Témata uživatele mato

Témata uživatele mato

Téma Poslední reakce
Pred par tyzdnami som do lakta schytal dve kovove dlahy (titan alebo implantatova ocel, netusim), ktore mi uz ostanu nafurt. Zaujima ma: - skusenosti ludi, ktori maju tiez kov v tele - ako casto je detekovany, ci sa vam stalo, ze vas security nepustila bez papierovej dokumentacie etc. pripadne kto vam nejaku validnu dokumentaciu vystavil. oblubujem bizarne letiska v krajinach, kde casto po anglicky nerozumeju slovom ani pismom, tak ma to zaujima. - na VIE letisku mi poradili "implant passport". nic sa mi k tomu nepodarilo vygooglit, aspon nie v CR/SK prostredi. hovori to niekomu nieco?  .
Kovovy implantat v tele
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
9 odpovědí
davam do pozornosti. Vieden je otvorena a Island sa ako jedna z mala uz bezpecnych krajin otvara s tym, ze planuje dat Covid test zadarmo kazdemu prichodziemu. https://www.google.com/amp/s/www...20-5%3famp  Andrejov limit 1700kc za test pri navrate je samozrejme nutnym zlom. Laka ma to aj kvoli rentalu maleho 2wd za 5000kc za 10dni - na Island nie ideal, ale na chudobne casy taky moznost. Lajzli by ste si to kupit?  Osobne vaham, ale znie mi to ako dvojity Bozkov pre polroka abstinujuceho alkaca, ked zrazu dosiel Antabus ..   .
[W6] Viden - Reykjavik 35EUR RT WDC na 6-7/2020
Ve fóru Cestujlevne.com
20 odpovědí
Ako dlhodoby uprchlik v Brne sa v tejto dobe potykam okrem neprezutych zimnych pneumatik aj s problemom, kedy sa uvidim s najblizsou familiou. Predsalen, od Vianoc je to nejaka doba a este nejaka prejde, kym sa hranice otvoria.  Napadlo ma stretnut sa na zelenej hranici, konkretne na Velkej Javorine. Moja predstava - kazdy na deke 2 metre od hranice a bez blbosti typu hadzeme si balicky, natahujeme sa na potrasenie ruky a pod. Len sa vidiet a pokecat bez prekrocenia ciary. Nemate niekto info, ako to na zelenej hranici vyzera so strazenim, idealne v oblasti Velkej Javoriny, alebo aspon Bielych Karpat?  pripadne dva centy o potencialnych problemoch su tiez vitane.  .
Stretnutie na zelenej hranici
Ve fóru Co se nevešlo
36 odpovědí
kto by potreboval vycerpat dovolenku z min.roka, 27.1 - 5.2 je termin za tuto cenu, bez bagaze, v oboch smeroch s jednym kratkym prestupom  .
[KL+AF] VIE-TPE v lednu 2020, 9300kc
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
V marci/aprili 2019 (a mozno aj neskor) sa daju kupit letenky z Prahy do Montevidea v Uruguayi za 13-14 tisic s dvomi prestupmi.  .
Montevideo z Prahy za 13k v 3-4/2019 (KLM/AF)
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
da sa nakombinovat viacero terminov v marci a aprili. LGW-SIN stoji cca 4500kc v zavislosti od jazykovej mutacie (najlacnejsie to teraz vychadza v NOK alebo EUR).SIN-LGW je za 150SGD (cca 2400kc) na singapurskej mutacii.Priskoky z PRG/VIE do LGW sa hybu okolo 800-1000kc za smer, takze celkovo sa da zmestit do 9k. .
PRG-LGW-SIN rt s Norwegian za ~9000kc v 3-4/2018
Ve fóru Tipy na levné letenky
5 odpovědí
ak sa nechcete po Vianociach nudit, mate povinnu dovolenu ako ja a nemate zapal priedusiek ako ja, mozete si skocit do HKG z Prahy s Hainanom. mozny poldenny stopover v PEK po ceste naspet.datum: 27.12 - 2.1dostupnost: stranka Hainan airlinesakurat bacha, v tomto obdoi je tam ku*evsky drahe ubytko, ale da sa zohnat postel v hosteli Mojo Nomad na juhu ostrova za 600 (8postelovka) az 800 (3postelovka) na noc. robil som maly prieskum, k metru chodi bus prakticky od hostela, celkovy cas k Admiralty je cca 33minut, co je v klude.Ak to niekto kupite, budem Vam velmi priat a zavidiet zaroven. Nebyt choroby, videli by sme sa pred odletom v MC lounge.EDIT: a keby naozaj niekto idete a bookujete cez booking, budte taki dobri, zlepsite mi Vianoce a booknite to cez moj referral https://www.booking.com/s/13_6/b0b0f70f , nech sa mi drahsia letenka neskor v roku aspon trochu vrati. .
