Vlákno sdružující akční tarify letenek v business class či first class. .

Akční letenky v byznys třídě

Založil ve fóru Tipy na levné letenky

Když jsem měl neomezený PP, tak jsem zkusil víc salónků během dlouhého přestupu.

0 Citovat

S biz letenkou od Finnairu šly letos navštívit dva různé salónky v BUD, jeden salónek v HEL a jeden salónek v LAX.

Dokonce i jeden z těch budapešťských i po příletu. Netuším však, jestli to byla výjimka potvrzující pravidlo. (zdálo se, že na recepci byli nějací brigádníci).

V minulosti s biz letenkou od Lufthansy a Latamu třeba i čtyři salónky ve FRA, dva salónky v ZRH, atd.

Dále v MAD oba iberijské salónky Dalí a Velázquez.

0 Citovat

Samozřejmě, že to jde, výborný je na lounge hopping T3 na LHR, kde lze na C/F letenku či OW status navštívit BA, AA, Qantas a Cathay Pacific lounge, jsou i kousek od sebe😎

3 Citovat

Určitě jde u United. Vyzkoušeno v Newarku: 2x United club lounge, 1x United Polaris lounge

0 Citovat

Zrovna na T3 jsem si hodil i celodenní otočku z PRG jen kvůli salónkům a takového pracovního chillu :) Bohužel, BA už létá z PRG na T5.

Qantas super na snídaně (benedikt a smažené krevety) a odpoledne trávil v Cathay s nudlemi.

1 Citovat

Nechci se hadat s predsedou, ale z PRG i VIE to stale leta na T3. Posledni zkusenost ze vcerejska.

1 Citovat

Chvili fakt letali na T5. Ted uz zase T3.

2 Citovat

Error ktery velmi pravdepodobne nevydrzi. Helsinky/Tallin/Oslo - prakticky kamkoliv na svete jednosmerka v byznysu - napr Auckland 650liber, Bangkok 500 liber atd. Flexi letenka s moznosti storna bez poplatku, takze nighthawks si muzou hrat az dokud to nezariznou.

Jak se dostanete zpet zatim vubec nereste, prvni bookujte flexi tarif a az se usadi prach a letenky zustanou (sance tak 5%), tak potom reste. prvni kupovat a pak premyslet zde plati dvojnasob.

https://www.flyertalk.com/forum/...27-ow.html

2 Citovat

Nic neřeším, bookuju flexi tarif, prach se už usadil na vyluxované kreditce, a nejdřív za dva měsíce začnu přemýšlet. Díky za komplexní nápovědu, takhle hekticky jsem letenky kupoval naposledy někdy před covidem.

Je asi drzost napsat, že víc by se mi to hodilo směrem na západ, a s jinou aliancí, že? No nic, tak snad KLM pořád rozdává ty keramické domečky pasažérům v C.

Velký dík BB

0 Citovat

Booknuto, díky :)

@jokker stále domečky dávají 

0 Citovat

Taky jsem koupil, ale vzhledem k rozsahu chyby a že to drží už tak dlouho, tomu dávám 0,1%. Každopádně díky BB.

0 Citovat

Tak už to opravili

1 Citovat

Že by se teda objevila smršť příspěvků, tak to teda ne. No rezervace zatím drží, tak uvidíme v dalších dnech. Nemám zkušenosti s KLM a jejich rušením chyb, ale vzhledem k délce životnosti chyby a objemu destinací to opravdu moc reálně nevidím. O to víc bych byl příjemně překvapen, kdyby to vydrželo :-). Dávejte sem vědět, ti co do toho šli, pokud začnou posílat storna. Díky

0 Citovat

tak zase neprošlo to těmi mainstream fóry jako f4f nebo sf, takže ten objem rezervací by nemusel být tak ukrutný, a to i vzhledem k tomu, že chyba proběhla v noci evropského času. Každopádně GL, držím vám palce.

0 Citovat

To je fakt. Uvidíme

0 Citovat

Držme si pěsti a uvidíme :)

0 Citovat

Inak Amici kupujú aj takéto akcie z EU, keď sme leteli ten error Finnairu z Budapešti tak sme sa dali do reči s jedným Amikom, on ten error s Budapešti kúpil dokonca dva krát, potom letel zo Seattle v economy do Budapešti odtiaľ v Business do Seattle potom znova späť do Budapešti a v economy znova naspäť do Seattle... letel to takto dva krátna jar a na jeseň aby si udržal status, to by sa mi fakt nechcelo :D ale na svete máš rôznych blaznov takže verím, že aj toto kupovali Amici.... inak dneska ste to kam kupovali? Ja som mal naklikane IPC ale nakoniec som nekúpil...

0 Citovat

Já koupil obyčejný KUL z OSL za 12666 Kč (snad to "ďábělský číslo" přinese štěstí) na listopad příštího roku

0 Citovat

Tak statutáři jsou magoři, ale to je opravdu zvláštní sorta lidí. Jinak já koupil BKK. Bylo to za 14 tis. z Tallinu. Z Thajska si přeletím, kam se mi bude zrovna chtít, a zpátky to vezmu pak za aviosy taky v C, pokud bude nějaká rozumná nabídka. Koupil jsme to co nejpozději to šlo, takže na konec října. 

Uvidíme ale, jak to dopadne.

1 Citovat

Je to blázen volali děti!!! 

0 Citovat

správně, je třeba je dojit, dokud dávají:))

0 Citovat

No, tak mam 3 ow letenky, z toho 2 na stejny termin. Slo mi spis o moznost volby pro zenu, ktera v dobe erroru spala spankem spravedlivych. Takze v uplne nejvic nejlepsim pripade proletime 2x ow letenkyi Coz bych za dojeni neoznacil.

0 Citovat

Jistě že ne. Nenech so rozhodit :-). U těchto flexi letenek je fajn, že jich koupíš víc a co ti bude vyhovovat, pokud to vydrží, to proletíš.

0 Citovat

janicek napsal(a):

 s jedným Amikom, on ten error s Budapešti kúpil dokonca dva krát, potom letel zo Seattle v economy do Budapešti odtiaľ v Business do Seattle potom znova späť do Budapešti a v economy znova naspäť do Seattle... letel to takto dva krátna jar a na jeseň aby si udržal status, 

 

Tohle ale byl evidentně nějaký pacient, který utrácí vlastní čas a peníze v době, kdy věrnostní programy jsou prakticky k ničemu.

0 Citovat

Věrnostní programy jsou prakticky k ničemu - jo, jasně :)

Že je k ničemu si říkám pokaždé, když...

- lezu do lounge, nemusím řešit, kde platí která kreditka, a jeslti mi to náhdou nestrhne 30 €

- na letišti, kde je na security fronta na hodinu, projdu fast-trackem za pár minut.

- na letišti, kde je na checkinu fronta na hodinu, udělám checkin na business přepážce za pár minut a pokračuju dál

- lezu do letadla mezi prvními bez ohledu na to, kde mám sedačku, a mám spoustu místa v binech na příručák a nemusím stýt v řadě tydýtů, kterým trvá hodinu se usadit a další hodinu najít místo pro příručák, protože zrovna ten bin nad jejich sedačkou je plnej

- si kupuju letenku, a nemusím si kupovat odbavený zavazadlo, protože ho mám zadáčo, jako součást statusu.

- kupuju award letenku třeba do San Francisca a zaplatím za ní 2,5 tisíce ... a zbytek zaplatím mílema, který nalítám tak jako tak

 

.. Jojo, pán bude expert. To se pozná.

4