Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Tak ten po tobě chtěli aby ti to změnili 

0 Citovat

A jak to, že ti Honzo kod přišel, když jsi psal, že jsi přes Saudy nekupoval?

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

To jsou podle mě dva různé kódy. Po mně chtěli ten z SMS začínající dear guest

No a tak ten mi po zakoupení nepřišel, takže na tu situaci jak zkouším přebukovat lety a nemám kód, se moc netěším...

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

A jak to, že ti Honzo kod přišel, když jsi psal, že jsi přes Saudy nekupoval?

Mám dvě rezervace jednu přes Saudii druhou před GtG. Takže kód mám jen ten k saudí rezervaci. 

0 Citovat

Nikdy jsem žádný kód od nich nedostal, změna rezervace po telefonu proběhla bez dotazu na kód. Na nejnovější rezervaci "vánočních" letenek jsem rovněž nic neobdržel. 

Je možné, že kód přijde někomu, kdo je vlastníkem rezervace, ale necestuje nebo použije kartu, která není na jméno cestujícího. 

Z toho všeho také vyvozuji, že kdo kód nedostal, nebudou ho po něm vyžadovat nebo jej zašlou na vyžádání, pokud bude potřeba.

0 Citovat

Dělal jsem vše standardně, kod nedostal, ale chtěli ho po mě při změně. Jediná nestandardandni věc byla, ze jsem volal přes Skype bez ověření čísla.  Večer zkusim znova už s ověřeným číslem a budu doufat, ze to nezvedne ta furie ze včerejška, co mě odkázala na Saúdské číslo…

0 Citovat

Tak mně přišel kód a letím já a platil jsem svojí kartou

2 Citovat

Tak jsi ale pánko velkomožný😇

1 Citovat

To víš!! Lepší sorta lidí. Ty se pochlub, jestli kóda máš 😂😂😂.

0 Citovat

Prosím, riskoval někdo alkohol v odbaveném zavazadle? 

 

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

To víš!! Lepší sorta lidí. Ty se pochlub, jestli kóda máš 😂😂😂.

Já mám kódů, jak šifrant od Enigmy;-)

0 Citovat

Dostal jsem kód na zadaný telefon při bookingu. 

Saudia píše: Váš bezpečnostní pro rezervaci je .... tento kód použijte když voláte z jiného mobilního čísla, než které jste použil při objednávce, na naše zákaznické centrum.

0 Citovat

kackafar napsal(a):

Prosím, riskoval někdo alkohol v odbaveném zavazadle? 

Ak len tranzituješ cez SA, nemal by byť problém (batožina neprechádza colnicou). Ak ho chceš doviesť do SA, pravdepodobne by ho našli. V Bangkoku kontrolovali zamestnanci saudie príručnú batožinu. Ak sa dobre pamätám, kontrola bola medzi pasovou kontrolou a bránou. Podľa nápisu na kontrole je zakázané mať v príručnej batožine okrem alkoholu aj ovocie, zeleninu, huby a kvety.

0 Citovat

Tak se mi dnes konečně povedlo přebukovat částečně zrušený let VIE-KUL na Etihad. Volal jsem na kanadské číslo z mobilu přes Skype s registrovaným číslem, vzal to nějaký Ind, který chtěl poslat potvrzující mail z mého na jeho a potom změnu povolil. Security code naštěstí nechtěl…  Takže ještě jednou děkuji všem za rady 👍🏻

2 Citovat

Etihad nabidli sami? Včera jsi psal, že už byl domluvený  Emirates?

0 Citovat

Tak pro zasmání: prostřednictvím formuláře na jejich webovkach jsem napsal žádost, že jsem včera koupil tickety, ale že mi nepřišla SMS s tím bezpečnostním kódem na mobil, tak že je zdvořile žádám, jestli by mi ho nezkusili poslat ještě jednou.

