Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

No prečo, aby potom hľadala pomoc na fóre a nie u Kiwi:))

7 Citovat

U Kiwi to stojí peníze. Tady to je stanice poslední pomoci.

2 Citovat

Měla bych dotaz... koupila jsem pro sebe a přítele letenky z Bratislavy do Turecka. Na co jsem uplně zapomněla je, zda má pas.. předpokládala jsem, že ano... chyba, nemá. Pro české občany platí, že musí mít pro vstup pas, platný alespoň ještě 6 měsící po návratu, předpokládám, že Slováci to mají asi stejné.... Ale on je Němec a německým občanům stačí pro vstup do Turecka jen ID.. tu samozřejmě má :D Otázkou je, myslíte, že to bude stačit i posádce ryanairu v Blavě nebo mu můžou odepřít nástup do letadla.. ?? počítat že se musíme řídít pravidly odletové země nebo jak...  Německá ambasáda v Bratislavě potvrdila, že mu stačí ID, ale neví jaké má podmínky airolinka.... na chatu ryanairu mi paní sdělila že pro každý mezinárodní let je potřeba pas... což je kravina samozřejmě... takže nevím no.... ještě jsem v takové situaci nebyla :/ díky předem za odpověď

0 Citovat

Ryanair s tím mít problém nebude - aerolinky dodržují pravidla cílové země. A Ryanair tuto tureckou záležitost i explicitně zmiňuje ma svých stránkách - https://www.ryanair.com/ie/en/us..._368204930

 

1 Citovat

Já v to doufám, pas se zřejmě už nestihne vyřídit a v Německu prý nemají možnost si vyrobit rychlopas... jen ta paní na chatu mě lehce rozhodila...

0 Citovat

Hlavně klid a nepanikařit :)

0 Citovat

Tobi napsal(a):

Ahoj,otevřel bych nové téma.Minulý týden jsem letěl z KRK a pro zabití času  

a zvědavosti jsem měřil klece ryanu.Byl jsem docela překvapen když klec byla 40x30x20 a né uváděných 40x25x20

Máte s tím někdo zkušenost? Že projde v kleci větší bágl?

Bágl do klece dáš a hotovo. Občas tomu i pomůžou hlavně u výšky, těch 40 je prostě málo. Když se nevejdou do skříní nad hlavou, tak prostě požádají cestující, jestli by si mohl někdo dát bágl pod nohy. Měl ho tam taky ... U batohů je to prostě průser, když nemá přesný tvar a určitě je nebaví dohadovat se s každým druhým baťůžkářem, že bágl má třeba jen na prostředku spíš oválný tvar, kterým se nevejde do rozměru.

Pro ně je zásadně důležitější hmotnost - tu řeší. Pracoval jsem ve výrobě leteckých interierů a přetížení je dost průser. Na školeních od Airbusu nám ukazovali, co dokáže hmotnost se spotřebou. Třeba když jejich dodavatel udělá špatně utěsněnou kuchynku  - těsní se každý šroubek, přechod materiálů, ... Když to udělají špatně, tak se do korpusu (je to pórovitá plástev mezi vrstvama "spečenýho" plastu) absourbuje zmačné množství vody, která už se nikdy ven nedostane. Ukazovali nám případ, kdy taková kuchyň nabrala na váze přes 500 kg. A takovému letadlu potom nevystačí palivo, které je plánované i s ohledem na hmotnost ...

0 Citovat

Velikost kufru se neřeší kvůli hmotnosti, ale kvůli časovým prodlevám, které vznikají při nástupu a výstupu z letadla...

0 Citovat

Velikost kufru se řeší zejména kvůli velikosti binů a jejich nosnosti - aby se tam ty kufry vešly a neutrhly biny.

No, a v případě lowcostů je to pak nástroj šikany cestujících.

0 Citovat

Velikost kufru se řeší zejména kvůli výdělkům leteckých společností. :D

3 Citovat

Ano, tim je myšlena ta šikana cestujících :)

0 Citovat

Šikana? Podnikání je zřizováno za účelem zisku. Politika nízkonákladovek je nalákat na nízkou cenu ořezané dopravy, která se navýší o zpoplatněné služby typu zavazadla, občerstvení, přičemž je na cestujícím, aby akceptoval pravidla aerolinky.
Pokud někomu toto přijde jako šikana, klidně si může zaplatit plnotučnou letenku jinou než lowcost aerolinkou a má klid.

10 Citovat

Rada koupit si plnotučnou letenku je na místě pro ty, co by letěli v každém případě. U těch, co se nechali nalákat na nízké ceny a už si na spoustu levných letů ročně zvykli, se dá pocit šikany pochopit. A větší zavazadlo se může pro klid přikoupit i u lowcostu (někdy i celkem levně).

1 Citovat

Jsou prostě daná pravidla. Slovo šikana má podle mě jiný význam. A bohužel zpřísnění pravidel (ta změna na max. 40cm) byla podle mě důsledkem toho, že pasažéři místo tehdejších 55cm tahali do kabiny "almary" a zoufalý palubní personál prostě neměl kam ty bágly dát, samozřejmě chaos, zpoždění atd.. a proč vlastně? :D Byla jsem toho mnohokrát svědkem (u Ryanairu také). Jinak můj názor na low cost létání je stále velmi pozitivní ;) ;) 

7 Citovat

Tak asi každý někdy zažil ten chaos při vystupování, kdy se potřebujete dostat ke svému zavazadlu, které máte v binu pár řad dozadu a musíte se probojovat uličkou nedočkavců, co už stojí za vámi. Tady nepomáhají ani prosby personálu, ať se připravují vždy jednotlivé řady postupně. Takže ne, není to buzerace ani šikana, ale snaha snížit počet zavazadel na palubě na únosnou mez.

