Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Jak to vypadá, když chci navštívit Vienna lounge a odlet mám z T3?

Je to možné, nebo je T3 odříznuto a musím na jiný salónek?

0 Citovat

Terminály jsou spojené, je možné mezi nimi víceméně volně přecházet.

Informace o terminálu (T1, T3) je tam důležitá z pohledu checkinu, každý má odbavení jinde. ale na airside jsou propojené a průchozí.

0 Citovat

Audit: vlezeš do T3 a svezeš se shuttlem do T1. Nebo můžeš pěšky kolem pásů, ale v chodbičce za nimi je rentgen. Jestli se mu dá vyhnout, rád bych to věděl. 🙂

0 Citovat

Hlásím se z BUD. Zdejší MasterCard salónek nově pro zahraniční karty včetně MC World Elite za 30 EUR.

0 Citovat

Amex Platinum furt gratis i s hostem;-)

0 Citovat

Tolik současné podmínky.


20230202-124123.jpg

0 Citovat

Skusal niekto vo VIE Mastercard World vydanou Revolutom?

0 Citovat

vídeň - při odletu dotaz, zda jestli mám více karet M WE, tak na další můžu vzít někoho dalšího - není problém (rakouská obsluha). letenku fyzicky jsme neukazovali - jen jsem řekl leteckou společnost, číslo letu a destinaci. při příletu jsem našel na tabuli nějaké číslo odletu a nahlásil ho (pro zdejší "kamenobijce" - nechte ostatní na pokoji...), a taky v pohodě... má angličtina je bída, tak jsem si říkal, že jestli bude "slovenská" obsluha, tak se zeptám, jestli je po tom příletu problém přijít do salonku... tak příště...

0 Citovat

Já jsem se minulý týden slovenské obsluhy ptal a řekla mi, že není problém přijít i po příletu :)

0 Citovat

Myslím tu není dedikované vlákno k hodnocení salónků, tedy píšu sem.

Již jednou jsem chválil Business Lounge v KIV, teď mně, co do nabídky hlavně chlastu, připadal ještě vymazlenější a v poměru velikost lounge/rozmanitost pití je absolutní TOP. Kromě běžného mezinárodního pití třeba 6 druhů místního Lumen Craft piva, 3 druhy sektu Cricova, 5 druhů divin (koňaku/brandy) a skvělá nabídka bílých a červených vín, kde bylo mj. Rosu de Purcari 2018. Jako tady bych si dovedl představit veselé odpoledne;-)


img-20230212-175957.jpg
img-20230212-180006.jpg
img-20230211-183432n.jpg

2 Citovat

Podařilo se vám někdy přes LoungeKey dostat kompenzaci/vstupy navíc?

Už potřetí v řadě se mi stalo, že salonek byl zavřenej (dočasně/trvale), i když podle LK mělo být otevřeno. Vlastní webovky lounge většinou nemají, aby to člověk sám překontroloval. Tím se pro mě stává LK takřka nepoužitelným, když se na to nedá spolehnout a málokde mají salonek na výběr. Vždy mi ale odpoví, že to jen na stránkách změní...

0 Citovat

Jako že kvůli zavřenýmu salonku by vam dal někdo další vstup? :-D 

Ve vší úctě - občas nestačím zírat, co jsme my češi ještě schopni vymyslet. Přitom by stačilo si Terms & Conditions loungekey přečíst.

3 Citovat

Mně se před pár lety podařilo vyreklamovat vstup do salonku tuším v Burgasu, když jsem napsal na Priority Pass (tehdy ČSOB Premium měla PP), že nebylo k dispozici teplé jídlo, které inzerovali v aplikaci a podložil to pár smutnými fotografiemi prázdných stolů. Obratem vstup refundovali.

Že bych dostal vstup navíc, protože jsem se do salonku nedostal, tak to jsem nezkoušel.

2 Citovat

Ono to zní asi blbě chtít ty vstupy navíc, ale k čemu mi ta jejich služba je, když přijdu na letiště a ty jejich salonky jsou vždy zavřené, i když ostatní jedou? Jakoby nestačilo, že na spoustě letišť má LK ty nejhorší salonky, kde se o jídlu nedá ani mluvit. Jako například parodie na salonek YotelAir na CDG. Já si jak blbec plánuju dřívejší příchod na letiště dle dat v jejich aplikaci, abych pak 3-4 hodiny seděl před zavřeným salonkem. Já tam tedy prostor na "kompenzaci" vidím. 

3 Citovat

Jo, to abys potom mohl víckrát čekat před zavřeným salónkem 😄

3 Citovat

Asi žiju v jiném , sluníčkovém světě, ale fakt si myslíte, že za cenu 0 vám někdo dá First Class lounge od Lufthansy? Chtělo by to trošku soudnosti. Maj ty salonky, které jdou koupit a to ještě za normální cenu. A to jsou občas holt ty horší salonky. 

Těžko vám někdo může dat vstup zadarmo za něco, co jste ani nečerpal. Něco jiného by bylo, kdybyste vstup vyčerpal a salonek neměl jídlo vůbec (apod.). Ale takhle? Prominte, ale... to je fakt směšné.

1 Citovat

Asi je si taky potřeba uvědomit, že to nejsou salonky, které by Loungekey vlastnilo. Salonky vlastní různí provozovatelé a ti si pak sepisují smlouvu s LK, že tam budou brát jejich klienty. Ceník vstupu LK je jestl ise nepletu pořád 29,04 euro včetně DPH. Něco z toho si nechá za zprostředkování LK a zbytek jde tomu salonku. Na mastnej nájem, na personál, na občerstvení... Proto není vhodné čekat zázraky..

1 Citovat

Pavel Krcho napsal(a):

Jako že kvůli zavřenýmu salonku by vam dal někdo další vstup? :-D 

Ve vší úctě - občas nestačím zírat, co jsme my češi ještě schopni vymyslet. Přitom by stačilo si Terms & Conditions loungekey přečíst.

Ve vší úctě bych doporučil řádně přečíst příspěvek na který je reakce. Áčko píše"Už potřetí v řadě se mi stalo, že salonek byl zavřenej (dočasně/trvale), i když podle LK mělo být otevřeno." Takže o kompenzaci se uvažuje ne pro vlastní uzavření salonku, ale pro špatnou informaci o vlastním předmětu podnikání LK. A i když T*C možná vylučují právní odpovědnost za své chybné informace na jejich webu, odškodnění ze slušnosti za vlastní nedbalost vyloučeno není a mělo by být požadováno.

Pavel Krcho -"Asi žiju v jiném , sluníčkovém světě, ale fakt si myslíte, že za cenu 0 vám někdo dá First Class lounge od Lufthansy?" Ještě by chtělo vysvětlit  tu cenu 0, protože i vstupy, které jsou součástí benefitních programů rozhodně nemají cenu 0. 

3 Citovat

Opravdu, a to se opravdu snažím, nevidím žádný důvod k tomu, že by měl za zavřený salonek kdokoli dostat nějakou kompenzaci. Vždyť za něj nezaplatil, nikde není jeho dostupnost garantována. To je, jako kdybych přišel do nákupáku a proto, že támhle obchod s hadříkama je zavřený, bych se tam začal na recepci dožadovat kompenzace za zavřený obchod. Věřím, že v kontextu této analogie vám přijde tahle kompenzační myšlenka opravdu absurdní.

K té ceně 0 - co je na ní nepochopitelného? Pro mě jako koncového uživatele jsou ty čtyři vstupy za čistou 0 - účet, ke kterému je kreditka s LK, je za čistou nulu, kreditka jako taková je taky bezpoplatková. To, že za mě ten vstup platí banka, je mi jako koncovému uživateli tak nějak šumák.

0 Citovat

Mám dvě kreditky (každou od jiné banky) se vstupem do salonku T1 zdarma. Myslíte, že je šance, pokud narazím na recepci Mastercard salonku na někoho ochotného, aby na moji kreditku pustili spolucestujícího? 

0 Citovat

Tak třeba když poletím s dítětem, který obvykle tak nějak nemívají prémiové bankovní produkty s patřičnými kreditkami, tak mi to jako sockování nepřijde, že bych se zeptala, jestli na tu druhou kreditku tam se mnou pustí dítě zdarma. 

0 Citovat

@Ala: děti do 3 let v doprovodu dospělého mají na T1 vstup zdarma, to se dá vygooglit za 2 vteřiny https://www.prg.aero/mastercard-lounge. A za zeptání samozřejmě nic nedá u starších dětí. Ale ta snaha dostat do salonku na svoji druhou kartu někoho jiného mi obecně připadá poněkud ... zbytečná?

Když budete mít slevové kupony na své jméno, taky budete zkoušet uplatnit je pro někoho jiného? Nebo slevu na parkování na svou SPZ budete zkoušet uplatnit pro kamaráda?

2 Citovat

@divan: Ono taky ale existujou i děti starší než 3 roky a pro získání této informace ani není potřeba gůglit.

1 Citovat

jj, a od čtyř let pak u bank běžně žádají o premiové kreditky, že? ;)

mně teda dotaz na použití druhé karty pro hosta nepřijde nic nepatřičného, spíš bych se pozastavoval, že na cestujlevně někdo moralizuje ostatní za pouhý dotaz, nazývá to sockováním mi přijde nevhodné.

odpověď u PRG bohužel nevím, asi záleží na obsluze.


Ve VIE používám běžně, tam zpravidla není problém vzít na druhou kartu kohokoliv.

2 Citovat

Beru zpět to co jsem psal - četl jsem, četl jsem, a z nějakého nepochopitelného důvodu jsem to přečetl jako "když narazím na jiného  člověka s kreditkou, aby vzal na svou kreditku mý spolucestující" :-D 

No, je skoro pátek, a člověk už blbne.

0