoze trenujeme karate..nakonec rozhodli ze spise fakt nejaky ostrov valecka a puldenni vylety..klasika:)

jasny ze je to tezke urcit co je a neni proflakle..a je mi jasne ze tam kde jsou prime lety z Evropy asi tezko najdu neco s minimem turistu.

jde mi o tom prave udelat jeste jeden kratky priskok..viz v listopadu jedu jiz zminene Tongynany (tam beru jedno dite, takze znova tam jet do teto oblasti nechci) a po letnim Gronsku jsem jim slibil ze pokud to preziji tak bude odmena koupacka:)

je treba Tioman nebo neco v Malajsii jeste relativne neturisticky?

1 Citovat

ja ty male Antily mam nejak spojene ze stoji ranec pak pobyt tam..mylim se?

0 Citovat

Tioman stejně jako další ostrovy u východního pobřeží není v únoru koupací destinace, protože je rozbouřené moře. Trajekt tam asi většinu dní jede i přes ty vlny, i když to si raději ověř, ale nedostaneš se loďkou na hezčí pláže nebo na šnorchlování.

Jinak myslíš Togianské ostrovy? Kolik přestupů je tam teď třeba? V roce 2018, kdy jsem tam zvažoval jet, to bylo vícero. Tehdy v srpnu hrozil výbuch sopky na Bali, tak lidi jeli hromadně na Togiany, ale protože se nedalo rezervovat většinu ubytek online, zjistili až tam, že nemají kde spát a spali třeba na terase. Já jel naštěstí na Moluky, kde bylo minimum turistů.

0