Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Jestli jsem na něco nezapomněl, tak Saúdové nabídli různým lidem změnu letů na:
Austrian (Star Alliance)
Emirates 
Etihad Airways 
EVA Air (Star Alliance)
Lufthansa (Star Alliance)
Qatar Airways (Oneworld)
Thai Airways (Star Alliance)
Turkish Airlines (Star Alliance)
Vietnam Airlines (SkyTeam)

Mně včera nabídl týpek na US čísle jenom Emirates, Etihad a Vietnam Airlines. Od EVA Air, Austrian a Lufthansy tam prý lety, na které jsem se ptal, neviděl. Zkusím znova. U Vietnamců netuším, jakou mají úroveň a přes Vietnam by se mi chtělo letět jen, kdyby z toho koukal aspoň párdenní stopover, jinak by mi bylo těch peněz za víza trochu líto. 😊
Mimochodem, nejdřív jsem se dovolal nějaké mařce, která si nechala vysvětlit, co mám za problém, a pak řekla cosi o system update a zavěsila. 🤣

0 Citovat

Ahoj, máme 8h přestup v Riyadh, netušíte někdo, zda se tam dá dostat do salonku, když máme letenku od Saudie? Mají jejich program Alfursan, kde jsem se sice registroval, ale nemůžu se už přihlásit, jelikož mi nepřijde autorizační smska. Na webu jsem našel, že i ekonomy member má vstup do salonku, ale zdá to tak opravdu je? Dá se tam eventuálně někde složit hlava?

0 Citovat

no, pokud cestujete v economy, dak do saudia salonku v rijadu sice muzete, ale jen v pripade, ze jste alespon silver clenstvi.

nicmene neveste hlavu, salonky v rijadu jsou dostupne pres lounge key (pokud mate, tim padem urcite i pres priority pss) a pokud nemate ani ty, tak je mozne vstup zaplatit - za 6h pobyt to vypada na 69 usd

0 Citovat

Ahoj všem, právě nám přišel email, že nám změnili let, viz fotka. Tedy z 13.5. na 16.5. My ale nechceme zkrátit dovolenou o tři dny, už tak je to málo na Filipíny. Jaké máme možnosti? Poradí někdo?


e4d31392-2c24-43df-ac29-dc99819b1063.jpeg

0 Citovat

Jitko, stačí za volat do aerolinky a říct jim, že chcete letět v původní datumy. Nejspíš dostanete přebookování na Emirates nebo jinou aerolinku. Hezký den.

0 Citovat

Va vašem případě můžete být rádi. Alespoň jste ušetřili za víza. To jste to kupovali schválně s takto dlouhým přestupem?

1 Citovat

Tazatelka se neobtěžovala přečíst si ani kousek tohoto vlákna. Zajímavé.

4 Citovat

Tak teď by měli štěstí, že s lety se Saudií zavedli tranzitní víza 😀

0 Citovat

Nenašel jsem nikde možnost vyřídit si to dodatečně.

0 Citovat

Zavolejte tam (viz. starší příspěvky zde výše) a trvejte na původním datu cesty. Saudia 13.5 letí důvodem změny může být původní Vámi zakoupený let (13.5 - 15.5) nebo už jedna změna proběhla a Vy jste si jí nevšimla (všechny nechodí do mailu). V rezervaci na Saudia můžete mít i nabídku dalších variant k potvrzení.

0 Citovat

Tak jenom chci zmínit, že jsem letěl Bangkok se Saudií na konci ledna a nic  - jako v tom smyslu, že všechno bylo včas a v pohodě. A já se tak těšil na kompenzace a jiný routing :-D 

Tam z Vídně, zpátky do Mnichova, wifi při přestupu jednou fungovala jednou ne - podle mě jim padá teda server na posílání SMS, protože jednou to se všema číslama šlo, jednou ne. 

Jídla na palubě hromady, až zbytečně, alkohol ne, takže ani žádný ožralí spolucestující - za mě asi super a klidně s nima poletím znova... 

5 Citovat

Zdravím, nemá někdo zkušenost s prebookovanim letenk u teto aerolinky? Do svého účtu se nedostanu a mám kontaktovat support, jenže na mail nereagují a na whatsappu se mnou mluví jen robot. Chtěli bychom prodloužit pobyt, ale nevíme, kolik by nás to stálo. Dle ceníku změna letu stoji 60SAR, ale zda to je konečná cena, nebo se pak ještě něco doplaci se mi nepovedlo dohledat. Nemá někdo zkušenost?

0 Citovat

Jen v obecné rovině - k tomu poplatku ještě budete doplácet rozdil mezi cenou, kterou jste zaplatili, a aktuálni cenou toho nového letu.

1 Citovat

Kdy letíte? skoro bych vsadil, že ty každý posunou z vlastní vůle a pak můžete měnit úplně zdarma 

0 Citovat

Pozdravujem, tiež sa pridám so skúsenosťou. Po kupe letenky a prečítaní tejto diskusie som dúfala že nám tiež zmenia lety na Filipíny, aj sa tak stalo ale jedine nám skrátili prestup v Jeddahe. Cez ich web ma tiež odkazovali na support, s tým že sme si chceli predĺžiť dovolenku o víkend. V Kanade nás odbili že nemáme nárok keďže je tam zmena len do hodiny a vlastne skrátenie prestupu čo je ešte plusom. Nakoniec som volala do Saudskej a tam mi milý chalan prebookoval lety podľa mojich predstav (skúšala som aj na deň kedy Saudia nelieta ale mal v systéme úplne nezmyselnosť s 2 prestupmi), s tým že mi príde potvrdenie či budeme niečo doplácať ale nakoniec nám tu zmenu spravili úplne bez poplatku (jedine 20€ za volanie do Saudskej 😅) takze za nás zatiaľ spokojnosť, keďže lety sme najskôr kupovali podľa ceny a aj dátumy a takto budeme o necelý týždeň dlhšie a dovolenky minutej navyše len 2 dni takze paráda 😌

