Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Tak ja uz vim mozna? Je to novej ucet a ja s ni jeste neplatila. Treba je to tim? Ikdyz aktivovana je, tak to je asi blbost ze. No nevim teda. Pani mi to ukazovala, ze tam proste nic neni :/

0 Citovat

To je Visa ze spořitelny nebo z jaké banky?

0 Citovat

Ceska Sportlena mivala drive fast track security na Ruzyni pro drzitele jejich premiovych kreditek, ale pred nejakou dobou to myslim zrusili

0 Citovat

Ahoj, hlásím zkušenost ze Skylounge, že na Visa Infinite od ČSOB jsem mohl vzít dceru zdarma(viz nově ty 2 vstupy zdarma). Já šel normálně na World Elite.

0 Citovat

@Ketsirkova : ano, musí se jednou kartou fyzicky zaplatit, nebo vybrat peníze.

1 Citovat

Díky moc. Vyzkouším cestou zpátky. Každopádně pro ostatní informace, že na to vzali v pohodě hosta :)

Rovnou se zeptám, nevíte jaký je salonek na Tenerife? Stojí za vyčerpá ní vstupůů?;)

0 Citovat

Jídlo chuťově nic moc, ale je to tam příjemné, mají také venkovní terasu, slušný výběr pití.

1 Citovat

To byl povestny hrebicek trefeny na hlavicku :)

4 Citovat

Mě salonky nezajímají, ale myslím, že většina z těch, co tu o tom stále diskutuje, to má jako nějakou hru (karty, šachy, monopoly). I s takovými hrami je spojený stres, který se jinému může zdát zbytečný. A těm, co hodně pijí alkohol, se salónky vyplatí ještě víc.

1 Citovat

Tak nase deti se tesi do salonku😀, nevidim v tom nic stresujiciho, naopak, lepsi nez sedet v hale.

6 Citovat

Tak salonek opravdu neni stresujici :))) ale ty manevry kolem toho, jestli mi bude stacit sest kreditek…

hassle free cestovani si predstavuju jinak.

2 Citovat

Tady je někdo  blbý jak tágo.

3 Citovat

Alkohol piju zásadně jen v salonku nebo v letadle abych přežila - prospala let.  Jinak mi nechutná.

0 Citovat

Není mi jasné, proč někdo, koho salonky nebaví, potřebuje řešit ty, kteří tam zajdou rádi. 😆

12 Citovat

Když to jde, zajdu si raději do salonku na kafe, jídlo a 2 deci vína místo toho, abych seděl hodinu u gatu. Je na tom něco špatně? 

P.S. víno si tam neliju do PET a svačinu si neodnáším v kapse...

 

7 Citovat

@divan: Nechci se zastávat zbytečného rejpání Běty, které do tohoto vlákna nepatří, ale když se takto ptáš, nad takovýmto pohodovým přístupem k salónkům se nepozastavovala (ani nikdo jiný). Někomu se prostě nevyplatí kvůli troše jídla a pití zdarma několikrát za rok řešit, na jakou kartu koho vezmou, zařizovat si takovou kartu a třeba i převádět peníze mezi svými účty kvůli splnění limitu a mnoho dalších otázek, co se tu dokola diskutuje. A někdo to má jako zábavu, nebere to jako stres a vyplatí se mu to víc než jiným kvůli častému cestování a větší konzumaci alkoholu.

3 Citovat

Běta napsal(a):

@Libor

tak pokud by to bylo, jak říkáte, jako šachy, tak tam vlezou a zase jdou pryč. Ale mám trochu pocit, že většině jde o to, se tam najíst a dát si alkohol zadarmo. Děti se tam asi taky těší na jídlo nebo tam rozdávají knihy zadarmo? Tady se mluví hlavně o tom ,co a v  jakou dobu se dá sníst a vypít a občas co také odnést do letadla.

Šachy jsou asi o něčem jiném.

Naopak. V salonku ty pravý šachy teprve začínaj. Jenom místo králem a střelcem hejbeš lahvema a žrádlem, dáš šach-mat a jdeš se proletět (nebo na autobus domů).

 

0 Citovat

Rozhodne kvuli tomu nejedu driv na letiste, nebo nehledam delsi prestupy a nevybiram banky. Ale kdyz uz ten delsi prestup je v dane cenove kategorii letenky nutny, tak ten Loungekey pouziju, kdyz uz ho ke karte od ruznych bank mam. Proc se zdarma nenajist, nedat si pivko a nesednout si do kresla. Jako kurak ocenim i mene obsazenou kurarnu, pokud ji dany salonek nabizi.