Silvester v Hong Kongu z PRG s Hainanom za 13 316 Kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Ak si chce niekto v 2. polovici zari alebo v rijnu 2017 strihnut Bali, mat cely den v Brunei a potencialne pridat par dni v Dubai, je mozne nakombinovat nasledovne:- Flydubai PRG-DXB-PRG za 7300kc- Royal Brunei DXB-BWN-DPS-BWN(10h stopover)-DXB za 1460AED (cca 9000kc)flydubai ma prilet na DXB o 10pm lokalneho casu, smer BWN sa odlieta o 5.15am nasledujuci den, je tam teda dostatocna rezerva.terminov a kombinacii je mnoho, napr. 22.9 PRG-DXB23.9 DXB-BWN-DPS01.10 DPS-BWN01.10 BWN-DXB03.10 DXB-PRGpre porovnanie, all in one letenka na Bali v zari stoji z Prahy od 22000kc, zaciatkom rijna 18500, na cenu horeuvedenej kombinacie sa dostavaju az v 2.polke rijna, co uz ale nie je sezona.obe letenky maju v cene prirucak a 20kg checked luggage. EDIT: masochisti, ktorym stacia dve tricka a plavky, to mozu vziat do Dubaja Wizzairom, z Katowic horeuvedeny termin vychadza na 180Eur s WDC, co stlacilo celkovu cenu pod 14000kc. .
3 v 1 - Bali, Brunei a Dubai z PRG za 16300Kc
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Chcem sa podeliť so svojim problémom a zároveň zistiť, či je na tom niekto podobne. Som zo seba totiž smutný.1996, keď som mal 10 rokov, sme prvýkrát šli k moru do Chorvátska, busom. Na lietadlo nebolo. Kufre nacpané konzervami, nanuky boli na prídel (kus stál 5 kuna, v tej dobe nepredstaviteľných 30Sk - moje trojtýždenné vreckové). Pláž neexistovala, do mora sme zliezali z betónového móla. Napriek tomu to pre mňa bolo úžasných 7 dní pri mori a vyplakal som potok, keď sme odchádzali. Nedokázal som si predstaviť, že ešte niekedy uvidím more. 2007, môj prvý TATL do Kanady. Stará 747, middle seat, žiadne IFE, sviniar na pasovke v CDG, ktorému sa nepáčil moj pas bez čipu a skoro ma nepustil napriek platným vízam. Napriek tomu skvelý zážitok, neuveriteľný wow efekt, všetko bolo pre mňa nové, iné autá, značky, tovar v obchodoch, na sklenenej dlážke v CN Tower som strávil hodinu, pretože prvýkrát ...2014, prvýkrát Ázia, konkrétne KL. Čosi už bolo nalietané, Havaj, NYC, ale stále. Nový svet, ázijský štýl, všade bordel, svet omamných vôní sa po pár metroch menil na smrad odpadkov, ktorý mi ale nevadil, proste to patrí ku koloritu. Znova obrovský wow efekt, všetko bolo nové.Od tej doby som nalietal cca 150 tisíc km, viacnásobné návštevy USA, Ázie ... Necelý týždeň dozadu sme sa vrátili z 3 týždňového tripu po Havaji. Bol úžasný a obaja s priateľkou sme radi, že nám nevyšlo zrušenie leteniek, o ktoré sme sa pokúšali ...ALEwow efekt je preč.Pocit, pre ktorý ma cestovanie neuveriteľne bavilo, proste nedostávam - teším sa, viem byť nadšený, očarený, ale vo finále chladný oproti tomu, čo to bývalo. Neviem, či je to vekom, narastajúcim cynizmom, alebo som toho proste už videl príliš veľa na to, aby ma niečo doslova odvalilo (a to som toho videl z globálneho hľadiska stále veľmi málo). Už nemávam ten pocit pred cestou, keď mi lietali v žalúdku motýle týždne vopred a pár nocí pred odletom som prebdel cestovateľskou horúčkou. Dokonca sa mi vôbec nechce ísť za 10 dní do Berlína ani za mesiac na víkendový eurotrip. Tak nejak cítím cestovateľské vyhorenie a previnilo si vravím, čím to je, ako to spraviť, a v kútiku duše sa bojím, či skrátka nemám dosť. Je tu mnoho násobne skúsenejších cestovateľov, než som ja. Dajte vedieť, či sa Vám niečo podobné niekedy nestalo.  .
Cestovateľské vyhorenie
Ve fóru Co se nevešlo
35 odpovědí
S priatelkou sme kupili letenky na Havaj na 3 tyzdne v aprili 2017. V poslednej dobe to ale z jej pracou nevyzera ruzovo a nemozeme vediet, ci zrovna v dobe vyletu nebude v skusobke (kedze hlada novu pracu). Pointa - bol nam posunuty let AMS-SEA, ale len o hodinu. Student Agency ma po mesiaci konecne kontaktovalo s tym, ze prosia o akceptovanie zmeny a na jej zaklade budu vystavene nove letenky. Normalne by som akceptoval, LENZE tentokrat to beriem ako sancu vyjst z blbej situacie bez straty prachov a seriozne zvazujem, ci zmenu nezamietnut. No a tu nastava otazka - znamena neakceptovanie zmeny automaticky moznost full refundu, alebo sa ma budu aerolinky snazit donutit letiet, kedze posun je uplne miniminalny? Este dodam, ze sa jedna o chybovy tarif spred par mesiacov. Sam si to interpretujem tak, ze aerolinky s radostou prijmu a predaju moje miesto znova za dvojnasobok, pretoze tych 13k za letenku pre nich nemoze byt rentabilnych ... .
Neakceptovanie zmeny = automaticka moznost na full refund?
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
7 odpovědí
Od 18.4. potrebuju obcania SR do SAR turisticke viza. Obcania CR maju stale bezvizak na 90 dni. Dovod je neznamy. Hadal by som to na brutalny overstay u vacsiny navstevnikov, kto uz by chcel odtial odist ... .
Víza do JAR - znovuzavedenie pre obcanov SR
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
4 odpovědi
U Student Agency mi po zmene itinerara a mojom potvrdeni nevystavili novu letenku, akurat odpisali "nova letenka bude vystavena cca 14 dni pred odletom". Tento postup je uplne opacny nez u ostatnych OTA, ktore letenky prevystavovali takmer okamzite po potvrdeni, prip. dokonca davali casovy limit na zamietnutie, po uplynuti ktoreho bol novy itinerar automaticky akceptovany a letenka prevystavena. Mate niekto podobnu skusenosti, prip. netusite, preco to robia takto? .
(Ne)vystaveni nove letenky po zmene itinerare
Ve fóru Vyhledávače letenek
10 odpovědí
Potreboval by som pomoct doplnit trip, o ktorom uvazujem - v novembri chcem cestovat do Marakesu na 3 dni, a odtial cez Spanielsko na niektory z Kanarskych ostrovov na 3-4 dni. Je mi jasne, ze na kupacku to uz nebude a na letenkach to vychadza +-10eur medzi Tenerife, GC a Lanzarote. Poradte, ktory ostrov vybrat a nejaky rozumny itinerar. Planujem si pozicat auto, takze nie je potrebne hladiet na lokalnu MHD. .
Kanárske ostrovy - ktorý vybrať na 4 dni v listopadu
Ve fóru Co vidět a navštívit
1 odpověď
Akcny tarif na Madagaskar. Odlety v sezone (maj-oktober) su v rozmedzi 1.5 - 30.6 a 19.9 - 31.10 Priklad 27.5 - 14.6  .
[TK] Praha - Antananarivo za 18.553 Kč RT v sezóne
Ve fóru Tipy na levné letenky
5 odpovědí
takyto trochu crazy itinerar ide spravit s WDC na predlzeny vikend 14 - 17.11 14/11 10.45 PRG - CIA 12.35 Wizz 17.25 EUR 15/11 8.10 CIA - OTP 11.15 Wizz 33.59 EUR 16/11 11.50 OTP - MXP 13.20 Wizz 11.39 EUR 17/11 14.05 BGY - BUD 15.40 Ryan 17.49 EUR .
Rim, Bukurest, Milano za 4dni, 14-17.11, 2160Kc
Ve fóru Tipy na levné letenky
6 odpovědí
na english.ctrip.com ide naklikat let PRG - PVG (Shanghai) - PRG za 8290Kc s Austrianom, je mozne zvolit aj ine mesta v strednej Europe (WAW 6300Kc, KRK 8300Kc, BUD 7600Kc). Vyzera to na chybu OTA, bohvie ci letenky nezrusia. Odlet a prilet vzdy v sobotu. Platba len VISA!!! MC mi nevzalo  .
[OS] PRG - PVG 8290Kc Cerven 2016
Ve fóru Tipy na levné letenky
4 odpovědi
Na tripsta.ie je mozne kupit letenky VIE-LUX-VIE za 1350Kc v datumoch 4.4 - 6.4. Urcite sa najde viac kombinacii, inak stoja cca 2k. Rad by som siel ale nebude cas, takze davam do placu. Ak si chcete uzit predlzeny vikend bez minania dovolenky, skusit netradicne letisko ci zaletiet si Dashom/Embraerom, voilà  .
[Velikonoce] Vieden - Luxembourg za 49Eur (1350Kc) RT
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
25/10 PRG - AUH (via BEG) 02/11 AUH - VIE (via BEG) s Air Serbia za 6200CZK (v cene batozina a platba kartou). terminov na letuska.cz je mnoho. .
Abu Dhabi z PRG do VIE v rijnu '14 za 6200CZK
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Pegasus airlines ponukaju viacero terminov z Viedne do Teheranu, priklad 26/10 VIE - IKA 02/11 IKA - VIE s 1 kratkym transferom na Sabiha Gokcen za 213.99 EUR, v prepocte 5 868 CZK. Cena vyzera byt vratane vsetkych poplatkov aj s 1 checkovanym kufrom. Neviem, ci je to akcia, ale pride mi to ako dobra cena. .
VIE - Tehran na Oktober - November '14 za 5 900 CZK
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí