Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

máte někdo zkušenost jestli se dá po telefonu takhle rebookovat na jinou aerolinku i v případě, že je to koupeno přes OTA?

A pokud je posun času 3h na letu tam, cesta zpět zatím beze změn, a byli by ochotní to přehodit na jinou aerolinku, vymění i cestu zpět?

0 Citovat

1. letenky kupovány přes OTA (jinou agenturu) jdou taky změnit, ale je to o dost těžší a musíš narazit na agenta kterej po tobě nebude chtít ověřovací kód z SMS. - občas mu stačí říct, že pošleš vyfocenej pas na mail.

2. ve většině případech změní jen směr cesty který má schedule change.

0 Citovat

Nevím, jak je to v případě změny letu a SMS kódem, ale přihlášení přes SMS kód už nefunguje několik měsíců. Po dotazů na online mi odepsali, že neposílají SMS kódy na zahraniční tel. čísla. Mám prý čekat .... už je to pár týdnů a beze změny.

0 Citovat

A na co máš jako čekat?

0 Citovat

Až to prý znovu uvedou do provozu😃

0 Citovat

A jak poznáš, že už to funguje? 😂

0 Citovat

Můžu to ve volných chvílích zkoušet........ čekám na signál.....

0 Citovat

Tak pak dej vědět. Dik

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

No mně teď zkratili přestup z 5 na 3 hod směrem do BKK z VIE. Nabízí mi to pouze změnu na odlet o 2 dny dříve. Nějak to nechápu a budu tam muset zavolat a zkusím přehodit na jinou aerolinku, nejlépe EVA. Byl už  někdo úspěšný při podobně drobné změně letu s žádostí o změnu aerolinky? Díky

Už jsi to zkoušel? S napětím čekám, jak dopadneš...

1 Citovat

niemandos_1

Dnes po upgrade v app přihlášení přes SMS kód.

Změnily nám sedadla (free), a to tak, že přítelkyně dostala neexistující místo🙄, naštěstí šlo ještě změnit. 

 

0 Citovat

A co jsi měnil? Datum nebo co. Abych se přiznal, já úplně nepochopil, jak jsi postupoval.Ty jsi nevolal a jen jsi si vybral z té jejich nabídky změnu? Včera bylo toho alkoholu moc :-)

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a): No mně teď zkratili přestup z 5 na 3 hod směrem do BKK z VIE. ... a zkusím přehodit na jinou aerolinku, nejlépe EVA.

To asi není úplně realistické očekávání...

0 Citovat

Na účtu u Saudie jsem potvrdil změnu, kterou nabízely - posun o dva dny dříve a hned jsem si udělal free sedadla. Jsou ještě na můj termín volné.

0 Citovat

A proč by to nebylo realistické očekáváni Petře76? To, že je to nereálné u drtivé většiny aerolinek neznamená, že to nepůjde u Saudie. Možná jsi si nevšiml, ale tato společnost zcela evidentně dotuje svůj provoz státem, aby se prosadila na trhu.  Není totiž vůbec běžné,  aby jakákolik aerolinka nabízela lety se společnostmi mimo vlastní alianci a i to spousta společností dělá nerada. Ano možná je EVA nereálná, ale zcela běžně přesouvají zrušené, či i změněné lety (viz.  Fridgy) na společnosti jako je Qatar, Emirates, Lufthansa nebo Austrian a to dokonce včetně C. Proto jsem se také ptal, jestli byl někdo úspěšný s žádostí o změnu aerolinky v případě změny letu o 2 hod. Pokud si přečteš celé vlákno, tak zjistíš, že při zrušení letu nemají velký problém přehodit let na výše jmenované aerolinky. Osobně netrvám na EVA, jen jsem se na to ptal, protože je mám rád ;-). Fridgy mi potvrdil, že to jde. Takže tam zavolám a slušně se zeptám ;-). Pak tu dám vědět, jak jsem dopadl. Letím ale až v prosinci. takže to budu řešit až koncem listopadu, jelikož do té doby mohou být další změny či zrušení.

0 Citovat

Zas to nedramatizujte. Nabízení náhradních letů mimo vlastní alianci je běžné i mimou saudii (ze své nedávné minulosti můžu zmínit Air France => Etihad nebo Lufhtansa => KLM).

0 Citovat

Jó jasně. Je úplně bězné, aby aerolinka změní C,  za které jsi zaplatil 25-30 tis Kč za Emirates nebo Qatar, kde jsou ceny tak 3-4 násobné. Zase bych to tolik nedramatizoval ;-))). 

0 Citovat

Nejak jsem nezaregistroval, ze bych nekde psal o byznysu a emirates - asi jeste stále trvá ten alkohol. Treba to zitra bude lepsi.

0 Citovat

Tak dozvím se už od někoho, komu zkrátili ten přestup do BKK, jestli z nich vyrazil jinou aerolinku?

0 Citovat

Budeš tam muset zavolat sám. Na co čekáš ;-)

0 Citovat

Já jsem taky nervózní, jak to dopadne. Mám tu Tanzánii a Emirates i QR mají mnohem lepší časy letů. 

0 Citovat

A tobě už to Honzo zmenili? To je přece akce stará tak týden. Ono změny u Saudie už najsou totiž tak divoké jako pred rokem. Ten BKK a navrat z MNL mi držel snad 6-7 měsíců, než teď přišla ta změna o necelé 2 hod. 

0 Citovat

Pozor s tím vyčkáváním. Taky se to může po nějaké době samo potvrdit nebo minimálně zmizet možnosti rebook/refund/accept z manage my booking. Partnerka z toho teď má trauma 😀

1 Citovat

Já to kupoval v té úplně první vlně. A změna přišla tak před 10 dny. Odlet směrem tam asi o půl hodiny dřív, takže delší přestup. 

Směrem zpět zase o trošku později, takže mírně pozdější přílet ale max hodinu.

Nocovat v Miláně se mi nechce a EK mají odlet v sympatických 21:30 do DXB. Cestou zpět zas QR odletají v 15:00 místo 2:00, což zas znamená že v Manchesteru bych mohl stihnout i odlet ranní rotace. Takže bych to rád vyhandloval, přestože budu vypadat jak blbec, kterýmu vadí změna o 45 minut na letu, který trvá 14 hodin a nutně potřebuje letět s někým jiným. 

1 Citovat

Nová verze appky dlibuje změnu k lepšímu ve prospěch těch, kteří nakoupili u zptostředkovatele:

This release extends the servicing capabilities currently available for online PNRs to PNRs created through non digital channels and Travel Agencies.

0 Citovat

Ahoj, koupili jsme letenky se Saudia do Bangkoku s přestupem v Jeddah. Kde prosím vytvořím nějakou registraci, abych mohla spravovat rezervace? Sledovat případné změny letů (dvě změny mi už přišly emailem asi týden po zakoupení letenek), zakoupit sedadla apod.?

 

Díky

0