Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

Léto jsem si naštěstí přehodil, ale s jarem jsem zaváhal. S jinými aerolinkami aspoň nějakým způsobem spolupracují, místo přímých letů z VIE nabízejí VIE-CDG-JED a VIE-CDG-RUH s pomocí Air France. VIE-CDG-RUH-ICN nenabídnou, i když by to poskládat šlo. Jenom to teda zabere dost času. 😆

0 Citovat

Chceš řict Joxi, že nějaké společnosti nabízí?  Všichni tu psali, že jen refund.

0 Citovat

Chci říct, že se v jejich rezervačním systému nedávno objevil místo přímého letu se Saudií VIE-JED let s přestupem - s Air France do CDG a zbytek se Saudií, takže by bylo zajímavé se jich zeptat, jestli by jako náhrada nešla aspoň nějaká kombinace s AF. 🙂 Nevšiml jsem si, že by dřív vůbec nějaké cizí lety na webu nabízeli.

0 Citovat

Sledujem už dlho tento problem so Saudiou, pretoze uz som s nimi letela vždy všetko ok! Teraz zrušená casť Viedeň ,-Jeddah, opakovane v januari som telefonovala, emaily, instač...všade sluušna konverzacia, ukončena only refund. Od vcera ma už 3x kontaktovali z Quebec, že mam zrušiť cestu s full refundaciou a ja som si stala za tym,ze nezrušim, že mam nadväzujuce lety! Večer zavolali, že teda bude koncom marec- april novy letovy plan, aby som počkala! Inak som vložila do dalsich letov 700€ až do New Caledonia, tak sa mi nechce kupovat novu letenku za 700€😆 situacia je na nervy, ale čo ine ostáva? Ak budete mat niekto novu skusenost, dajte vediet!

2 Citovat

Už tu někdo stornoval a jak to proběhlo?

Našel jsem za stejnou cenu jinou Asii na stejný termín, tak si to chci ještě nějakou chvíli nechat jen jako zálohu, kdyby mi pokazili rezervaci i Indové. 😆 

1 Citovat

Ano, zavolal jsem, dali mi email kam poslat žádost. Pak si vyžádali čísla letenek, pasy, 4 čísla z kreditky a druhý den jsem dostal zprávu ze je to v procesu a trvá to 4 až 6 týdnů. Do rezervace už se nelze přihlásit. 

0 Citovat

Jan Vidim

můžes mi poslat ten e-mail ? Psal jsem jim na whatsapp, jak uvádějí na stránkách, ale kašlou na mě :D jinak tam teda brnknu 

0 Citovat

Psát jim na Whatsapp je úplně zbytečné.

Možnost zrušení je i na webu, ale tam bych se trošku bál na něco klikat, aby to nedopadlo špatně. 😆

0 Citovat

Ammancu@saudia.com

0 Citovat

Ad refund Saudia, minulý rok jsem rušil v září lety na prosinec, proběhlo několik emailů, protože kartu, ze které jsem platil už jsem neměl. 18.9. přišel email, že tedy ano a že to bude trvat 4-6 týdnů a druhý den byly na karetním účtu.

Ad Soul, neházejte flintu do žita, pokud nemáte lety v nejnižší třídě, máte status SkyTeam, pořád je šance na přesměrování jiným dopravcem;-)

0 Citovat

Vlastní zkušenost Cali? V dubnu mít Platinum, tak čekám na případný call na potom (let mám v září).Rád bych nakombinoval na ten error Kenya airways do Cpt :)

0 Citovat

Přebukováno těsně před Vánoci na Korea air VIE-ICN zpět s Lufthansa ICN-MUC 29.3-12.4. Původně VIE-JED-ICN-RUH-MUC

0 Citovat

Taktéž jsem před koncem roku udělal rebooking. VIE-ICN s Korean a zpět ICN-DXB-VIE Emirates s 11 hodinovym layoverem přes den. 
Doufám že se Saudia vrátí zpět ke svojí politice s rebookingama. 

1 Citovat

Jenom v kostce.

Není divu, že to ruší. VIE-JED-ICN-JED-VIE jsem měl vždycky trojku pro sebe, v tý A320 z půlky business to nevypadá tak blbě, ale když vás v Dreamlineru v největší předvánoční špičce letí 15, to je úlet. Každej měl osobní letušku :-)

Takže věřim, že to byl spíš zoufalej pokus aspoň někoho do těch pustých letadel dostat, než error.

