Příspěvky uživatele b3t0n

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Víkendová Boloňa z Prahy na otočku. V Praze na odletu postačil pouze BP a občanka. Po příletu žádné kontroly a rovnou na Marconi Express. Na cestě zpět do Prahy dvojitá kontrola green pasu (ale bez skenování), BP a občanka. Na příletu v Praze milá paní se starším pánem se pouze podívali, a když viděli QR na příjezdovém formuláři, tak pouštěli dál. Dobrá polovina lidí prošla bez povšimnutí.

Jinak v Boloni si člověk nikde uvnitř restaurace/bistra nesedl bez kontroly green pasu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Připojuji se k voughne... Včera jsme se vrátili přes Vídeň po 3 dnech a všechno super. Přítelkyně měla srovnání s loňskými pobyty na Rhodosu a cca 1/3 lidí, hlavně kvůli chybějícím zájezdům. Pláže poloprázdné, párty ulice plné Angličanů, Dánů atd.. Nicméně o půlnoci se zavírá. Jak psal kolega, ceny přijatelné, turistická místa napálené, ale stačí jít kousek mimo hlavní dění. Jeli jsme se podívat autobusem do Lindosu a Tsampika, liduprázdno, doporučuji. Jinak roušky na letištích a v letadle + obchodech. Restaurace bez.


Na letišti dobrou polovinu našeho letadla čekalo pohlazení krku, výsledky doteď žádné, ale na psychice to v dnešní době nepřidá. Kontrola QR kódů striktní ještě ve Vídni, občasné zmatky v případě rodin s dětmi, kdo všechno (ne)má QR kód. Na cestě zpět ve Vídni jako nůž máslem, nikdo se na nic neptal.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přesný opak, než to, co mi řekli na infolince MZV dneska ráno :D

Lukáš Vávra napsal(a):

Po zavolání na infolinku mi bylo sděleno, že oficiální stanovisko je pokud přiletíte z Česka tak mít PCR test musíte. Ale pokud z jiné "zelené" země tak je možný vstup bez testu. Nic o českým občanství nebylo sděleno .

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Teď jsem dovolal s paní z MZV na infolince a řekla mi, že se povinnost testů vztahuje na všechny občany ČR bez ohledu na místo odletu. Tak jsem ji poprosil, ať to změní rovnou i na stránkách MZV a jiných, že to akorát lidi mate...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hážu do placu slevu 30 %, platnost do konce června: CCA47AEHM2X

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj Dave,

zrovna se procházím po beta verzi a narazil jsem na jednu zvláštní věc při vyhledávání letenek. Používám kombinaci Mac + Chrome (odzkoušeno i v Safari) a při zobrazení výsledku vyhledávání mi panel CL překryje vyhledávácí nabídku (datum odletu, příletu atd. atd.). Navíc nemůžu ani přejít na další stránky nabídek, jelikož vidím cca prvních 5 nabídek. Můžu ti poslat screeny, pokud bys chtěl.

Měj se.

Vojta

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobně jsem takto letěl s Wizzem z Moskvy do Budapešti před dvěma lety po ročním studijním pobytu. Měl jsem ještě zbytek "strečky", ale rozhodně bych si to nechal ovázat ještě na letišti, jak jsem také udělal a kupodivu vše dorazilo v jednom kuse, teda spíše kouli. Za těch pár korun navíc to rozhodně stojí smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co si vzpomínám, tak Wizz měl ceny zavazadel rozdělěny podle sezonnosti a také podle toho, jak píše Dave, že o "chlup" nižší cena byla při nákupu zavazadla s letenkou a dražší pak dokoupení samostatného zavazadla k existující rezervaci. Ten rozdíl by cca odpovídal nějakým 150-200 korunám při a mimo rezervaci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jak píše Ziggy. Stačí si sehnat pozvání, které lze sehnat na internetu již cca kolem 500 Kč, a dále si vše vyřídit sám. Vyplnit žádost zabere plus mínus hodinku a pak jen dojet předem objednaný na Korunovační. Ještě před rokem bylo lepší se objednat, čekal jsem přibližně 10 minut, než jsem se dostal na řadu, dalších 10 minut než se vše vyřídilo a zaplatilo. Po týdnu vízum v pase. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mandarinka: Jak jsem psal v jiném topicu, já jsem jim řekl, do jaké nemocnice mířím, neřekli mi na to nic. Samozřejmě jsem si vybral soukromou kliniku v Moskvě, páč jsem vážně nechtěl jít do státní ruské nemocnice, když už platím za to pojištění. Nemůžu říct proti AXA nic špatného, když byl jakýkoliv problém, tak se mi snažili pomoci a vyšli mi vstříc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já šel asi 4x za tou babenkou v metru a pokaždé zabrala kombinace slov airport a transfer ticket, tak nějak pochopila mou zoufalost s kufrem smiley Doporučuji koupit rovnou 2x, ať si ušetříš kupování na cestu zpět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tady je poměrně dobrý plánek, jak na to smiley

