Jaké máte zkušenosti se spolehlivostí rezervace těchto společností, ideálně v brzkých ranních hodinách? Potřebuju odvoz na letiště v 4:45. Pokud nepřijede, budu mít velký problém.  .

Rezervace taxi - Bolt, Uber

Založil ve fóru Půjčení auta

19 reakcí

Jaké máte zkušenosti se spolehlivostí rezervace těchto společností, ideálně v brzkých ranních hodinách? Potřebuju odvoz na letiště v 4:45. Pokud nepřijede, budu mít velký problém.

0

Používám pouze Bolt, přes app vždycky vše ok, řidič pokaždé přijel jak bylo domluveno, vyhovuje mi a za mě doporučuji.

Uber mám také app, ale už jen pro porovnání ceny, Bolt mi vychází lépe. Uber jsem zkusila objednat jen jednou s využitím promo kódu, ale řidič mi cestu zrušil, poté už jsem nezkoušela.

3 Citovat

Já si rezervoval teď Uber v Praze na 4:45 na letiste den dopředu a přijel na čas.

1 Citovat

Před cca dvěma týdny jsem řešil to samé a vyhrál to Bolt díky nižší ceně oproti Uberu/Liftagu. Objednáno 3 dny předem, řidič přijel přesně na čas. Když jsem se díval, tak by se řidič dal nejspíše sehnat i ráno (Bolt i Uber), ale riskovat, že mi řidič odmítne atd. se mi nechtělo. 

2 Citovat

U mě taky vyhraje většinou Bolt oproti Ubru. Na cesty na letiště takhle ráno je to ideální a spolehlivé.

3 Citovat

Já tedy jen upřesním, mám zkušenost s přímou objednávkou Boltu, prostě až v čas, kdy potřebuju jet, objednat předem jsem nezkoušela. I v časech např. kolem 1-2h ráno pro přesun na nádraží na bus do Vídně je vždy dostatek vozů na výběr s dostupností řádově minut.  

0 Citovat

Trochu off - zkoušel jsem ten Uber automat u východu z terminálu a v 9 večer chtěli letiště-Palmovka 900 kč. Boltem jezdím za polovinu, popř. dojedu 119 na Veleslavín a pak jedu Bolt cca za 250 kč. To byl vždycky ten Uber tak drahej, nebo je to jen kvůli tomu automatu? :D 

0 Citovat

Áčko- když jsem to zkoušel z Karlína na letiště, tak rozdíl cca 150 Kč na jízdě bylo to, jestli jsem chtěl v Uberu ofiko letištní transport nebo Uber Saver (či jak se to jmenuje). Ale jak píšeš, Bolt byl i tak levnější.

0 Citovat

Při objednání taxi Ostrava - Ktw mě rozdíl Boltem x Uber naprosto šokoval. Bolt 4700 a Uber 1450 (saver)

0 Citovat

Používám obě aplikace, ale Bolt je obvykle levnější. S dochvilností Boltu v nekřesťanské ranní hodiny jsem zatím neměl problém.

0 Citovat

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

0 Citovat

Jako řidič jedné z těchto platforem, Bolt ani Uber tuto možnost nemá. Liftago to nabízí, ale jedná se jen o takový ten podsedák. Jinak legislativně má taxi na přepravu dětí bez sedačky výjimku, ale chápu, že vám jde spíš o bezpečnost. Z osobní zkušenosti jsme s tím v Praze i jinde po světě neměli problém.

1 Citovat

Peťaňaak napsal(a):

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

Myslim ze pro taxi po meste neni autosedacka povinna - je na to vyjimka.

Jinak pro deti 4+ docela vychytavka na cesty https://www.detskypas.cz/cs/ - nekolikanasobna navratnost po prvnim nepujceni sedacky v autopujcovne :)

0 Citovat

S Bolt v Brně špatné zkušenosti dojede pro vás cigán a vypadá jak vrah moji kamarádku obtěžovali měla strach volala i policii dojel pozdě musela mu volat kde se nachází ani s kufrem ji nepomohl fuj takovou společnost by měli zakázat podvodníci a kriminalnici 

0 Citovat

superweb . napsal(a):

[citace="Peťaňaak"]

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

Myslim ze pro taxi po meste neni autosedacka povinna - je na to vyjimka.

Jinak pro deti 4+ docela vychytavka na cesty https://www.detskypas.cz/cs/ - nekolikanasobna navratnost po prvnim nepujceni sedacky v autopujcovne :)

[/citace]

Ale otázka je, zda to je uznávaná náhrada za autosedačku jak u nás tak v zahraničí?

Co by na to ev řekla pojišťovna v případě nehody a úrazu?

 

K tématu, jak to je s Uberem a dětmi do 5let? Lze objednat jízdu pro rodinu, když děti jsou mladší 5let? Konkrétně řeším transport z letiště v Miami.

 

0 Citovat

Vše v pohodě. Den předem poslali potvrzení, pak notifikace, když řidič vyjel.

0 Citovat

Ahoj lidi, cesta z uber například z Hradce Králové dne 8.2.2024 na letiště Praha cena pres 4000 Kč, jsem sám, mám jedno auto a na letiště jezdím za 2000 až 2250 Kč stejnou trasu.Proč jezdit z něčím tak drahým jako Uber, když jsou lidé a taxi služby, které vás odvezou za poloviční cenu. 

0 Citovat

Peťaňaak napsal(a):

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

Já jsem ještě nenašel takové, auto. Řidiči ani nevystopi s auta, když máte třeba kufry, musíte si je dát do kufru sami. Klidně o tom mohu natočit video, v terénu jsem každý den. Nepomůžou Vam. TJ. MOJE BOHUZEL ZKUSENOST Tak si užíte řidiče, který neumí česky, nemají ani pojistky na blbost, kdyby se něco stalo. Já platím 4000 pojistku měsíčně, kdybych někdy  naboural a způsobil jsem škodu zákazníkům na majetku a zdraví do 5 000 000. Kdyby bylo třeba platit zdravotní výdaje atd. proto nejezdím za 100 z vaclavaku do Vrsovic, ale jedu treba za 250 Kc. A to tyto řidiči nemají. Nehazarduji s lidským životem a platím daně. Víte, že firma působí v daňovém ráji a neplatí daně do českého rozpočtu tj. Já ano. Tak zadlužujte svůj stát. Když nevyužíváte české firmy a služby. 

0 Citovat

Hele, taxikari, bez si plakat jinam.

na co by mel mit pojistku na blbost? skody (a to i majetkove), ktere on jako taxikar zpusobi svym cestujicim tim, ze naboura, jsou kryty z povinneho ruceni.  na to nepotrebuje pojistku na blbost.

0 Citovat

dispecink.taxisluzba napsal(a):

Tak si užíte řidiče, který neumí česky

On i zbytek textu je, jak kdyby to psal cizinec, ale tohle je perla. 

0
19 reakcí