Piazza del Duomo

AeroItalia zahájí lety z Prahy do Florencie

1 komentář
2022-12-15T13:40:29+01:00

Půl roku stará italská aerolinka AeroItalia dnes spustila prodej na několika nových linkách, mezi nimiž nechybí ani Praha. Létat se začne od března 2023 s poměrně přívětivým letovým řádem.

Letový řád

AeroItalia bude na trase Praha – Florencie létat 3x týdně, a to vždy v pondělí, středu a pátek. Linku tak můžete využít na ideální prodloužené víkendy nebo i týdenní toulání po Toskánsku.

  • Praha – Florencie: odlet 20:00, přílet 22:05
  • Florencie – Praha: odlet 17:15, přílet 19:20

Na trase dříve létala aerolinka Vueling, která však sezónní linku loni zrušila. Spoj AeroItalia tak bude konkurovat Ryanairu, který létá z Prahy do blízké Pisy.

První let proběhne 27.3.

Ceny letenek

Zaváděcí ceny nyní zakoupíte na všechny termíny za 89,99 EUR jednosměrně, což opravdu není žádná extra nabídka. Vzhledem k tomu, že AeroItalia je nová aerolinka, neumíme vůbec predikovat, zda a jak často se budou objevovat akce. Letenky jsou již dostupné na webu společnosti aeroitalia.com.

Pokud byste ale například do Florencie rádi vyrazili na Velikonoce, cenu zpáteční letenky za 180 EUR bychom už označili za solidní.

Podíváme-li se ale už na jiné mezinárodní linky AeroItalie, které vedou třeba do Bukurešti, narazíme i na ceny okolo 25 EUR jednosměrně. A to už by hravě konkurovalo i stále zdražujícím cenám Ryanairu na trase Praha – Pisa.

Ceny letenek budeme sledovat a o případných akcích neprodleně informovat.

naposledy aktualizováno 15. 12. 2022

1 komentář

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.