Ahojte, na listopad plánuju dovolenou od 13. do 26. (14 dní) nekde v exotice. Datum už mám bohužel fixní kvuli práci. Nemáte nekdo tip na zajímavou destinaci s dobrými letenkami? Jde mi o teplo, pláž a spíš oddychovou dovolenou, ale s možností pujčit si auto a neco pojezdit. Chtel bych se pro 2 osoby dostat na nejakych 80 tisíc (max 100k když to bude stát za to) včetne všeho. Sleduju Mexiko (Cancun), Karibik, Havaj, Mauricius, Seychely, Polynesie (ale tam počítám, že se za takovou cenu spíš nedostanu). Kdybyste nekdo mel nejaky zajimavy tip na levne letenky a ubytovani, budu rád. Díky, Martin  .

Listopad - tip na dovolenou

Založil(a) ve fóru Tipy na levné letenky

Ahojte,

na listopad plánuju dovolenou od 13. do 26. (14 dní) nekde v exotice. Datum už mám bohužel fixní kvuli práci. Nemáte nekdo tip na zajímavou destinaci s dobrými letenkami? Jde mi o teplo, pláž a spíš oddychovou dovolenou, ale s možností pujčit si auto a neco pojezdit. Chtel bych se pro 2 osoby dostat na nejakych 80 tisíc (max 100k když to bude stát za to) včetne všeho.

Sleduju Mexiko (Cancun), Karibik, Havaj, Mauricius, Seychely, Polynesie (ale tam počítám, že se za takovou cenu spíš nedostanu).

Kdybyste nekdo mel nejaky zajimavy tip na levne letenky a ubytovani, budu rád.

Díky, Martin

0

Tip nemám, ale pomůžu nasměrovat. S tímto rozpočtem zapomeň na Havaj a většinu Karibiku. I s levnou letenkou tam je draho. Polynésie je s cenami trochu lepší, ale byl by zázrak sehnat 2 letenky tam pod 60k.

Orientoval bych se na Mexiko (nebo Jižní Ameriku) a Asii (Thajsko, Vietnam, Srí Lanka, Indie...).

2 Citovat

Ahoj, na Mauricius se za +-100t pro dva vejdete. A Mau doporučuji :) 

0 Citovat

Izrael, tam teď bude levný ubytko. 

 

 

0 Citovat

A horko tam bude až až :-)

0 Citovat

Řešit teď letenky na listopad je dost pozdě. Já na tvém místě bych se řídil podle počasí a vyeliminoval bych místa, kde třeba prší. 

No a k tomu Mauriciu, v listopadu tu bude pěkně, moře ještě ne moc teplé, jen něco přes 24, teď co jsem tady tak moře má sotva 24 a pro mně pocitově to není komfortní koupání abych vydržel třeba hodinu. Zase bych ale ten Mauricius nepřeceňoval, už se po více než 2 týdnech těším zpět, v mém případě se žádný wow efekt z exotiky tady nekonal, spíše slabý průměr. 

0 Citovat

Diky moc vsem za tipy a rady. Vim, ze je to pozde, ale driv to neslo naplanovat. Zkusim se na to poradne podivat a neco snad najdu

0 Citovat

Jak již bylo zmiňováno, na letenky je dost pozdě. Nevím, jak jsi lokačně flexibilní, ale např. z Vídně je možný Zanzibar 12. - 26.11 (přílet do Vie 27.11. v 05,55) s Ethiopian za 1632,- Eur za oba s odbaveným zavazadlem. Celková doba letu je 12,30/14,55 hod.

Případně z Mnichova za 15.974,-/os. s Turkish airlines, ale tam by to bylo pouze v termínu 11. - 23.11.

Nebo Cancún Mexiko z Vídně s Air Canada v termínu 13. - 26.11. za 14.300,-Kč. Přílet zpět je ale také 27.11. v 8,45. To je bez zavazadla, s ním za cca 17.300,-.

 

0 Citovat

A co tak jet na last moment s cestovkou. Nevýhoda je, že to nebude na plné dva týdny, možná přes německé cestovky by to šlo nakombinovat na déle. Minulý rok se s all inclusive prodávalo třeba Nosy Be za 18000 a nebo Senegal (sám jsem to za ty peníze kupoval pro rodinu) a určitě byl i Zanzibar, Thajsko apod.

Zase je rozdíl mít jídlo a pití v ceně a nebo jíst někde na ulici a shánět drahý alkohol po vlastní ose.

1 Citovat

Dobry vecer, zkuste se podivat na strankach Čedoku. Za mne se tam da docela vybrat.

0 Citovat

Dobry vecer, vsem moc dekuju za reakce. Last minute s cestovkou mne taky napadl, daji se najit zajimave nabidky a vyhoda jidla v cene je urcite dobra. Na veceri se da zajit kdykoliv kamkoliv. Flexibilni bohuzel moc nejsem, nemusim jet primo na 14 dnu, ale treba 10-12. Neco urcite vyberu, diky moc za tipy a doporuceni

0 Citovat

Moc doporučuju Maroko, do Agadiru se dostanete za páč hubiček Ryanairem, a mají tu krásně, přes celý rok. Relativně levně a je to tu ráj pro surfery.

0 Citovat

Tak to vypadá, že nakonec vyhraje Bali/Lombok. Nebyl jsem ani na jednom ostrově, ale osobně mě více láká Lombok, že není tak turistický. Chtěl bych se zastavit i na Gili Meno na pár dní. Je tu někdo, kdo byl na obou ostrovech a může porovnávat? Jde mi o pohodu na pláži + výlety do okolí. Díky moc

0 Citovat

Nechci tu začínat nějakou diskuzi na téma, kdo je větší cestovatel, ale když se podívám na uvažované destinace a zadání "oddychovou dovolenou, ale s možností pujčit si auto a neco pojezdit" v 1. příspěvku" a to, že jsi podle vyplněné mapy kromě Evropy téměř nikde nebyl (i když to Mali je zajímavé, to bylo služebně?), Lombok teda není podle mě vhodná destinace a Bali s ohledem na provoz jedině s najmutím si auta s řidičem na přesuny a výlety.

Možná se v posledních letech na Lomboku trochu zlepšila bezpečnost (riziko přepadení asi nebylo velké, ale na rozdíl od většiny Indonésie a JV Asie bylo v diskuzích na zahraničních webech v roce 2017, kdy jsem tam byl, občas zmiňováno, a to na západě ostrova, kam z těch mála turistů, co tam jezdili, jela většina) a s místním průvodcem by byly výlety ok i tam. Na lidi, kteří jsou o dost jiní než na Bali, je třeba si tam dávat pozor, což byla i má zkušenost, i když s pomocí jiných místních (většina je fajn a poctivá) jsem se nakonec s některými dalšími ke svým penězům zaplaceným za výlet na sopku Rinjani dostal (majitel místní CK se ani neobtěžoval nahlásit zrušení výletu předem a čekali jsme ráno na začátku trasy, před odjezdem z ostrova nás vezli pro peníze na korbě pick-upu) a vyšli jsme tam pak sami v noci bez průvodce (jen na okraj kráteru).

Z Gili jsem byl na Gili Trawangan a ačkoliv vyhledávám jinak raději méně turistická místa, tak tam se mi moc líbilo (zůstal jsem déle a plánoval další cestu) a ocenil jsem, že má na rozdíl od menších ostrovů tradiční noční trh s levným a chutným jídlem a větší možnost procházek po pobřeží se západem slunce nad Bali i s výstupem na kopec. Zrovna hrozila výbuchem sopka Agung, takže tam díky tomu bylo míň lidí.

0 Citovat

Děkuji Libore za odpověď a za info. Jak jsem psal, v "exotice" jsem ještě nebyl, Mali bylo jenom pracovně. Zatím jsem cestoval po Evropě a okolí. Určitě netrvám na půjčení auta, úplně stačí motorka, nebo i místní doprava. Jde mi o to, aby byla možnost udělat nějaký výlet po ostrově a ne jenom být na pláži. A právě kombinace Gili + Lombok a částečně Bali se mi jeví jako ideální kombinace na 2 týdny.

0 Citovat

Já byl v Indonésii v roce 2015 a jak na Bali, tak na Lomboku jsem měl půjčené auto (pokaždé na 3 dny) a se řízením a provozem jsem neměl žádný problém. Ani žádné nebezpečí jsem tam nezaznamenal. Nejsem plážový typ, takže s plážemi neporadím, ale jinak jsem si oba ostrovy bez problémů projel. Byl jsem i Gili Air, ale jen na jednodennín výletě.

0 Citovat

Kdo nezná, jak se v těchto zemích jezdí, a rovnou si půjčí motorku, dost riskuje (i když má zkušenosti s motorkou v Evropě, natož bez nich). Místní dopravou (případně závěr s taxi) se dá dojet na místo ubytování, ale asi ne na výlety. Při zběžném googlování jsem nenašel, že by došlo k přepadení na silnicích u jižních pláží v posledních letech, tak už v tomto směru asi ok. Kdo tehdy vydal své věci a případně i motorku útočníkům s mačetou, nebyl aspoň zraněný.

Na výlet by podle mě bylo lepší jet s místním řidičem autem. Možná budou i nějaké nabídky místních CK na výlety minivanem v těch nejturističtějších místech. Hlavní atrakce ostrova je sopka Rinjani, ale ta je spíš na 2denní výlet s přespáním ve stanu na sopce (s místní CK). V rámci 1denního by se dalo navštívit jen úpatí sopky.

0 Citovat

Zagloba napsal(a):

Já byl v Indonésii v roce 2015 a jak na Bali, tak na Lomboku jsem měl půjčené auto (pokaždé na 3 dny) a se řízením a provozem jsem neměl žádný problém. Ani žádné nebezpečí jsem tam nezaznamenal. Nejsem plážový typ, takže s plážemi neporadím, ale jinak jsem si oba ostrovy bez problémů projel. Byl jsem i Gili Air, ale jen na jednodennín výletě.

Provoz na Bali, kde např. jezdí motorky v houfu těsně u sebe, ti neobvyklý nepřišel? Asi už jsi měl zkušenosti z jiných podobných zemí. Dopravní zácpy v Kutě a Ubudu byly taky dobré a vzpomínám si, jak řidič minivanu cestou z trajektu do Denpasaru předjížděl na víceproudé silnici fronty před semaforem pravým odbočovacím pruhem (jezdí se vlevo tj. jakoby u nás levým odbočovacím pruhem). 

Nebezpečí tehdy na Lomboku viz třeba tady: https://stabmag.com/news/lombok-...ts-strike/

https://www.tripadvisor.com/Show...ggara.html

0 Citovat

Tahle diskuse mi připomíná moji dcera. Jéé, tohle jsem ještě nikdy nedělala, to chci zkusit, to mi půjde.

3 Citovat

Takové prkotiny, Libore, zažiješ na silnicích i u nás, už vcelku běžně. :-)

1 Citovat

U nás jsem to ještě neviděl, ale jde jen o příklad. Mnoho řidičů a třeba i dětí na skútrech si jezdí, jak je napadne. Při předjíždění v těchto zemích třeba platí právo většího a skútr musí uhnout na kraj. To i u nás se jezdí i přes mnohé výstřelky mnohem civilizovaněji.

0 Citovat

Byl jsem na měsíčním výletě po Indonésii myslim  v roce 2006 nebo už 2004. Byl jsem na Jávě, Bali, Lomboku, Gilli Menu, Floresu, Komodu a Rince. Auto si nikdy nepůjčuju, krome Evropy s rodinou. Na výlety si najmeš auto s řidičem v ubytku, když máš rád pohodlí, nebo vezmeš  místni dopravu, nebo výlety přes CK či půjčiš motorku. Izolováním se v autě většinou nezažiješ ten wow efekt, jak se popisuje v jiném vláknu, který je často spojený právě s kontaktem s místnimi. Dát si drink na jinak pěkné pláži s milionem dalších tůristů ti to většinou neposkytne . Ale to jen můj názor. Kromě velkých měst a turisticky profláklých míst  je motorka v pohodě, pokud umíš řídit.Ale riziko je samozřejmě vždy (nejenom provoz, ale i psi, opice, ožralí turisti, policajti, atd). 

Bali byla brutální turistická žumpa už tehdy. Ale i tam najdeš klidnější místa. Lombok byl v roce 2006 naprosto bez turistů, kromě Rinjani, kde bylo tehdy odhaduji 60 turistů :-).  Na severu jsou černé pláže a tehdy tam měl Holanďan ubytko. Co jsem četl teď, je turismus už na Lomboku někde jinde. Gilis jsou pěkné ostrovy. Nevím ale kolik tam teď bývá turistů v sezoně. Asi ne málo a v sezoně bych tam nejel. Ale já moc turisty nemusím :-))). Osobně pokud bych se měl vratit, po příletu do Denpasaru bych hned  přestoupil na let na Flores. Z Labuanbaja můžeš dělat výlety na varany a spoustu ostrůvku včetně Mant a na severu je taky co vidět a kde se vykoupat.Už tehdy se tam daly půjčit motorky a Flores prozkoumat. Určitě tam nebude takový provoz jako na Bali. Nebo když už jsem se rozvášnil, doporučím ti Sumatru, kde jsem byl 3 týdny. To je velmi pestrý ostrov, co ti poskytne všechno od opic, přes jezero Toba, sopky ale i krasné ostrovy. Pestřejší dovolenou jako tam jsem nezažil. Možná Kolumbie byla ještě lepší, ale moře bylo daleko slabší.Ale jestli nemáš zkušenosti, klidně dej to co jsi vymyslel. Jen na Bali nezůstávej na jihu. Osobně mám v plánu pří příští návštěvě Indonésie Moluky, popřípadě Jihozápadní Sumatru.

Po dlouhé době jsem se rozepsal. Je to proto, že Indonésie za to stojí. Tak soráč.

1 Citovat

Vesměs souhlasím s niemandosem, ale tu Sumatru bych zrovna nedoporučil nováčkovi v cestování mimo Evropu, který hledá oddychovou dovolenou a chce trochu pojezdit (to je na poměry JV Asie trochu silná káva). Na pláže se tam musí spíš na nějaké ostrovy a i ty jsou spíš pro cestovatele. Flores se mi moc líbil, ale taky to není na ubytování v jednom místě (Labuan Bajo není zrovna krásná základna, i když 2denní výlet na lodi z něj za to určitě stojí a po zemi je to na další zajímavosti ostrova dost daleko po zatáčkovitých silnicích, kde stačí trochu štěrku a je veselo). Já jsem letěl do Maumere a pak jel ještě na východ, odkud jsem měl výlety a pak se postupně přesunoval busem či sdíleným taxi do Labuan Bajo s výlety cestou. Pro cestovatele je Flores ideální, ale na oddych u pláže s výlety raději ten Lombok.

O Molukách jsem se zrovna zmínil ve vláknu o wow efektu a ráji, ale to je třeba na déle než uvedený termín. JZ Sumatru myslíš letět do Padangu a pak na nějaké ostrovy?

0 Citovat

Byl jsem na Bali s rodinou ve 2015. Na skútr s malýma dětma jsem si netroufl, takže padla volba na půjčení auta. Když jsme se vymotali z Kuty, tak pak to bylo už v pohodě. Nepřišlo mi tam nějak složité řízení. Pravdou je , že mi nevadí řídit vlevo. Měli jsme problém jen jednou, kdy nás navigace poslala v noci do úzký slepé uličky. 

0 Citovat

Ano Libore. Letět do Padangu na Sumatře a tam nejen ostrovy. Ale jak píšeš. Pro začátečniky to moc není. I kdyz ten sever se v pohodě dá a mezi hlavními atrakcemi jezdí turistické minibusy. A na Tobě se dá na motorce v pohodě poznávat ostrov. Půjčoven tam je mraky. 

0