Příspěvky uživatele voughne

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Pravdu mas, prepisem svoj prispevok ... v kazdom pripade za mna Single 5 staci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A to ma byt Airalo podla recenzii jeden z najschopnejsich providerov ... Vyzera, ze nakoniec bude 5 profilova esim nutnost :)

Este k Michalovmu dotazu. V pripade licencie "Single" mozes spravovat profily iba v zariadeni, na ktorom si esim aktivoval. Vo verzii "Multi" na viacerych (ktore maju appku nainstalovanu), ALE iba na zariadeniach rovnakej znacky. Omni je bez limitu znaciek (ale max 15 profilov)

S fyzickou SIM sa uz potom pracuje nasledovne. V appke si vyberies esim profil (providera), ten sa ti zapise do sim. Kartu vyberies a mozes zacat pouzivat data v akomkolvek inom zariadeni (4G router, tablet ...bez ohladu na zakupenu licenciu). Niekedy je este nutne zmenit APN.

Zneje to sice vsetko komplikovane, ale realne sa to obsluhuje jednoducho ... ak teda nenastanu problemy s app :) (napr. ti nenacita esim.me kartu, kedy je nutne vymazat data+cache a prihlasit sa znova - profily sa ti po prihlaseni nacitaju)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tu je databaza poskytovatelov dat https://esimdb.com/cyprus tak sa skus preklikat. Len pozor kde si data kupujes, Airalo ma dobre recenzie, zvysok su loteria. Kupil som si 100 MB\365 dni na KeepGo, ale na SR ma do siete nepripoji. Do inych krajov som sa zatial nedostal, bral som to kvoli Jordansku (kde MTX nema pokrytie) , ale kamosi to od strachu vzdali :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Esim.me ma 40% BF zlavu na nove esim karty.

Karta sama o sebe funguje, ale predajcova datovych planov su loteria. Recenzie su samozrejme vselijake, ale pokial je podporovany telefon z volneho predaja, tak by mal fungovat. Negativne ohlasy (a neprimerane odpovede od esim.me) maju spolocneho menovatela - telefony od operatora, ktory pravdepodobne upravuje firmware, aby telefon neobsahoval kniznice androidu potrebne k spravnej funkcii tejto sluzby.

 

@JM Tlacitkovy telefon s hotspotom na 99% neexistuje ... lacna alternativa je kupit 4G modem Huawei na bazosi a vlozit tam aktivovany profil esim.me

@Kajman Aktivny mozes mat vzdy len 1 esim profil. Kolko esim profilov si mozes na ich karte ulozit zalezi od toho, aku verziu ich karty si si kupil. Zakladna podporuje len 2, ak by to casom bolo malo, tak to ide upgradnut na vyssiu verziu. To je uz len softwarova zalezitost.

Druha cast otazky, ano takto to funguje. Bud si kupis MTXC pay as you go, tak to mas na cely rok za 1MB\2c, pripadne si kupis Airalo na tyzden do dannej krajiny a po tomto datume to expiruje. Ale aktivny mozes mat vzdy iba jeden profil (ktory prepinas v appke)

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podmienka je nevstupovat do Srbska priamo z Kosova ... kosovske razitko nema "hodnotu" toho Izraelskeho, kde ta v GCC otocia na opatku ... teda, ak sa nieco v poslednej dobe nezmenilo.

Edit: tak predsa sa stava, ze s ich razitkom ludi nepustili

"You'll need a valid, recent Serbian entry stamp in your passport to travel from Kosovo to Serbia . You'll have to enter Serbia from another country if you don't. Serbia can deny you entry if you have any border entry or exit stamps from Kosovo in your passport"

https://www.gov.uk/foreign-trave...quirements

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sice som bol v Pristine pred 4 rokmi, ale uz vtedy sa vyzadoval do Kosova obciansky s cipom ... nejaki madari s nami z BUD neodleteli, prave kvoli tomu.

Hranica Kosovo-Macedonsko, v oboch smeroch sme boli vybaveni do pol hodiny (v Maji).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hej, boli nasrati, ze my dostaneme ich viza do 5 minut, a oni musia cakat aj tyzden - dva :)

Brum, ja som to koncipoval na seba, viza mam do konca Januara, ale mozno by slo na niektorom z ich letisk len tranzitovat? V kazdom pripade z Indie lieta Etihad do Abu Dhabi za 110€, no a odtial Wizzom za dalsich cca 50. Casovo to pekne vsetko sedelo, az na ten Damman, kde bolo velmi malo casu na prestup.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Saudi dotuju, takze Dammanu by som sa nebal. Skoda, ze nie su tie odlety skoro rano, to by sa stihal prestup na lety do Indie s Flynasom. Minule mali jednosmerky uz za 59€, spolu s letenkami od Wizzu za 10€ nie zly start :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Len hlasim, ze simka dosla. Ihned na uvod som riesil drobny problem, a to, ze ma nechcelo prihlasit v aplikacii, nejak to asi nemaju "sparovane" ak sa predtym clovek registruje na webe cez PC. Takze som sa na radu v inom fore registroval v appke s rovnakymi udajmi ako na PC a ono to naskocilo.

Hned som otestoval 1€ esim MTXC, podarilo sa pridat na prvu supu, prihlasilo ma do siete Telekomu, no a tu dalsia zaludnost (nesuvisiaca s Esim.me) ... po novom je nutne v aplikacii MTXC aktivovat balik "Pay as you go", pripadne iny variant dat, lebo bez toho internet nenabehne (kedysi to predavali ako predaktivovane na "Pay as you go"). V pripade tohto "operatora" je mozne na jeden ucet kupit viacero esim, kredit sa cerpa z konta, cize netreba dobijat jednotlive simky. Dalsi test bude Jordansko s Airalom.

Ak to teda bude fungovat tak ako ma, tak si predlzim zivotnost telefonu o minimalne 2 roky, resp. nebudem odkazany na najdrahsie modely telefonov.

Este raz dik za zmienku o tejto sluzbe, je to pecka :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dik za info o esim.me Idem to objednat, vydrbal som sa teraz v Albansku s Mtxc ... Ani vo sne by ma nenapadlo, ze spolu s Kosovom su ako jedine krajiny v Europe nepodporovane. Nastastie aspon v Sarande fungoval Grecky Wind aj Vodafone. Btw skusal niekto Maya mobile? Oproti Airalo ma platnost balikov 30 dni ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lenze takto to maju uvedene do 3. jula 2023, od 3. to uz vyzera na jednotne storno podmienky.

Obchodne podmienky su z Maja, a tam stale plati, ze cesty v CZK su oslobodene od storno poplatkov. To bohuzial neviem overit, ale s Eurom a rebookingom je to ako pisem hore.


storno1.png
storno2.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mozno to teda niekomu pomoze v buducnosti ... minimalne v Eurach, je den pred odjazdom poplatok za zmenu 50% ceny listka, takze vyzera, ze sa riadia tabulkou pre Storno (aj ked to storno nie je). Takze do buducna nakup poistnej cesty v CZK ...

Čas pred odjazdom Refundácia (% ceny lístka) Menej ako 1 deň 25 % 1 až 6 dní 50 % 7 až 29 dní 75 % 30 dní alebo viac 100 %
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Len ja ten listok potom nechcem stornovat. On sa da prebookovat/flexnut na iny datum (ale trasa musi ostat nezmenena). Takto 9 dni pred odletom viem prebookovat napr. na November, a ak je cena za dopravu rovnaka, tak mi pise bez doplatku resp. 0€ ... ale ci je to takto aj v den odletu? Nemam to aktualne ako overit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Caute. Vedel by mi niekto potvrdit, ze v den odchodu je listok prebookovatelny na iny datum bez poplatkov? (rozdiel v cene noveho listka samozrejme nevadi).

Podla flightradaru to vyzera, ze s notorickym meskanim W6ky budem stihat autobus len tak tak. Aktualne 10 dni pred odletom to ide bez prirazky, do istoty by som prikupil neskorsi spoj, a podla situacie jeden z nich prebookoval.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U mna sa nepohol ani jeden jediny let (od junovej zmeny dopravcu niektorych letov).

 

Tonic, dopravca ma v uvedenych prepravnych podmienkach z 1.3 2023 napisane toto

"6.3.2.1. We re-book You on another flight operated by Us on the same or – if necessary –
a comparable route, within 14 days before or 30 days after the scheduled date of
departure of the delayed/cancelled flight, subject to availability of seats; or
6.3.2.2. You may cancel Your Booking and request a refund in credit on Your “customer
account” for the cancelled flight and for the return sector, if applicable; or
6.3.2.3. You may cancel Your Booking and request the refund of the Total Fare paid for
the cancelled flight and, if applicable, for the return sector."

Nikde tu uz nevidim 120% kreditu, a snad nejakeho chytraka nenapadlo teraz osekat zmenu len na nejaky najblizsi let aj to len do rovnakeho priletoveho\odletoveho mesta.

Mne ide zmenit Salalah na Muscat bez doplatku, ale je to minulorocna zmena. Bud to bola chyba webu ... alebo to este niekto potvrdi?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To asi preto nahodil Wizz na November spiatocky za 250 € ... esteze som to stihol za 42.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Celkom zaujimavy tarif na rok 2024 z hlavneho mesta Ludovodemokratickej republiky Madarsko.

Cena plati iba pri zakupeni spiatocneho letu. V pripade jednosmerky je BUD - IST za 20, ale v opacnom smere uz za minimalne 35.


image-3.jpg
image-4.jpg

2
Zobrazit ve vláknu

Hmm, a to si teraz mame akoze kupovat letenky podla toho, kto mi je v pripade problemov bez vecsej snahy ochotny preplatit kompenzaciu? :) Nenechaj sa vysmiat...

Ja si kludne kupim letenku aj od "smejda", zakony by mali platit pre vsetkych rovnako ... ale ked sa potom niekto povinnostiam vyhyba, tak sa necuduj, ze ludia stvaraju to co stvaraju. Neviem preco ja by som mal drzat moralku voci spolocnosti, ktora ju ma na haku.

 

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

"Zakony sa budu musiet vymahat tvrdsie" ... presne, a zacat mozme rovno u korporatov. Kto z nas nedostal na kompenzaciu odpoved v zmysle "Vyssia moc"? Ano, niekedy je to opravnene, ale vecsinou je to bullshit a odskodnenie dostanu len ti najvytrvalejsi.

A to je presne aj Edov pripad. Ked nieco tvrdim, tak si za tym stojim. Ked aerolinka tvrdi, ze to boli relevantne dovody a potom mu poslu voucher a este kompenzaciu? To nebola ziadna dobra vola, velmi dobre vedeli, preco mu to poslali. Ak by mi uhradili komplet vydavky, tak by som uz voucher nevyuzil, ale v pripade, ze by neuhradili vsetko resp. by ma to stalo sive vlasy, bez najmensieho zavahania by som ten voucher pouzil ...

5
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posledne roky platim iba PayPalom a nikdy s platbou problem nebol.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Santorini, Gibraltar

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dalsie faux pas od tohto dopravcu, vlastne len potvrdil o com sa tu posledne dni pisalo :)

Vcera, na ich narodeniny sa im do systemu "vloudila" "drobna" chybicka. Za cenu administrativneho poplatku 8 € predavali letenky na Kanarske ostrovy, ci Dubai\Abu Dhabi a ine destinacie. Predali takto cca 80 000 listkov, dnes ich stornuju a poliaci zuria :D

 

https://www.fly4free.pl/wizz-air...YfgY0Zxlk8

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano je tu na to ine vlakno, aj som tam pisal, ze som mal s nimi minuly rok 32 leteniek ... 100% zmien, ale nikdy nie 16 dni pred odletom. Vlastne 95% letov uskutocnim v zelanom termine, zvysok plus minus den. Ale nepopieram, ze take zmeny (ocividne) robia.

Ak nechapes, ako by ti o 30% drahsie letenky mohli pomoct, tak potom sa nie je o com bavit :) Ak vyslovene musim letiet (bavime sa o odlete o tyzden), resp. mam uz vsetko rezervovane, tak mi ostava to prebookovat a doplatit rozdiely, pripadne stravit noc v Abu Dhabi. Nic som sice oproti Turkish neusetril a este som zabil noc na mieste, kde som to nemal v plane, ale tak zase ... take cachrovanie s casmi nie je uplne bezna vec ani v pripade Wizzu.

Ak je vecsina veci stornovatelna resp. ani som nezacal riesit, tak si jednoducho prebookujes letenky niekde uplne inde, pripadne stornujes ... usetril si cca 130 €.

Nezastavam sa ich, urcite dojde na psa mraz, ale netvarme sa zase, ze zmeny su len vysadou Wizzu ... staci pozriet vlakno o Saudii. Jasne, tam je vyhoda, ze oni sa uz nejako musia postarat bez tvojho doplatku.

Ale dobre, nebudem sa tu natahovat, nema to zmysel, kedze kazdy ma ine priority. Ja mam flex, ked este spravi zmenu Wizz, tak zvycajne double flex, mne to funguje a letim vzdy k mojej spokojnosti.

Btw tento itinerar mam kupeny na rok 2024 :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nesnazim sa nikoho presviedcat, hen hore su odlety o tyzden, to uz asi tazko pokazia do stavu, aby som utekal s milionom somov na pobocku Uzbekistan airways. (to promile zrusenych letov kratko pred cestou nebudem pocitat, stava sa aj inym)

Zbytocny boj proti tejto aerolinke, netvrdim ,ze nemaju problemy, ale robit z toho Air Koryo nie je treba. Flex si kupujem hlavne pre seba. Nie len dopravcom, ale aj mne sa mozu prihodit problemy, kvoli ktorym nebudem moct odcestovat, a je dobre, aby letenky neprepadli. Vsak kazdu chvilu vidiet inzerat "predam letenku". Ale aj v pripade problemov zo strany dopravcu, tak je lespie mat flex a nieco s tym este robit, ako potom fnukat po forach.

A neviem o com sa tu vlastne bavime :) Ved Michal tu hore daval cenu na Turkish, kto chce istotu si zaplati, kto je ochotny podstupit z mojho pohladu male riziko, berie Wizz.

Lietam s nimi 10 rokov. 10 letov rocne, a az na 1,5h meskanie som nic zvlastne nezazil. (dufam, ze sa zruseneho letu v den odchodu nedozijem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A pritom je to take jednoduche ... dokupit flex a v pripade potreby mozes letiet niekde uplne inde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu