Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Zkoušeli jste saudia.com? 

3 Citovat

Zkoušeli, chce to ALFURSAN ID, které nemám. Ten získám (hádám) registrací ve stejnojmenné aplikaci, ale ta nefunguje. Jde mi hlavně o kontrolu těch letů, jestli potvrzení změny proběhlo úspěšně. Letenky jsme koupili přes studentagency.  

0 Citovat

Musíš dát 'manage my booking' nikoliv 'log in'

2 Citovat

Sykous napsal(a):

Zkoušeli jste saudia.com? 

Pobavilo😂 Já si někdy říkám, že je div, že lidi vůbec doletí zpátky.

3 Citovat

Díky. A no jo, nech si tu moudrost světa. :-D 

 

0 Citovat

dneska jsem chytil super agenta z Ammanu, zdarma rebook datumu o 3 mesice s 5minutovym schedule changem :D miluju saudii

7 Citovat

prošla někomu v rámci vyjednávání nahradního letu i změna odletového letiště? Koupeno odlet z MUC, prošlo někomu změna na odlet z PRG?

0 Citovat

Nikdy

0 Citovat

goro napsal(a): prošlo někomu změna na odlet z PRG?

z PRG rozhodne ne, celkove sance na zmenu origin/destination je u SV snad nulová. To nemaji radi.

0 Citovat

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda vůbec někdo tady letěl (a doletěl) do své destinace a zpět vyloženě se Saudia Airlines a mohl se podělit o zkušenosti? Protože tady čtu, jak všichni při změně letu pomocí agenta rebookují letenky u jiných společností.
Vzheldem k tomu jak na jejich stránkách vše ne/funguje, tak mám docela strach. :D  
Letíme z Vídně s mezipřistáním v Jeddah poprvé.
Předem díky za rady, tipy a názory!

0 Citovat

Ahoj, já letěl předevčírem Kuala Lumpur - Riyadh - Londýn. Moje poprvé se Saudia. Letěl jsem teda v businessu, ale letušky a celkově celý zážitek vpohodě. Šel jsem i dozadu se podívat na economy a třeba Boeing 777 může mít řadu až 10 sedadel ale Saudia jich má jen 9. (takže je sedadlo širší) a celkově je v kabině více místa. Určitě to není žádný lowcost a cesta bude OK. Jediný co, tak nevim jaky maji jidlo.

3 Citovat

Letěl jsem v únoru VIE-JED-BKK v economy a byl jsem velmi spokojen. Jídla a pití dostatek. Místa bylo také dost. Servis byl super: před jídlem roznášeli horký ubrousek, na spaní polštáře/deky, amenity kit... Nebyl teda alkohol, ale nealko rozdávali po plechovkách, žádné troškaření do kelímků. Zpátky jsem letěl s Lufthansou a jejich servis byl o dost horší než Saudie. 

2 Citovat

Ahoj elda, pozitívne skúsenosti máš popísané vyššie, negatívne skúsenosti sú popísané na strane 3 tohoto vlákna.

Ak Ti môžem poradiť, Itinerár si pre istotu priprav tak, aby si v cieli aj pri návrate do Európy mala 24 hodín rezervu. A snaž sa cestovať len s príručnou batožinou.

1 Citovat

Elda: letěl, do Jakarty a zpět a pak do Bangkoku (zpět už ne). Kromě nutnosti řešení změny všechno v pohodě. Nealko lety mají něco do sebe. 😆
Na letišti v Džiddě se zdá být drahé občerstvení, ale je tam jeden domorodý fastfood, který je cenově v pohodě. Wifi se mi nepodařilo zprovoznit a v salonku, který není žádné terno, bylo spojení taky spíš naprd.

0 Citovat

Dnes mi to nějak nevyšlo. Operátor hledal, hledal, ale lety Austrian nenašel. Našel nějaké krkolomnější varianty, dokonce přes Káhiru, Tunis, Paříž, Bombaj, i něco částečně s Lufthansou... je možné, že je to termínem (Vánoce) a nedostupnými nějakými třídami, i když Austrian stále na má data economy nabízí (ale draze)? Budu zkoušet dál.

0 Citovat

Ahoj, díky moc za odpovědi! 
Ještě mám jeden menší dotaz, je to opravdu tak, že při přestupu do 12 hodin nepotřebuji ta stopover víza?
Na jejich stránkách jsem o tom nic nenašla, jen pár článků a také tu někdo psal, že tam dokonce i volal.
Je tomu opravdu tak? Já se jen nechci pak s někým dohadovat a nebo to zbytečně platit. :(
Předem díky!

0 Citovat

@elda

My s nimi letěli letos v únoru a vše bylo naprosto v pohodě, Letěli jsme VIE-JED-BKK a zpět BKK-JED-MUC. 

Kupovali jsme cca 5 měsíců předem a žádná změna v letech nebyla, vše letělo na čas, služby v letadle fajn. Nechyběla deka, polštářek, sluchátka a pak taková sada s ponožkami, kartáčkem s pastou a maskou na oči. Nosili také teplé ubrousky. Jídlo mi chutnalo, dostali jsme celkem 3 teplá jídla v tom jednom směru, plus ještě nějakou svačinku (na výběr sušenka, ovoce, brambůrky). Úroveň fakt byla výrazně nad očekávání :)

Kufr se nám taky neztratili. Jediné co, tak po odletu z BKK nám ještě posádka letadla znovu kontrolovala obsah batůžků/kabelek. To bylo trochu divné, ale asi kontrolovali, zda si někdo nekoupil na letišti chlast :D

Na letišti v JED teda nefunguje wifi, alespoň teda pro Čechy, protože tam mají blbě českou předvolbu a proto nedorazí ta smska. Na letišti JED jsme kupovali jen pití a 0,5 litru vyšlo na 4 SAR (cca 1 euro). Taky doporučuji mít sebou při přestupu něco teplejšího na sebe, klimatizace tam jela naplno i přes noc. 

4 Citovat

Včera další rebook v business class na Qatar Airways do Aucklandu :D ale chtělo to správnýho agenta :) - taky mi teda hodně pomohlo, že lety co nabízeli oni nakonec neměli žádnou availability a nešli jim rezervovat.

0 Citovat

Kam prosím voláte o změnu. Zkusil sem Německý číslo +49 180 369 8888 a Mohamed mě odpálkoval, že můžu změnit jenom na Saudii (mám letenku v Cčku)

0 Citovat

@filip_2 víceméně je jedno kam voláš, já většinou USA, ale přesměrovává to do Jordánska (amman) tam jsou agenti vstřícní. Ale fakt záleží co konkrétního měníš a zda v ty čas má Saudia taky lety nebo ne. Nejlepší je říct, že to chceš změnit třeba o den dříve (kdy zrovna Saudia nemá žádné lety).

0 Citovat

@fridgy. Podle jména Mohamed tipuju, že to taky mohlo být Jordánsko :), ale vstřícnost nulová. No zkusím přebookovat den... blbý je, že už mám koupený přískok do Tunisu :D

0 Citovat

Mohamed kecá. Vždy, když jsem tam volal, nabídli mi různé aerolinky, jen naposledy (oproti předchozím letům) zrovna ne tu, která se mi nejvíc hodila.

0 Citovat

Tyhle spekulace a investiční letenky....

Kámoš s nimi letěl před měsícem na Filipíny a nemohl si je vynachválit. Vše na čas a jídlo výborné.

2 Citovat

Já s nima chci letět, na tento rok sem koupil Filipíny, na příští rok BKK. Ale odlet z BKK dost změnili čas odletu a tím protáhli čekání v Jeddahu o víc jak 5 hodin, tak sem se tomu chtěl vyhnout.

Letenky sem nekoupil jako "investiční" (pokud nebudu počítat Gold status do FB programu :D)

0 Citovat

Mně taky nevadí s nimi letět, ale když je možnost časově lepšího spoje, proč to nevzít. 🙂

0