Stava se to ale malokdy, zatim 2x za zivot a proletal jsem toho vcelku dost

0 Citovat

Mam MCWE, na kterou můžu do některých salonků. Mám 4 vstupy LK pro hosty. Tak to využívám. Neobíhám banky, nezakládám další účty atd. abych měl o pár LK vstupů víc. Na to nemám čas ani potřebu to dělat.

Zkrátka zajít si do salonku, pokud to mám v ceně karty, je příjemný bonus. A rád ho využívám. 

4 Citovat

Nemá smysl to vůbec řešit. Někdo, kdo v salonku nikdy nebyl, může těžko posoudit, o čem to je. Salonek není jen o jídle a pití. Je to  místo, kde se můžeš pohodlně usadit, můžeš tam pracovat a v klidu a pohodě čekat na boarding. Nemusíš sedět na plastové židličce u přeplněného gatu. Salonek je skvělý právě proti stresu, protože můžeš v klidu přijet na letiště dřív, aniž bys pak musel být nasraný, že musíš čekat dlouho na letadlo. Takže ti odpadne i stres z toho, že jedeš na poslední chvili a něco se pokazí.

To, že se tu najdou takoví, co to chtějí vytěžit na maximum, nebo se tam chodí ožrat, na tom fakt nic nemění

10 Citovat

Já prakticky bez toho chlastu nejsem vůbec schopná fungovat, natož někam letět.

9 Citovat

To je individuální problém některých jedinců 😂😂. Já třeba létání moc nemusím, takže dát  si něco na odvahu v salonku nepokládám za nic špatného. Jen tu míru je třeba uhlídat 😉.

1 Citovat

@divan: Jenže tu MCWE asi není snadné získat pro každého. Fio a RB ji asi nenabízí, takže bych si musel zakládat účet v další bance a nejspíš nějaký prémiový, u kterého bych musel splňovat podmínky, což by vyžadovalo buď nějaké investice nebo opakované přesuny peněz mezi účty. Pokud ji máš bez velké snahy, tak ok, ale nemůžeš to považovat za normu.

@niemandos: Toto se tu ale v poslední době opakovaně zpochybňovalo, když lidi psali, že salónky bývají přeplněné (kromě Pobaltí), čeká se někdy i na vstup, zhoršila se nabídka jídla atd. Nesedím u přeplněného gatu, ale poblíž v poloprázdném a na svůj odletový jdu až rovnou do fronty.

2 Citovat

Nepovažuji nic za normu. Píšu jen proč a jak využívám vstupy do salonků.

1 Citovat

Pokud se lidi ptají jaká karta je nejvýhodnější, zřejmě je to proto, že o nějaké uvažují a proto mi přijde normální se předem informovat o výhodách také pro cestování, než si nějakou pořídí. Ne každý je tu s příjmem takovým, že může mít k účtu kartu, která je pro volný vstup do salonků vhodná a navíc s xy volných vstupů, ale i ti, co díky této diskuzi mohu zjistit, že výhodu mají aniž by to věděli, co je na tom špatného ? .. pak chápu, že pro některé  cestovatele může být debata výše nepochopitelná.

Já sama jsem sem kdysi šla pro radu před pořízením kreditky, nakonec díky ochotě odpovídat i méně zkušeným, mám " jen obyčejnou " World od KB, kterou si finančně mohu dovolit, nic za ní neplatím, nemusím mít příjem 50k, stačí mi na půjčení auta a ve Vídni odkud lítám na ni mohu do salonku zdarma .. a ano, kdykoliv mi to časově vyjde, tak tam zajdu před odletem a klidně i po příletu, najíst a napít se, protože když už tu výhodu mám, ráda ji využiju a kdyby mi líp navazovaly spoje z Brna, tak tam budu třeba i dýl, protože nelítám x krát do měsíce, ale párkrát do roka a pořád je pro mě cestování něco výjimečného a vážím si každé cesty a chci si ji užít už odchodem z domovních dveří .. a jo, klidně si dám 4 deci vína ráno před odletem o půl 7 a je mi úplně jedno, co si kdo myslí :-) 

PS : a ne, vodu ani jídlo s sebou si odtam neodnáším

9