Rodina na cestě

Rok 2015 byl plný změn, už teď ale víme, že 2016 bude ještě lepší :)

22 komentářů
2017-08-17T10:54:22+02:00

Drazí cestovatelé, rád bych vám za celou redakci Cestujlevně poděkoval za přízeň v letošním roce a popřál mnoho hezkého v roce následujícím. Zejména plno bezstarostných cest, nalétaných kilometrů při co nejnižší ceně a nikdy nekončící radosti i z maličkostí, které na svých cestách všichni objevujeme.

A stejně jako každý konec roku, tak i ten letošní pro vás máme menší rekapitulaci toho, co se nám povedlo, co jsme nestihli a co se vám nejvíce líbilo.

Statistika nuda je

Jak se Cestujlevne.com dařilo v podobě číselných údajů? Jednoznačně skvěle, za což vám děkujeme. V průměru jsme pro vás každý den vyhledali a sepsali 1,5 příspěvku obsahující tipy na levné cestování. Celkem jste 567 příspěvků zobrazili 16.000.000 krát, což je o 40% více než v roce předchozím. Nejvytíženějším dnem byl 19.květen, kterému vévodila akce společnosti Wizzair s letenkami 1+1 zdarma a díky které jsme pokořili hranici 100.000 zobrazení stránek během jediného dne.
  • V průměru pro vás máme 1,5 příspěvku denně
  • 16.000.000 zhlédnutí znamenalo 40% nárůst

Dost ale o nás. Jakých akcí jste nejvíce využívali vy a které si jistě budete pamatovat?

Nejčtenějším příspěvkem nebyla akce 1+1 letenka zdarma, ale letenky do JV Asie od 3.549 Kč, publikované 30.června. Akci shlédlo na 40.000 lidí, kteří zde zanechali i rekordní počet komentářů pod jediným článkem, a to přesně 773 komentářů. Minimálně další tisícovka lidí se díky tomuto tipu podívalo do Thajska, Malajsie či Indonésii a třeba si i splnili své cestovatelské sny.

Druhým nejoblíbenějším příspěvkem byla pravá cesta kolem světa za 28.000 Kč a třetí pozici obsadil právě Wizzair s 1+1.

TOP 5 nejčtenějších akcí

Toto je jen zlomek těch nejlepších akcí, všechny naleznete v našem archivu: Mega akce nebo Doporučujeme.

Trocha povídání a shrnutí aktivit nakonec

Na Cestujlevne.com se toho od začátku roku odehrálo spousty. Některé věci byly viditelné ihned, jiné později a některé dokonce vůbec. Každá změna však měla své opodstatnění a smysl.

První změna se stala na přelomu roku, kdy jsme postupně začali směrovat vystavování letenek a následnou zákaznickou podporu pod Student Agency. Už žádné spadlé server, nevystavené letenky či nedostupná zákaznická podpora. Také cestujeme a proto víme, že kvalitní prodejce je základem bezstarostných cest.

Změnili jsme vzhled stránek, dvakrát. Prvně jsme vám dopřáli pohodlné prohlížení stránek i na mobilu, po druhé nabídli prostor pro rezervaci letenek, hotelů a dalších služeb a ucelili informační strukturu. Ani jednou jsme však nedosáhli na kýžený výsledek. Změny proto budou i v roce následujícím.

Naprogramovali jsme plugin do internetového prohlížeče Chrome. Unikátní na trhu - jakmile se objeví akce, dostanete upozornění (pokud jste online). Ihned na to jsme od vás dostali desítky dotazů na mobilní aplikace. Zatím nebudou, chceme od appky víc, než jen pouhé upozornění. Takže splněno na půl.

Přednášeli jsme a naživo vás učili cestovat levněji. Někteří z vás chtěli prezentaci, tak tady je:

Celý rok jsme vás zásobili těmi nejlepšími akcemi, které nám dávali smysl. I letos jsme se drželi jasným heslem - kvalita má pro nás větší smysl, než kvantita. Koncem roku jste mohli spatřit jisté polevení, hodně jsme cestovali :-) A pravda, potřebovali si také oddychnout. Takže v novém roce zase naplno!

Procestovat jsme toho stihli poměrně dost. S Lukášem máme na kontě 76 letů a v součtu 174.000 nalétaných kilometrů (pětkrát obletěný svět).

A co rok 2016? Přinese něco nového? Ano. Už dříve jsem se nechal slyšet, že si cestovatelé zaslouží mnohem více než pouhé levné letenky. Co to ale bude? O tom zase příště.

Cestovatelé - užijte si dnešních oslav a celý následující rok!

Dave a Lukáš

Avatar uživatele
naposledy aktualizováno 17. 08. 2017

22 komentářů

Žádná otázka není hloupá ani špatná. Pokud známe odpověď, rádi se o ni podělíme.