Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Sykousy neurazej se hned 😀😀

2 Citovat

ja som menil cca pred mesiacom na 2/2024 z Muc - Jed- Bkk na priamy let s Thai....


img-1-1697712682486.jpg

0 Citovat

Hm, tak to mi asi hned 2 kecali nebo nevím. Já vidím volná místa u Austrian i Thai v Economy, jen to není T, ale Y, oni nevidí nic.

K té změně na webu, taky jsem ji viděl +-2 dny, pak se asi Economy o 2 dny později vyprodala, ale časem asi někdo něco zrušil, takže už zase byla dostupná.

Jinak já netrvám nutně na změně aerolinky u letu tam, kde mi zkrátili přestup (i když by se mi to líbilo), ale u letu zpět, kde mi z tuším 5 hodin na přestup udělali >13. Nejdřív přidali další let v 1 ráno, pak ty lety najednou nebyly k dohledání, teď zase jsou, nějak mě ty jejich změny letového řádu nebaví a chci letět s někým, kdo ho má stabilnější. :)

0 Citovat

Tak asi pritvrdili. volala jsem rovnou do Saudi a nenabidl mi vubec nic, odkazal me maximalne zpatky na Pelikana....

0 Citovat

Z jednoho hovoru nemůžeš dělat závěry rejpalko. Zkus to ještě 3x a pak piš, že přitvrdili. 

Jinak joxi jistě máš možnost rezervaci zrušit při tak velké změně. Když s nimi nechceš letět, není nic snadnějšího :-)

2 Citovat

To máme při změně všichni. Kdybych měl problém to zrušit, tak se tu ptám na radu, jak to zrušit. Mimochodem, já si tu na Saudii nestěžuju, jen sbírám informace. Pokud to někomu nebylo jasné, tak teď už snad je. 😉

0 Citovat

Při layover kratším než 12 hodin nepotřebujeme víza? U letenky mi to nabízí "Transit E-visa". Máme jeden layover 7 a zpátky 5 hodin v JED. Letíme z VIE do MNL. Dík za info.

0 Citovat

Nepotřebujete, pokud máte všechny lety v jedné rezervaci.

0 Citovat

Máme je v jedné rezervaci. Jox - moc díky :-)

0 Citovat

Tak další změny do DAR nově na únor zas jen o půl hodiny, ale na březen od OTA o 24h, tam bych viděl změnu dopravce velice reálně. Jsem to možná prokoučoval s tím přesunem na únor 🤭

0 Citovat

Zdravím, možná to tu už někdo zmiňoval, ale kdyby ne, tak Saudia konečně opravila problém s přijímáním SMS kódů. 

0 Citovat

Na FB mi někdo tvrdil, že se mu podařilo změnit původní letiště příletu zpět na Prahu s Turky.

0 Citovat

během cesty zpět (BKK-JED-MUC) změna letu tak, že v JED máme 13 hodin během noci.
Nevíte jak je to s těmi e-visa? (cena, požadavky, postup) a možností dostat transitní hotel?
Zkoušel jsem přes stránky Saudia ten jejich stopover program, tam to po zadání PNR napsalo, že není nárok. Nicméně změnu udělali oni, tak jestli máte třeba někdo podobnou zkušenost a hotel se z nich podařilo dostat.

Díky

0 Citovat

@goro trasnit e-visa zdarma je pouze při bookingu. Po nákupu už zpětně nejdou zařídit. Doporučil bych zavolat a necham se přebookvoat treba na Emirates.

1 Citovat

Koukni se na jejich lety, pravděpodobně najdeš další den v 1 ráno let, který ti naopak čekání zkrátí. Nebo toho využij a nech se s odkazem na problém s vízem přehodit na jinou aerolinku. Můzeš i požádat o změnu data a cestu si prodloužit.

0 Citovat

Povedlo se nekomu vyridit to e-visa? Taky nam posunuli let BKK-JED-MUC a layover je 13 hodin. Letenku jsem bohuzel koupil pres GoToGate. Nicmene primo na Saudii se mi uz objevila moznost zazadat o e-visa. Ve tretim kroku ale vzdycky dostanu chybu "Sorry, a technical issue has occurred".
Psal jsem na Technical Support, ale zatim bez odpovedi. Na Trip advisoru ale lidi pisou, ze jim to normalne jde.

Jinak myslim, ze @fridgy nema pravdu. Jen to vizum jde vyridit nejdriv tri mesice dopredu, proto nekteri lidi nevidi tlacitko pro vyrizeni viza. Ja ho tam taky donedavna nemel.

0 Citovat

taky mám koupenou letenku BKK-JED-MUC s layoverem 13h přes OTA, hned na první zavolání (přes voip na kanadské číslo) přebookováno, v nabídce i jiné aerolinky.

0 Citovat

@goro: a ty jiné aerolinky/termín ti nabídli oni nebo sis dopředu vyhledal na co to chceš změnit?

0 Citovat

JiriF napsal(a):

Jinak myslim, ze @fridgy nema pravdu. Jen to vizum jde vyridit nejdriv tri mesice dopredu, proto nekteri lidi nevidi tlacitko pro vyrizeni viza. Ja ho tam taky donedavna nemel.


bohuzel mam pravdu, tlacitko se zobrazi ale nejde jit do konce. Resil jsem to 3 mesice. Samozřejme se muze cokoliv kdykoliv zmenit ale ten error jsem mel uplne stejnej a podle vyjadreni Saudie to musis delat pri bookingu.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@goro: a ty jiné aerolinky/termín ti nabídli oni nebo sis dopředu vyhledal na co to chceš změnit?

no já to zrovna potřeboval změnit na datum, kdy tam Saudia letí svoje vlastní lety, takže mi v ten samý čas nechtěli nabídnout rebooking na jinou aerolinku. Ptal jsem se, jestli je možná jiná aerolinka, a prý že ano, např. kdybych potřeboval o den dřív, kdy tam Saudia lety nemá, tak ano, ale nevyužil jsem, bohužel.

 

Btw. nevíte jak se dá zabavit na Saudských letištích RUH/JED během cca 3:45h stopoveru? Dá se tam zařídit nějaký salonek nebo jiná zábava? :D

0 Citovat

No popíjením alkoholu to určitě nebude.

6 Citovat

Salonky se dají snadno vyhledat. Třeba v JED jsou 2. Ve Wellcome Lounge se dá zabavit např. opakovanými pokusy o připojení k wifi nebo čekáním na doplnění jídla.

8 Citovat

fridgy napsal(a):


bohuzel mam pravdu, tlacitko se zobrazi ale nejde jit do konce. Resil jsem to 3 mesice. Samozřejme se muze cokoliv kdykoliv zmenit ale ten error jsem mel uplne stejnej a podle vyjadreni Saudie to musis delat pri bookingu.



Aha, tak to se omlouvam. Vychazel jsem z toho, co jsem cetl na TripAdvisor.
Kazdopadne dival jsem se do konzole, co to je konkretne za chybu a zda se mi to spis opravdu jako technicka chyba. Ale jestli to tam je uz tri mesice, tak se asi nedockame.
Budu tam muset taky zkusit zavolat ohledne prebookovani.

0 Citovat

Rebooking na webu to taky nabídne a končí výhradně errorem. Je to takový specifický dopravce.

 

Letěl s nimi někdo z VIE nebo budu první?

Vypadá to, že lítaj z D-gates, takže Vienna místo Sky, leč tam je dost ošemetná ta pasovka za loungí, kde se umí udělat kvalitní fronty. 

Online check-in úplně nepředpokládám, že bude fungovat, tak aspoň doufám, že otevřou check-in 3 hodiny před, jak mi naposled Ahmed na infolince kladl na srdce, abych byl na letišti, aby se dalo řádně připravit na dalekou cestu.

Rozmohl se nám tady totiž takový nešvar - 5-6 hodinové lety s A320. Chybí tam modlitebna, a tak.

Dává to před odletem aspoň vybrat z těch zbylých sedaček, nebo zbyde jen  ukecávačka na letišti? 

0 Citovat

Pred 2 tyzdnami sme leteli smer Philipines so saudami. Sedadlo islo bezplatne vybrat niekolko tyzdnov vopred na ich istranke. Len si uz nepamatam ako. Cez spravu rezervacie to neslo ale nejak cez chat ma to presmerovalo a mohol som si vybrat bezplatne sedadla aj na let spat.

Letenky boli kupovane cez ota. Pri lete do Manili ma az 8 hod stop over ale dalo sa to preckat maju pekne letisko a kopec miesta. Wifi som dostal v obchodiku.

Prisli sme 2 hod pred odletom na letisko a 1 hod sme stravili v lounge. Pri danej pasovej kontrole na lavo mate aj samoobsluzne kontroly na pas. Pokial nemate dieta mozete pouzit. 

Za mna dobra spolocnost letelisme snimi aj do Bangkoku tento rok a spat nam to brebokovali na priamy let do Mnichova s Lufthansou( ale radsej by som siel snimi aj spat)

1