Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Vojtěch Hájek napsal(a):

Těch změn je tady už docela hodně. Máte všichni letenky na jaro/léto? Já letím v září a zatím kromě zkrácení přestupu v Jeddahu o hodinku nic. 

My máme na jaro, no.

0 Citovat

Mně taky nepřišel žádný e-mail. Od Saudie nevím proč, od Student Agency proto, že prý přednostně řeší blízké odlety a neměli čas. Aspoň mi přišla SMS od Saudie, jinak to možná doteď taky nevím, pokud bych se tedy nepodíval do appky CheckMyTrip, kam jsem si rezervaci zadal, nebo té od Saudie, kde bych pojal podezření, protože po klepnutí na rezervaci to chvíli chroustá a pak hodí hlášku, že žádnou nemám. 
Máme lety na jaro, už 2x změněné, poprvé jen zkrácení čekání, podruhé zrušení letu a posun 1. segmentu  za další za 3 dny (přitom nám celý zpáteční let mohli posunout o den později. 😆
Kupoval jsem i na Vánoce, na tom zatím nic nezměnili, ale po pravdě by mi nevadilo, kdyby ano a mohl bych si to o den prodloužit (přidali lety na další den až den po mém nákupu).

EDIT: nechal si někdo úspěšně změnit let na EVA Air/Austrian? Mám v záloze Thai+Lufthansu, se kterými prý nedělají problémy, ale radši bych tu první možnost, ze zřejmých důvodů. 😉


0 Citovat

Můžeš si změnit na kteroukoliv chceš, myslím. Nám nabízel pán Lufthansu, byl to přímák z BKK do Mnichova, ale my jednak chtěli mezipřistání (letíme s dítětem, tak aby se trošku protáhlo a pochodilo) a druhak jsme chtěli zkusit Emirates. Pak mluvil ještě i o Thai Airways. Takže když si najdeš, jak letí Eva Air a řekneš konkrétní let (jako my), myslím si, že by neměl být problém :).

0 Citovat

Podařilo se někomu hýbnout i s místem odletu/příletu?

0 Citovat

My chtěli přílet do Vídně místo do Mnichova, ale řekli nám, že to nejde. Že se dá hýbat s daty, ale ne s místy příletu a odletu.

0 Citovat

Přes co voláte? Skype, WhatsApp,.........a kam nejlépe.

1 Citovat

Volala jsem nejdřív přes Skype do Kanady, ale pán mluvil ještě hůř anglicky než já, takže jsme to po sedmi minutách vzdali a zkusili USA. To jsme volali normálně přes mobil. Popravdě mě Whatsapp vůbec nenapadl, tak jsem zvědavá na vyúčtování :D. Ale nevím, jestli všechna čísla, co jsou uvedená, používají WA :). 

0 Citovat

Ja som volal Spanielsko uplna pohoda. Cena hovoru 0.40€ za 10 min 

0 Citovat

Patrik Č napsal(a):

Podařilo se někomu hýbnout i s místem odletu/příletu?


To chci právě udělat, ale skrytě.  Prostě změnit na let s přestupem tam, kde se mi pak nešťastnou náhodnou nepodaří přestoupit. 😆

1 Citovat

Mně teď došlo vyútování, 749 Kč za 24minutový hovor :D. Ale volali jsme včera večer po 22. hodině. Kdybychom volali během dne, tak zvolíme stát v EU.

0 Citovat

A proto se volá přes Skype nebo jiný VoIP program. Případně se zkusí, zda jsou na WhatsAppu. Navíc pokud jste v zahraničí, dá se volat v rámci EU roamingu do jakékoliv země v EU za domácí ceny.

0 Citovat

Po mně chtěl Skype pak koupit kredit, abych mohla zase volat, takže ve finále by to vyšlo cca stejně :D. 

0 Citovat

U Skypu se dá koupit od 10 € a před vytočením čísla je vidět, kolik bude stát minuta. U infolinek v US se dost částo stává, že se zobrazí, že jsou free.

1 Citovat

Jaké překvapení. Americká infolinka přes Skype je zdarma i u Saudie.

Jen to chce v nastavení ověřit číslo (taky zdarma). Jinak po vás budou chtít ten SMS kód.


screenshot-20230116-104736-skype.jpg

0 Citovat

Mně číslo do USA přes Skype vytočit nešlo, proto jsme volali normálně. Skype po mně chtěl koupit ten kredit, neukazovalo se, že je číslo zdarma. Ale to je jedno, naše chyba :D. Příště budeme chytřejší. Jsem hlavně ráda, že bez problémů změnili let :).

0 Citovat

J0x napsal(a):

[citace="Patrik Č"]

Podařilo se někomu hýbnout i s místem odletu/příletu?


To chci právě udělat, ale skrytě.  Prostě změnit na let s přestupem tam, kde se mi pak nešťastnou náhodnou nepodaří přestoupit. 😆

[/citace]

Chápu, ale já bych spíše potřeboval změnit u open jaw letenky Filipíny za Malajsii, ale to tedy asi neklapne :D

0 Citovat

Tak přidám svoji zkušenost se změnou letu (jeden segment úplně zrušen).

Voláno přes Skype, prvně na Kanadské číslo, tam mi změnu na jinou aerolinku nechtěli provést, tak jsem poděkoval a hovor ukončil.

Druhý pokus do USA, chtěl jsem zkusit jestli projde jedna noc v Doha, neprošlo, bylo mi řečeno, že všechny lety nevidí, tak jsem zažádal o krátký stop v Doha s Qatarem a to už prošlo, jen tedy jako poslední věc chtěl agent security kod (přesto, že jsem volal z čísla z rezervace), který jsem neobdržel, tak mi nadiktoval emailovou adresu a musel jsem na ni zaslat email, že žádám o změnu rezervace a napsat tam lety které požaduji, agent počkal na telefonu a když jsem email odeslal, tak potvrdil a bylo hotovo, jen mi tedy ještě na závěr řekl, že další změna bude případně zpoplatněna.

0 Citovat

Chtělo by to nějakou statistiku, na které z jejich linek dělají nejmenší problémy. 😆

0 Citovat

Jinak jsem zkoušel ještě žádat o změnu i druhého směru, kde došlo jen ke zkrácení přestupu se Saudií a tam mě rovnou odpálkovi, že tam změna na jinou aerolinku možná není :D

0 Citovat

Že by začali přitvrzovat, nebo je to jen otázka štěstí. Uvidíme, ale dle mého jim ochota, že své lety za pár kaček vymění bez mrknutí oka za lety s Emirates nebo Qatarcema, nemůže vydržet dlouho.

0 Citovat

Možná jsem měl jen smůlu, ale možná se taky přitvrzuje, těžko říct. Dlouhodobě si ale také myslím, že to nemůže být udržitelné, vzhledem k tomu kolik změn a rušení letů dělají.

0 Citovat

Mně povolili změnu na jinou aerolinku i směru, který zrušen nebyl .

1 Citovat

O tom jsem věděl, dokonce jsem pak i zkoušel argumentovat, že kamarád má stejné lety a tomu před pár dny změna prošla, na to mi bylo řečeno, že to jejich policy nedovoluje. Byl jsem rád, že prošla změna toho zrušeného letu, kde mi první agent cpal lety jen Saudie.  

0 Citovat

Moc je na těch call centrech nepokoušejte a nevymýšlejte zbytečné změny. Buďme rádi alespoň za tu možnost, co teď je :).

2 Citovat

To nejsou dobré zprávy. Koupil jsem to hlavně proto, abych to pak vyčenžoval  za katarce nebo emiráťany 🫤

0