0 Citovat

Ahojte, chtěl by Vás poprosit o menší radu. Ve čtvrtek letíme se Saudií z Vídně do Bangkoku s přestupem v Jeddah. Chtěl bych se tímto zeptat na přestup v Saúdské Arábii, jak to probíhá. Máme tam přestup necelých 5 hodin. Musíme si tam vyzvednout odbavené zavazadla na pásu a znovu se odbavit u přepážky se zavazadly na navazující let, i když letíme se stejnou společností? Nebo námi odbavené zavazadla z Vídně přesunou sami na navazující let? Omlouvám se za pitomý dotaz, ale zatím nejsem natolik zkušený cestovatel. 

Mockrát děkuju za odpověď. :)

0 Citovat

Ahoj, zavazadla budete mít odbavené až do Bangkoku. V jeddah jen projdete jednou security kontrolou.

1 Citovat

Ahoj, áno batožinu si vyzdvihnete až v Bangkoku.

V Jeddah prejdete cez tranzitnú kontrolu a tých pár hodín počkáte pri odletoch. My sme sa z Thajska touto linkou vrátili minulý týždeň. Lety tam aj späť so Saudiou absolútne bez problémov, všetko načas.

V Jeddah na letisku je naozaj dosť chladno, takže na to myslite pri balení/oblečení na cestu.

Ešte k jedlu na letisku - my sme si dali vo fast foode Smash burger hranolky a nejaký burger, vychádza to tam dosť dobre cenovo. Vodu sme si kúpili v jednom zo stánkov pri gejtoch, za tri fľaše vody chceli nejaké 2 eurá, takže tiež pohoda.

Internet som skúšal rozbehať cez tú ich SMS bránu, ale nepodarilo sa.

Inak celkom ok letisko, len tie ich hajzle nic moc :-)

Šťastnú cestu

Ahojte, chtěl by Vás poprosit o menší radu. Ve čtvrtek letíme se Saudií z Vídně do Bangkoku s přestupem v Jeddah. Chtěl bych se tímto zeptat na přestup v Saúdské Arábii, jak to probíhá. Máme tam přestup necelých 5 hodin. Musíme si tam vyzvednout odbavené zavazadla na pásu a znovu se odbavit u přepážky se zavazadly na navazující let, i když letíme se stejnou společností? Nebo námi odbavené zavazadla z Vídně přesunou sami na navazující let? Omlouvám se za pitomý dotaz, ale zatím nejsem natolik zkušený cestovatel. 

Mockrát děkuju za odpověď. :)

[/citace]

1 Citovat

ahoj maju SV dobru cenu na leto do ICN,je lepsie kvoli zmenam kupovat priamo na webe SV alebo OTA? dik

0 Citovat

Kvůli změnám je to dle moji zkušenosti úplně jedno

0 Citovat

Moje zkušenost je taková, že mi ve Student Agency tvrdili, že mají menší možnosti změn než aerolinka, tak to stejně musím řešit s aerolinkou, k čemuž by mi ale mohl chybět ten kód, který bych dostal, kdybych nakoupil přímo od aerolinky. A ještě mi řekli, že za vyřízení refundace si účtují poplatek, takže bych netvrdil, že je to úplně jedno.

2 Citovat

Dobře, já měnil vždy přes aerolinku a rezervace koupena u nich se měnila stejně jako ta přes OTA, refundovat sem nic nemusel... 

0 Citovat

Vždy přes aerolinku, pokud není nějaký specifický důvod koupit OTA.

Pokud jsou nějaké nepravidelnosti nebo věci typu zrušený let a následný rebooking, jsou OTA většinou (prakticky vždy) celkem dost limitováni v tom, co můžou a nemůžou. 

Pokud tyto věci řešís přímo s aerolinkou, je podstatně větší “svoboda” a jsou širší možnosti.

 

0 Citovat

Pavle Pavle, ty fakt plácáš... Se Saudiou tohle prostě není pravda, změnili vše, jak jsem potřeboval a na nic se neptali. Refund jsem neřešil.

Jinak specifický důvod? No třeba cena? Omluvám se, ale musím souhlasit s tím, že tvoje příspěvky mají spíše podprůměrnou informační hodnotu. 

2 Citovat

Když plácám, tak plácam :) Vymlouvat Ti to nebudu.

Že je to levnější? Jo, to je validní argument, ale většinou jen do té doby, než se pak “experti”, co si koupili letenku u Kiwi, Letušek, gotogatů, kajaků a booking.comů vztekají, že jim nejde změnit rezervaci, že jakakoli aktivita ze strany OTA je zpoplatněná apod. Ostatně, můžeš se podívat do toho FB vlákna - lidi kvůli ušetřeným pár korunám naposilali stovky tisic neznámé dámě z internetu kamsi na jamajku - a jak dopadli, že.

Specifický důvod je např.to, že rezervační systém aerolinky vybraný routing není schopen vyrobit (neb si - přirozeně - preferuje svoje vlastní lety a lety partnerů).

To, že tě možná Saudia nechá změnit rezervaci udelanou přes OTA je sice pěkná  a příjemná anomálie, ale to je tak všechno. Nelze se na to spoléhat a tak i zde platí obecné pravidlo - OTA jen když víš, co děláš.

4