Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Letěl, funguje, dává.

0 Citovat

To jsou podivné otazky brume.Saudia je normální aerolinka, řekl bych dokonce s nadstandartdním servisem na palubě na dnešní dobu. Na zemi je to horší pravda a chybí ten alkohol.
Moc bych se v salonku nezdržoval, aby tě pustili na palubu :-)

Já letím v prosinci VIE-BKK a MNL-VIE , tak se pak podělim o zkušenosti. Cesta to bude dlouhá. Hlavně z MNL. Chci se proto zeptat vlada81. Kontrolovali v ve VIE a hlavně v MNL při nástupu do letadla, jestli někdo nemá alkohol? Rad bych si něco namíchal, abych těch 11,5 hod do JED vydržel sedět, i když se pokusím o bid do C. Nemá s tím někdo zkušenost jaká je úspěšnost při nejakém nižším příhozu. Mají MNL-JED min 285 euro, tak špekuluju, kolik přihodit aby to vyšlo. Nevšiml jsi si vlado, jak zaplněné bylo C, respektive celkově letadlo z MNL? Asi vzhledem k jejich cenové politice to hádám bude dost plné.
Díky

0 Citovat

Letím příští týden do MNL. Zkusím dát info jak Cčko bylo plný (teda jenom tam, zpátky letím s KLM)

0 Citovat

A letěl někdo vubec s tou Saudií, nebo si to všichni nechávají prebookovat na Emirates? 

6 Citovat

Díky filipe

0 Citovat

Trosku nechapem stym alkoholom:

Akoze si kupis vo vienna alebo zo salonika nalejes do plastovej flasky?

Tak myslis? Lebo v Jedahu ides zase pod skener. Jedine ak to vypijes na tom lete za 5 hodin tak ok. Neboj letuska ti nebude skusat co mas v plastaciku.

Co sa tyka C bolo plne.

0 Citovat

No nevím. Před pár měsíci tu někdo psal, že čichali při cestě z BKK ke každé lahvičce, co měl kdo v příručáku u gatu a i co si někdo koupil v Duty prý vyhazují. Ale asi je to letiště od letiště.

Ano koupil bych si nějakou menší lahvičku a namíchal do petky s kolou. Jsem už starší a sedět spoustu hod mi nedělá úplně dobře, takže nějaký alkohol přijde vhod. I na spánek je to fajn :-) Z Vídně to není tak potřeba. Tam si dám něco v salonku a těch 5 hod je v pohodě. Ptal jsme se jen ze zvědavosti. Co jsem četl, tak někteří to ve VIE tak udělali a prošlo to v pohodě. No mě jde spíš o ten let z MNL. To jsi mě s tím plným C nepotěšil :-(

0 Citovat

My lietame so 6 rocnym dievcatkom takze nikto od nas nic nechce,nepyta sa, neskusa. Potom si kludne zamente peniazky priamo na Manila letisko. Mali tam naj kurz 58.8 za € z Filipin. 

0 Citovat

Jo dík. Už jsem na Filipínách byl. Já zůstávám v Thajsku, kde je taky směna na letišti super. Jsou to ale spíš vyjímky oproti zbytku světa. Do MNL budu mít přelet, jen abych sedl na let se Saudií zpátky :-). Aby to nebylo tak jednoduché, vzal jsem to přes KUL, ať si můžu dát něco dobré k jídlu a zase po čase tam nakouknout. Co všechno nezpůsobí levná letenky se Saudií :-))

0 Citovat

Z Manily jsem letěl se Saudií před měsícem a byl tam takový chaos, že jeden by pronesl bečku piva a druhý nepronesl mýdlo. Takže bych to rozhodně zkusil.

0 Citovat

No v Manile na letišti je to chaos vždy. Posledně jsem tam čekal 2,5 hod ve frontě na check-in. Je to vyhlášená tragédie :-). O přesunu mezi terminály nemluvě. Tam jsem čekal taky 2 hod, páč se jim pokazila převodovka v buse. Nakonec bus dojel, ale do cíle stejně nedojel. Naštěstí zbývalo už jen 200 m k terminálu :-)). Tam si nechat pár hodin na přestup může jen blázen :-) Letěl jsem tehdy s Evou, která měla otevřeny 3 přepážky a mám takový pocit, že hned vedle byla Saudia, která měla přepážku jen jednu. Takže to musí být chuť.

Já tu bečku teda zkusím

2 Citovat

N: to byly spíš náměty k diskusi než otázky, bo třeba u EK z g-gates tam myslim bývaly nějaký další checky u gatu.

Osobně jsem s nima letěl jednou, v DXB salonek (silver status), v RUH na přestupu u security dvoulitrovka s rumem bez problému, na příletu v MLE taky. 

Tímhle svým přístupem akorát podporujou binge-drinking a alkoholismus, kdy místo jednoho/dvou cestou, se člověk radši nakalí předem, pro jistotu :-)

 

"Letěl jsem tehdy s Evou, která měla otevřeny 3 přepážky"

Jestli byla Eva mladá a použitelná, vůbec by mi pár hodin navíc nevadilo, kdyby otevřela svoje přepážky 😉

 

 

 

0 Citovat

Já mám od ledna koupený zpáteční MNL-VIE s tím šíleným 5,5 h přestupem a on je listopad a oni ne a ne s tím hnout. Fakt jsem nepředpokládal, že to doopravdy poletím 😕

1 Citovat

To jsme dva :-(

0 Citovat

Tak info, zatím po checkinu. V pátek do MNL letí 777 jenom s 12 sedačkama (ano mají taková éra :() v Cčku -> takže plno....

0 Citovat

No hnus

0 Citovat

Nová doba - koupím letenky se Saudií a divím se, že mám letět se Saudií.

15 Citovat

No já se divím Cčku pro 12 lidí, takhle malý Cčko snad nikdo jiný nemá.... Saudia mi nevadí, snad to budu říkat i v pátek :D. Na příští rok s nima mám nakoupeny 2 výlety do Asie

0 Citovat

V A320 do DAR zase maj Business přes půl letadla :-)

Letíš z VIE? Co tekutiny v JED, je tam povinná re-security? :-)

0 Citovat

Ano je znovu re-security. Vcera sme sa vratili z Filipin.

1 Citovat

filip_2 napsal(a):

Tak info, zatím po checkinu. V pátek do MNL letí 777 jenom s 12 sedačkama (ano mají taková éra :() v Cčku -> takže plno....

Céčko s 12 místy mě taky pobavilo 😁. Ale bylo to celkem na pohodu.

0 Citovat

Myslel jsem si, jak jsem dnes dobře pořídil na "německé" lince. Let tam nám zkrátili a let zpět zase prodloužili nad 12 h, tak jsem poprosil o posun letu tam o den a zpět o 6 dní (kdy taky Saudia neletí). Byl mi nabídnut přímý let s Austrian tam a přímý s Thai zpět. Tak jsem se asi hodinu radoval a pak mi někdo 2x volal z čísla z Quebeku a jednou z Belgie. Nezvedal jsem, páč mě unavili scammeři z falešných čísel. No a nakonec vidím v mailu zprávu z Amman Back Office, že moje letenka bude zrušena a že se mi marně pokoušeli dovolat a můžu se ozvat 24/7 na ten mail nebo sdělit funkční tlf., tak jsem napsal, že rušit určitě nechci a mám za to, že mi ty lety spravili na lince, kam jsem kvůli tomu dnes volal. Tak jsem zvědav, co z toho ještě vyleze. Že by operátorka dostala přes prsty, že udèlala botu, a teď se to někdo snaží napravit? Nedávno mi jiná řekla, že alternativní lety nevidí a ať zavolàm později, nikoli, že to nejde.

Doufám, že z toho nakonec nevyjde, že je saúdská benevolence u konce.

0 Citovat

Prý "wrongly reissued", tak abych se s nimi zase handrkoval...

0 Citovat

Záhada vyřešena, problém zatim ne. Někdo si nevšiml, že mě přehodil na let pár dní po datu platnosti letenky. Let prý musí podle pravidel přistát rok po koupi letenky.

0 Citovat

O tomhle pravidlu už jsem od nich slyšel, ale nikdy jsem ho nemusel testovat.

0