Dnes nam bol zruseny let spiatocny z Amanu. Ale ide oto ze sme neleteli a ani som neurobil check in. Mam narok na kompenzaciu od wizz airu. Letenky som nechal prepadnu. Let je posunuty zatial o 12 hodin.mame tam 5 leteniek takze by to malo byt 2000€..  .

Zruseny let wizz air kompenzacia

Založil ve fóru Letecké společnosti

Některé možnosti bych chtěl osobně vidět, ovšem nikoli jako pasažér ohroženého letadla. 😆

0 Citovat

Tak není problém předat exekutorovi a vybrat jim pobočku (nevím teda jestli mají nějakou v Česku), nebo zabavit na letišti jejich majetek na přepážce. Do toho mediální kompars a hned se bude lépe vyjednávat do budoucna.😀

0 Citovat

J0x napsal(a):

Některé možnosti bych chtěl osobně vidět, ovšem nikoli jako pasažér ohroženého letadla. 😆

Jako jo  :)

0 Citovat

Audit napsal(a):

Tak není problém předat exekutorovi a vybrat jim pobočku (nevím teda jestli mají nějakou v Česku), nebo zabavit na letišti jejich majetek na přepážce. Do toho mediální kompars a hned se bude lépe vyjednávat do budoucna.😀

 

Dovedeš si představit třeba lístečkem "exekučně zabaveno" takovej ten rám na měření bagáže  (dobře, za předpokladu, že není handlingu)  apod? .)

2 Citovat

Na přepážce mají monitor, comp ... to by lidi hleděli na ty žlutý polepy exekučně obstaveno.😀

V Anglii už to zažili v kancelářích Wizzairu a zaplatili obratem.

2 Citovat

Co jsem četl zážitky Britů, tak se Wizzáci i v kanclu ještě cukali, nejdřív tvrdili exekutorům, že žádná platba nebude a teprve po hrozbě zabavení židle pod prdelí prý nejdřív kamsi volali o svolení a pak teprve slíbili zaplatit. Taky jsem četl o nějakém pokusu namluvit exekutorům, že Wizz v GB žádnou kancelář nemá.

1 Citovat

Tak Wizz v Británii seká dobrotu evidentně.  Dneska zrušený let z LTN (jasná vyšší moc), ale hned nabídka hotelů v okolí na wizzí účet v mailu.


20231011-155248-collage-2.jpg

4 Citovat

 

@Standa, tak to jsme leteli spolu. Nezapomenutelny zazitek. O odskodneni jsme zkusili zazadat pres claimcloud. Zádost prevzali s tim, ze se tim budou zabyvat, nicmene jak pise Lord, taky  si myslim, ze tohle uhrajou na to, že za to nemohli. 

 

EDIT: tak pro info - dobrá zpráva, přes claimcloud uznano, dnes dorazili peníze na ucet :)

1 Citovat

to je ten pripad s tim jak menili tu posadku v budapesti dve stranky zpatky? wizz se nejak .. snazi...

1 Citovat

Martine, diky za info. To je dobra zprava :)

to Lord: Ano, to je ono.

Me to wizzair na prvni dobrou zamitl. Nemel sem chut a cas se v tom nejak vic stourat, tak sem to dal az ted v rijnu na click2claim. S tim, ze to pry daji rovnou na soud. Tak jsem zvedav, kdy to bude vyrizene :)

1 Citovat

No pěkných pár měsíců to trvat jistě bude. Mně už tam trčí předžalobní vyzva skoro 3 měsíce. Wizz to natahuje co to jen jde.

0 Citovat

Když vyplňuju ten wizz formulář o kompenzaci, tak to vyžaduje plnou moc od ostatních cestujících z mojí rezervace, bez toho to nejde odeslat. Dávali jste jim tam někdy plnou moc, a to třeba i od vlastních dětí (což je samo o sobě nesmysl, když za děti jednají rodiče jako zákonní zástupci)?

0 Citovat

Ja som im tam nahral manzelkyn listok. Vsetci mame ale rovnake priezvisko. Za 5 dni som mal penizky na ucte.

0 Citovat

Vít Štěpánek napsal(a):

Zdravím všechny a podělím se o zkušenost se zrušený letem Wizz Airu. Šlo o let Kukes-Vídeň, v polovině září 2022.

Letadlo z Vídně do Kukese nepřiletělo (a tím nemohlo letět ani zpět do Vídně), což nám oznámili smskami až poté, co jsme všichni (ca. 150 lidí)...

Měl jsem úplně stejnou zkušenost, předpokládám, že šlo o ten samý let. Reakce ze strany rakouské APF ovšem byla taková, že WizzAir nereaguje a proto se mým případem nebudou dále zabývat. Pokud ale WizzAir alespoň jednoho zákazníka kompenzoval, nevzniká pak precedens pro kompenzaci všech?

0 Citovat

Ne, nevzniká.

0 Citovat

Let Kukës-Vídeň nám zrušili letos kvůli počasí; když přilétal, odklonili ho do Tirany. Prý se tam počasí kazí často. Ani jsem nezkoušel žádat o kompenzaci. Nabídli let o několik dní později i hotel, ale spěchali jsme domů, tak jsme letěli další den SKP-BTS. Nechtěl jsem se u Wizzu dlouze doprošovat o náklady, tak jsme požádali pojišťovnu (Uniqa OK, Kooperativa KO). Jinak když mi jednou z apf napsali, že Wizz nereaguje, tak mi tuším po pár měsících napsali, že se přece jen zadařilo. Pokud tedy nebylo zjevně zrušeno kvůli počasí, tak bych to nevzdával.

1 Citovat

6.1.2024 let č. W42861 z Vídně VIE do Málagy AGP byl zpozděný na příletu o 30 hodin a 12 minut. Důvod zpoždění/zrušení letu byl rozbitá elektronika v motoru letadla.

Na stránce Wizzair nejde žádat o kompenzaci, protože byl let přesunut na další den 7.1. a už se tam zobrazuje pouze datum 7.1. a že zpozdění nebo zrušení nebylo.

Jedná se o kompenzaci 400 Euro za osobu. Jak nejlépe žádat o kompenzaci, když to na oficiální stránce Wizzair není možné? Můžu poslat doporučený dopis aerolince s žádostí o kompenzaci?

0 Citovat

Na stranke musite vypisat claim ohladom refundacie. Prilozite plne moci ak je to niekto iny aj v rezervacii.

Ja som im naposledy len letenky nahral za celu rodinu( rovnake priezvisko)  a stacilo im to. Do tyzdna som mal penizky na ucte. Tam je to strasna nahoda... 

0 Citovat

Když nejde přímo žádat o kompenzaci, vyplnil bych ten formulář jako stížnost. Kdyby to zamítli nebo dělali mrtvého brouka, tak kontaktovat apf.

0 Citovat

Kompenzácia za meškanie a zrušenie letu - https://compensair.tp.st/vEAcGBRH Moc užitečná služba. Stačilo poskytnout základní informace o zpožděném letu a bez námahy (pro mě) mi vyzískala kompenzaci.  

0 Citovat

můžu potvrdit zkušenost s Claimcloud, září 2022 let změna odletu z Dubrovníku do Vídně o 25 hodin později. Z Wizzairu odpověď, že prý "extraordinary circumstance that could not be avoided by the company" takže zamítnuto.

předáno Claimcloud, poslední email od nich loni v lednu, že vyčerpali veškeré mimosoudní možnosti a předávájí případ k soudnímu jednání. včera email, že kompenzace byla uznána a peníze do pár dní odešlou. Nárok byl 750e (3 osoby x 250e), po odečtení provize posílají cca 300e. Za noc navíc jsme tenkrát neplatili, letenky stály cca 180e celkem, takže za mě dobré :-) 

0 Citovat

Takže provize je víc než 50%? :D To je slušný :D Máte nějaké doklady o tom, že předali k "soudnímu jednání"? Žalobu např? Zajímalo by mě to. Zatím jsem všechny kompenzace vyřídila sama, ne u wizzu tedy, ale ono je to asi dnes jedno :) Samozřejmě, že se jim nechce platit a že si vymýšlejí. 

3 Citovat

Těch 50% provize by zhruba odpovídalo Ceníku Případ soud u ClaimCloudu: 50% z celkové kompenzace + DPH.

Je to dost, proto je dobré si to před všemi vymahačskými agenturami napřed nechat zkontrolovat u Evropského spotřebitelského centra ČR při České obchodní inspekci (paní Tomsová a spol.).

1 Citovat

Jenom tak bokem, kdo ma pojisteni pravni ochrany, lze toto resit s pravnikem i pres tohle pojisteni, ktere stoji par korun za rok ve srovnani s 50% u vymahacu.

4 Citovat

Když je to z nebo do Vídně, obvykle pomůže https://www.bmk.gv.at/themen/ver...e/apf.html i když jim to může trvat. A bez provize.

2