Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

@Marco Zkus nejprve GuestRelations-pax@saudia.com. A ten formulář poslali z nějaké mailové adresy, na kterou se dá odepsat? Na tu bych ho poslal vyplněný zpět a oni si to už zprocesují... ..jo a počítej s tím, že všechno strašně trvá, mně se po vyplnění té stížnosti na jejich stránkách ozvali asi až za 2 týdny a pak se to ještě táhlo skoro 3 měsíce, než mi poslali kompenzaci. Pak už mám mail jen na človíčka z VIE, který jim děla zastoupení, tak kdyby i dál nekomunikovali, tak dej vědět, já ti je pošlu v SZ.

0 Citovat

@knyta, super dekuji.

0 Citovat

Tak nakonec nemůžu ničím přispět (což mi asi vlastně nevadí 😆). Letěli jsme VIE-JED-CGK-JED-MUC a po cestě se nic zvláštního nestalo. Jenom nechápu, proč některá upozornění posílají přes appku, některá mailem a některá SMS. Vzhledem k tomu, jak se mi v Džiddě nepdoařilo připojit k wifi, bych asi nakonec ocenil všechno v SMS.

1 Citovat

Najde se tady ještě někdo s kým vyjebala Saudia?

0 Citovat

Já musím Saudiu pochválit. Lety ruší často, což ale znamená flexibilitu a tak mám za 6 700 Kč let s OS VIE-BKK a BKK-MUC s LH. Přítelkyni jsem letenku koupil až později naštěstí, ji to ale taky dokázali zrušit a tak letíme spolu přimejma letama a ne s nesmyslnýma 8hodinovejma přestupama. Za ty prachy neber to... Lepší jak wizz spekulace :D

Jo a kupoval jsem přes Go to Gate a nebyl to problém

0 Citovat

Saudia je fakt pecka, dneska rebook celý letenky na Emirates :D nejdřív nabízeli přímý lety s Austrian, Lufthansou a Thai Airways, ale odmítl jsem a žádal jsem Emirates :D nabízeli i Qatar Airways. Pecka přístup!

1 Citovat

Tak ty mi na moje datumy nabídnout nedokázali, což na jednu stranu zamrzí protože QR tam lítají A380, na druhou stranu jsou časy letů LH a OS fakt parádní, že se člověk vyspí a nebudou ho budit po 5 hodinách protože přestup. Každopádně tiše zavidím, že máš za ty prachy EK.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Já musím Saudiu pochválit. Lety ruší často, což ale znamená flexibilitu a tak mám za 6 700 Kč let s OS VIE-BKK a BKK-MUC s LH. Přítelkyni jsem letenku koupil až později naštěstí, ji to ale taky dokázali zrušit a tak letíme spolu přimejma letama a ne s nesmyslnýma 8hodinovejma přestupama. Za ty prachy neber to... Lepší jak wizz spekulace :D

Jo a kupoval jsem přes Go to Gate a nebyl to problém

Na BKK MUC s LH doporučuju přibalit extra svačinu, LH docela osekala servis a po vzletu jen 1 možnost teplého jídla (vegetariánského) a před příletem jen sýrová pidibagetka+muslityčinka+pár kostiček ovoce.... ale jinak A350 hezká :)


20220810-083114.jpg
20220810-004644.jpg

0 Citovat

Uh... no Lounge Key to jistí :)

0 Citovat

Jo na ten ti snesou v letadle modré z nebe :-). Jinak co jsi myslel, že to přes nákup přes GoToGate bylo v pohodě? Že s tebou při změně Saudi normálně komunikovali a neposlali tě do řiti, že jsi to nekupoval přes ně?

0 Citovat

:D tak když už nebudu hladový, tak mě nebude trápit menší výběr jídla.

Ano, volal jsem jim tam hned po nákupu, že bych chtěl zarezervovat sedačku, ale poslali mě do háje, že je to přes travel agency, že mají zero authority dělat nějaký změny. Teď o travel agency nepadlo ani slovo.

0 Citovat

@Jan Vidim: tu změnu jsi řešil přes jejich call centrum ? Přes to německé číslo ? Taky mi zrušili let, tak potřebuji změnit let, ale přes chat i přes mail mě odkazují na call centrum. A tam jsem čekal na lince asi půl hodinu a pak to vzdal… Díky 

0 Citovat

Volat přes Skype na americké nebo kanadské číslo, je to zdarma a rychlé 

1 Citovat

Díky moc. 

0 Citovat

Změna řešena s německým zastoupením SV, rerouting z MUC na VIE nedovolili, ale jinak přehozeno na přímý let s LH BKK-MUC, tak aspoň tak. 

1 Citovat

@Lukas, nejdriv mi nabizeli taky LH a TG, ale stacilo se 5 minut nedat a stat si za EK a pak nabidli i to :D

0 Citovat

A to je nějaká výhra letět s EK?? Nějak to nechápu :-). Teda chápu oproti Saudům, ale jinak?

4 Citovat

Stačí jim na infolince jako argument říct, že hrozně chlastáš a přehodí tě na jakéhokoliv dopravce a ještě rádi...

7 Citovat

To je dobrý nápad Sue 👍👍

1 Citovat

Tak na mě taky přišla řada... let Bangkok-Rijád posunut o 3 dny dopředu, let Rijád-Frankfurt nic. Dostal jsem jenom SMS, žádný mail od Saudie ani SA nikde. Saudí appka je tak kvalitní, že rezervaci ukazuje, ale když na ni klepnu, hodí hlášku "No planned trip". 😂 Jsem zvědavý, co se mi s tím podaří udělat.

1 Citovat

Mám to podobné, taky jsem dostal jen sms o posunutí jednoho legu o 1 den... budu to řešit jako refundaci přes SA.

0 Citovat

Tak já bych i rád letěl. Viewtrip ukazuje lety ve stále stejném pořadí, i když předposlední let je o 3 dny později než poslední, jako by to byla běžná věc. Ale co čekat od prehistorických systémů obalených záplatami a upgrady z nouze. 😆

0 Citovat

V jaké termíny máte ty zrušené/posunuté lety? Já mám letět 14.2. - 2.3. a zatím ty lety jsou nezměněné. Tak jestli se mám bát, nebo to bude v pohodě :D Díky

0 Citovat

Aktualne volane viennu ponukali len za poplatok pri spiatocnej cene. Ale aspon sa dalo zmenit termin a na priamy let s LH.

Tak super vlastne.

0 Citovat

Let sme mali 9.4  bangkok-Mnichov. Posunuty prilet o 2 hodiny v Mnichove.

0