Havajské ostrovy se oficiálně otevírají jako zbytek USA

4 komentáře
2021-11-07T09:43:03+01:00

Spojené státy americké se mezinárodním turistům ze všech zemí otevírají 8.11.2021. Když však byla tato skutečnost oznámena, šířily se zvěsti a panovaly obavy, že Havajské ostrovy, jeden ze států USA, budou mít jiné podmínky a cestování na Havaj tak bude složitější. Dle oficiálního vyjádření havajské vlády, které si můžete přečíst na vládním webu governor.hawaii.gov ale Havajské ostrovy akceptují rozhodnutí federálních úřadů a od 8.11.2021 přivítá turisty ze všech zemí.

Jedinou nadstavbou oproti ostatním státům USA je nutnost vyplnění online formuláře Safe Travels Hawai'i na webu travel.hawaii.gov, ovšem pouze při letu z kontinentálních USA, což se ale týká naprosté většiny cestujících z Evropy.

Lety na Havaj přes kontinentální USA

Většina letů na Havajské ostrovy z Evropy má přestup v kontinentálních USA, obvykle v Los Angeles, San Franciscu, Seattle, Atlantě či Minneapolis. V takovém případě je třeba splnit následující podmínky:

  • Certifikát o plném očkování starý minimálně 14 dní (lze použít "covid pas" z webu ocko.uzis.cz)
  • Negativní PCR test provedený nejvýše 3 dny před odletem
  • Vyplnění formuláře na webu travel.hawaii.gov

V případě, že se při cestě na Havaj zdržíte v kontinentálních USA na dobu delší, než je platnost negativního testu provedeného ještě v Evropě, další negativní test v USA již provádět nemusíte. Pro vnitrostátní cestování mezi USA a Havají stačí certifikát o očkování + vyplnění formuláře.

Lety na Havaj přes jinou zemi

Pokud vaše letenky na Havajské ostrovy neobsahuje přestup v kontinentálních USA, ale například přes kanadská města Vancouver či Calgary nebo přes Asii, pak není třeba vyplňovat formulář Safe Travels Hawai'i, ale stačí jen certifikát o očkování + negativní PCR test.

Letenky na Havaj

Zakoupit letenky do Honolulu, na Maui, Kauai či Big Island můžete už teď přes náš vyhledávač, kde se inspirujte i nedávnými akčními letenkami. Stále atraktivní ceny z Frankfurtu kolem 13-15 tisíc Kč za zpáteční letenku i s odbaveným zavazadlem například nabízí německá aerolinka Condor.

naposledy aktualizováno 07. 11. 2021

4 komentáře

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.