Příspěvky uživatele Andrea_Pernik

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak snad mi tento rok konecne vyjde cesta SNP, ono vlastne asi ani nebude velmi na vyber :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

padrino11 napsal(a):

Pole dance, to musíš mít super postavu - bude nějaké vystoupení až se z toho dostaneš?

tak urcite padrino https://www.youtube.com/watch?v=...NsWec ;

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sali napsal(a):

Andreo, kromě přání uzdravení, bych doporučil podrobnější tel. konzultaci s lékařem, zda je vůbec vhodné se snažit srážet teplotu pokud nedosahuje vyšších hodnot /přes 38 °C/. U běžných respiračních onemocnění  se toto doporučuje. Jestli ponechání této sebeobranné reakce vlastního těla je vhodné i u této nákazy. ale nevím.  

jj, bolo mi povedane, ze mam teplotu zrazat pokial bude nad 38, problem je ze ma celkom boli chrbat a klby, vcera som kvoli tomu ani nemohla zaspat, takze paralen som si dala kvoli tomu, nie kvoli teplote, tak snad ma ten 1 paralen denne nejak extra neposkodi, urcite sa ma bude pytat hygiena na to v akom som stave, tak to s nimi prekonzultujem

pisala som uz niektorym holkam z pole dance a minimalne 3 maju tiez teploty a kasel, takze kde, kto, od koho a kedy to dostal, to uz je vo hviezdach, proste pocitajte s tym, ze to mate tiez :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Caute, vobec netusim kde som sa nakazila. Sefovia odisli do IT este predtym nez to prepuklo, 17.-23.2. (17.2. v IT 3 nakazeni, 23.2. 157 nakazenych). Vtedy nikto netusil aky pruser nas caka. Ani jeden z nich nema doteraz ziadne priznaky.

Potom bol 1 potvrdeny pripad v Impact Hube 11.3. (vraj uz existuje aj druhy pripad). Je to v rovnakej budove kde pracujem, zdielame spolu chodbu a vchodove dvere. Mozno by stacilo keby predo mnou vosiel do budovy, ja by som chytila tu istu klucku a potom si zle umyla ruky.

To uz je podla mna nedohladatelne. Ja som za posledne 2 tyzdne bola v styroch pole dance studiach, stretla som sa s kamaratmi, s bratrancom a jeho 70 rocnou mamou :( boli u nas v praci maserky, dalsich 5 kolegov ma teplotu. To nie je sanca zistit kto a od koho to ma. Som zvedava co mi povie hygiena, ci vobec este maju kapacity na epidemiologicku studiu alebo mam len oznamit svojim kontaktom, ze maju byt doma. Fakt je v tomto momente najdolezitejsie sa s nikym nestretavat, pretoze nikto nevie ci nie je nakazeny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

ten Paralen bych si rozmyslel...

https://www.lefigaro.fr/sciences...s-20200314

Neviem co je v tom clanku, ale paralen mi dali priamo v nemocnici, takze predpokladam ze vedia co robia. A dneska som si dala zatial jeden a kedze uz nemam teplotu, tak dalsi si davat nebudem pokial to zasa nevystupa cez 38°. 

Z prveho odstavca v clanku som pochopila, ze hovoria o ibuprofene, co obsahuje uplne inu ucinnu latku nez paralen.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

padrino, ja nemam co dat do zavete, iba tych par supiek co som si nasetrila na 3 mes. do Peru, to nestoji za rec :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

diky, ja sa citim ok, davam si paralen, takze teplotu uz nemam, iba kaslem, celkovo nemam obavy o svoje zdravie, skor sa obavam o to, ze som bola v blizkom kontakte s min. 50 ludmi za posledne 2 tyzdne, jedna z nich je v rizikovej skupine :/ tak uvidim s cim pride hygiena, ci to naozaj bude trasovat alebo uz na to nema kapacity

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tak mi akurat volali, je to pozitivny nalez :/ 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jarda napsal(a):

Už to jde? V Praze prý v soukromých nechtějí, v ÚVN stan asi až od pondělí. V Brně dělá na infekčním v Bohunicích bratranec a prý zatím taky musí indikovat hygiena a nemůžeš si jen tak přijít.

Vcera som sa nechala uplne bez problemov a zadarmo otestovat v nemocnici Motol. Cakacia doba asi 10 min, vysetrenie 5 min.

