Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Já na to došel uplně nahodou už jsem taky otevíral pomalu místní forum :) Moc už tam rozumných free sedadel nebylo, ale tak alespon mame boarding passy a máme klid. Tak šťastný let a třeba se potkáme na letišti :)

0 Citovat

Že by už sedadla zdarma nebyla? Já jich na poslední chvíli našel dost. Vybíral jsem už i na Vánoce a taky no problem.

0 Citovat

předevčírem jsem rebookoval letenky se Saudii na Emirates, agent mi řekl, že mu nejde letenka převystavit, ale že to předá na jiné oddělení a že mi do 5 hodin zavolaj :D samořejmě nikdo už 2 dny nezavolal, máte někdo zkušenost? lety mám uložené v rezervaci, ale letenka stále nevystavena. Samozřejmě chci zavolat znovu, ale bojím se, že další agent mi lety s Emirates smaže a přijdu o ně :D

0 Citovat

fridgy napsal(a):

předevčírem jsem rebookoval letenky se Saudii na Emirates, agent mi řekl, že mu nejde letenka převystavit, ale že to předá na jiné oddělení a že mi do 5 hodin zavolaj :D samořejmě nikdo už 2 dny nezavolal, máte někdo zkušenost? lety mám uložené v rezervaci, ale letenka stále nevystavena. Samozřejmě chci zavolat znovu, ale bojím se, že další agent mi lety s Emirates smaže a přijdu o ně :D

Normálně bych zavolala zpět, že ti bylo řečeno, že ti mají volat zpět a nic se neděje. Na Emirates bych trvala, nám tak taky bez problémů přebookovali. Zkuste volat USA, tam jsou ochotní.

1 Citovat

Tuhle trasu jsme přesně letěli a čekali jsme 6 hodin na letišti.

Lussyll napsal(a):

Ahojte, snažím sa prejsť celé vlákno, ale je tu toho naozaj veľa a aktuálnu odpoveď som nenašla.

 

Letel niekto v poslednej dobe cez Jeddah a mal cca 7hod prestup, ktorý využil na návštevu mesta? Predpokladajme, že mi lety nezrušia/nezmenia a ja tam toľko času naozaj budem mať. Dočítala som sa, že od začiatku tohto roka dáva Saudia k letenkám automaticky zdarma turistické víza na 96hod, takže opustiť priestor letiska by nemal byť problém.

Druhá vec je, je niečo vôbec k videniu od 7 večer v tejto krajine? Alebo sa mám radšej modliť nech mi zmenia let 😅.

Už vyše mesiaca hľadám nejaké cenovo normálne letenky do Indonézie alebo aspoň Singapur/Malajzia (cháp ceny pred covidom) a najlepšie mi to vychádza z Atén so Saudiou.

Díky

0 Citovat

tak Saudia včera bez problému rebooking na Emirates v business class. Svět je v pořádku a letenku mám v emailu.. Jen se mi nedaří objednat chauffeur servis, ale to nejak dovymyslim :D Díky všem za datapoints v topicu.

2 Citovat

Kopapiesku napsal(a):

@phco - my sme si sedadlá na všetky štyri lety riešili a vyberali cez "Manage booking" pol roka pred odletom, skúšal si to tam?

Web check-in sme pri odlete z VIE využiť nemohli, na letisku na prepážke len pasy a hotovo.

Ahoj, letím na podzim sice z Mnichova, ale doufám, že to bude stejné...chápu tedy správně, že stačí přijít na letiště ke správné odb. přepážce a ukázat pasy? Info o letenkách mám pouze v emailu (kupované přímo na Saudia.com), není teda vůbec potřeba nic tisknout, dělat on-line check-in? Má tu někdo případně zkušenost s Mnichovem (let do BKK, přes RUH).Je to mé poprvé do Asie, díky moc.

0 Citovat

Ne, neni potreba nic tisknout. A ano, online checkin neni potreba delat (to jen umlow costu).

1 Citovat

Zkoušel se teď někdo přihlásit na svůj účet u Saudie?

Ani na web ani app mi při přihlášení neposílá verifikační kód na mobil.

0 Citovat

Milán/Řím - Tanzánie - Tanzánie - Londýn/Manchester 233 USD u MyTrip za 4700 CZK

Většinou lze ve čtvrtky

Časy odletů a příletů velmi šikovné bez nutnosti nocování

2 Citovat

jen chci zpětně pochválit Saudii za to jak mi pomohli na posledním tripu.. Malaysian Airlines let HND-KUL zrušen a Saudia neměla problém s rebookingem z NRT s Emirates.

0 Citovat

Na saudia.com to furt padalo před platbou, tak jsem to vzal přes trip.com za 4084 czk, etixy hned. Na tři noci (na místě, plus dvě vlastně v letadle) a ještě přes víkend určitě zajímavý.

0 Citovat

Mě se podařilo přes jejich web. Trošku doufám v zrušení, tak ať s tím nejsou oplejtačky.

0 Citovat

Ahoj, řešil tu někdo refund letenek se Saudia? Přes web mi to nejde, když to řeším přes WhatsApp, chce to po mě saudskou banku a IBAN, přes kterou nákup samo sebou nešel...

0 Citovat

Ahoj, jde vám zadat na webu Saudie open-jaw letenka? Chtěl jsem se podívat na jejich klasickou linku VIE-BKK-MUC ale pustí mě to jen na return do Vídně.

0 Citovat

Ahoj, máš pravdu...na netu multicity není :D každopádně v aplikaci Saudie multicity stále najdeš :) 

0 Citovat

Zde je proklik na multi-city vyhledávání
https://www.saudia.com/pages/BookNow

1 Citovat

nezkoušeli jste někdo Transit E-Visa Zdarma na strankach Saudia? pres manage my booking se do toho uz krasne dostanu pres "add extras" ale po vyplneni vsech udaju a kliknuti na "Submit" se to zasekne a pise "sit back and relax" ... Relaxuju uz hodinu a nevypada to, zkousel jsem vicekrat a i jine prohlizece ale nic :( nejakej figl?

1 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Milán/Řím - Tanzánie - Tanzánie - Londýn/Manchester 233 USD u MyTrip za 4700 CZK

Většinou lze ve čtvrtky

Časy odletů a příletů velmi šikovné bez nutnosti nocování

Vzal jsem FCO-DAR-LHR na 7/2024 za 856 SAR

Jinak se mi líbí možnost letenku přes správu rezervace rebookovat prakticky na cokoliv a kdykoliv, platí se jen poplatek za změnu 200 SAR (tarif Guest Basic) a rozdíl v ceně a taxách. 

0 Citovat

Měnil si už někdo sám na webu/v appce změněné letenky (zakoupené přímo u SA)? Zkoušel jsem na webu, na jedné stránce mi to nabízí u obou letů (jeden změnili v podstatě v můj prospěch, druhý naopak) tlačítko změnit, ale vždy to nahlásí, že to přes web udělat nejde, na jiné stránce zase změnu umožní, ale začne prvním letem a já se trochu obávám, že když ho posunu, tak mi nepůjde posunout ten zpáteční a tím si dobrovolně a nechtěně zkrátím dovolenou. 😆

0 Citovat

No mně teď zkratili přestup z 5 na 3 hod směrem do BKK z VIE. Nabízí mi to pouze změnu na odlet o 2 dny dříve. Nějak to nechápu a budu tam muset zavolat a zkusím přehodit na jinou aerolinku, nejlépe EVA. Byl už  někdo úspěšný při podobně drobné změně letu s žádostí o změnu aerolinky? Díky

0 Citovat

@niemandos jo to ti zmeni, ja taky parkrat mel asi 2 hodky a zandal Emirates. obcas ale musis zavolat vicekrat.. nejlepsi jsou agenti z Ammanu a popripade Frankfurt.

0 Citovat

Ok.Díky fridgy. 

0 Citovat

Posunuli mi zpáteční let o den později. Volal jsem na německé číslo a tam mi řekl, že v ten původní den Saudia let nemá a hned mi sám nabídl Qatar a nebo Emirates. 

1 Citovat

Mně přesunuli asi o 3 dny a Frankfurt změnil na Austrian, ale teď mi zkrátili přestup tam a prodloužili zpátky, i když stačilo přehodit na další let a zase by to jenom zkrátilo přestup. Web a appka mi nabízí přesun +-2 dny na cestě tam, ale na zpáteční nevím, protože se to musí nejdřív odsouhlasit tam a bojím se,  že se nechám napálit. 🙂

0