Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Asi máš na mysli Furth im Wald, hned za vesnicí Böhmisch Kubitzen a městem Taus. 😄

2 Citovat

@Jakube neblázni nebo tu někdo dostane infarkt :)

1 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

Lidem, kteří jsou schopni klesnout až tak hluboko, že napíšou Jeddah místo Džida do české věty, bych neradil vůbec. To snad už raději noc s Denisou. 

Jen se nerouhej, to bys pak také mohl zaměstnat cvokaře na několik měsíců sezení, než by tě z toho dostal.

1 Citovat

Což Brod nad Lesy, ten je v pohodě. Ale Olešnice nad Halštrovem,  to má teprve grády... 😀

0 Citovat

Ti, co se již vydali se síťovou jízdenkou Egronet směrem na Durynsko, jistě znají. Také jsem měl příležitost se přes Lázně Halštrov, tuto Olešnici a Plavno dostat jen do durynského Krajce a po prohlídce hradu a města jsem to už musel otočit zpět.

Prý je v okrese Fojtsko středobod Světa:
https://www.youtube.com/watch?v=hpvp5jH9FT0

0 Citovat

Je tohle ještě vlákno o Saudia Airlines, nebo zeměpisně obrozenecký kroužek?

18 Citovat

Jsem pro nepočeštěné názvy. Stejně tak mám rád, když české nikdo nekomolí :-) Stejně tak nesnáším přechylování cizích příjmení. Takže za mě jedině Graz, Dresden, Praha a Jeddah! Možná Ňjů Jork je fajn :-)

1 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Ti, co se již vydali se síťovou jízdenkou Egronet směrem na Durynsko, jistě znají. Také jsem měl příležitost se přes Lázně Halštrov, tuto Olešnici a Plavno dostat jen do durynského Krajce a po prohlídce hradu a města jsem to už musel otočit zpět.

Prý je v okrese Fojtsko středobod Světa:
https://www.youtube.com/watch?v=hpvp5jH9FT0

Pak je divné, že nezmiňujete Řednici, přes tu se jezdí na Egronet pravděpodobně nejčastěji.

 

0 Citovat

Sniper napsal(a):

Je tohle ještě vlákno o Saudia Airlines, nebo zeměpisně obrozenecký kroužek?

Ani jedno, to už je jen čirý exhibicionismus.

5 Citovat

Máte nějaké další informace o tom re-bookingu na jiné aerolinky ? Prošlo vám to, nebo už nabízej jen ten refund ?

1 Citovat

Budu příští týden volat. Doufám, že časem aspoň nahrají lety z Vídně do Džiddy nebo Rijádu, i když teď už ani nemůžu najít žádný jejich let do Soulu, takže jestli ty linky zrušili, stejně by mi to bylo k ničemu.

Zajímalo by mě, jestli by v tom případě byli ochotni změnit destinaci; na Soulu netrvám. 😆

0 Citovat

Aby to nebylo v duchu "Kam chcete a proč právě do Džiddy?"...

0 Citovat

Máme stejnou zkušenost jako mnozí jiní. VIE-JED-ICN zrušeno. Volal jsem na německé číslo 11. prosince, agent řekl, že je pro nás příliš brzy, protože let bude až v červenci. V případě, že by nepřidávali žádné další lety, přerezervují nás zdarma na jinou leteckou společnost.

(Jejich call centrum funguje 7 dní v týdnu 09:00-18:00)

Znovu jsem volal 9. ledna - je možné pouze refund v plné výši, žádná změna na jinou leteckou společnost. Toto je nový proces, jak mi bylo vysvětleno.

Další hovor dnes 14. ledna opět stejný příběh - je možné pouze refund. Když jsem se jich dnes zeptal, proč mi tehdy v prosinci lhali, nepřišla žádná odpověď, jen se tiše "omlouvám". Požádal jsem o rozhovor s jejich manažerem, nadřízeným, kdokoli. Ano, ano, tato osoba vám zavolá za 10 minut. Což bylo už před hodinou. Byl bych velmi překvapen, kdyby se někdo ozval.

Abych to shrnul, po 200 letech na různé kontinenty za posledních 15 let je to poprvé, co musím zavolat letecké společnosti, poprvé mi letecká společnost lže. Zároveň je to naposledy, kdy jsem měl něco společného se Saudií. Vzali nám šanci najít něco skutečně levného na polovinu léta do Asie. Poučení pro budoucnost, jen seriózní společnosti ne takové vtipy. Obejděte je obloukem.

0 Citovat

Poučení pro příště je rebookovat, dokud to jde a ne čekat.

5 Citovat

Presne tak uz som snimi letel 2x a nemozem povedat nic zle. 1x nam zmenili aj na priamy let cez Lufthansu minuly rok do Mnichova. Zial uz asi skoncila ere zmeny na hocijaku spolocnost.

1 Citovat

Koupím let za pár tisíc (evidentně chybný) a divím se, že může vzniknout problém. 

 

Jsem rád, že zrovna Saúdové museli vyplatit ostatním aerolinkám dost peněz. A jak tu už někdo psal, byla otázka času, kdy i jim dojde, že tohle není úplně cesta, kterou chtějí jít. 

 

0 Citovat

Tak už jsem telefonoval celkem 6x v lednu na různá čísla kvůli rebookingu a nic, jedině vrátit peníze. 

A teď pozor!!!!. 

Poslední zkušenost z včerejší noci. Kontaktovali mě přes messenger fcb profilu Saudia Helpdesk. Zde mě z podpory napsal, že se velmi omlouvají za nepříjemnosti s mou rezervací a že mě bude kontaktovat kolega přes WhatsApp. Za chvilku mě kontaktoval kolega přes WhatsApp s tím, že jsem napsal o co žádám a on, že mě vrátí peníze. Já trval na rebookingu. Vygooglil jsem si telefon WhatsApp Helpdesku a jednalo se o předčíslí Keni. Rozsvítila se mě v hlavě červená kontrolka "POZOR". Říkám si "ááá, podvodníci útočí". Jenže jim šlo o to, abych chtěl refund a obrali mě na vracející se platbě. Když pochopil, že trvám jen na rebookingu, ale ne vrácení peněz, tak začal s tím, že se velmi omlouvají a že si mám vyčíslit veškeré náklady na kompenzaci a oni mě to zaplatí. Poslali mě odkaz na stažení a instalaci aplikace WorldRemit s tím, že si musí ověřit mou totožnost, abych tam poslal datum narození, kopii dokladu a selfie fotku své osoby. Tak jsem mu napsal, že mu nic posílat nebudu, že se jedná o podvod a budu to řešit následně s úřady. Najednou se pán na "helpdesku" odmlčel a už nereagoval. Klasický SCAM. Po chvilce mě opět napsal přes messenger s Helpdesku ten první kolega, jak jsem dopadl, a tak jsem mu napsal, že se jedná o podvod a on je taky podvodník, když mě odkázal na kolegu, který mě následně kontaktoval přes WhatsApp, takže je to organizovaná skupina podvodníků. Když viděl i tento podvodník, že se mnou neuspěje, tak mě na messengeru zablokoval a už na ten podvodný profil nejde nic posílat. Ten druhý na WhatsAppu celou komunikaci vymazal. Takto by se samozřejmě na oficiální podpoře skuteční pracovníci nechovali. Takže jejich cílem bylo mě obrat při refundaci letenky. Píšu to proto, aby náhodou někdo nenaletěl. 

2 Citovat

Ty ceny nebyly chybné. Saudi je jednoduše dotovali, aby se aerolinka prosadila na trhu. Zrovna tak jejich vstřícnost přehazovat lety na jiné aerolinky. To vše muselo stát spoustu peněz, při těch jejich věčných změnách nebo rušení letů. Na konci roku to spočítali a zjistili, že jsou těžce v mínusu, a že to nepřineslo to, co očekávali. Tak tu svoji vstřícnou politiku změnili, což se dalo jaksi čekat, že jim to nevydrží věčně.

5 Citovat

Ve světle nových okolností, jak se saudové tváří na rebooking z jiného odletového letiště, pokud by to operovala Saudia nevíte náhodu? Případně změnu cílove destinace.

1 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Ty ceny nebyly chybné. Saudi je jednoduše dotovali, aby se aerolinka prosadila na trhu. 

 

Obvykle s tebou souhlasím, ale jestli mi chceš říct, že Soul za pět a půl tisíce korun nebyla chyba... (brzy opravená)...

0 Citovat

Podle mě nebyly. Stejně jako BKK tam, Manila zpět za 7,5 tis. Já kupoval Soul za 6 tis. Nechci se přít. Možná to chyba byla, ale Saudi mohli všechny ty, co to koupili, poslat do hajzlu, stejně jak to teď dělají ostatní aerolinky. Na věci to ale nic nemění. Cíl byl pozvednout Saudii, což se podle změny politiky aerolinky nepodařilo, nebo minimálně děsně prodražilo :-).

4 Citovat

Potvrzuji, že změny na jinou aerolinku není možná. 

0 Citovat

martin-K napsal(a):

[citace="niemandos_1"]

Ty ceny nebyly chybné. Saudi je jednoduše dotovali, aby se aerolinka prosadila na trhu. 

 

Obvykle s tebou souhlasím, ale jestli mi chceš říct, že Soul za pět a půl tisíce korun nebyla chyba... (brzy opravená)...

[/citace]

 

Koupili jsme je za 11 tisíc, což by byla stále velmi dobrá cena, ale určitě ne cenová chyba. V případě, že by tomu tak bylo, neměli by od září další dvě podobné akce. (minuly tyden na business) Drahé PR určitě - ale teď se mohou soustředit na zbarvení zpět na zelenou.

0 Citovat

Jako řešit teď lety na letní termíny nemá smysl. Oni mají změny prakticky permanentně. To  by tam člověk musel volat pořád.

Mně to už měnili 2x, ani nevím jak a nezajímá mě to do pár dní do odletu. Nehodlám nikam volat, protože je super mít za tu cenu flexibilní letenky. Kdyby se vyskytlo něco pro mě zajímavějšího, mohu si nechat vrátit peníze.

1 Citovat

To už jsi Sue psala :). Smýšlím stejně. Jen to zatím vypadá, že máme smolíka. Mohli jsme letět s Korejci. Mě ale ten dlouhý přímý let nelákal, takže to co píšeš, jednoznačně převážilo riziko,  že to přestanou přehazovat na jiné aerolinky. Na druhou stranu do léta daleko. Jednak mohou nasadit jiné linky a přehazovat to tam, nebo se vrátit ke spolupráci s ostatnimi aerolinkami. A když ne, tak se taky nic nestane. Nějaké akce jistě ještě budou, takže toto máme v záloze. 

0