Ahojte Pridávam svoj článok so skúsenosťami pri požičiavaní auta na Tenerife u spoločnosti CICAR, povedal by som, že jednoduchšie to už asi fakt nejde http://www.travelicious.cz/auto-pozicov ... e-ostrovy/ Mimochodom pre vášnivých vodičov pripájam video z cesty do dediny Masca a toto je len slabý odvar toho aké cesty sa ešte dajú na Tenerife nájisť  .

Půjčení auta - Tenerife / Kanárske ostrovy - CICAR

Založil ve fóru Půjčení auta

Ivo napsal(a):

Plus Car je fajn, ale oproti Cicaru maji obcas uz fakt sileny popelnice. Posledni dobou tedy vzdy radeji bookuju Cicar kdyz je to za plus minus podobnou cenu. 

V akom zmysle popelnice ? :D 

0 Citovat

Jeste k Cicaru, sice jsou vychvalovani, bezproblemovi, ale kvuli tomu je pak u pujcovny na letisti fronta pres velou halu na 3 hodiny. Pluscar neni tak znamy, nemaji pobocku, cekalo tam vzdy par lidi.

Jinak s Tenerife soumeritelna je jeste La Palma, z meho pohledu. Primo se lita z Berlina easyjetem treba.

0 Citovat

K těm frontám u Cicaru - moje zkušenost ze čtvrtka odpoledne před Velikonočním pátkem a tedy prodlouženým víkendem, kdy bylo Tenerife plné turistů. Tušili jsme, že půlka letadla nejspíš bude mít auto u Cicaru, snažili jsme se chvátat, ale nakonec naprostá většina lidí měla odbavené zavazadlo, na které čekala, takže když jsme přišli k Cicaru, tak před námi byli 2 lidé. U Cicaru jela tři okénka a předání klíčků je rychlovka - pas, adresa ubytka, podepsat, zaplatit, klíčky, auto je támhle, čau, takže asi nejrychlejší půjčení, co jsem kdy zažil.

U Autoreisen fronta mnohem delší a méně rychle postupující.

2 Citovat

R2D2_Lukas napsal(a):

[citace="Ivo "]

Plus Car je fajn, ale oproti Cicaru maji obcas uz fakt sileny popelnice. Posledni dobou tedy vzdy radeji bookuju Cicar kdyz je to za plus minus podobnou cenu. 

V akom zmysle popelnice ? :D 

[/citace]

Sjete brzdove desticky, spojka nezabira.. maji uz pomerne stary auta a moc do nich neinvestuji. Cicar ma flotilu temer nebo uplne novych aut vetsinou. 

1 Citovat

Flight traffic to the Canary Islands has recovered to pre-pandemic levels - (canarianweekly.com)

0 Citovat

Fronta u CiCaru - souhlas, taky jsem to měl od okýnka přes celou halu letiště až k protější zdi, asi 30 lidí, tak jsem si říkal, že tam budu 3 hodiny, ale odsejpalo to, za čtvrt hoďky vyřízeno, vrácení 2 minuty. Auto prakticky nové... včetně čtení dopravních značek, zobrazování názvů ulic a silnic, kontroly vyjíždění z pruhu... samá překvapení. :-)

0 Citovat

já jsem v březnu měl objednanou nejlevnější 500 a dostal jsem 500 v cabrio, hybridu a plné palbě..fronta jen trochu - ta jejich kancelář má přepážky zevnitř i zvenku (je z obou stran přístupná..), to jsme si všimli až za chvíli, předání zpět jedno z nej co jsem měl, i převzetí hodně rychlé, když jsem platil hotově, tak si vzali 12 euro zálohu na benzín, ale při převzetí to nikdo nekontroloval a záloha vrácena.. fakt super přístup...

0 Citovat

Auto by som mal vyriešené, ďakujem :) Bookol som u Cicar aj PlusCar a uvidím časom, ktoré zruším či prípadne nebudú mať nejaku akciu ešte časom.

Vie mi niekto ešte poradiť k týmto 2 bodom ? :))

3.  Otázka trochu mimo Cicar:  Keďže som letel naposledy pred 7 rokmi v septembri priamym letom z Linzu na Tenerife South za 120€ spiatočne a teraz chcem letieť cca medzi 15.8. až 4.9. na 10-12 dní tak najlacnejšiu variantu mi dáva na termín 17.8. - 28.8. za 211,44€ - je to priamy let z Katovíc na Tenerife South samozrejme spiatočne. Viem, že ceny išli hore a idem v sezóne, ale aj tak mi to príde akosi moc za letenku nizkonakladovou leteckou spoločnosťou :)) Myslíte, že mám ešte počkať a že pôjde cena nižšie alebo by ste to na mojom mieste už kúpili teraz? Lebo som bol väčšinou zvyknutý kupovať cca 2-3 mesiace vopred letenky, ale doba sa zmenila tak čo by ste robili na mojom mieste? Lebo za cenu 250€ a viac by som už určite neletel. 

4.  Ak máte nejaké tipy/rady ako sa dá ušetriť na Tenerife budem rád (či už na ubytovaní, požičaní e-bikov, parkovaní, stravovaní, lacné reštaurácie atď.) + prípadne tipy na dobré ubytko v pomere cena/výkon (nie som náročný).

ĎAKUJEM

0 Citovat

Myslím, že bod 3 se řeší bez ohledu na tvoje očekávání nebo názor kohokoliv z nás, protože současné ceny dle tvého zadání už začínají na těch 250e.

0 Citovat

a ešte otázka: požičovňa AutoReisen má tiež bezplatné storno ak si rezervaciu rozmyslim? :) je to v pohode autopožičovňa hej? 

0 Citovat

2x ano.😂

1 Citovat

Drobný rozdíl mezi Cicar a Autoreisen: druhá zmíněná půjčovna nemá v pojištění při výpůjčce poškození kol, ztrátu klíčů, natankování špatného typu paliva. Lze připojistit při výpůjčce: As an optional extra, you can contract with us a complement (Super Insurance Comfort Plus) to the insurance cover included in the price of the car hire indicated above that includes: loss of keys, damage to wheel rims, damage to tyres, refuelling with the wrong type of fuel, inadvertent run-down of battery (due to forgetting to switch lights off). The daily cost of this optional extra insurance is 2 €/day, up to a maximum of 30 € as indicated in condition 7 of these terms. This complement is also zero excess. 

Cicar nic takového v podmínkách full insurance neuvádí.

Flotila obou půjčoven jsou plus minus stejně staré, či přesněji nové vozy...

0 Citovat

Dnes jsem z poslední brázdy plného letadla VIE-LPA dokázal být první u PlusCar a snad během max. 5 minut odjížděl. Paní upozorňovala na novinku, že klíče už se nenechávají pod sedačkou, ale hází se okýnkem do přistaveného VW Up. Fakt je, že to v prosinci nebylo. Jinak zachovalý Hnujdaj i20, za 80 eur na 5 dnů gut...

2 Citovat

Já je taky ještě v listopadu házel na zem pod sedačku. Čekal jsem ale na auto cca 30 minut, protože moje objednaná kategorie nebyla k dispozici. Slečna už ale byla nervózní, tak jsem dostal upgrade. Jediné, co mi vadilo, bylo neoznačené místo PlusCar na parkovišti. Trochu jsem napoprvé bloudil.

0 Citovat

Trochu jsme se zde unáhlili s názory, že ceny v auto půjčovnách budou před letní sezonou už jen stoupat. Zběžně jsem se podíval na ceny půjčovného na náš desetidenní termín od příštího víkendu na Tenerife - u Autoreisen spadly o 50 € z cca 200 € na 150 €.  Takže se vyplatí to sledovat, operativně zrušit starou rezervaci a udělat novou.

1 Citovat

Mám na Grand Canaria na příští týden střední velikost Fiesta/Corsa... za 2 700,-Kč - 7 dnů.

Standart bez pojistky u Goldcar (jako vždy). Pojistka u WWI.

 

.....

 

Větší problém mám na pevnině Španělsko zatím na 17 dnů - 14 000,- Kč na konci května.

0 Citovat

Nevím, kdy jsi objednával tu GC, ale týden této kategorie je 100 euro cena třeba u PlusCar, pokud to neobjednáváš týden dopředu.  Goldcar bych čekal tak za polovinu, aby se o tom vůbec hypoteticky dalo uvažovat.

2 Citovat

Tady máš ceny:

termín - 07 - 14.05.

Rentalcar   (včera večer byla 2 600,- Goldcar  -bude zase večer)

https://1url.cz/ArMpL

Pluscar 140,- eur

https://1url.cz/9rMpt

Goldcar 91,- eur

https://1url.cz/jrMpM

 

Já beru Goldcar jenom přes Rentalcar bez pojistky - WWI

0 Citovat

Buy passport online, Buy Real Passport Online, Buy Travel Document Online

Has it ever come to your mind that where can I buy real passport online or traveling documents? Well certainly, the hassle of going through all sorts of complications and documentation into making a passport, residence permit, driver's license and other traveling documents is really too much to handle. We provide you with a genuine passport, residence permit, driver's license and other traveling documents at affordable pricing. Buy passport online from us as well as other traveling documents of your choice and you will get the benefits of traveling to various places in the world without any problems. 
We have many years of experience working with companies and individuals who would like to offer any traveling documents and citizenship by investment programs to their clients and contacts but do not have the requisite knowledge and expertise to advise them appropriately. Each year, hundreds of wealthy clients rely on our expertise and experience in this area and travel to countries of choice. Benefits include the right to live, do business, trade, tourism, labor and investment.

We provide other documents upon request from our customers.

For more information and to order contact us via below information.

Whatsapp ================ +1 707 690 4931

Contact us via email ============== fastprodocuments@gmail.com

0 Citovat

Rezervoval jsem si auto na Kanárech (Lanzarote a Fuerteventura) a náhodou jsem narazil na půjčovnu Cabrera Medina, což je to samé co Cicar (už dávno se nějak tyto firmy sloučily). Je mi divné, že je někdy i výrazně levnější než Cicar, ale podle všeho má úplně stejné podmínky, auta a pobočky. Kupodivu se tu tento název téměř nikdy nezmínil. Možná dřív nebyly takové rozdíly. Když jsem zkusil Tenerife v září, rozdíl moc velký není, ale třeba na Lanzarote a Fuerteventuře mají např. na 3 dny Opel Crossland X za 80 eur a na webu Cicaru to samé za téměř 117 eur.

0 Citovat

Ano. Je to levnejsi verze Cicaru, funguji uz leta.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Rezervoval jsem si auto na Kanárech (Lanzarote a Fuerteventura) a náhodou jsem narazil na půjčovnu Cabrera Medina, což je to samé co Cicar (už dávno se nějak tyto firmy sloučily). Je mi divné, že je někdy i výrazně levnější než Cicar, ale podle všeho má úplně stejné podmínky, auta a pobočky. Kupodivu se tu tento název téměř nikdy nezmínil. Možná dřív nebyly takové rozdíly. Když jsem zkusil Tenerife v září, rozdíl moc velký není, ale třeba na Lanzarote a Fuerteventuře mají např. na 3 dny Opel Crossland X za 80 eur a na webu Cicaru to samé za téměř 117 eur.

Cabrera Medina vznikla jako autopůjčovna někdy v 50. letech na Lanzarote a pak se rozšířili po celých kanárech pod značkou CICAR. Na Lanzarote značka CICAR prakticky není a kanceláře Cabrera Medina jsou v turistických letoviscích na každém kroku. Já jsem právě na Lanzarote zkoušel porovnávat cenu předem objednaného auta s tím, co nabízí přímo na pobočce a nějaký rozdíl jsem tam nenašel. Ale je pravda, že ty ceny se samozřejmě mění podle sezóny.

0 Citovat

Taky mám teď na týden na Fuerte rezervovaný u Cabrera Medina Crossland X za 152e, poté co jsem rušil rezervaci u Autoreisen, který mě před měsícem naštval kvalitou a stářím zapůjčeného vozu a úspora oproti Cicaru minimálně 20e. 

Ceny půjčoven se srovnaly, Cicar stále nejdražší, nevýhodou je, že u Cicaru je řada dvaceti lidí a u ostatních půjčoven víceméně prázdno.

0 Citovat

@pavelkja_1: Díky za upřesnění. Ohledně ceny je ale hlavně rozdíl v tom, že předem objednané auto bude většinou výrazně levnější než auto objednané v den půjčení (ať už přes internet nebo přímo na pobočce).

@Miguelas: Fronta lidí na letišti mi nevadí, protože si budu půjčovat až další den ve městě (v Arrecife) nebo další den po přejetí trajektem v Corralejo.

0 Citovat

Já před měsícem na Fuerteventuře nevyzvedávala auto na letišti, ale až druhý den ve městě, ty fronty mě utvrdily, že to byl dobrý nápad. Každopádně třetí ostrov, třetí půjčení u Cicar / na GC přes Cabrera Medina / a zase super. Vzdycky půjčuju co nejmenší nejlevnější autíčko, jen tady jsem chtěla zase sice menší, ale 4x4 Fiat 500X kvůli cestě na Cofete, no v kanclu mi dali klíčky od největšího co tam měli, Kia Sportage, cena beze změny, jen si vzali deposit 52 eur / ano .. padesátdva / , vrátili na kartu týden po vrácení. Auto v super stavu, najeto cca 35 tis. Doporučuju

0