Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Taky furt ohrnuji nos nad C za 1500+ euro a čekám na třetinovou cenu. Už dlouho nic. To jsem zvědav, kdy zase bude nějaký dobrý error a zda jej stihnu včas zaregistrovat.

0 Citovat

Tak s třetinovou cenou bych už moc nepočítal. Možná se může urodit, ale pravděpodobnost je čím dál menší. Teď bude dobré vše pod 1 tis. Mně pořád drží ta BA z BUD do MIA. Za 780 eček koncem listopadu je to na dnešni dobu super a vlastně poslední error co byl, pokud mi něco neuniklo.

3 Citovat

Bohuzial, je to tak ako pisete, musime si zvyknut na novu dobu...kazdy, vratane aeroliniek, si dnes bude strazit kazdy cent. Ach, kde su tie ceny napriklad s katarcami, ked sme da sa povedat za ceny economy precestovali v biz kus sveta...asi sa uz nevratia, ale som rad, ze som to mohol zazit :)  

0 Citovat

Pokud mate proletane mile v Infinity Mileagelandu u Eva air (min.50% svych mili na pozadovany up), muzete k dosazeni sveho cile dokoupit mile s 45% bonusem do cca 20/4/2023. Jako mile ma Eva drahe jako cert (40USD/1k mil), takze i s bonusem stale drahe, ale uz ne jako cert. Up z Eco standard do C za 45k mili OW na trase Evropa-Asie (jen na trasach, na kterych ma dvoutridove dreamlinery, na trasach s 3 tridami - typicky operovano 777 - jsou pozadavky vyssi). Eco Up tarif se da upnout za 35k mili OW EUR-Asie. Bacha:  chtel jsem upnout sebe a spolucestujici do C za sve mile, ale nelze. Kazdy z cestujicich musi mit sve naletane mile (min.50% na pozadovany up) aby se dalo upnout.... 

1 Citovat

Zuzina napsal(a):

A nevíte, jak funguje upgrade u Turkish? Koukám, že je možný jen přes míle, nikde ale nevidím, zdali jde i dokoupit? V manage booking nevidím.. 

Mne to ponuka upgrade aj za peniaze, ale za upgrade letu Istanbul - Muscat to chce 400 USD za osobu :D

0 Citovat

Tedka bych se zase pro změnu chtěla zeptat na China Airlines? Máte někdo zkušenost s upgradem do business (mimo kupování mílí)? Přes manage booking nevidím.. Achjo, proč to není všude jasné a jednoduché typu kliknu na upgrade, doplatím tolik a tolik, nebo formou BIDu...

0 Citovat

Nechce se mi zakladat nove vlakno, prsknu to sem, sorry za dalsi z mych OT. Vsimli jste si, kolik z poslednich erroru bylo zariznuto (rozumej zruseno aerolinkou)? Asi je to opravdu tim, ze existuji mraky stranek jako je tato a dealy se kopiruji rychlosti svetla napric vsemi cestovatelskymi portaly zamerenymi mj. i na error fares. kazdy ma nastaveny nejaky newsfeed, plus odebira hromady email alertu atd, takze tech lidi jako ja jsou proste mraky a ty do oci bijici errory nakoupi radove asi tisice lidi a pokud se letenka da koupit i dalsi den po propaleni akce, sance na proleteni je miziva. Nektere dealy jsem mel i naklikany (vietnamska verze ANA trebas), ale po zhodnoceni sanci na prolet a pripadneho prcani s refundem (v tomto pripade pro nikoho zadne nebylo) jsem to ani neodpalil. Je nejaka cesta z teto situace? Za me hledat intenzivne sam a kdyz na neco pekneho narazim, hlavne to nikam nedavat, maximalne do male Whatsapp skupiny s podobne "postizenymi" lidmi jako jste vy.

