Dobrý den, máte, prosím, někdo zkušenosti se zrušenými lety v souvislosti s koronavirem? Letecká společnost nám před dvěma dny zrušila let (přes Hong Kong) na Filipíny s tím, že dostaneme plnou refundaci. Měli jsme ale ještě rezervované bydlení přes booking (bez možnosti refundace) a vnitrostátní letenky s Air Asia. Majitelé ubytování stejně jako Booking odmítá jakoukoliv kompenzaci, odkazují mě na leteckou společnost. Ta říká, že mají zodpovědnost jen za svůj let. Z Air Asia se neozvali vůbec. Řešil jste někdo teď podobnou věc s lepším výsledkem?  .

Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

A nejde SA obejit? Takhle šlo obejit SA s TAPem a vystavil mi voucher přímo TAP

0 Citovat

No na stránkách Air France píšou, že pokud jsem koupil letenku přes prodejce, mám voucher požadovat u nich. Jebat SA. 

0 Citovat

Tak odmitnout voucher, chtít vrátit peníze a pak když tak chargeback.

0 Citovat

Oni ten let zatím nezrušili. Jen momentálně nabízí buď přebookováni na jiný termín, nebo voucher platný jeden rok. Ještě počkám, ale že v prosinci poletím, tomu moc nevěřím.

0 Citovat

Využití voucheru za let ČSA zrušený na jaře je jeden velký fail. Voucher se nedá využít při bookingu online, pouze na infolince. Tato informace naprosto nepochopitelně není uvedena v často kladených dotazech u otázky " Jak mohu využít doklad EMD (Electronic Miscellaneous Document) vystavený v souvislosti s onemocněním COVID‑19? ", takže se to dozvíte až na infolince. Ale OK, když už jsem se tedy dovolal na infolinku, tak to s operátorem rovnou zabookuju. Ale na infolince neumí zkombinovat dva různé cenové balíčky (např lite a plus) na cestu tam a zpět, což online úplně bez problémů jde. Dobrá. Tak beru letenku v jednom balíčku s tím, že si případné služby navíc doplatím za přebytek voucheru. Omyl. To taky nejde. Nejdřív mi musí vystavi nový voucher na přebytek, který pak můžu využít na dokoupení služeb přes infolinku. Vzhledem k tomu, že přebytek je nakonec asi 90 Kč a operátoři neumí zkombinovat voucher a doplatek netuším, jak si ČSA představují, že to využiju. Možná budu v dubnu 2021 žádat o proplacení, jestli nějaké ČSA ještě budou existovat :-)

0 Citovat

Zdravím !  Nemáte někdo zkušenost s refundem u AirMalta ? Zrušili let  na Maltu, nabízeli  volbu jiného termínu nebi voucher. Psal jsem e-mail , obojí jsem odmítnul a požadoval refund. Bez odpovědi, e-mail jsem 2x opakoval a zatím stále bez odpovědi. Žádnou cestu pro refundaci jsem nenalezl.....

0 Citovat

Air Malta mi zrušila květnový let na konci března a nabídla refund, o který jsem zažádal. Pak jsem je v dubnu urgoval a v květnu přišla výhodná nabídka na voucher, který jsem odmítl a žádal refund. Napsali mi, že si na něj počkám ale 6 měsíců, takže si ještě počkám do listopadu. Pak chargeback.

0 Citovat

Díky za info, mně zatím neodpověděli.... A refund jsi žádal  na jaký kontakt ??

Já píši na : customercare.airmalta@airmalta.com , ostatní mnou nalezené kontakty jsou na zavazadla, míle..... 

Pokud máš jiný kontakt, děkuji za poskytnutí.

0 Citovat

Psal jsem si s nimi na mail refundrequest@airmalta.com

0 Citovat

Děkuji moc !!  Vyzkouším .

0 Citovat

Někdo tu psal, že měl taky let s TAPem na Azory v období Vánoc. Došlo vám včera taky zrušení? Lety se normálně prodávají dál. Akorát je tam navíc úsek Vídeň-Ženeva s Austrianem.

0 Citovat

Máte někdo kladně vyřízený chargeback  za letenky ČSA?

0 Citovat

Mám dotaz, v červnu jsem koupil letenky Wizz air do Maroka na listopad, pochopitelně byly lety zrušeny. Zažádal jsem o refund, podle instrukcí první na wizz credity 120% a poté hned zpět na kartu. Cca po dvou týdnech mi 10.10. Přišla faktura ale peníze nikoli. Problém je, že jsem letenky kupoval kartou které 09/20 skončila platnost. Máte někdo podobnou zkušenost? Nevím jestli banka mi nějak ty peníze převede na druhou kartu nebo mi wizz převede peníze na účet, který jsem zadal do formuláře při žádosti o refund. Mám počkat nebo kontaktovat wizzair? 

0 Citovat

Karta nie je problem. Podstatne je cislo uctu. Pokial je rovnake peniaze sa vratia.

0 Citovat

Super, jsem rád, že se nemusím zdlouhavě dovolávat na podporu, díky moc! 

0 Citovat

TAP mi zrušil let. Poslal jsem jim email 15.10., že trvám na vrácení peněz. Teď mám paní na telefonu (zavolal mi TAP a ne já jim), kde slíbila, že to zadá akorát peníze vrátí za 3-4 měsíce. Čekám teda už 5 min, než tam cosi zprocesuje :D

0 Citovat

Za 3-4 měsíce budeš akorát tak žádat o chargeback, pokud už tedy tou dobou nebude TAP v insolvenci :D Mně už na ně běží chargeback skoro měsíc.

0 Citovat

Turkish Airlines mi po šesti měsících poslali zamítnutí žádosti o refundaci bez jakéhokoliv komentáře nebo alternativy. Přitom mi refundaci sami nabídli hned poté, co zrušili dubnové lety. Dostali jste někdo od Turků peníze nebo voucher nebo cokoliv?

0 Citovat

peniaze som dostal po cca 3 mesiacoch od poslania ziadosti o refund. Vybavovanie cez ich kontaktny formular

0 Citovat

Tak to jsme postupovali stejně. To zas bude zabava :-(

0 Citovat

U TAP nemá smysl věřit čemukoliv, co říkají nebo píšou o refundaci, čekat na jimi slíbené odpovědi a na peníze. Je to jen odklad. Jednoznačně doporučuji zažádat o chargeback.

0 Citovat

hmmm, po drahné době jsem zavítal na stránky irského národního dopravce, kterým samozřejmě není Ryanair. Jen tak z plezíru, jak to vypadá s mými vouchery které měly být k dispozici už někdy březen/duben - stále nic. Vidím ovšem v rezervacích nějaký bonus od soudruhů z Aer Lingus, netuším ani na jakém světadílu se daná letiště nachází, ale zavání mi to velkou exotikou v lednu! Jen nevím jak se tam dostanu.


screenshot-2020-10-20-my-trips.png

0 Citovat

Tak to hlavně neproser. :)

0 Citovat

Ahojte, chcela som sa opytat skusal tu niekto chargeback s Kiwi? Mam este stale jednu nevybavenu reklamaciu z leta, kde lety airolinka zrusila, tak som poziadala Kiwi o refund. Dnes z nich vyliezlo, ze mi mozu dat len voucher lebo CSA nic ine neposkytuje. Myslite, ze by sa oplatilo skusat chargeback, kedze ta sluzba legitimne nebola dodana (let CSA zrusil)? 

P.S.: Viem, ze kupovat cez Kiwi bola blbost, uz druhykrat ju fakt nezopakujem :D

0 Citovat

Premiumletenkář napsal(a):

hmmm, po drahné době jsem zavítal na stránky irského národního dopravce, kterým samozřejmě není Ryanair. Jen tak z plezíru, jak to vypadá s mými vouchery které měly být k dispozici už někdy březen/duben - stále nic. Vidím ovšem v rezervacích nějaký bonus od soudruhů z Aer Lingus, netuším ani na jakém světadílu se daná letiště nachází, ale zavání mi to velkou exotikou v lednu! Jen nevím jak se tam dostanu.

 

Letiště PPP je v Austrálii 

Whitsunday Coast Airport

a TTT je Tchaj-wan 

Taitung Airport

0