Od stvrtka mam teplotu, zimnicu, kaslem a strasne ma bolia svaly a klby. V budove kde pracujem su 2 pozitivne pripady ( v impact hube) a obaja moji sefovia sa vratili z IT (ale uz pred 3 tyzdnami a priznaky nemali, takze sa nepredpoklada, ze by to priniesli). Ale hlavne cela nasa firma chce vediet ci to naozaj mam a mna to tiez trapilo kvoli ludom, s ktorymi som bola v kontakte.

Googlila som teda rozne sukromne kliniky ale nic som nenasla. Tilia, ktora v uplnych zaciatkoch odhalila 1 pripad, uz testovanie robit nemoze. Ostatne laboratoria sice robia testy, ale nerobia odber.  Tak som najprv volala SZU, tam ma odkazali na 112 (lebo nemam praktickeho doktora), na 112 ma odkazali na hygienicku stanicu. Na hyg. stanici neboli moc prijemni, ziadnu sanitku mi neposlu (nie je dovod - necestovala som, neprisla som do kontaktu s nakazenym) a vraj ak chcem, mam ist do nemocnice. To mi prislo ako uplny opak toho co sa vsade pise - do nemocnice nechodit. Volala som teda do Motola na infekcne a bolo mi povedane, ze naozaj moze prist, ale na urgentny prijem. Tak ma tam priatel zaviezol, pred budovou je cislo na ktore treba zavolat, prinesu vam rusko a mozete ist dovnutra. Zaplatila som iba 90 kc za pohotovost a do 15 min som bola vybavena. Vysledok bude dnes alebo zajtra, alebo sa mozno ani neozvu ak bude negativny.

Takze nie je uplne pravda, ze sa neda otestovat, akurat informacie ohladom toho su protichodne a cele je to neprehladne. A dokonca som citala, ze od pondelka ma to testovanie stat 3k, wtf?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Btw. kazdy kto prileti na NZ musi do karanteny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Zmizel bych do latinské Ameriky, dokud je čas...

Neviem ako ostatne krajiny, ale Peru aj Guatemala zakazali lety z Europy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ondrab, kontext: David od zaciatku tvrdil, ze je to len chripka. Tak to bola narazka na to. :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Jestli jste ještě neviděli tento hovězí kousek, doporučuji. Nebudete věřit, že to není parodie, ironie nebo deepfake:

https://www.youtube.com/watch?v=YUH_8Iexwzs

A nejhorší na tom je, že to má i pokračování v podobném duchu...

Uz to sem daval myslim tonic. Je to riadny grc, necudujem sa, ze vypli komentare.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na to som sa tiez pozerala, ze Kiwi ma vnutrostatne letenky v Peru ovela lacnejsie nez iny predajcovia aj samotny prepravca. Ako prve ma napadlo, ze predava tie pre rezidentov. Leonard, ty si to uz preletel?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

A ako ste na tom vy ? :D :D 

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...nomika_fih

Tak snad sa nam konecne podari pojest tie storocne zavaraniny co mi akurat zavadzaju v spajzi :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nemate prosim niekto nejaky slevovy kod? Potrebujem sa dostat na volby. Nebojte, nebudem volit kotleby, smer, sns ani kollara :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Deny napsal(a):

Proč v Itálii? Pardon za lama dotaz, ale až tak to nesleduju a cesty po Evropě mi přišly, že budou fungovat normálně. Letíme na VCE, ale až na jaře. Mám už se taky přidat k panice? Dík.

https://gisanddata.maps.arcgis.c...7b48e9ecf6

Hlavne sa moc nevie, ako to ti ludia dostali. Inak si staci dat do googlu italy coronavirus


Inak toto je celkom smutne https://denikn.cz/297870/zapalen...u/?ref=tit

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tiez zdielam Lukasov nazor. Stacilo jedno vlakno a kazda letenka mohla v nom mat svoj prispevok. Toto je uz na hranici spamovania (ak nie za nou). Nemozete to vsetko zmazat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

tak na ticket restaurant som par krat siel kyjevskym metrom :D 

:D 

Ako to vlastne funguje v zakulisi? Kto na tom co strati? A mozu ti dat nejaky postih? To je skor ich bordel, nie?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Takže normálně jako platba kartou? Je místo Visa/MC tam napíšeš čísla z Edenredu? Jestli jo, tak je to jako bývalo nakupování v Tescu se stravenkovou kartou :-D

