Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Ověřeno je to prosím ve Sky nebo Vienna lounge ve Vídni?

0 Citovat

Ověřeno ve Vienna lounge, na recepci byla česky mluvící obsluha :-)

Odlet z terminálu 1 se Saudií...

0 Citovat

Jako,že kdyby tam nebyla, že bys to neověřil 😃. Jinak sympatická slečna s brylemi, co se hlásila k tomu, že je od nás, tam byla i včera. 

0 Citovat

Já můžu potvrdit Sky lounge, bral jsem na Visu dceru už v listopadu. 

0 Citovat

Sedím zrovna ve fast track salónku na T2 na Ruzyni a jsem tu úplně sám, jediný host. I personál vypadal, že jsem je svým příchodem překvapil. Podle stavu bufetu tu už asi dlouho nikdo nebyl: řízečky jak sušenky a šunka notně okoralá. Doufám, že aspoň ta spešl security bude fungovat.

1 Citovat

mxp: Ve Fast Track salonku na T2 jsem byla s kamarádkou v říjnu, ráno asi v 8.00 a po celou dobu jsme tam také byly úplně samy. Security proběhla velice rychle. 

0 Citovat

Tak dle Visa stránek jsou ty dva vstupy do konce roku 2024 - https://www.visa.cz/cs_cz/visa-o...%9B/156250

0 Citovat

Přelévat či nepřelévat, to je oč tu běží.

2 Citovat

V případě vstupu do salonku na Lounge Key si doporučuji vyžádat potvrzení. Takto se nám stalo (malý salonek mimo EU), že odečetli tři vstupy místo dvou... Celkem dobrý podvod.

0 Citovat

Po dnešním rozhovoru s privátním bankéřem ČSOB se údajně v bance diskutuje o zpřísnění podmínek pro vedení prémiového účtu. Vadí jim "spící účty", kdy si někdo nechá odněkud na účet jen přeposlat 50 kkč a druhý den jdou peníze pryč. Nic konkrétního jsem z něj ale nedostal, pouze to, že k tomu má dojít v prvním či druhém kvartále 2024. Počet vstupů na Lounge Key zůstává nezměněn. Jen již údajně nepůjde brát s sebou doprovod na World Elite kartu do Mastercard salónků, o této možnosti jsem tedy ani nevěděl a nejsem si vůbec jistý, že to dosud šlo.

2 Citovat

martin-K napsal(a):

V případě vstupu do salonku na Lounge Key si doporučuji vyžádat potvrzení. Takto se nám stalo (malý salonek mimo EU), že odečetli tři vstupy místo dvou... Celkem dobrý podvod.

Stalo se mi to v Londýně, napsal jsem email na LoungeKey, popsal jsem místo, datum, čas, a co se na recepci stalo..... Vrátili mi 1 vstup zpět. Nešel vidět v aplikaci, ale fungoval pak přes čárový kód v appce.

0 Citovat

Vlastimil:

Jen pozor na pojem "privatni banker". Privatni banker je v CSOB pro klienty 10mio+

0 Citovat

@Standa 009 - jj, na vizitce má "Premium bankéř"...na podzim mi tvrdil, ze se jedná o možném navýšení počtu vstupu na LK, k tomu evidentně nedojde. To byl vlastně důvod, proč jsem mu volal.

0 Citovat

Čaute,

předem se omlouvám, že asi vytahuju něco, co už se tu řešilo, ale trochu se v těch produktech bank ztrácím, a některé už ani nejsou aktuální.

 

Mám aktuálně ČSOB premium. Je u nějaké další banky podobný produkt, který bych si k tomu založil (4 LK přestávají na rok stačit :( ) abych si počet vstupů rozšířil? 

Ideálně s podobnými podmínkami jako ČSOB (protočit 50k/mesicne- to co má KB už je moc).

 

Nebo případně lze v rámci EU založit i u nějaké banky v jiné zemi a využívat výhody? 

Diky za rady ✌️

1 Citovat

Erste premier 

1 Citovat

Z dotazu (resp. zminky o protaceni) soudim, ze tazatel je protacec. V tom pripade Erste moc vhodna neni (erste celkem aktivne protacece uloncuje, navic podminky jsou podstatne vyssi, nez v CSOB - 70 tisic a k tomu asi 200 000 na uctech nebo dalsich peoduktech…)

0 Citovat

Erste investici nad 250 000,- = stačí spořicí účet (4%).

0 Citovat

@Audit to se nevyplatí. Rozdíl oproti dostupné Max bance při 250k je za rok cca 4,5k na úrocích, jestli dobře počítám, což je částka, za kterou tu cali nabízí neomezený PP. 

1 Citovat

Hlavně tříletý s hostem😜

0 Citovat

Ten sa ešte stále dá kúpiť? 😊

1 Citovat

To platí jenom při vysoké úrokové sazbě.

Úroky teď půjdou prudce dolu. 

J&T nabízí na TV na 2 roky 6,2. 

Končí se hojnost na spořicich účtech. Začíná deflace.

0 Citovat

Rozdíly v úrocích mezi bankami byly i v období nízké inflace, i když možná nižší než dnes. 

Začíná dezinflace. Deflace je zatím v Evropě snad jen v Belgii. U nás v blízké době nehrozí, dokud budou vysoké ceny energií a nízká nezaměstnanost.

1 Citovat

V Erste to nemusí být jen úspory nebo investice. Může to být i úvěr nebo hypotéka od kohokoli ze skupiny České spořitelny. Nebo třeba stavebko, úvěr nebo úspory. 

0 Citovat

Jestli "4 LK přestávají na rok stačit :(" nebylo by ze všeho nejjednodušší si ty chybějící nízké jednotky vstupů (víc v dalších bankách stejně nebude) prostě ... zaplatit? Ale chápu, že to může být i sport, pokrýt to bez plateb, podobně jako protáčení peněz v bance kvůli těm prvním čtyřem LK.

1 Citovat

Ruku na srdce - spousta salonku za tech 7 stovek fakt nestojí :) Takže ta snaha se placení vyhnout zas logiku dává … 

10