Příspěvky uživatele voughne

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

A pritom je to take jednoduche ... dokupit flex a v pripade potreby mozes letiet niekde uplne inde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Musis to prepocitat, 300 hodin je pre 4 dnovy vylet, ale priemer bude niekde okolo 8-9 dni :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Otazok je sice vela, ale z toho co popisali mi to pride takto:

Pani chcela znizit naklady na jej "vysnivany" vylet, tak zobrala na cestu aj trdlo makove. Mozno aj dufala, ze pri troche stastia to bude zadarmo. Trdlo makove zase myslelo, ze pri troche stastia ... az pokial (podla mojho nazoru) si v Manile nenasadil okuliare (ocividne ich dovtedy nenosil).

Zjavne sa naklady zacali riesit, az obaja zistili, ze ich povodne zaujmy neboli naplnene a z toho vzniklo celkom zaujimave vlakno :)

 

9
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak toto bolo lepsie ako Semeckeho cestopisy :D

Ja som si aj myslel, ze typek nehovori celu pravdu ... a ta bude niekde uprostred?

Letenku si teda zaplatil, predpokladam, ze aj auto a benzin. Pani platila ubytka 20€/os, ziadne dalsie vydaje z jej strany som nepostrehol? ...

Je tam znacny nepomer v platbach, pani spravila vyuctovanie dost svojsky. Aj ja cestujem 10 rokov s cudzimi ludmi, ale aj ked niekedy nepohli ani prstom, tak nikomu som sa neodvazil "uctovat" 8€\h za tie hodiny googlenia.

Tiez som niekedy priplacal za lepsie ubytko, ake by som si vybral ja sam, ale nikdy som to neprezentoval ako "navysenie nakladov" "lebo niekto."

Pan by si podla mna mal zase uznat, ze ak bookol nieco drahsie (lebo necital spravy) ako bolo vybrane, tak by ten rozdiel v cene mal zobrat na seba.

 

10
Citovat Zobrazit ve vláknu

jitka.sobolova napsal(a):

Měl jste někdo zaplacený WIZZ flex? Po rebookingu od WIZZ (nový letový řád) chtějí 11 EUR doplatit, jinak mi zruší letenku. Rozdíl vidím právě v ceně WIZZ flexu. Původně stál 11 EUR, nyní mi ho účtují za 22 EUR. Mám se s nimi hádat?

Vsetky letenky mam s flexom, a v pripade, ze zmenu spravil Wizz, tak po mne nikto nikdy doplatok nepytal. Ja by som sa hadal, v podmienkach o tom ziadna zmienka nie je, doplaca sa len v pripade, ze cestujuci spravi zmenu sam, aj to sa pise len o rozdiele v cene novej letenky, nicoho ineho. Snad nezmenili podmienky resp. to nie je nejake dalsie utahovanie opaskov zo strany Wizzu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Spomen diabla ... (dnesny rozhovor Varadiho s fly4free)

“The only way to improve the image is to improve the punctuality and reliability of our line and perform operations to the best of our ability. I believe that the changes and investments made will make it so, says Jozsef Varadi"

 

https://www.fly4free.pl/wizz-air...d1u27aPJqs

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, zhodou okolnosti (a ako jedna z mala) je UAE takto kupitelne. Ja ked kupujem rok dopredu, este nemam uplne jasno v itinerari, sem-tam sa stane, ze potrebujem odlet z ineho letiska, a preto teda jednosmerky.

Aj ked pomaly to straca zmysel, Wizz to z roka na rok osekava. Pri zmene z Larnacy sa kedysi dalo letiet na Rhodos ... teraz uz len Larnaca. Kedysi stacil posun 5 minut, teraz je treba 3-4h.

Este tusim v 2016, ked mi zmenili let do Porta, tak som si mohol vybrat trasu z celej siete Wizzu (ale kedze to bola ich najlepsia trasa, tak nebolo za co menit)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Mandre 2 lety z roznych letisk, by som ani v pripade deti nepovazoval za zlozity itinerar, ci skladacku. S Wizzom sa da napr. vyskladat prilet do Dubaia a odlet z Abu Dhabi ... na toto som povodne poukazoval, ze preco kupujem jednosmerky.

V mojom pripade som takto uz letel nie raz, posledne prilet do Heraklionu, odlet z Chanie, ci prilet do Jeddah a odlet z Rijadu.

Torpy, ak chces minimalizovat riziko saskarin zo strany Wizzu, tak BUD je na tom vyrazne lepsie ako VIE. VIE je prakticky 100% istota zmeny, BUD ma v drvivej vecsine len kozmeticke upravy, raritne je to aj na rebooking.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lebo spiatocku mozes rebookovat len s priletom a odletom na to iste letisko (teda posledne co som mal spiatocku to tak bolo).

@Michal minuleho roku som mal s nimi 32 leteniek :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, uz som o tom v minulosti pisal. Pomaly cely letovy rad bol takto naceneny, ale po 2-3 tyzdnoch sa to vratilo do normalu. "Reset systemu" :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja to s nimi nebudem riesit, zbytocna strata casu pre "Neapol". Trufam si povedat, ze aj tak to este do Aprila zmenia.

Este by sa mohli realizovat so Samarkandom, 15 € letenkam z Abu Dhabi neslo odolat.

@Michal Wizz sa kupuje zasadne jednosmerka, to by si mal vediet aj ty :)

@Torpy ja to mam z BUD 23-30. takze sa tam pravdepodobne stretneme (aj ked zatial moji partaci o tuto destinaciu nejavia zaujem, tak uvidim)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktualne mam 21 leteniek, ale zmena prisla iba na VIE - Amman ... a to je vlastne aj jediny let, ktory som aktualne potreboval zmenit, takze trefa do cierneho zo strany Wizz :)

Inac, aj mne sa stratila moznost rebookingu (VIE-NAP) pri zmene na Wizz Malta ... "za trest" im preletim tu Velkonocnu 60 eurovu Madeiru :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ako nejde? Ja tam akurat vidim limit na 2 karty. Ale su to uz exoti, aj s Revolutom. Ten pernamentne otravuje s akymsi overenim, aktualne mam poslat DIČ, ktore ako fyzicka osoba ani nemam ...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asi si nepostrehol email, kde oznamuju, ze zakladna karta ma uz tusim limit len 100 €, vsetko nad je uz za priplatok 1,5% ... takze aj Curve je uz vlastne k nicomu

Edit: platne od 10. juna

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hmm tak ono je tam toho mrte :) Nairobi, Cancun, Johanesburg, Zanzibar ...podpalubna v cene


image-2.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Turkish maju celkom dobre ceny z Krakowa aj z Budapesti (mozno budu aj z inych miest). Cez smelinarov sa da za 358 €, ale priamo na strankach dopravcu je to takto


image-1.jpg

1
Zobrazit ve vláknu

"Co ale komentuji, tak až agresivní požadavky těch, na které se už nedostalo, a tváří se strašně ukřivděně, že když se jim Wizz odvážil změnit číslo letu, tak už si nemůžeou letět újplně někdy jindy a někam jinam. To je vše."

Podla mna to moc zlahcujes :) Ak tu Wizz rozposielal na vela letov upozornenie, ze je potrebne akceptovat zmenu dopravcu, tak mal na to asi dovod (zakon?) ... ak si nic nepotvrdil, a ani tu moznost nemas (ale mal si), tak je nieco zjavne zle (mozno bol nejaky casovy limit? ja som to akceptoval len vcera). Ten bonus rebookingu uz nechajme stranou, dopravca to umoznil, tak nechapem preco ta kritika, ze sa toho niekto dozaduje. Mozno to spada do toho, co som pisal vyssie.

 

Wizz je normalna spolocnost, hoc je low cost. Lietam s nimi 10 rokov, 95% leteniek mam od nich, nalietane desiatky letov ... a nemal som s nimi vyslovene ziaden neriesitelny problem. Takze len uhol pohladu :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Lord

Ano, aj napriek tomu dopravca (ci uz chcel, alebo musel) umoznil zmeny, ktorych sa poniektori dozaduju.

Ale nic to nemeni na tom, co som hore napisal. Wizz optimalizuje, tentokrat je to pre mna vyhodne a "ponuku" som vyuzil. Co je na tom spekulativne?

A po pandemii nejaky moj "sucit a spravny charakter" so spolocnostami skoncil. Namiesto penazi vracali voucher s "datumom spotreby". Hotely sa ani neunuvali odpisat a riesit situaciu k spokojnosti oboch, dopravcovia rusili spoje aj tyzden pred odjazdom. Nikoho ste nezaujimali.

 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

"Přece když už jsem si kupoval letenkiu z bodu X do bodu Y v den D, tak to je to, o co mi jde, ne? "

No presne. Takze ak Wizz optimalizuje a posunie let z bodu X do bodu Y v Den D o 2 hodiny ... a vam to spravi sarapatu v itinerari, tak sa vam len dostane "Sorry za pripadne problemy". Ostava len ticho suchat nohami, zmenu akceptovat a riesit danny stav. Nie tak davno som toto riesil. Odlet z 8 am na 6 am, cize kupeny flixbus s prijazdom na letisko o 5:30 prepadol, este som musel riesit noc v Budapesti.

Ked Wizz optimalizuje znova (do danoveho raju), dobrovolne vam ponuka moznost zmeny, a poniektorym sa to hodi optimalizovat ... tak uz su zrazu "spekulanti" ?

Mate dvojaky meter na optimalizacie. Ked to vyhovuje dopravcovi, tak mate cusat, ak vam, tak ste spekulant ...

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

No uz len Wizz Air budeme lutovat :) Pozri do vlakna o kompenzaciach ... tam ti ich (ne)vyplacanie uz akosi nevadi?

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mne sa zatial vsetky zmenene rezervacie daju prebookovat, ale nebudem so zmenami otalat (ako vas tu tak citam). Aktualne riesim dilemu, ci z Funchalu poletim o 2 dni skor, alebo den neskor ako Cali :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Wizzu sa to cca mesiac dozadu prihodilo.

"Wizz Air jednak nie poleci z Katowic do Armenii. Urząd Lotnictwa Cywilnego nie zgodził się na start nowej trasy!"

https://www.fly4free.pl/wizz-air...o-armenii/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pred 2 tyzdnami sme to testovali :)

Ale treba byt uz v Budapesti "zorientovany". Napr. z Kalvin Ter na Kobanyu to mas za 18 minut (metro je uz v prevadzke), z Kobanye chodi 200E kazdych 10 minut ... na letisko to ide oficialne 25 minut. S prestupom, nech to je teda cca 50 minut total.

Za 30 minut to da 100E, ale uz to stoji podstatne viac, casova uspora oproti prestupu je otazna (20 minut spanku navyse mna osobne z biedny nevytiahne), ale dajme tomu, ze je to este najlepsia volba.

To len k povodnemu dotazu, ze "v pesej vzdialenosti do 1h", podla mna to nema zmysel, hlavne kvoli absencii chodnikov. Ale ked budem na letisku parkovat nabuduce (a bude cas), tak sa skusim poobzerat, ako sa to da od Vecsesu prejst.

Ale mas pravdu v tom, ze v centre to uz nie je ziadne cenove terno :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechcem kecat, ale sa mi nedavno zdalo, ze k tomu novemu Smart parkingu viedol cyklochodnik.

Robit si skratku cez ten uzol nebude najlepsi napad, ani zhanat hotel v pesej dostupnosti (hlavne ked do centra dojdes busom a metrom za 40 min, a za 700 HUF)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mali sme v lete auto, moje doporucenie:

Zaros - krasna typicka grecka dedinka, takmer bez turistov. Dobra prechadzka bola Rouvas Gorge. Hotel Keramos mal asi najlepsie ranajaky, co som kedy v grecku jedol. Domace "od babicky" na milion tanierikoch. Ale co ma tam najviac zaujimalo, bol olivovy olej z miestnej farmy - Kurtes.

Dalsie miesto, co stoji fakt za videnie je Preveli. Sice kopa turistov, ale vyzorovo riadna exotika.

Dalej klasika, Samaria, ale! Aradena kanon bol podla mna daleko daleko zaujimavejsi (az dychberuci), uz len tym, ze sa tam nepletie horda turistov popod nohy ... vlastne sme ich tam spocitali na jednej ruke :)

Elafonisi sice vyzera spoko, ale len 4 kilometre odtial je Kendrodasos (podla mapy.cz), bez ludi a prekrasna tyrkysova voda.

Dalsia pecka, ale hodne turisticka - Balos beach.

 

 


img-20220828-105611.jpg
img-20220829-153834.jpg
img-20220903-140517.jpg
img-20220902-112632.jpg
img-20220902-112739.jpg
img-20220830-173238.jpg

3
Citovat Zobrazit ve vláknu