Je to presne tak, ako hovori Milos. Edenred Benefits karta je normalna platobna karta. Takze som vypnila vsetky udaje vratane CVC kodu a preslo to. Na Slevomate mi to napriklad nepreslo. Kupovala som Potraviny a na tie sa musi pouzit od Edenredu Ticket Restaurant (stravenkova platobna karta) nie Benefits :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zaujimalo by ma aky bude mat toto dosledok na pocet ludi na Machu Picchu zaciatkom dubna :D Ci tam bude malo ludi, lebo Cinania "musia zostat doma", alebo naopak vela ludi, lebo JA je posledny svetadiel kde este nie je potvrdeny ziaden nakazeny :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som platila nedavno tiez tou benefit kartou od Edenredu jizdenky u SA cez platobnu branu. A pritom na webe SA je uvedene, ze to plati len na tie pobyty a spol.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Navaja, ja si nemyslim, ze Libor to myslel nejak zle. Cerpa z dostupnych informacii na internete, ktore sice nemusia byt vzdy pravdive, ale ked to pisu aj na oficialnej stranke toho treku, tak to znie celkom doveryhodne. Vy ste tam sice boli, ale ked sa o to clovek vyslovene nezaujima, tak mu niektore veci mozu ujst.  Ja tiez netusim ake su dobre bary v Prahe a to tu zijem. Nerozumiem preco sa musite hned tak durdit a dokonca svoj komental mazat? Pride mi to skoda.

Ahmad, nemyslim si, ze to musi mat zlozite. Ja jazdim za prirodou, takze spim vacsinou v stane alebo v dodavke ked nejdeme letecky. To co usetrime za ubytko oplieskame na jedle, ale rozhodne to nie je 40-60 usd na hlavu za den a to pocitam aj s obedom. Zlozitejsie to moze mat clovek, ktory chce byvat na cestach ako doma. A tomu sa to zdat drahe asi nebude. 

Keby si predstavim, ze budem 3 mesiace v Peru kazdy den platit min. 50 usd len za ubytko a ranajky/vecere, tak by som si to asi cele rozmyslela, minimalne tu dlzku vyletu :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neviem ci mi to dneska nejak nepali, ale co je to "PŠM od KO"? Inak celkovo som prvu cast tej odpovede nepochopila. Ked ma nejaky trek 27 sekcii a kazda trva den, tak asi clovek nema velmi na vyber ako tam stravit tych 27 dni. Neplanujem mesiac chodit po pamiatkach.

Diky Libor za odpoved. Tu stranku som si pozerala, ale v nejakych cestopisoch som prave nasla, ze je v horach este v dubnu sneh. Mozno v dubnu bude lepsie zacat na juhu. No uvidime, asi sa rozhodnem az po Peru :) 

Inak by som rada zavitala z casu na cas do homestay, ale ze by som chcela kazdu noc cvakat cez 40 usd, to ma moc nelaka. V tak drahom ubytovani som snad nikdy nespala :) Myslim si, ze sa po ceste urcite bude dat najst nejake miesto na stan ci bivak, ale na druhej strane nechcem byt pred miestnymi za blbca alebo dokonca ich nejak pohorsit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

S tym Libanonom ste ma mega nahlodali. Nasla som tam nejaky long distance trail na mesiac, aj ked z bezpecnostnych dovodov asi nepojde prejst cely. Akurat sa neviem rozhodnut kedy ho absolvovat. Rozmyslala som nad jesenou, ale neviem ci tam nebude po lete vsetko mrtve a vo vodopadoch 0 vody. V lete sa bojim, ze sa tam upeciem a ze tam bude vela turistov. Jar znie dobre, vsetko by malo byt krasne zelene a kvitnut, ale v horach, co je moj primarny ciel, moze byt este dost snehu. Dalsia vec, ze celu jar som v Peru. Ale ak by ta jar stala za to, tak by som to nechala na buduci rok. Co myslite? :)

Vidim to tak na 3 tyzdne na trek z Qoubaiyat do Jezzine a potom cca 3 dni na pamiatky (Baalbek, Anjar, Jeita Grotto, Byblos, Batroun, Harissa, Sidon).

A inak je Libanon nebezpecnejsi ked ste sama zena, alebo je to jedno?  Z toho co som nasla na nete to vyzera, ze je to jedno.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu