Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Nám posunuli BKK-RUH z 12. na 15. 4.
Jaký poplatek za VIE chtěli? Kdyby to šlo změnit zadara aspoň na MUC...

0 Citovat

Mimochodem, chtěli jsme po cestě do MUC koupit něco ve SkySales (eshop v IFE), ale bylo nám řečeno, že nefunguje, i když se tvářil docela funkčně. 😆

0 Citovat

Nespytal som sa na poplatok lebo 10-20€ by to nebolo urcite... A mam tam 3 letenky.

Nam zmenili z 9.4 odlet bangkok az na 15.4 na priamy let Lufhansa.

0 Citovat

Tady z toho vlákna mám pocit, že jim neletí snad jediný let, jak by podle letového řádu měl. Mají na příští Vánoce super ceny, ale asi tuhle kovbojku oželím.

2 Citovat

Vždyť je to ohromná výhoda, že ty lety ruší, když pak umožňují rebook tak jak umožňují. 

2 Citovat

Jo, letět sám, tak to zkusím. Ale poletím s rodinou a odrazuje mě všechno... ty šílené dlouhý přestupy, možný posunutí přebukovaných letu i o dny nebo nemožnost opustit terminál, kdyby člověk uváznul na letišti Krále Zubejdy v Džiddě

2 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Vždyť je to ohromná výhoda, že ty lety ruší, když pak umožňují rebook tak jak umožňují. 

Honzo, tobě změnili oba lety - tam i zpět - za přímé s jinými společnostmi ve stejných termínech nebo i jiný termín? Nebo jak to bylo? Asi nejde zadarmo celou rezervaci přebookovat ze Saudie na Lufthansu a posunout o 14 dní... to je blbost, ne? :-)

0 Citovat

Jde to :D posunul jsem si odlet o asi týden dříve a návrat o asi 10 dní později. A celé LH group.

I když mi zrušili jen jeden ze segmentů,  hýbat šlo s celou rezervaci. Prý na jakákoliv data. 

2 Citovat

Tak s těma datumama trošku kecám, ale meritum věci je stejný... Je to takový CK Maroko, akorát se nedá hýbat s destinacema.

(důležitý je vybrat si termín ve kterých oni nemají let, tak se vyhnes těm nekonečnejm přestupům) 


screenshot-20230105-175122-samsung-internet.jpg
screenshot-20230105-175235-saudia.jpg

0 Citovat

Dle datumu to bude hezký trip po Asii, to se ti povedlo koupit zpátečku za 438 SAR? :O

Když to tak čtu, tak osobně v nějakou změnu doufám, zatím je ještě čas (lety v říjnu), zatím přišla jen kosmetická změna o zkrácení přestupu o hodinu.

0 Citovat

Luxus...

0 Citovat

Ta cena je něco random, stalo to 6 700,-

0 Citovat

Ivan napsal(a):

Tady z toho vlákna mám pocit, že jim neletí snad jediný let, jak by podle letového řádu měl. Mají na příští Vánoce super ceny, ale asi tuhle kovbojku oželím.

Ivane, opět díky za super tip na příští Vánoce. Budu doufat, že během roku budou různé změny a tedy možnost změnit aerolinku v itineráři, a také návrat až po Novém roce.

Koupeno za 8200 CZK VIE-BKK/MNL-VIE na 21.-30. 12. 2023 

 

2 Citovat

Že bychom se, Lukáši, tentokrát potkali ve stejném letadle? 😉 Za tyhle prachy by to asi fakt byl hřích nezkusit...

1 Citovat

A kde jsi to koupil? U pochybné OTA? . Saudi ani SA to ještě vůbec nenabízi, pokud jsem dobře viděl.

0 Citovat

Koupeno přímo u Saudi, je potřeba nejdřív vybrat standardní RT, pak změnit hledání na Multi-City. Když dáš hned Multi-City, přesměruje tě to na staré rezervační rozhraní. 

https://digital.saudia.com/booking/search

0 Citovat

Jo super.Dík

0 Citovat

To naozaj nepoznáte arabsko-mohamedánsku mentalitu?

Saudia pokiaľ nemá Vaše peniaze isté, a to pri zmene letu nemá (môžete zrušiť let a požadovať vrátiť peniaze za letenku v plnej výške), tak spraví všetko preto, aby ste letenky nezrušili, napr. Vám dá priamy let s inou spoločnosťou. Ale akonáhle preletíte prvý segment, nastupuje systém inšalláh a saudia si s Vami môže robiť čo chce - v prípade zmeny alebo zrušenia ďaľšieho letu sa musíte prispôsobiť saudii a Vaša vyjednávacia schopnosť bude nulová. Na ústretovosť zo strany saudie zabudnite, budete tancovať tak, ako bude pískať saudia. A budete radi, ak dostanete najesť a podradný hotel priamo na letisku.

Wifi na letiskách nefunguje (musíte mať saudskoarabskú SIM a tú v tranzitnej zóne nekúpite, na víza on arrival sa spoliehať nedá, tak Vám zostávajú len dáta v roamingu), takže zabudnite, že niečo vyriešite na letisku v Saudskej Arábii cez internet.

Ano, so saudiou sa dá cestovať, ak ste skúsený cestovateľ, ktorý je psychicky odolný a vie riešiť problémy, počítate s 24 -30 hodinovým meškaním v dovolenkovej destinácii a aj na prílete do Európy, cestujete len s príručnou batožinou, a ste pripravený na stresujúcu noc na letisku v Saudskej Arábii. Potom si môžete povedať, že to za dajme tomu ušetrených 200 - 400€ na letenke stálo za to.

So saudiou je to podobne ako s Kiwi, pravdepodobnosť problémov nie je vysoká, ale ak nastanú, a Vy na ne nie ste pripravený, ocitnete sa viete kde.

 

3 Citovat

@hugonovak

Věřím, že tvá zkušenost s nimi nebyla úplně příjemná, ale v mém případě proběhlo všechno víceméně standardně. Ano, byla nějaká drobná zpoždění, ale nic, co by mi trhalo žíly.

V Džiddě i Rijádu jsem se zaregistroval na Wi-Fi pomocí české SIM, net mi jel na obou letištích, tak nevím, kdes měl problém. 

A tyhle vánoční letenky jsem koupil s vidinou jejich změny na jiné aerolinky, neboť ticket koupený s ročním předstihem určitě nevydrží v nezměněném stavu. Pokud bude nejhůř, nechám refundovat. 

Za tyhle peníze mi to stojí bez ohledu arabsko-mohamedánsku mentalitu.

0 Citovat

Chceš říct, že mi změní již ticketovanou letenku a až proletim první segment tak mi to změní sami od sebe na let s nima? To je trochu přiřazeny za vlasy ne

0 Citovat

Dík Lukáši, koupeno. :-)

1 Citovat

Lukáš, veď v druhej polovici príspevku píšem, za akých okolností sa dá s nimi cestovať. Osobne som z meškaním letu 24 hodín počítal, preto som naplánoval celý deň v Bangkoku, takist som v  práci oznámil, že v prípade potreby budem brať dovolenku navyše. Akurát som nepočítal s takým zlým správaním s ich strany. Inak, aj ja som mal let Viedeň - Jeddah - Bangkok bezproblémový a na čas.

Nejde ani tak o moju skúsenosť, vačšie či menšie problémy, bude mať dajme tomu 1 - 5% cestovateľov z tohto fóra. Kto je flexibilný, tomu nevadí posun. Ale nie každý si môže bez prolémov dovoliť predĺžiť cestu o zhruba o 17 dní.

Chodí sem veľa neskúsených cestovateľov, a tí sa môžu dostať do celkom vážnych problémov. (V Jeddahu sme jednému mladému páru z ČR pomáhali). Skúsení cestovatelia ako napr. Ty si vedia poradiť, ale čo tí bez skúseností s leteckým cestovaním?

Ja neodrádzam ľudí od cestovania saudiou, len chcem upozorniť na možné problémy. Aerolinky typu saudia, wizzair a pod. nie sú pre všetkých, sú pre tých, ktorý vedia s nimi cestovať.

Že sa Ti podarilo pripojiť je dobré, ale nie som sám, komu sa to nepodarilo (pozri príspevok na akcniletenky.com: " Wifi je v nabídce zdarma, řeší se přes sms vložením českého čísla a vyčkání na sms s přístupovým kódem, ta nepřišla ani na jedno ze tří zkoušených českých telefonních čísel. Jeden zaměstnanec nám však dal QR kód na zaměstnaneckou wifi místního fastfoodu. Nejdříve chtěl 20 SARů, ale když zjistil, že SARy fakt nemáme, nechtěl ani nabízené eura, nečekané a divné. "). Wifi v Jeddahu a Rijade sa z "našej" asi 15 člennej skupiny sa letisková wifi podarila "chytiť" len jednému, a aj to len na krátku dobu. Na hotelovú wifi v hotelovej lobby sa podarilo pripojiť väčšine  ľudí.

4 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Chceš říct, že mi změní již ticketovanou letenku a až proletim první segment tak mi to změní sami od sebe na let s nima? To je trochu přiřazeny za vlasy ne

Presne tak, ak bude nejaký problém, môže k tomu prísť. Nám ponúkali namiesto plánovaného (zmeškaného) letu Jeddah - Frankfurt (4.segment) trasu cez Káhiru. Lieta saudia primy let Káhira - Frankfurt? Možno ano, ale pochybujem. Nakoniec sme leteli Jeddah - Rijád , prechod z vnútroštátnej časti do medzinárodnej časti cez pasovú kontrolu a potom let Rijad - Frankfurt.

0 Citovat

Tak jsem to chtěl koupit, ale chce to po mě pas s expiraci. Bohužel mi pas končí v červnu 23 a nový jsem ještě neřešil. Jak je to u Saudů s možností měnit pas ve správě rezervace nebo popřípadě při check-inu? Díky za případné postřehy. Jinak letenky rychle  mizí za tu cenu 8,2 tis

0 Citovat

Ze vraj za poplatok,kamarat to zistoval priamo na ich chate.

0