Pred par tyzdnami som do lakta schytal dve kovove dlahy (titan alebo implantatova ocel, netusim), ktore mi uz ostanu nafurt. Zaujima ma: - skusenosti ludi, ktori maju tiez kov v tele - ako casto je detekovany, ci sa vam stalo, ze vas security nepustila bez papierovej dokumentacie etc. pripadne kto vam nejaku validnu dokumentaciu vystavil. oblubujem bizarne letiska v krajinach, kde casto po anglicky nerozumeju slovom ani pismom, tak ma to zaujima. - na VIE letisku mi poradili "implant passport". nic sa mi k tomu nepodarilo vygooglit, aspon nie v CR/SK prostredi. hovori to niekomu nieco?  .

Kovovy implantat v tele

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

9 reakcí

Pred par tyzdnami som do lakta schytal dve kovove dlahy (titan alebo implantatova ocel, netusim), ktore mi uz ostanu nafurt.

Zaujima ma:
- skusenosti ludi, ktori maju tiez kov v tele - ako casto je detekovany, ci sa vam stalo, ze vas security nepustila bez papierovej dokumentacie etc. pripadne kto vam nejaku validnu dokumentaciu vystavil. oblubujem bizarne letiska v krajinach, kde casto po anglicky nerozumeju slovom ani pismom, tak ma to zaujima.

- na VIE letisku mi poradili "implant passport". nic sa mi k tomu nepodarilo vygooglit, aspon nie v CR/SK prostredi. hovori to niekomu nieco?

0

Ahoj, dulezite je zjistit, jaky kov v sobe mas, od roku 2008 mam v cele pazni kosti titanovou tyc a detekovana jsem nebyla nikdy (ani mala, ani velka letiste, ani celotelovy scanner, ani ram), protoze titan neni magneticky. I kdyz projizdi tim "rucnim" pristrojem (jako treba nekdy na fotbale, festaku etc.), tak mi to u ruky nepipalo.

0 Citovat

Ty nové titanové slitiny vůbec nepípají. Ze začátku (4 roky zpět) jsem s sebou vozila do angličtiny přeloženou lékařskou zprávu a ofocený rentgenový snímek, ale časem jsem se na to vybodla, není to potřeba.

0 Citovat

potvrzuji, bez problémů - pro jistotu mám ssebou rentgen a jizvu na rameni

0 Citovat

Mám už 10 let umělé oba kyčelní klouby. V nemocnici mi samozřejmě dali jakési kartičky, ale vůbec nemá cenu je mít u sebe. Prostě projdu rámem a pískám, takže pokud mají ten kabinový scanner, jdu do něho a pokud ne, nastoupí na mě pracovnice s příručním scannerem a projede mě úplně celou, včetně chodidel. To, že mám umělé kyčle, předem hlásím, ale naprosto chápu, že nějakou kartičku by si mohl obstarat každý, takže rozumím tomu, že je nějaká kartička nezajímá. Nejlepší je to na US letištích a v Londýně, tam ty kabinové scannery mají vždy. V Praze je mají zatím jen na T2, alespoň co mám zkušenost. Z T2 jsem odlétala před 14 dny a z T1 naposledy loni na podzim. Takže je možné, že už ho tam také mají?

0 Citovat

JJ, kyčle se mohou dělat z mnoha materiálů, krom titanu také ze slitiny chrom-kobaltu a zrovna tento může být magneticky přitahován, tudíž pípat....

0 Citovat

Žena má v holeni titanovou tyč a nepípá nikde.

0 Citovat

Od roku 2017 kovy všude a problem měli jenom v Brně :D Viden, NY, Peking, Taipei, Bangkok a kde jaká další prdel světa úplně v pohodě.

0 Citovat

Loni na 3/4 roku dlaha se srouby v kotniku a nikde nic nepipalo.

0 Citovat

Jak už jsem psala včera, já s mými umělými kyčelními klouby pískám vždy, úplně na všech letištích světa, nezáleží, jestli je letiště malé nebo velké. Ale je to tím, že tyto umělé klouby jsou z materiálu, kde převládá chirurgická ocel. Ty šrouby, dlahy a podobně jsou asi z jiných materiálů, proto nepískají. Já už jsem s tím smířená, prostě vím, že pokud není k dispozici celotělový kabinový scanner, tak jdu na podrobnou osobní kontrolu.  

0
9 reakcí