Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Volal jsem teď do Německa, chtěl jsem to změnit na přímý let s EVA nebo Austrian, ale prý bohužel nejsou k dispozici... a nabídli mi jen Turkish s přestupem. :-(

0 Citovat

Třeba jsi jen narazil na blba. Na kdy to bylo? Možná je to jen ten jejich podivný systém, že nevidí ďouho dopředu spoustu společnosti. Evu ale moc často  nenabízí, co to sleduju. Austrian naproti tomu běžně. Zkusím tam taky zavolat, až budu sedět na Ko Lantě u Tří sester.

0 Citovat

Konec dubna, VIE-BKK. Říkal jsem, že ty lety v systému (Eva, Austrian) vidím, ale operátorka tvrdila, že "is not available", ale co to přesně znamená, už jsem se neptal... Zkusím to ještě zítra.

0 Citovat

Zkus. A dej pak vědět výsledek.

0 Citovat

Teď koukám do té rezervace se zpátečním letem do Mnichova na květen a normálně tam nevidím ten let ICN-JED, zbyl tam jen JED-MUC. 😆 Tak zkusím Korean do VIE.

0 Citovat

Tak bez problémů  přes německou Saudia telefonicky změněn zpáteční let v dubnu z VIE - JED - ICN na zpáteční přímý let VIE ICN. Máme radost :-)

1 Citovat

ještě doplním, že jsem chtěl o 2 dny dřív než byla původní letenka a vše bylo "is not available". A v den odletu (31.3.2024) najednou žádný problém. Tak jestli to není tím

0 Citovat

Čím?

0 Citovat

Když mi posledně (původně) nechtěli změnit datum, tak mi prostě řekli, že to nejde, ne, že není alternativa dostupná.

0 Citovat

Jiným datem odletu. Já jsem to chtěl i ve stejný den a to Austrian taky nebyl available. Eva v ten den neletí. Nic jiného než Turkish nebylo... Ale asi mi to nakonec nebude vadit, protože odlet v So v 11 dopo a přílet do BKK v 6 ráno - co víc si přát? :-)

0 Citovat

Tak jsem akorát volal kvůli vie - icn přelom srpen/září na německou infolinku a agent mě poslal do háje s tím, že teď mohou dát jen refund, ať si zavolám měsíc před odletem, až dojde k reschedule… (teď let tam změněný o dny, plus přestup a nazpět zrušen)

Předpokládám, že budu muset zkoušet, jestli nenarazím na někoho přítomnějšího?

0 Citovat

Přijde mi naprostý nesmysl čekat, když mi byly lety změněny řádově o dny

0 Citovat

Tak dnes tu někdo psal, že mu bez problému změnili srpnový termín. Takže zkoušet

2 Citovat

Mě ještě nic do emailu nepřišlo let ani SMS, let zpět v dubnu z ICN zrušen, takže nebudu na nic čekat a zavolám též a uvidíme jak to dopadne. Letenky jsem nekupovala v tom jejich "slevovém týdnu za 6K zpáteční", ale i tak za velmi levně, si tedy myslím, takže pokud by to bylo ať už Korean Air nebo Qatar, pro mě výhra.

0 Citovat

Tak pokus č.2 přes americké číslo zatím také bez úspěchu. Prý nic nevidí, aktuálně jako možnost jen refund nebo čekat. Možná kvůli tomu, že let zasahuje i do září??

 

0 Citovat

Těžko říct. Zkus to zítra ráno do Německa znovu. Uvidíš. Třeba se zadaří. 

1 Citovat

Zkusím. Tak dej vědět, jestli se tobě s nima něco povede vyšachovat..

0 Citovat

Ahoj, takže jsem volala na německou pobočku Sadie a změněno na přímý let Vídeň -Soul a zpět, paní nabídla rovnou i sama toto řešení a vše bez problémů. Jde o let v dubnu. 

1 Citovat

Riešil to niekto so Saudiou VIE-ICN už zmenu v Septembri? Pripadne zmenu datumu letu z Septembra napr. na  Maj/Jun ?

0 Citovat

Jen pro zajímavost, ta německá pobočka je ve skutečnosti jordánská.

2 Citovat

Druhý pokus do Německa mám za sebou... tentokrát mi nabídli i Emirates, ale vzal jsem časově výhodnější Turkish s odletem o týden dřív :-). Horší to bylo s druhou rezervací pro přátele, kde jsem chtěl let v 19:50, ale přišla mi změna na let v 10:50. Tak že to opraví... vzápětí přišel nový itinerář, opět na 10:50. Říkám, že je to pořád špatně, ale bohužel "sorry, můžu to opravit jen jednou"... Jinak celý hovor trval lehce přes půl hodiny, maily s potvrzením přicházely okamžitě.

0 Citovat

Také nám před pár dny přišla změna ohledně letu do Soulu. Měli jsme letět Vídeň - Jeddah - Soul v červnu a zpět v červenci.

Teď jsem volala na německé číslo Saudia 00490 01803698888 ohledně změn letu a hned mi sami nabídli přímý let s Korean Air (let do Soulu v původní den odletu nelítá, tak jsem změnila datum o den dříve) tam i na zpáteční cestu (ačkoliv tam u nás ještě k žádné změně nedošlo). Byla možná i změna termínu. Nové letenky už má vystavené v e-mailu. Takže za mě super :)

0 Citovat

Teď jsem změnil VIE-ICN-VIE na srpen na Korean, šlo to dost rychle, možná i proto, že moc dalších nekomplikovaných možností není. 😆 Změna dat o pár dní bez problému.

VIE-ICN-MUC na květen by se mi podařilo tam s Korean i se změnou data, ale zpátky mi nabídli jenom Lufthansou do MUC (která přilétá pozdě na chycení busu do ČR) a supervizor změnu MUC na něco jiného zakázal (minule to šlo...). Budu zkoušet znova.

0 Citovat

vlasto38 napsal(a):

Riešil to niekto so Saudiou VIE-ICN už zmenu v Septembri? Pripadne zmenu datumu letu z Septembra napr. na  Maj/Jun ?

Takze zmenene letenky  z 9/2024 na 5/2024 na priamy let s Korean . Volal som na linku do DE.

Bez problemov. Najprv ponukal len refund ale to som odmietal o poziadal o zmenu datumu a priamy let. Skontroloval dostupnost overil osoby a poziadal ma o 2-3 min strpenia aby si vyziadal povolenie od Supervisora. Nasledne vystavil nove letenky a ihned odoslal na email.

Letenky som ihned kontroloval aj na webe Korean. Vsetko. v poriadku.

Takze Saudia cakame na dalsi takyto super deal :)

4 Citovat

Super zpráva, že se s tím dá tak pohnout. Chci to z toho srpna šoupnout někam na lepší období. Spíš by se mi ale líbil říjen. Zkusím to a když to nepůjde tak  prubnu taky červen.

0