7 Citovat

Nemůžu než souhlasit. Jako vždy 😀.Je to tak. Dřiv byly errory jen pro relativně “malou” skupinu lidí. Dnes se k tomu dostane opravdu kdejaký “ňouma”, díky sdílení informací na soc. sítích a podobných stránkách jako je tato. Je rozdíl,  když C nebo F koupí za pár tisíc v erroru pár set, možná malé tisíce lidí anebo desítky, stovky tisíc nebo ještě vic.  Pak jsou tu takoví, co nakoupí ne jednu, ale daleko víc letenek.  Já jim říkám hamouni. I tady máme pár takových. Takže shrnuto a podtrženo je to pro aerolinku velký zásek a tak to raději zruší. Za poslední 2 roky jsem koupil 5-6 letenek v erroru a vydržela jen  ta BA do USA, a to za cenu 19 tis není při cenách  letenek do USA az zase taková hitparáda a pro aerolinku zase tak velká ztráta, jako třeba ty letenky u ANA. 
Takže jak píše Bič, čím déle to drží, tím  menši šance, že se to proletí. Samozřejmě výjimky existují. O tom, že se na to aerolinky daleko víc zaměrily a podobných “akcí” je čím dál míň, nemluvě.

Dobře už prostě bylo.

7 Citovat

Navíc bych se nedivil, kdyby aerolinky investovaly do IT, aby měly živý monitoring neobvyklého chování prodejů.

2 Citovat

Já bych se při dnešních nákladech na analýzu anomálií spíš divil, kdyby ji neměly, v kontextu provozu aerolinky jsou to drobný.

1 Citovat

Tak nieco sa poslednu dobu objavilo, ale zase nie je to ziadna hitparada...

Turkish = z Krakova/Varsavy na Maledivy za cca 1050€...jednalo sa o zjavny EF, budem informovat ako sa k tomu turci postavili, znamy kupil z Krakova, zatial mu to drzi :)

Lufthansa = z Kosic ( KSC ) do Soulu ( ICN ) za 1250€ ( marec 2024 )...moc som sa v tom nehrabal ci je tam viac terminov. Dva prestupy v EU a potom z Frankfurtu do Soulu v B747-400

Qatar = Oslo ( OSL ) - Bangkok ( BKK ) - Rim ( FCO ) od 1380€...priebeh tohoto roka, treba sa pohrabat v terminoch, na trase DOH-BKK mozna A380 a hlavne vsetky styri segmenty v poriadnej biz,

Lufthansa = z Budapesti ( BUD ) do Santiaga ( SCL ) s prestupmi vo Frankfurte ( FRA ) a Bogote ( BOG ) za cca 1550€...terminy od augusta

 

 

6 Citovat

Já našel Budapešť až na Guam, něco přes 30K, ale co dělat dva týdny na tom pokakaném ostrově?

0 Citovat

Lufthansa = z Kosic ( KSC ) do Soulu ( ICN ) za 1250€ ( marec 2024 )...moc som sa v tom nehrabal ci je tam viac terminov. Dva prestupy v EU a potom z Frankfurtu do Soulu v B747-400

O Košicích nevím, ale z Budapešti jsou letenky do Seoulu v C s *A za stejnou cenu už dva roky po sobě. Taky jenom do začátku jara. 

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Já našel Budapešť až na Guam, něco přes 30K, ale co dělat dva týdny na tom pokakaném ostrově?

Z Guamu preletis jeste na Saipan a odtamtud dal na Tinian. Nebudes litovat. :)

0 Citovat

Stále platné, rychlý let BUD-GUM přes Tokyo za 44 tisíc se Swiss. Dost termínů v prosinci, i týdenní turnusy. Ideál na hopsání po Mariánských ostrovech.

0 Citovat

Nebo v únoru BUD-GRU s Lufthansou za 36 tisíc.

0 Citovat

V nasom okolo vyzera BUD ako najprijatelnejsia varianta na nejaku "normalnu" cenu za C class. Diky za upozornenie na ten ICN z BUD, to mi uplne vypadlo ze tam byvaju lepsie ceny...mimochodom za tu prijatelnu cenu tam vidim zopar letov uz od konca novembra. Inak vcera som prave pozeral kde vsade sa da do Juznej Ameriky a neviem preco mi GF ukazoval GRU od 2K €? ( teraz ked som sa v tom trosku viac preklikal uz vidim aj za 1,5K )

0 Citovat

Jakou máš délku letu? Krátké lety bývají drahé, zkus 8 dní.

0 Citovat

je tu nekdo, kdo se poradne vyzna ve vyhledavani v matrixu a rozumi tomu? uz delsi dobu hledam errory podle FT - uspesne, ale vzdy se hodi hlava navic. Mam treba 7 business class long haulu v 5* aerolinkach po svete za 900eur. Zajimalo by to nekoho? v SZ rad sdelim napovedu a kdyz se nekdo priblizi, rad se podelim. Ale urcite nechci uplne vsem spoilnout jeden z poslednich erroru co funguje :) 
mozna to zni blbe, ale uz me nebavi to hledat furt sam :D

4 Citovat

napsal jsem ti zprávu Fridgy

 

0 Citovat

Ma nekdo zkusenost s tim Guamem? Je tam co videt? Ta cena je velmi dobra, ale neni to Bora Bora a podle fotek mam smisene pocity. Diky

0 Citovat

Stihl někdo koupit ty Ománce do BKK? Mně to opravili před nosem. Sakra práce.

0 Citovat

niemandos_1 napsal(a):

Myslite, že to vydrží? S BA nemám  zkušenosti.

 

Feedback k akci Oneworld (letenky s BA/AA/AY z Prahy do USA z ledna 2023):

Letenky nebyly stornovány. Proletěno, byla to varianta BA/AA přes Londýn LHR. Evropská část BA, přes oceán a po USA AA.

BA business class po Evropě:

- málo místa na nohy (v podstatě jsou to sedačky jako v ekonomické třídě, prostřední sedadlo je prázdné)

- teplé jídlo (výběr z 2 jídel) + nápoje 

AA business class:

lety přes oceán: lůžková úprava sedadla, každá sedačka má přímý vstup na chodbu (sedačky 1-2-1), hlavní jídlo servírováno ve více chodech, látkové ubrusy, ochotná posádka

Velké plus: rezervace sedačky bez poplatku (na rozdíl od BA a AY), hlavní jídlo je možné objednat předem na webu AA).

lety v rámci USA: žádné jídlo, pouze nápoje. Velký prostor na nohy. AA nenabízí vstup do salónku na každém odletovém letišti v USA.

Na klíčových letištích (Chicago Hare, Dallas - Fort Worth) mnohem lepší salónky před odletem do Evropy (teplý bufet, sprchy).

 

Těm, co to koupili v této akci a ještě neletěli, přeji úžasné lety. A doufám, že se tato akce bude opakovat.

 

 

3 Citovat

Dík za detailní report.

Doufám, že i mílově (aviosově) to dopadlo zajímavě ...

0 Citovat

Taky by mě zajímalo, kolik ti to hodilo aviosů. Já uvažuju, jestli vůbec poletím. Mám tam změny a tudíž možnost zrušení. Chtěl jsem se posunout z MIA dál dá na jih, ale ceny nejsou nic moc. Nutnost nocovat v BUD a min. jednou spíš ale dvakrát v MIA plus přelet a jsem min. na 30 tis, což už není taková sláva. O času na cestě nemluvě. Myslím, že to mělo do MIA přes LHR a ORD hodit kolem 18 tis, pokud si dobře vzpomínám.  Na stránkách BA v rezervaci to nikde nevidím. A teď změnili k horšímu ty aviosy podle ceny letenky, tak nevim, jak to je. Pokud udělám změnu, jestli se mi aviosy budou počítat postaru, nebo ponovu :-)

0