Ahoj, Poslední dny trávím nekřesťanské množství času hledáním letenek do mimo-evropského tepla v období Nového Roku, ale stále se mi to nedaří rozlousknout.  Celkem dobře vypadají letenky do USA, kam však nemůžu kvůli potřebě standardních víz, kvůli mojí návštěvě Íránu. Ty už však nestíhám vyřídit. Mimo to vypadají cenově dobře lety ze Saudské Arábie (např. Srí Lanka okolo 11-13k), jen ty víza jsou voproz a další zásah do rozpočtu. Japonsko za 13.7k z BUD taky super - jen o tolik bychom se neohřáli. Vím, že je to vcelku na poslední chvílí, ale i tak - pokud tedy máte jakékoliv zajímavé tipy, budeme jen rádi. Nevadí nám ani nějaký krkolomější routing ala to, co háže Kiwi. Místa odletu/příletu (nemusí být stejné): ČR, SK, PL, HU, AT, východ Německa...Prostě dojezdem z Brna. Termín: Odlet od 25.12.+, přílet kdykoliv okolo půlky ledna. Cena: Do 15k by to byl luxus. :-) Díííky.    .

Kam za teplem na Silvestra?

Založil ve fóru Hledám letenku

Ahoj,

Poslední dny trávím nekřesťanské množství času hledáním letenek do mimo-evropského tepla v období Nového Roku, ale stále se mi to nedaří rozlousknout. 

Celkem dobře vypadají letenky do USA, kam však nemůžu kvůli potřebě standardních víz, kvůli mojí návštěvě Íránu. Ty už však nestíhám vyřídit.
Mimo to vypadají cenově dobře lety ze Saudské Arábie (např. Srí Lanka okolo 11-13k), jen ty víza jsou voproz a další zásah do rozpočtu.
Japonsko za 13.7k z BUD taky super - jen o tolik bychom se neohřáli.

Vím, že je to vcelku na poslední chvílí, ale i tak - pokud tedy máte jakékoliv zajímavé tipy, budeme jen rádi. Nevadí nám ani nějaký krkolomější routing ala to, co háže Kiwi.

Místa odletu/příletu (nemusí být stejné): ČR, SK, PL, HU, AT, východ Německa...Prostě dojezdem z Brna.
Termín: Odlet od 25.12.+, přílet kdykoliv okolo půlky ledna.
Cena: Do 15k by to byl luxus. :-)

Díííky.

 

1

jen jsem v rychlosti mrknul na google flights. VIE-Muscat s Pegasus za 650eur v basic tarifu, to bude nekde kolem 16k/os. Z Budapesti se da s wizzem muscat za necelych 300eur, odlet opet 25.12 a navrat kolem 15.1. 10 dnu autopoznavacka sever, zbytek se vyvalit na jihu v Salalah. Ovsem jaka je dostupnost hotelu, aut a jejich ceny nevim, ale neco mi rika, ze uplne low cost to nebude

 

PS: tu kombinaci s wizzem uz nevidim, asi chyba v Matrixu

Ps2: tak to bylo OJ s Wizzem/Etihadem pres Kiwi. Jestli je dostupnost za tyto ceny na eebu dopravcu jsem necheckoval


screenshot-20231206-145213-flight-search.jpg
screenshot-20231206-145345-flight-search.jpg

0 Citovat

Díky za super tip. Omán už mám projetej - minimálně teda co se severu týče a doporučuju kudy chodím. Na zimu ideální destinace a člověk si dá alespoň chvilku detox od chlastu. :-)

0 Citovat

Jsou tu jeste tipy na Zanzibar a Seychely od Chudoby (co dostal fest bidu), ale Zanzi je nuda a Seychely budou pekelne drahe. Opet tipuji nez ze bych googlil.

0 Citovat

Ahoj Davide,

jen jsem v rychlosti mrknul a našel jsem z Vídně do Abu Dhabí, přímý let s Etihadem od 28.12.-11.1. za 510 EUR. (Žádná sláva, ale na tohle období takhle last minute not bad). O něco zajímavější jsou pak letenky z Vídně do Cancúnu za 619 EUR, ale do Cancúnu přiletíš 20:55, takže je to tak hodit kufr do kouta a jít slavit. Tam je to 31.12-10.1. Pak s Wizzem z Budapešti do Dubaje od 29.12.-11.1. tam je to pak přímý let za 360 EUR. Pak docela zajímavé letenky z Vídně do Rijádu, jen si říkám, aby tam nebyla nuda, za 95 EUR s Wizzem 26.12.-2.1. a jak píšeš - víza, na druhou stranu na účelný pobyt už by to nevadilo. No a pak tu mám jednu zajímavější, přímý let z Vídně do Addis Ababy 30.12.-11.1 za 655 EUR (už lehce přes budget).

Jestli ještě něco najdu, budu na tebe myslet, a kdyžtak ti to sem hodím :) (Všechno je to na skyscanner)

Filip 

0 Citovat

Tyhle destinace jsou pro abstinenty.

Raději do Mexika na tequilu.

3 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Tyhle destinace jsou pro abstinenty.

Raději do Mexika na tequilu.



Tak pak je to jasný! :D

0 Citovat

Condor má momentálně Mauricius z Frankfurtu za 570 eur (27/12-11/01). Je to ale bez báglu a z Frankfurtu.

0 Citovat

Mauricius take neni uplne low cost destinace kor v top sezone. Myslim ze najit variantu levna destinace a levna letenka bude oriskem.

0 Citovat

Davide, tak jsem si na tebe vzpomněl! Vyskočily tu na mě letenky na Maledivy přes Vánoce, nicméně je tam i termín za 526 EUR i s kufrem od 30.12.-16.1. přes SkyScanner s 23 kg kufrem. Akorát je to teda z Frankfurtu :/ Tak na to mrkni, třeba budou za schůdnou cenu s přestupem z Vídně/Prahy :)

0 Citovat

My jsme vzali Wizzair z Budapešti do Káhiry za zpatecních 2200 CZK. Teď to vychází zhruba na dvojnásobek. Máme termín 25.12.-1.1.. Teplo tam bude, drahý to nebude. Ale samozřejmě to nejsou Maledivy :D 

0 Citovat

Teplo teda vypadá úplně jinak.

 

3 Citovat

do Madarska na termaly :) 

3 Citovat

Nebo do sauny s butylkou vodky.

3 Citovat

[citace="Ahmad Masúd"]

Teplo teda vypadá úplně jinak.

...můžu se prosím zeptat jak? Jsem teplomil a nenapadlo mně, že bych měla v Egyptě potřebovat teplé prádlo. Vidím, že s názorem nejsi sám, beru názory i ostatních znalců. Když tak Egypt přehodnotím. Díky.

0 Citovat

Egypt je studená země s teplým sluncem. Byl jsem tam v lednu. Protože je tam málo vegatace a obvykle jasno, tak krajina po západu slunce strašně rychle vychládá a v noci tam bývá kolem 5 stupňů.

0 Citovat

Čekal jsem v únoru v Káhiře tři dny na súdánské vízum a měl dost času na potulky. Ráno a večer to bylo určitě na bundu, přes den dlouhé rukávy.

I v Súdánu, o 1300 km jižněji, jsem se musel pořádně teple obléci, když jsem dospával pod širákem. 

Káhira klidně, ale jak tam oslavit Silvestr netuším. 

 

0 Citovat

Sue Ellen Ewing napsal(a):

Nebo do sauny s butylkou vodky.

Já jedu do Haluškistánu a na Nový rok poplavu ve Váhu jako kdysi Laosáci po Mekongu.

1 Citovat

V zimě když chceš v Egyptě teplo to chce letět co nejvíce na jih - Marsa Alam.

0 Citovat

100% souhlas, Marsa Alam navíc ( oproti Hurghada a okolí ) živý reef a bohatý podmořský život, takže i šnorchl či potápění za tu cenu bezkonkurenční. Byli jsme před měsícem hotel Fantazia, italský majitel, takže krom standard all inclusive v restauraci část s italským kuchařem, absolutně super těstoviny a další věci, výborná kuchyně celkově i služby. Aktuálně vidím na FB v jedné skupině LM nabídku na Marsu na týden v cenách 6.990,- - 7.990,- na známé hotely ( Lazuli, Gemma, Radisson... ), což je super cena za zájezd s letenkou z ČR, transferem, hotel 5*, all inc. Předpověď na 10 dnů přes den 27-30 st., v noci 15 st...

2 Citovat

Ktera fb skupina, jestli muzu vedet??

0 Citovat

tak jasne ze aj Egypte bude v zime v noci zima, hlavne vo vnutrozemi. ved aj v takom Rijade co by si clovek myslel ze sa tam vypekaju celorocne klesne teplota pod 10 stupnov v noci. Ale pri mori to je ine, trochu lepsie, tam predsa to ta vodna masa reguluje. 

0 Citovat

Mandre napsal(a):

Ktera fb skupina, jestli muzu vedet??

Na Invia.cz je to medzi LM

0 Citovat

Mandre:  pokud to zde nikomu nevadí, četl jsem to dnes na FB skupině "Nejen Turecko bez obav a bez cenzury", vkládala to adminka skupiny Jana Topičová s nadpisem Egypt za sranda ceny :-) je to fakt málo a cena je super

0 Citovat

Aha, opravdu, - koukám na Ventušky a není Marsa jako Marsa. Díky za info👍

0