Dobry den preji, chtel bych se zeptat jak se resi kdyz jedna osoba nemuze letet.. Meli jsme letet dva ale nejde to. Jedna se o jednosmernou letenku. Spolecnost easy jet. Ptam se proto, ze kdyz delam odbaveni tak to po me chce udaje o obou pasazerech ale ja nechci udelat check in pro druheho protoze pak budu narokovat storno u pojistovny na tu druhou letenku (snad ;o) dekuji za radu  .

Easy jet - letenka na dve osoby a leti jen jedna

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

11 reakcí

Dobry den preji, chtel bych se zeptat jak se resi kdyz jedna osoba nemuze letet.. Meli jsme letet dva ale nejde to. Jedna se o jednosmernou letenku.

Spolecnost easy jet. Ptam se proto, ze kdyz delam odbaveni tak to po me chce udaje o obou pasazerech ale ja nechci udelat check in pro druheho protoze pak budu narokovat storno u pojistovny na tu druhou letenku (snad ;o)

dekuji za radu

0

mělo by jít vybrat k odbavení i jen jednoho cestujícího..

ale klidně bych pokračoval s oběma (dá vám to 2 sedadla, u EZY snad i vedle sebe = komfort navíc), pro případné uplatnění nároku u pojištovny je online odbavení irelevantní (pojišťovnu zajímá jen jestli nastala pojistná událost podle smlouvy, odbavení je nepodstatné. U Ezy lze navíc udělat dlouho dopředu.. dost lidí pak neletí, žádný problém.

0 Citovat

Ahoj diky za info ;o) tak to zkusime takto.. stejne jsem si platil sedadla tak budu sedet a mit vedle sebe volno ;o) jen pak budu muset pojistovne nejak dokazat ze ten druhy neletel ;o) 

0 Citovat

Jak “nejak”? :) Nedokazuje se to, ze dotycny neletel, ale ze nastaly okolnosti, ktere mu v letu zabranily. Napr papir od doktora o nemoci dostatecne zavazne  apod - dle pojistnych podminek. 

To, ze se dotycny “neodbavil” nic nedokazuje :)

0 Citovat

Ajo jasne, tento papir mam to je v pohode ;o) ja myslel dokazat ze ten dany neletel. Kdysi jsem resil jedno storno a prave po me chteli potvrzeni od letecke spolecnosti ze jsme neleteli a to byl ryanair tak jsem mel prd k potvrzeni ;)

0 Citovat

jj, u Ryanairu je to jednoduché, ve správě rezervace jde po letu vidět potvrzení, že cestující neletěl, (přestože se odbavil).
U EZY nevím, na žádost to asi potvrdí, samozřejmě mají záznam o tom, kdo byl v letadle/kdo ne.

Pro pojišťovnu se ale dokládá, jak již bylo řečeno, hlavně ta pojistná událost, v tomto případě potvrzení od doktora. Nikdy jsem nepotřeboval pojištovně dokládat, že jsem neletěl (buď si to ověřili sami, nebo to nechali být a spokojili se s doklady od doktora).

1 Citovat

Diky vsem za ochotu a informace

0 Citovat

Pojistovna muze chtit potvrzeni, ze jste provedli storno a kolik to bylo. Kamaradka takhle prave u Easyjetu pozadovala udelat storno a byl to problem. Evropska pojistovna to po ni chtela k plneni z pojisteni storna, dotycny neletel ze zdravotnich duvodu.

0 Citovat

Jj presne takto to mame, jenze jak udelat storno pro jednu osobu a konkretne u easyjetu …. Pocitam ze ten druhy clovek poleti az v utery.. to uz bude po operaci zubu v poradku ale ted to nejde. Tak max prokazu ze letel novym leten ;o) ale v tom pripade ho musime koupit az po casove proleteni toho prvniho aby nerekli, ze slo delat prebookovani. Protoze to prebookovani sem se koukal se vubec nevyplati ;o( tak uvidime. ;o) diky za ochotu

0 Citovat

řada letenek či jízdenek stornovat prostě nejde.

pojištění s tím většinou počítají, i když primární terminologie je jiná (např. ČSOB pojištovna, primárně požaduje "storno zájezdu", s tím, že zaplatí stornopoplatky, ale pokud zájezd = samostatně koupené jízdenky + letenky + auto + hotel apod, tak to co stornovat nejde, proplatí komplet, a úspěšně mi takto několikrát plnili.

Ale jiné pojištovny nevím, snad by nikde neměli požadovat storno, když řada služeb to technicky ani neumožnuje.. Je to na dotaz na pojišťovně, případně pročíst podrobně pojistné podmínky.

1 Citovat

Ještě bych zkusil na webu easyjetu chat s agentem. Třeba ti poradí, nebo ti výstavní to potvrzení. Mamka ze zdravotních důvodů nemohla letět, tak jsem to řešil přes chat. Chtěli poslat zdravotní zprávu a pak mi poslali voucher na hodnotu její letenky. 

0 Citovat

Pokud počítáte s tím, že letenka je nevratná a propadne, tak taky lze s tím teď nic neřešit a pak si jen vyžádat potvrzení o tom, že dotyčný let nevyužil.

0
11 reakcí