5 Citovat

Je že tímhle neomezují počet :) ale jejich velikost :) aby se tam vešly, když už si nastavili pravidla taková, jaká si nastavili, a lidi se odbavené bagáže bojí jako čert kříze :).

Na počet kufrů to vliv nemá - lidi si tu odbavenou bagáž stejně nekoupí a místo toho vymýšlí způsoby, jak se vejít (talže to, co se jim nevejde do příručaku nacpat do polštářů, těžký věci oblíknout na sebe atd).

Vidím, že jsem tu šikanu měl dát do uvozovek, aby to došlo :)

0 Citovat

Mám dotaz, letíme dvě, dceři jsem přikoupila priority ( takže ona příručák plus větší kabinové zavazadlo, já jen přiručák ) - je šance, že se s ní protáhnu v priority frontě když je jí 17 ? Samostatná je, nemám strach že by se mi někam zatoulala :-) jde mi o to, že kdyby šla na boarding až se mnou, že už nám to větší příruční zavazadlo seberou a dají dolů - časově se mi to nehodí, potřebujeme pak z letadla rychle vyběhnout .. máte někdo zkušenost ?

O nic nejde, určitě se na místě personálu slušně zeptám, já jen jestli to není podle vás úplně mimo mísu to po nich chtít ;-) .. půjde půjde, nepůjde nepůjde, nezblázním se .. a hlavně nechci působit dementně vůči ostatním, aby to nepůsobilo třeba jako něco ve stylu žádosti na výměnu sedadel v letadle, když někdo si za místo zaplatili a já ne ( tohle za mě fakt nee ) .. jaký máte názor ?

 

0 Citovat

to P.K. : Nic ve zlém, ale měl byste asi dávat do úvozovek všechno co napíšete. Máte 220 příspěvků za 2 měsíce, z toho víc jak 80% blábolů...nezlobte se na mne :) 

9 Citovat

😂😂

4 Citovat

@Hanka K: Jak se zachová personál, to netuším. Ohledně spolucestujících bych žádný problém neviděl a ohledně toho, když dcera půjde s non-priority, tak taky ne - pokud nebude letadlo plné a nepůjdete poslední... A i tak by vám zavazadlo neodebrali, ale jen označili pro podpalubí, a jestli ho tam dáte nebo ne, to už je na vás...

1 Citovat

@Hanka K : riesil som to iste s Wizz uz davnejsie. Ja priority, priatelka bez. Po otazke na personal ju bez problemov nechali sa predbehnut, a isli sme spolu.

1 Citovat

Ahoj místo na STD máš kvůli počasí vyplivli v Gatwicku. Let měl hodinu zpoždění už při odletu. Dopravu do STD nezajistili ,protože nejsou k sehnani busy. Propadlé ubytko a vlak na STD.

Má to smysl s nimi nějak řešit? Nebo řeknou, že počasí a ať si trhnu....? Dik

0 Citovat

Nařízení EU takovouhle situaci nezná - nicméně pokud se použije analogie, tak nejpodobnějši tomuhle případů je varianta, že doslo ke zrušení letu a aerolinka vás přesměrovala na jiné letiště v oblasti.

Pak se vás týká odstavec 3 článku 8 - aerolinka je vám povinna proplatit náklady na cestu z gatwicku na stansted či do Londýna apod

Nevyužitý hotel / lístek vám neproplatí (ty by napřímo neproplatili tak jako tak, to je schované v kompenzacích, a ty jsou vázané na počasí).

 

0 Citovat

Velice bohulibý počin. Prosím zvažte podpis petice níže.

So far in 2023, French ATC (Air Traffic Control) had 30 days of strikes which have forced Ryanair to cancel over 3,000 flights mainly overflying France.

It is unacceptable that France uses Min Service Legislation to protect French fights during these repeated ATC strikes, while overflights, none of which are operating to/from France, suffer all these cancellations. This is unfair. The EU must act now to protect overflights and the EU Single Market.

Ryanair has repeatedly called on the EU Commission and Ursula von der Leyen to take action to protect EU passengers and overflights during repeated French ATC strikes. Ryanair calls on all passengers to sign our petition.

Do it today and send an urgent message to Ursula von der Leyen that EU citizens demand action to protect overflights during French ATC strikes.

https://corporate.ryanair.com/ai...-petition/

1 Citovat

Zdravím, nedávno se mi stala taková sranda - dva dny po sobě jsem měl u Ryanu overbooking a nevzali mě na palubu :-D Samozřejmě mě ubytovali, přebookovali let, bla bla bla, ale když chci teď prostřednictvím jejich stránek odeslat žádost o refundaci, na kterou mám nárok, viz https://www.ryanair.com/content/...-%20EN.pdf článek 1., nikde mi to na jejich stránce nenabízí možnost zvolit právě tenhle důvod a pokračovat v nějakém procesu odeslání formuláře. Pořád mám jen možnosti zvolit kompenzaci za zrušený let/opožděný let/smrt spolucestujícího atd. Komunikoval jsem už i s tím jejich slavným chatbotem/zákaznickým servisem, ale zase mi přišel takový nicneříkající mail, kde se toho overbookingu netýkala ani jedna věta... Má s tím někdo zkušenosti?

Dík

 

 

0