http://www.bud.hu/english/passengers/access_and_parking/by_public_transportation

Zkráceně, hned na zastávce SA je zastávka metro, dojedeš na konečnou, půjdeš po šipkách a dorazíš až k autobusu na letiště. Lístek na metro si kup v trafice, nebo u babenky v metru, doporučuji transfer ticket (mám pocit že stojí 550 HUF), dá ti dvá lístky, tak si dej pozor, který označuješ první smiley Cesta na letiště mi vždy zabrala kolem 40 minut.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky bych měl případně zájem, navratil.vojta@gmail.com smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Musel bych vyplňovat jejich formuláře, pak ještě nejspíše doplácet rozdíl, tudíž bylo jednoduší zrušit i cestu tam a zabookovat nové letenky asi o 50 € dražší s UIA. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jsem velmi rád, že mi byly zrušeny 3 letenky z Kyjeva do Moskvy 21. dubna smiley smiley Nemohli počkat o jeden den...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Po nějaké době bude zítra pro členy WDC -20 %, třeba Dave najde nějaké kombinace smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já jen doufám, že už se o podobné zkušenosti dělit nebudu muset smiley Řeším už jen pár drobností na jejich formuláři, nerad bych něco vyplnil špatně a pak řešil prkotiny.

Co se týče proplacení vynaložených nákladů, vše mám uvést v měně platby (v mém případě rubl) a kurz bude stanoven podle data prvního ošetření, takže na tom vlastně ještě vydělám, jelikož rubl od prvního ošetření do posledního spadl o cca 5 % smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte cestovatelé,

rád bych se s Vámi podělil o svou zkušenost s pojišťovnou AXA v Moskvě během studijního pobytu. Navazuji na téma Sleva na cestovní pojištění. Předem upozorňuji, že nechci dělat reklamu této společnosti, ani s nimi nemám sjednané žádné bonusy za výbornou recenzi smiley

Uzavřel jsem pojistku Excellent na 10 měsíců do evropské části Ruska za nějakých 4200 Kč, děkuji Dave za tip na sfinance.cz.

Testoval jsem jejich neomezené výlohy v praxi. Dokázal jsem si podvrtnout kotník a jako bonus ještě v hostelu mimo Moskvu dostat infekci do palce. Po dvou týdnech samoléčby jsem se rozhodl navštívit místní moskevskou nemocnici a zamířil asi do nejdražší co v Moskvě je, Evropská klinika (ruštinu mám poměrně dobrou, ale angličtina je angličtina).

Po sesbírání faktur a jejich následném zaplacení mi celkové náklady na léčbu činí asi 750 € (jen prohlídka u doktora 170 €). Pojišťovna již předem věděla, kam mířím a žádné námitky z jejich strany nebyly, tudíž jsem to bral jako souhlas. AXA se snažila co nejvíce pomoci, abych péči nemusel platit z vlastních prostředků, bohužel ruská strana nechtěla spolupracovat napřímo.

Netřeba říkat, že je dobré si schovávat veškeré lékařské zprávy s podpisem a razítkem, potvrzení o platbě a účtenky!!! Veškeré dokumenty jsem přislal včera emailem ofocené mobilem a dnes mi bylo potvrzeno, že léčba bude v plné výši proplacena. K mému údivu bude proplacena i ortéza, což údajně není moc standard. Dokumenty ještě budu muset zaslat společně s jejich dokumentem do Prahy poštou. Jedinou otázkou, kterou řeším, je z jaké měny budou přepočítávat výši léčby, protože nemocnice vede ceník v €, platba probíhala s přepočtem na rubl a z mého účtu vše bylo strženo v Kč.

Kdyby Vás cokoliv zajímalo jsem připraven odpovědět, pokud to bude v mých silách.

Vojta

0
Zobrazit ve vláknu

Právě testuji ty neomezené léčebné výlohy v Moskvě, uvidíme, jak se na mě budou tvářit, až jim začnu posílat ty doklady o platbě smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Psal jsem ti SZ, že bych měl zájem smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To Elisha_18: Možná bych měl zájem, bohužel do pondělí nejsem schopen na 100 % napsat, jestli ano či ne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chtěl bych se jen zeptat na platnost lístků v Benátkách. Turistické karty platí po celých dnech, nebo jak v Praze po hodinách (například od 11 v pondělí do 11 v úterý).

Jestli jsem vše dobře pochopil, tak z Mestre se dá na tuto turistickou kartu dostat do Benátek autobusem a pak po dalších ostrovech jak je libo kromě pár linek.

Díky za odpověď.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jel jsem s přítelkyní minulý listopad do Budapešti, jak psal Dave, z bodu A do bodu B nabízeli bezkonkurenční nejlevnější cenu (asi o 300 levnější z Prahy než SA, díky promo tarifu). Volba sedadel byla zajímavá, trochu o nervy smiley Ale vzal jsem s sebou noťas, byla k dispozici zásuvka, takže jsem se zabavil po svém. Nebylo to sice jako u SA, ale pořád bych to tak nezatracoval smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Omlouvám se za spam do tohoto vlákna, ale Wizzair vrací peníze za letenky s příletem nebo odletem z Kyjeva až do 2. března, sice mě to stálo nervy na infolince, tak snad to někomu pomůže. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Možná jsem to jen špatně popsal v předchozím příspěvku. Jak jsi psal Dave, teď je to tak, ale za dvě hodiny to může být jinak.

Volal jsem na bezplatnou linku bookingu, ti to pak "řešili" přímo s tím hotelem, samozřejmě jsem čekal na lince, co mi slečna z bookingu odpoví, že se dozvěděla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu