Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Já nevím pane Krcho, proč sem vůbec chodíte. Tady jste na Cestujlevně. Jste zřejmě nejchytřejší na světě. Aspoň podle vašich příspěvků to tak vypadá. Vy jste prostě všeználek ;-). Někteří moji kamarádi by vás ale nazvali volem. 

Co se dotazu týče, tak se mi opakovně ve Vídni stalo, že obsluha sama nabídla, že já můžu jít na kreditku a můj doprovod na LK. Takže za optání nic nedáš ani v Praze. Není na tom vůbec nic divného ani trapného se zeptat, obzvlaště když jdete s dítětem. Když to nevyjde, tak vždy můžete za dítě zaplatit. Banky určitě nebudou kvůli tomu krachovat, vzhledem k jejich miliardovým ziskům každoročně.

 

 

1 Citovat

Jinak k tématu: záleží to hodně na obsluze. V BTS se mi stalo že 2 hosté zdarma na moji MCWE bez problému, jindy hosté vůbec, jindy pro změnu hosté jen na LK...

0 Citovat

to Ala: A co je divného na tom, že když vstupují do salonku 2 osoby, tak chce salonek 2 vstupy? Aerolince se taky platí 2 letenky.

 

niemandos: Držitel zdarma a host na LK, tak to banky dokonce ofiko doporučují. Pokud není LK, tak rovnou zmiňují cenu, kterou to bude stát případné hosty.

0 Citovat

@Standa009: Já jsem nepsala nic o tom, že by na tom bylo něco divného, psala jsem jen, že mi nepřipadá jako trapné ultrasockování zeptat se, jestli na moje 2 prémiové karty můžu s sebou vzít druhou osobu zdarma. Tak totiž zněl původní dotaz, o kterém se tady diskutuje. A jak je vidět ze zkušeností ostatních, tak někde to běžně jde.

0 Citovat

Tvl to je fakt tragická dnešní doba. Člověk kamkoliv položí dotaz a dostane milion nevyžádaných rad, jak správně žít život a co dělat nebo nedělat. I bez znalosti jakýchkoliv okolností. Přitom stačí jen mlčet, když k tématu nic konkrétního nemám.

8 Citovat

Alo, možná že to není ultrasockování, ale sockování to prostě je. A neříkám, že bych to sám nezkusil. Ale prostě je fakt, že z určitých obchodních důvodů to karetní asociace (bavíme-li se o vyžitý výhod MC WE) nabízí pouze pro držitele. To, že to prochází je úplně jiná věc.. A zisky karetních asociací/bank jsou v tomto případě úplně irelevantní.

1 Citovat

Lina huba, hole nestesti. Mam na sve jmeno neomezene PP s hostem zdarma, neomezenky LK a 4 vstupy rocne na DP. Tak v 50% pripadu neni problem protahnout extra hosta na nekterou z karet na me jmeno, v 50% pripadu nelze, protoze karta musi byt na identicke jmeno jako je na boarding pass (coz je oficialni politika a tedy spravne)

1 Citovat

@Láďa_1 - už jsem to tady psal v jiném vlákně, minulý týden mě v Praze na T1 pustili do salonku se spolucestující na mé dvě karty ke dvěma účtům (kreditka MWE a debetní MC Business). Bez použití Lounge Key. Pan chtěl vidět jen můj boarding pass, nic dalšího neřešil.

2 Citovat

ja som normalne pozical manzelke kreditku a v takej Bratislave sla zena na svoju MC World a jej kamoska na moju. Zase staci sa len spytat. 

1 Citovat

Aspire Lounge (No.26) - Schiphol Amsterdam v tomto týdnu cca od 19.00h.


screenshot-20230310-215637-gallery.jpg
screenshot-20230310-220620-gallery.jpg
screenshot-20230310-220659-gallery.jpg
screenshot-20230310-220802-gallery.jpg
screenshot-20230310-220900-gallery.jpg
screenshot-20230310-220829-gallery.jpg

0 Citovat

On ten salonek od banky za kazdy vstup dostava neco zaplaceno. Takze v principu podle me vetsinou radi vyhovi a nechaji Vas pouzit dve karty na jedno jmeno a pusti dva lidi. Zkousel jsem ve Vidni, karta od Erste a druha od RB.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Hlásím se z BUD. Zdejší MasterCard salónek nově pro zahraniční karty včetně MC World Elite za 30 EUR.

Na BUD otevírají novou MC lounge!

Podmínky se pro české a slovenské držitele MC World Elite nemění: 😉

💳The premium lounge is available to those with World Elite, Platinum, Business Platinum and Gold Mastercard cards issued in Hungary, as well as internationally issued World Elite and Black Mastercard cards.

4 Citovat

A je nový, nebo jen zrenovovaný původní?

0 Citovat

Máš pravdu, jedná se o pěkně renovovanou MC lounge v původních prostorech. V těch starých prostorech (s palačinkovačem) jsem byl naposledy v půlce srpna 2022, tak si asi kluci uherští mákli, aby ji tak vytunnili.

Dodatečně jsem zjistil, že pro nemaďarské karty MC World Elite je vstup dle facebooku Budapest Airport stále možný (není jasné jestli s nebo bez poplatku), ale dle webu jen za poplatek. Tedy dost zmatek. Asi další osobní zkušenost bude potřeba ...

https://www.bud.hu/en/passengers...ard_lounge

(pokud tedy nelimitovaná lounge v BUD odpadne, aspoň přibyly dvě nelimitované lounges v GRU) 🙂

0 Citovat

Byl už jste někdo v tom novém FastTrack Lounge salonku na pražském letišti? Jestli je tam jídlo a pití stejné jako v Erste salonku nebo lepší/horší?

0 Citovat

Dnes Vídeň letiště - vstup do Vienna lounge na obyč kreditku World pro mě zdarma, doprovod - dcera 17 let - 29e ...počítala jsem 35e, takže za mě dobrý 👍

1 Citovat

matt_1 napsal(a):

Byl už jste někdo v tom novém FastTrack Lounge salonku na pražském letišti? Jestli je tam jídlo a pití stejné jako v Erste salonku nebo lepší/horší?

Přímou zkušenost nemám, ale dle fotek po předělání z raiff. salónku to bude zřejmě dost podobné. Chodil jsem tam, když to byl raiff. salonek a byly tam jen dílčí rozdíly v sortimentu jak jídla, tak i pití. 

0 Citovat

matt_1 napsal(a):

Byl už jste někdo v tom novém FastTrack Lounge salonku na pražském letišti? Jestli je tam jídlo a pití stejné jako v Erste salonku nebo lepší/horší?

byl jsem tam v pátek ráno. K dispozici: polévka, vařené vejce, pečivo, pomazánky, šunky, sýry, zelenina, bramburky a pod., pivo, víno, tvrdý alkohol, džusy, limonády. Řekl bych o trosku horší než Erste salonek. 

0 Citovat

Ahoj, byli jste někdo v poslední době v salonku na Stanstedu? Jaká je nabídka? Přemýšlím, zda využít lounge key...

0 Citovat

já tam občas chodím, bývá tam vždycky pár teplých jídel, kvalita tak lehce horší střed, ale dá se (typicky nějaké těstoviny s boloňskou, míchaný vajíčka, nějaká brokolice, pár polívek..), pak nějaké věci na snídaně, trochu ovoce.

Alko jen za barem, sice zdarma, ale o každé nalití si musíte říkat a všude tam mají hromadu cedulí jak je pití do letadla rizikové a tak vůbec se to snaží asi dost omezovat..

Kafe a nějaké nealko v pohodě, standard.

Většina míst jsou stolky jako v kavárně, vzadu a po stránách pár pohovek.

Většinou bývá celkem plno, občas i tak plno, že lidi na LK/PP neberou.

 

0 Citovat

Na Stanstedu je lounge celkem dobrá a rozhodně za volný vstup LK/PP stojí. Obzvlášť k cenám a přeplněnosti letiště v hlavní hale. Bohužel bývá dost plná a první kdo mají omezen vstup jsou právě LK/PP. Navíc mají možnost i rezervace přes web, ale jen pro platící. To samozřejmě LK/PP ještě více omezuje. Pokud někdo kvůli toho uvažuje odjezd na letiště dříve, tak by si to měl rozmyslet.

0 Citovat

TEd jsem mrkl na vstupy - lk a ani pp neumoznuji rezervaci vstupu dopredu, dp jo.


screenshot-20230324-211121-dragonpass-premier.jpg

0 Citovat

Bič boží je vyžene !

0 Citovat

Myslíš to co já?!?!?

0 Citovat

elentravel napsal(a):

Ahoj, byli jste někdo v poslední době v salonku na Stanstedu? Jaká je nabídka? Přemýšlím, zda využít lounge key...

 

Byl jsem v salonku teď ve čtvrtek asi 4 hodinky. K snidani klasická tepla britská verze: vejce, slanina, fazole, parky, grilované rajče. Nápoje cokoliv za barem plus dzusy samoobsluha, dva saláty a prefabrikaty croissant, buchty, ovoce. K obědu tři teplé jídla brambory s mletým masem, těstoviny penne, zapečená brokolice plus co dům dál v tom, nějaká polevka. Snídaně byla stále dostupná i po 13:00. Horší je to s obsazenosti cca 80% stolu bylo rezervovano na určite hodiny  a jednotlivé návštěvníky sama recepční usazuje a bylo vidět, že neví kde. Zadní cca 35% část celého salonku je vyhrazena extra pro Emirates, seděl jsem tam asi hodinku, než jsem byl taktně přemístěn kvůli úklidu. Výhoda této části mají zásuvky i USB u každého místa a byla po celou dobu zcela prázdná. Jak už zaznělo před příchodem všude informace na panelech o LL omezení v případě plně obsazenosti salonku. Globálně velice spokojený, jídlo, wifi, v danou dobu byla obsazenost okolo 90 %. Minus záchody mimo salonek o patro výše.

0