V JED na letišti security v pohodě, tam projde jakákoli lahev s čímkoli. World class airport ovšem nemá ani pitnou vodu, doporučuju si nabrat něco k pití v letadle. Jídlo neni problém, cestou zpět jsem měl 2 večeře (potřeboval už jsem spát), 3 snídaně a 5 obědů (jídlo dobrý, porce malý), deky paradoxně lepší zelený v narrowbody než fialový na long-haulu (pro sběratele), no a alkohol projde security na přestupu cajk. Middle-age modlitba se dá po panáku přežít. 

Odbavený zavazadlo nedoporučuju. Obřízky mi v Jeddah vykradly krabici s korejskýma dobrotama, a pomoci se nedovoláte. Ve VIE odmítaj cokoli sepsat, že to máte řešit se Saudií, a tam všude jen automaty. Když jim to loupnete na fejsbůk, ozvou se vám tak akorát podvodníci z Keni. 

 

4 Citovat

Pěkné shrnutí brume 😀

0 Citovat

Cali co si vyřešil když ti dávali refund na zrušenou kreditku? Já to platil Hello bank,  než je spolkla spořka tak jsem tam přesně s touto obavou volal a potvrdili mi, že se ty peníze ke mě časem dostanou, že to mastercard umí. Tak nevím jestli se teď bát nebo něco řešit... 

0 Citovat

Nešlo jim o kartu, ale o účet k ní, který byl stejný.

Dear Mr. Martin,  

Thank you for reaching out to us regarding the refund of your tickets.  

Please advise if the bank account is same for both credit cards (the old & new) since we can refund only to the same account of original payment method.

Do not hesitate to contact us through this email 24/7 for any further assistance. 

0 Citovat

lbc napsal(a):

Přebukováno těsně před Vánoci na Korea air VIE-ICN zpět s Lufthansa ICN-MUC 29.3-12.4. Původně VIE-JED-ICN-RUH-MUC

Jak se tohle podařilo? :)

Já mam MUC-RUH-ICN а kolem vánoc mi řekly, že mám zavolat v lednu, že bude nový letový řád. Tak jsem minulý týden zavolal, a oznámili že nemám nárok na změnu letu, jen refund. Což se mi zda jako nesmysl, když si sami změní lety, a šlo by jen o posun o pár dni + delší přestup v RUH.

Je nějaká šance je ještě přesvědčit? Moc jsem se těšil na Koreu + výlet na sakuru do Japonska :(

0 Citovat

Šance je přesvědčit je prakticky nulová. Sami by se museli chtít vrátit ke své vstřícné politice, o čemž osobně pochybuji, když z ní teď vycouvali. Jediná šance je, že do nového letového řádu tu Koreu nějak zase napasují. Jestli už nový letový řád existuje nevím. Zkusil bych zavolat za pár měsíců. 

0 Citovat

Technicky EU mluví takto:

" If your flight is cancelled you have the right to choose between reimbursement, re-routing or return."

Jestli někdo nesouhlasí s refundem, může se na to zkusit odvolat, nejsem si ale jistej, že tihle amatéři budou vůbec tušit, co EU 261 je... 

 

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

šance je, že do nového letového řádu tu Koreu nějak zase napasují.


ona Saudia tu Koreu lítá, ale z Riyadhu, zatimco z Vidne litaj do Jeddah. Zajimavy je, ze vam nenabidnou VIE-JED-RUH-ICN.. a misto toho nuti refund. Pritom by to hezky navazovalo docela - SV150 SV898 SV898 (ted jsem si vsiml, ze vlastne to letadlo leti JED-RUH-ICN pod stejnym letem a v RUH ma prestup 45min? to byste asi zustali na palube :D tak to fakt nechapu.
(edit: aha takhle to lita jen do konce unora :))

0 Citovat

Prave, MUC-RUH-ICN porad existuje!

Rezervovane lety:

Aktualni moznost:

Takze nechapu proc to nechteji posunout. Oproti tomu treba v United mi posunuly i zpatecny let ktery vubec nebyl zasazen.

Mozna ten zamestnanec to nejak blbe pochopil. Zkusim jeste zavolat na linku z jine zeme :)

 


saudia1.png
saudia2.png

0 Citovat

Nechtějí ti to posunout, bo tam máš transit víc jak 24h. Tudíž bys musel mít vízum.

0 Citovat

Korean mění časy letů. Už toho někdo zkusil využít a chtít po Saudii nějakou změnu? 😆

0 Citovat

Ahoj mám teda technický dotaz, když mám původní letenky od saudie ale bylo přebukováno na korean air a teď když není časy letů, tak mi trošku nastává problém. Mám řešit přehození na pozdější let s korean nebo se saudii ? Děkuji za odpověď 

0