Během dvou hodin mi postupně odpověděli několika radostnými maily, že můj požadavek vyřešili, a to aktualizací kontaktních údajů. Protože jsem teda netušil, co tím myslí, tak jsem pátral - v rezervaci zmizelo moje telefonní číslo a zůstal jen mail. Tak teď nevím, jestli jsem si pomohl a nebo jestli jsem byl po zásluze potrestán za to, že jsem do toho rýpal 😁 Kód samozřejmě nikde.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Etihad nabidli sami? Včera jsi psal, že už byl domluvený  Emirates?

ano, včera nabídli sami Emirates, dneska Turkish. Jelikoz Turkish nechci, tak jsem namitl, jestli by nebylo něco blíže původním casum, ze tuším, ze tam tak nějak letí Emirates, a on hledal a našel Etihad. Tak jsem to nerozporoval…

0 Citovat

Jak 'vyhodne' tohle rebookování pro ně může být? Vždyť za ty ceny co jsme to koupili to EK a další nemůžou provozovat. Jak funguje finanční vypořádání mezi aerolinkama tuší někdo chytřejší než já? 

2 Citovat

Podle mě jsou k dispozici lety, kde je pravděpodobnost, že nebude plno a pak to mohou některé společnosti brát jako možnost si přetáhnout zakazniky. Cenově to ve výsledku nemusí vyjít negativně. Rozhodně se nebude jednat o jednotky procent, ale bude to někde pod jedním procentem všech prodaných letenek.

0 Citovat

Ahoj, máme letět z Vídně 28.2. přes Jeddah do BKK, v Saudia portálu píše že stav letu je confirmed . Může se i v tomhle případě ještě změnit datum nebo čas letu ze strany Saudia? Protože potřebujeme ještě koupit navazující let, tak abych to nekoupil a oni nám změnili datum nebo čas letu  do BKK a my to nestihli. :(

a ještě jeden dotaz: přílet do BKK máme v 15:00 , je dostatek času na přestup na domestic let, který je v 20:00 ?

Děkuji za rady.

0 Citovat

Tak samozřejmě, že se to může stát. A u Saudie je riziko podle komentářů a zkušeností zde poměrně vysoké.

Koupi vnitrostátní letenky bych v tomto případě nechal až na období 14 a méně dnů před odletem.

Pět hodin na přesun na DMK a o BKK nemluvě,  je úplně  v pohodě. Problém nastane při větším zpoždění. 

 

 

 

1 Citovat

28.2 je utorok ja by som na vasom mieste sa tesil ked by zo zmenili let prehodite na piatok pripadne sobotu mate +3/4 dni dovolenky. My ideme 25.3 cez nich smer koh samui. Zial prilet do bangkoku mal byt o 17:00( teraz to zmenili na 15:40) tak som zvoli jednu noc pri letisku.

Naposledy sa nam podarilo 12/2022 pokial je prestup na BKK za 1.5 hod stym ze sme museli ist cez colnicu lebo len niektore letecke spolocnosti maji povoleny prestup v ramci letiska.

 

0 Citovat

Nemá někdo zkušenosti jak je to u Saudie s hýbáním dat letenek, pokud nedošlo k žádné změně? Máme letět přes JED do Bangkoku začátkem února, ale pro neočko teď s novými pravidly celkem nemožné.. Jde tam nějak posouvat/hýbat s datem odletu? Třeba z února na březen?

Díky 

0 Citovat

Dobry den ked to budete zistovat zistite prosim aj co by stala zmena mena mal by som zaujem pre rodicov 2 letenky zakupit na hoci jaky termin.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Jak 'vyhodne' tohle rebookování pro ně může být? Vždyť za ty ceny co jsme to koupili to EK a další nemůžou provozovat. Jak funguje finanční vypořádání mezi aerolinkama tuší někdo chytřejší než já? 

Dneska jsem taky měnila, protože nám posunuli čekání z 7 hodin na 13 a pán mi nabídnul změnu na Qatar 😂😂 když holt na tom trvá tak jsem tedy souhlasila, mezitím jsem si cvrnkla do trenek, protože jsme bookovali u saudie Business do Singapuru za 20k 🤣🤣🤣 A přesně to samé jsem si říkala, to se jim přece nemůže vyplatit, ze neřeknou sorry nemáme; vracíme peníze.. 

2